• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileyi Kürt sevgiliye ikna etmek

Irkımız ne alnımızdaki ardır ne de bizi üstün yapan bişey . İnsanız o kadar....

benim evlilik ölçütüm müslümanlığı ınsanlıgı saygısı vatan sevgisi ... o kadar

yahu diğer herkes ırkçı bi bizim millet hümanizöden ölecek
Bak bunu unutmuşum, çok haklısınız Türklerden de başka terör örgütüne katılan çok var ekşi de okumuştum hikayeleri.
o bahsettiğiniz ekşi sözlükteki insanların incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ülkeden s.ktirolup gitmek diye başlık açan bi site çok da iç açıcı değil. lazı da çerkesi de katılıyordur ama genel çatısı nete hitap ediyor hepimiz biliyoruz .evet hassas konular da 3 maymunu oynamak anlams
Bu tür endişelere aileler sadece kürt olunca mı yaklaşmalı sizce ? Gayet normal bir etnik kökeni olan bir birey de aynı düşüncelere sahip olabilir. Veya herhangi başka bir kötü alışkanlık sahibi olabilir, ben karadenizliyim diye vatan düşmanı mı değilim veya kaçakcı olma ihtimalim yok mu ? Nefret söylemi bu söyledikleriniz farkına varın bence. Kaldı ki bende bu ülkenin vatandaşıysam ve bu tür yineliyorum gelişmemiş düşünceler varsa eleştiririm. He eleştirip söylense bile kaldı ki anlamayan yine anlamaz onda da nöron sayısı farkı der geçerim. Benim aktarmak istediğim ailelerin her türlü zarar ilişkisi kurarken şu şuralı o buralı demeden sadece insan olarak değerlendirerek kızlarının mutluluğu için adayı tanıma girişiminde bulunması gerektiğidir.
Türk düşmanlığına 'İÇİMİZDEN' kim daha yatkındır
a Türkler (??)
b Lazlar
c Çerkesler
d Kafkaslar
e Tatarlar
f Çeçenler
.....????
demagoji yapmayın lütfen .ben her Kürt vatan hainidir demiyorum gayet realist yaklaşıyorum. Kürtlerin maalesef bir kısmı bizleri üzecek eylemlere giriyor. siz bana duygusallığınızla karışık popüler düşünceleri savunuyorsunuz

Ha bide ben doguluyum eşim karadenizli
Ama iki ailede İstanbul da genişlemiş senelerdir ve eşimin ailesi bize göre fazla rahat olmasına ragmen iş eşimle bende bitiyor
Aileleri fazla biraraya getirmedikce sorun olmuyor

Bayramda bosbogaz bir akrabası nerelisin kızım sorusuna suralıyım diyince olsun insan olsun diye yorumda bulundu mesela terbiyemden o an cevap bile veremedim ama böyle aradan cıkıntılarda cıkabiliyor

Ben de bu işi ırkçılığa bağlayanları anlamıyorum.
Ben karadenizliyim, eşim Egeli.
Doğma buyume, hatta babalarımız bile doğma buyume İstanbullu.

Eşim ve ben hem karakter hem yetiştirilme olarak esnek insanlarız.

Ama şunu söyleyebilirim, mesela ben Ege kültürüne uyum sağlamada zorlanmadım, ama durum tersi olsa o karadenizli ben Egeli olsaydım, Benim ailemin ‘gelin’den beklentileri açısından uyum sağlayamazdım.
Karadeniz ve Doğu kültüründe erkeğe ve geline yüklenen misyonlar zor.
Bu kadar net biliniyor ve yaşanıyorken neden faşizme bağlanıyor anlamıyorum...
Bazi kulturlerde gercekten allamei cihanda olsaniz kadinin degeri yok.
Eşimle ayni bölgedeniz ve o kadar zorlandim ki .Gelinin, kadinin herkese hizmet etmesi bekleniyor oysa benim ailemde babamda kahvaltı hazirlayip,cay getirip kahve dağitabilir .En basiti bu yani .Ama esime al bu cayi dagit ,git kahvaltiyi hazirla desem babasi kiyameti koparabilir ve bunda esimin zerre suçu yok .
Tamam kendi degerimi kendim oluşturdum, bunca yil sonra ama zorlanan ben oldum .
Duydugum kadariyla yemegi erkeklerden sonra yiyen aileler varmıs .Bu bile abuk sabuk bisey ve en basiti .

Neye göre kime göre yanlış? Tarihte doğru olarak öğretilen pek çok yanlış bilgi var. Çevremdeki tarihçilerden öğrendiğim ve mantıklı gelen şeyleri yazdım. Eğer yanlış ise bana kanıtlarsanız sevinirim.
Çevrenizdek tarihçileri dinleyip kulaktan dolma seyleri buraya yazmayın bence. Elbette kanıtlarım. Tarihte öğretilen pek çok yanlış bilgi derken? Keşke araştırıp yazsaydınız çevrenizdeki tarihçileri sorgulamadan dinlemek yerine. En basiti Kürtçede farsça etkisi vardır türkçe etkisi değil, kürtçe konuşmaları dinleyen biraz bilgili insan bile farsçaya benziyor der.

Buyrun Divani-Lugatit-Türk'de yazan 22 Türk boyu, Kaşgarlı Mahmut 11.yyda ele almış.Kendisi 22 tane olduğunu iddia ediyor. Kürt boyunu unuttuysa demek ki :KK70:
https://turkcetarih.com/kasgarli-mahmuda-gore-turk-boylari/

Buyrun bu da 24 boy 25.cisi Kürt boyu onu da eklemek lazım :KK70: images.webp

o bahsettiğiniz ekşi sözlükteki insanların incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ülkeden s.ktirolup gitmek diye başlık açan bi site çok da iç açıcı değil. lazı da çerkesi de katılıyordur ama genel çatısı nete hitap ediyor hepimiz biliyoruz .evet hassas konular da 3 maymunu oynamak anlams

Ekşiyi oldum olası takip etmem okumam. Eski bir yazarlardından okumuştum. Onun dışında zaten ortalık ergen, içi boş yazarlarla dolu.

Yani ciddi bi ilişki yok ise evlilik vs aileni karşına almaya değmez hiç bişey . Evlenmeyi düşünüyormusunuz? Sizin ilişkinizin ciddiyeti mühim olan . Sevgilim yani 100 tane sevgilin olur, aile bireyleri hep canından bir parça . Sevgilinde tercihini ailenden yana yap demiş zaten niye uzatiyosun .

Kürtler ayrı bir ırk değil aslında, bir Türk boyu sadece. Kendi dilleri de Türkçe& Arapça sentezinden ortaya çıkan bir şey. Bu kadar dışlamak gereksiz olmuş, sanki bambaşka bir milletmiş gibi bir muamele. Gerçi bir kısmı kendi kendilerini de dışlıyor. Keşke böyle olmasaydı.
Ne ne ne neeeeee :ddddddd

Neye göre kime göre yanlış? Tarihte doğru olarak öğretilen pek çok yanlış bilgi var. Çevremdeki tarihçilerden öğrendiğim ve mantıklı gelen şeyleri yazdım. Eğer yanlış ise bana kanıtlarsanız sevinirim.
İlk ortaya atan olarak sizin kanıtlamanızı bekliyorum şahsen. Karşı görüş gelince kanıtla,önce sen kanıtlasan yanlış bilgimiz varsa düzeltsek?

Tarihte bize öğretilenler yanlışmış çevresindeki tarihçilerden duymuş o da :KK70:

Ya gerçekten tarihte bazı öğretilenler yanlış demeyelim de eksik :)
Bazen yeni duyduğum şeyler oluyor araştırmaya başlayınca, çok şaşırıyorum, neden bu anlatılırken bu kadar önemli bir bilgi paylaşılmamış diye... ama tabi böylesi yanlışlar degil kastettiğim :) sadece okuduğumuz ders kitabı dahi olsa biraz sorgulamak, biraz fazlasına bakmak iyidir diye düşünüyorum.

tasımı tarağımı topladım ben....ahhskdkekdk

Eklentiler

• images (8).webp
    images (8).webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 67
Irkçılık yapmayacağım asla, fakat doğu kültürüyle batı kültürü çok çok farklı. Ben Diyarbakır’da yaşıyorum ve buranın kültürü çok çok farklı. Yani aileler inanılmaz kalabalık. Sürekli iç içeler. Erkek arkadaşının kültğrüyle senin kültürün örtüşmeyebilir. Bende aslen doğuluyum ama güneydoğuyla kültürlerimiz çok farklı. Yani eğer batılı yada karadenizliyseniz ciddi kültür farklılığı sizi bekliyp. Bence aileni ikna etmeden önce sevgilini,ailesini,kültürünü çok çok çok iyi tanı. Şuan aile istemiyo diye sana çok cazip gelebilir ama lütfen hırsa kapılmadan önce çok iyi düşün.

Arkadaslik iliskilerimde irkini, kulturunu, aile yasayisini gozetmedin hic. Arada bulusup konusmaktan, biseyler yapmaktan keyif aliyorsak sorun yoktu ama evlilik oyle bisey degil ailesinin, akrabalarinin icine giriyorsun ister istemez. Bir tek adamla omur gecirmiyorsun.

Disarda gorusurken kultur vs bunlar pek hissedilmez ama iceriye girdiginde cok farkli olabilir. Irktan ziyade aileniz kultur olarak uymayacaginizi dusunmustur. Kultur olarak cok farkliydaniz ben yerinizde olsam ailemi karsima almazdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın annesi başta olmak üzere tüm akrabaları ayrımcılık yaptı . Kız 40 ı devirdi hala bekar.
Eşim bu konuda hassas , aman yapma diyorum. Yarın yavrumuz sevebilir isteyebilir Diyorum. Çok katı . Umarım ilerde böyle bir sorunu evladımıza yaşatmayız. Kaç yaşındasın canım. Ekonomik özgürlüğün var mı

Herkese merhaba. Eminim daha önce bu dertten muzdarip olan bir çok hemcinsim vardır. Biriyle görüşmeye başlamıştım. Annem biliyordu başta. Her şey güzel gidiyordu. Biz çok iyi anlaşıyorduk. Sonra annem babama ve abime söyledi ve babam istemediğini belirtti. Abim kesinlikle karşı çıktı. Tek sebep Kürt olması. Tanımak bile istemediler. Ama biz ayrılamadık birbirimizi gerçekten seviyoruz. O istenmediğini bile bile gururunu ikinci plana attı. Şu an kimse görüştüğümüzü bilmiyor. Şüpheleri vardır eminim. Ailemi ikna etmeye çalışacam ama zamanı var elbette. Nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum. Sevgilim eğer bi tercih yap derlerse kesinlikle aileni tercih et benim için onları bırakma diyor. Ben ne ailemden ne ondan vazgeçmek istiyorum. Daha önce benzer şeyler yaşayanlar vardır. Ailenizi nasıl ikna ettiniz, neler yaşadınız? Lütfen yardımcı olur musunuz?
Eger sevgilinizim ailesi aslini inkar etmeyen kürtlerden, sizin ailnizde asiri milliyetcilerdense lutfen vazgecin. Evlilikte cok onemli.kimse duyar kasmasin mutluluk saygi onemli oldugu kadar buda onemli. Her sehit haberi ciktiginda abin baban tum kurtlere sovecek damat utanacak. Her oy zamanlarinda aileleriniz bir araya gelecek siyaset patlayacak. Her yemekte her davette tedirgin olacaksiniz. Sahit oldugum durumlar

Benim ailemde sizinkiler gibi sorun cikartabilirler. Ayni kafadalar. Hani deseler ki kultur ve yasam farki olur, uyumsuzluk yasarsiniz tamam hakli olabilirler. Benim trakyali arkadasim gazianteoli biriyle evlendi. Ne yemekleri, ne adetleri ne kalabalik akraba toplanmalari konusunda uyum saglayamadilar.

Back
X