Aileyle olan sorunlar hep hayatında..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, sizlere hayatım boyunca yaşamımda olmuş aileyle ilgili sorunlardan bahsetmek istiyorum.. 37 yaşındayım.. Bekarım evlenmedim. Yüksek lisans yapıyorum.. Çok dert çıkmazında değilim çok şükür sorunlardan çıkabiliyorum ama insanın aklına geliyor, sorun aileyle ilgili olunca da başka konular gibi bir süre unutsan da hep içindesin.. Sizlere biraz anlatmak istiyorum belki başka bakış açıları olur bir şey dersiniz..

Baskıcı bir annem var.. Her şey onun istediği gibi olmasını ister.. Ben doğduğum zaman isim konusunda çok sorun olmuş onun istediği isim olmadı babannemin ismi oldu diye, onu yıllarca atlatamadı.. Bana karşı hareketler hep kötüydü.. Ne bir başımı okşadığını hatırlarım ne bir içtenlik.. Hiçbir şey.. Ben üveymiş gibi hissediyorum. Üvey değiliz. 17 yaşında evlenmiş..Lise mezunu ama hiç okumamış kişilerin yapmayacağı hareketleri olur. Bana karşı hep kötü.. Bana karşı bu kötü hareketleri davranışları yüzünden benim genç yaşımda saçım beyazladı.. Çocukken bile tek tük beyaz vardı.. Koparırdı haberim yokkken.. Anlatsam sayfalar yetmez.. Saatler yetmez.. Bunlar geçmişte kaldı günümüze bakalım da insan biraz uzaklaşsa da hep aklına geliyor..
Ben sırf buradan uzaklaşmak kaçmak için üniversiteyi buradan farklı yerde okudum. Sırf buradan uzaklaşmak için.. Annem de beni yakınında istemiyor zaten.. 4 kardeşiz, hiçbiriyle bana karşı hareketleri yok.. Benim ismim onun istediği isim olmadı diye ben bebekken beni emzirmek bile istememiş.. Bana bunları anlatıyor.. Şimdi ben daha küçük yaşlarda bana karşı bu hareketleri normal zannediyordum.. Ama kız kardeşim var, içli köfte gibiler.. Her şeyi konuşurlar çok iyi araları.. Ben kıskanmak gibi bir şey değil. Bu yaşadıklarımın Allah'ın bana imtihanı olduğunu düşünüyorum..
Artık çok düşünmüyorum da zaten.. Ama aklıma geliyor. Bir ara iyi oluyoruz.. Sonra üzüyor bir şey oluyor.. Benim de aklıma hep bana karşı kötü hareketleri geliyor..
Şimdi Allah'a şükür Allah ayrı ev nasip etti. Yan yana 2 ev aldılar.. Küçük olanda ben oturacağım yan büyük dairede onlar oturacaklar.. Bu ayrı evi de annem bana iyilik olsun diye değil, benden uzak olmak için aldı.. Ayrı olacağımız için buna da şükür, şimdi insanlar ev bulamıyor kira ödeyemiyor.. Allah bir yerden sıkıntı verince dermanını da veriyor..
Her şeyi anlatmaya saatler günler yetmez.. Eskisi gibi kafama da takmıyorum.. Ama aklıma geliyor..
Aileniz size karşı iyiyse şefkatliyse kıymetini bilin.. Ben öyle derdimi anlatmak istedim.. Okuduğunuz için teşekkür ederim..

Edit: Yazmayı unutmuşum 17 yaşımda ben reşit olmadan önce benim rızam olmadan bana sorulmadan mahkemeyle ismime onun istediği isim eklediler..

Son düzenleme:
37 yıldır alısamamis mi isminize..bence isim konusundan degildir.. eger öyle bir takintisi hala varsa psikolojik tedavi almali..kadinda travma olmus bu mevzu...
ayri evde bulunmak size de iyi gelecektir belki bu yasta annem beni sevmiyor ergen triplerinden cikıp gulup gecersiniz

Takmıyorum zaten artık.. Hala o isim mevzu geçerli.

Size bunları bu sekilde anlatması gercekten cok üzücü bir durum
Siz bile.isminize bu kadar takmıyorsunuzdur,o belki size seslendiginde ya da sizi gördüğünde sevmedigi kayinvalidesini görmüş gibi hissediyordur.
Ne bileyim cok garip hastaliklar var. Bilmediğimiz..
Anne sevgisi olmayınca insan stresli sinirli huysuz bir kişiliğe dönüşebiliyor.
Mesela ben..
Baba ile durumlar nasıl? Hayatta mi?

Hayatta.. Babam da annem kadar kötü değildir. Babam daha duygusal.. Beni daha çok babannem büyütmüş.. Aynı evde yaşıyorduk hep birlikte..

Hayatta.. Babam da annem kadar kötü değildir. Babam daha duygusal.. Beni daha çok babannem büyütmüş.. Aynı evde yaşıyorduk hep birlikte..
Cok üzüldüm.
Ama üzülmek degil çözüm bulmak gerekli sana.
Affetmeye mecbursun gibi
Yani unutmaya
Unutmus gibi yapmaya,o zaman daha cok mutlu oluyor insan düşünmeyerek,kafadina takmayarak.aklina geldigi zaman baska seylerle ugrasarak ne bilim iste pozitif olmaya çalışmak gecmisi gecmiste birakmak.

O zaman yazik ya.. Annen hic kendi evinin hanimi olamamis ki. Cocuguna bile istedigi ismi koyamamis. Valla uzuldum annene. Boyle olmasi normal bence cnm. Anne mutsuz oldugu zaman tum aile mutsuz oluyor maalesef.

O zaman yazik ya.. Annen hic kendi evinin hanimi olamamis ki. Cocuguna bile istedigi ismi koyamamis. Valla uzuldum annene. Boyle olmasi normal bence cnm. Anne mutsuz oldugu zaman tum aile mutsuz oluyor maalesef.

4 kardeşiz diğerlerine istediği ismi koydu..Ben 17 yaşındayken bana sorulmadan rızam alınmadan mahkemeyle onun istediği ismi de eklediler.. Ben ne yaşarım ne düşünürüm hiç düşünmeden.. Ben şimdi o eklenen isim benim ismin değil gibi yabancılık çekiyorum... Ayrıca babam da annemin sözünden çıkmaz.. Ne derse onu yapar. Babanem de öyle geçimsiz kötü kaynana değildi yani.. Annem istese ayrı yaşamaya onu da ayarlardı ama öyle bişeyi istemedi..

Benim anne de hep abimi tutardı her yanlışını savunur du. Bizden ister abime verrirdi. Çok üzülürdüm bende annem ölünce beni de sevdiğini anladım neden öyle davrandığına geç oldu.. Sana tavsiyem annenin anlamaya çalış hepiniz için kalbi ayni atıyor buna inan o kötüde olsa sev öp sarıl yaraları iyilessin sen de ilerde pişman olma benim gibi

Neden öyle davranıyormuş? Nasıl anladınız sevdiğini?

Kendini güvence altına alıyordu erkek evlat onunla oturuyordu. Hastanede herkese beni beni emanet etmiş teyzeler ime ablama yaninda olun o dayanmaz benim gidişine demis annem kanserdir bir ayin içinde kaybettim beni hic sevmedigini kullandigini düşünürdüm ama istediklerini hep yapardım son zamanlarda sevmemeye baslamistim bir iki yildir adil olmadığı icin

Başınız sağolsun..

Bu da bir çesit psikolojik rahatsızlık olsa gerek. Isim meselesiyle evladına sevgisi nasıl değişir ki insanın. inşaALLAH bundan sonrasında herşey istediğiniz gibi olur.. Güzel insanlarla yollarınız kesişir..

Reactions: mb1
Bence annenizin psikolojisi fena bozulmuş. Hırsla büyümüş bir ömür ve hırsını bir kişiden çıkarması gerekiyormuş o da siz olmuşsunuz ne yazık ki. Ama siz de artık takılmamaya çalışın ( tabi demesi kolay zor bir durum insanın içinde ukte kalır) inşallah ilerde anne olursanız görmediğiniz şefkati çocuğunuzla paylaşır mutlu olursunuz :) yeni evinizde musmutlu günleriniz olsun. Sizi istemiyorlarsa bırakın bazen akışına bırakınca Allah çok güzel yolunu,adaletini bulduruyor.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.. İnşallah sizin de güzel dilekleriniz ne ise Allah da size onu nasib etsin..

Altı ay oldu hic açısı yüregimden gitmiyor onu tekrar görebilmenin çaresini arıyorum yok her gecem ağlayarak geçiyor babaanne seni çok sahiplendiyse sende onu sahiplandiysen annen de hırs olmuştur belkide

Yok babanne bakmış daha çok.. Annem 18 yaşında yeni evlenmiş bişey bilemeyen bir kız.. Yemek yapmayı bile babannemden öğrenmiş.. Sanki şöyle olabilir ben annemin kızı değilmişim de babannemin kızıyım zannetmiş olabilir..

Durumunuza bir anne ve evlat olarak çok çok üzüldüm, hissettiklerimi anlatmam çok zor.

Anladığım kadarıyla anneniz,babaannenize olan hırsını ve öfkesini size yöneltmiş, bunu muhtemelen çok da bilinçli yapmadı,
savunma mekanizmasını bu şekilde kullandı.

Geçmişi geri getirmek ve değiştirmek imkansız,
adı üzerinde geçmiş.
Anneniz için şu saatten sonra yapılabilecek fazla da bir şey yok.
Ama kendiniz için yapabileceğiniz çok şey var.

Öncelikle sizi tebrik ederim,tüm bu travmatik geçmişinize rağmen eğitiminizi tamamlayıp kendinizi geliştirmişsiniz.
Ayrı bir eviniz var,ne güzel...

Geçmiş yıllarda psikolojik yardım aldınız mı?
Cevabınız hayırsa yardım almayı düşünmez misiniz?
Terapide geçmişin yaralarını sarar,geleceğe daha güçlü ve umutlu bakmak için donanım kazanırsınız.

Yapmayın
Kendi evinin hanımı olamamışsa konu sahibinin suçu mu? Dahası diğer çocuklarına iyi davranıp sadece konu sahibine böyle davranması
Ben acınacak bir anne görmedim
Böyle anne olmaz!

Duygulandim suan aglamaktan cok kötü oldum ..
Karsimda cok guclu bir bayan görüyorum
Annenin psikolojisi bozuk buyuk ihtimalle ..onu öyle gör hasta sevkatiyle yaklas ona..
17 yasinda anne olmus sanirim istediklerini yapamamis icinde kalmis
Zaten kendisi cocuk anne olmus
Eminim annenden alamadigin sevgiyi fazlasiyla ilerde kendi cocuguna vericeksin
Alttan al affet .. Affet ki sende iyi ol
Yoksa gercekten mutsuzlugun seninle heryere gelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…