Aileyle olan sorunlar hep hayatında..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bir kersinde şöyle bir olay oldu.. En küçük halamın maddi durumları iyi değildi.. Evli ve 4 çocuğu vardı..Halam vefat etmeden önce babam onlara yardım ediyordu.. Annem bi gün babannen ayrı evde olsa ona da öyle erzak gidecek ayrı ev olacak dedi.. Yani demek istediğim annem istese bir yolunu bulur evleri ayırırdı.. Babannem 2014 te vefat etti..

37 ysında eğitim de var,annenin aldığı evde oturup hala annene olan kinini mi tutuyrsun ablacım?
Seninki de normal değil.Neden evlenmedin mesela,tabiki kısmet ama ilişkiniz var mı bilmiyorm.Olmıus bitmiş,zamanında cahillikle yasanmıs biseyler.Oturup annem beni niye sevmediği diye düşüneceğinize neden kendinize bir hayat kurmadınız?Anne baba dünyaya gelmemize vesiledir.Evet iyi ebeveyn sahibi olmak büyük sans ama sizi okutmuşlar,ac açıkta bırakmamışlar,sokaklara atmamışlar.37 yasnda oturup annemin bana yaptıklarını düşünerek ömür geçirmek istemem sahsen.Yardım alın bence.Hayatınızın merkezinden de anneyi çıkarın..

1. si evi annem almadı babam aldı.. Allah'ın verdiğine yok istemiyorum mu deseydim.. Neden evlenmedim 30 yaşına kadar hiç düşünmedim hazır değildim. Çevremde kötü örnekler vardı.. Gerçekten düşündüğüm yaş 35 te düşündüm ilk kez. Ayrıca Allah nasib etmediyse bunda yapabileceğim bişey yok. Ben evlenmek istemesem bile olacak olsa olurdu.. Konuyu hiç anlamamışsıız.. Teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Anneyle babayı ayırmıyorz biz :)

ben yan dairesinde bile olsam bana bunu yapan anneyi gormek ıstemezdım nedir yanı alt ustu bır ısım ...

İğrenç bir isim de değil de bana yansıtması hala kurtulamaması nedir? Daha geçen hafta işte kardeşim nişanlandı kız tarafında bir kız var herkesle yeni tanışıyoruz ailesile işte..Kız hoş biri onunla ilgili konuşuyorz ikram etti bize diye.. Kızın adı ne dedim.. Benim için istediği ve şu an benim ismime eklenen isim.. Böyle anlamlı anlamlı söylüyor hala kurtulamamış..

siz bence annenizle karşılıklı konuşun aranızdakı bu zincirden kurtulun..

Ben babanneye ve babaya çok ama çok sinirlendim. Anneye de sinirlendim ama en çok babanneye. Lütfen kötü kaynana değildi demeyin, madem iyiydi "aman yavrum aranız bozulmasın istediğiniz ismi koyun" diyebilirdi. Ama demedi.En mağdur siz olmuşsunuz. Bence bu hikayede kimseyi affetmeyin. Bu saatten sonra ne yapıyorsanız kendiniz için yapın boş verin

Bahsettiğimiz yıllar 1980 ler.. O zamanda yaşadığım şehirde ve çevrede babanne ve dede aynı evde yaşarlardı çoğunlukla.. Dedem vefat etmiş görmedim hiç.. Babannem de onu affetmeyip napabilrim.. Annemden görmediğim şefkati biraz olsun onda gördüm.. Benimle o ilgilendi..

Bakın işte size şefkat göstermiş olabilir ama baya baya kaynanalık yapmış kendi ismini istemiş cahillik etmiş. En baştan annenizin istediği isim konulsaydi hayatınız böyle mi olacaktı? Anneniz de normal değil bu arada onu da es geçmeyelim. Ben de cift isimliyim birisi babannemin adı. Ben doğunca ismim konulmuyor diye surat aşmış falan. Ee noldu şimdi o ismi kullanmiyorum bana yük gibi geliyor gereksiz geliyor babannemi zaten sevmiyorum ismini taşıyorum. Iyi mi oldu yani? Ne cahil toplumuz ya 80lerden bu yana hiçbir şey değişmemiş buraya 2018 doğumlu bebeklere hala kv isimli bdv konuları açılıyor vallahi bıktım

benim annem de asagi yukari seninle ayni. inatci dedigim dedik herseyi kontrol etmek ister. ben evliyim 33 yasindayim. kizim dogdugunda 40 gun yanimda kaldi sadece gunduzleri ama 1 sene kardeslerim dahil nasima kakti hayatim boyunca da hatirladigim tek iyiligi bu. diger kardeslerime de ayni sende oldugu gibi asiri samimiler. sebebi ben babama ve babamin ailesine daha yakinim diye. oglum oldu 28 gun lohisa halimde aramadi bile beni oyle kinci nefret doludur. simdi 1 aydir gorusmuyoruz. arada benim de aklima geliyor ama sonra bosveriyorum. nasip kismet meselesi ama aile kurmak icin caba goster. buvtarz yaralar kendi ailenle daha iyi sariliyor. aile kuramazsan gercekten iyi arkadaslar edin. artik uzulmuyorum desen de uzuluyorsun. ben de senin gibi 18 yasinda resmen annemden kactim baska sehre universite okumaya gittim. millet anlatir annem soyle ugurladi boyle ugurladi diye. ben sanki sehir icinde bir yere misafirlige gidiyormusum gibi elimde kucuk bir valizle otobuse bindim geldim. herkesin imtihani baska iste.

2014 te vafat etti.. Şunu yaptı şöyle yaptı diye konuşmak şu an yaşıyor olsaydı bile anlamsızdı..

Sizin de zormuş yaşadıklarınız Allah sabır versin.. Şimdi Allah için bişey yapılacağında yapar, alınacak gönderilecek bişey olduğunda yapar hakkını yiyemem.. Başa kalkmaz.. İşte ayrımcılığa insanları öyle ayırmaya bana karşı sürekli kötü oluşuna kızıyorum.. Şİmdi iyi olmaya çalışsa bile yapmacık olur.. İçten gelecek bişey yapmacıklıkla olmaz..

A

Anne sevgisi görmemiş ve sinirli stresli insanlardan biride benim
Gencligim gitti asabi surekli bağıran ustune depresyon tedavisi goren arkasindan fibromiyalji en sonda boyun fıtığı kanal daralmasi boyun düzleşmesi birde zalim bir eş bir de bende ayyaş bir baba da var. Cok zenginlik gördüm ailemde kolej mezunuyum giydigim kiyafetleri herkes giyemezdi boyle ortam yetmez malesef parayi hic sevmem hatta cebimde sigara parasi bile olmaz bazen benim olmayan şeyi neden seveyim ki?o da Allah in bu izledigim tv oturdugun koltukta Allah 'ın tekrar ona dondurelucegim . Ama bunlarin arasinda yüreğimi en cok yaralayan annemin bana bir gün bile sarilmayisi oldu. Keske benim annem de beni sevseydi. Neden beni sevmedi acaba

Affetmeyi denesen?
Aldigin yaralari elbette bilmiyorum. Belki sana yardimci olur, Ikbal gürpınarın bir videosu var , YouTube a İkbal gürpinar annesini nasil
Affetti diye yazarsan gelir.

Negüzel Ayri bir Evinin olması, ama sanki biraz uzakta olsaydınız senin için daha iyi olurdu

Anneniz resmen eşine ve kv’desine olan sinirini,hıncını sizden çıkartmış. Yaşanılan hiç bir şeyi geri alamazsınız. Doğrusu bu saatten sonra iyi bir anne kız ilişkiniz olacağınıda sanmam. Kendi hayatınızı kurup sizi seven insanlarla mutlu olmaya bakın. Anneniz sonuçta bir şekilde hep hayatınızda olacak.

Hayatta.. Babam da annem kadar kötü değildir. Babam daha duygusal.. Beni daha çok babannem büyütmüş.. Aynı evde yaşıyorduk hep birlikte..
Babaanneniz muhtemelen sadece isim mevzusuna değil sizin bakımınıza da çökmüş. Acaba anneniz mi bakmak istememiş yoksa bırakmamış mı babaanneniz bakması için. Aranızda sağlıklı bir anne-bebek ilişkisi olmasını engellemiş gibi geldi bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…