- 4 Ağustos 2018
- 406
- 290
- 18
Biraz uzun olacak bu konuda ben de cok doluyum.Belki dertlesmis oluruz seninleMerhaba arkadaşlar, sizlere hayatım boyunca yaşamımda olmuş aileyle ilgili sorunlardan bahsetmek istiyorum.. 37 yaşındayım.. Bekarım evlenmedim. Yüksek lisans yapıyorum.. Çok dert çıkmazında değilim çok şükür sorunlardan çıkabiliyorum ama insanın aklına geliyor, sorun aileyle ilgili olunca da başka konular gibi bir süre unutsan da hep içindesin.. Sizlere biraz anlatmak istiyorum belki başka bakış açıları olur bir şey dersiniz..
Baskıcı bir annem var.. Her şey onun istediği gibi olmasını ister.. Ben doğduğum zaman isim konusunda çok sorun olmuş onun istediği isim olmadı babannemin ismi oldu diye, onu yıllarca atlatamadı.. Bana karşı hareketler hep kötüydü.. Ne bir başımı okşadığını hatırlarım ne bir içtenlik.. Hiçbir şey.. Ben üveymiş gibi hissediyorum. Üvey değiliz. 17 yaşında evlenmiş..Lise mezunu ama hiç okumamış kişilerin yapmayacağı hareketleri olur. Bana karşı hep kötü.. Bana karşı bu kötü hareketleri davranışları yüzünden benim genç yaşımda saçım beyazladı.. Çocukken bile tek tük beyaz vardı.. Koparırdı haberim yokkken.. Anlatsam sayfalar yetmez.. Saatler yetmez.. Bunlar geçmişte kaldı günümüze bakalım da insan biraz uzaklaşsa da hep aklına geliyor..
Ben sırf buradan uzaklaşmak kaçmak için üniversiteyi buradan farklı yerde okudum. Sırf buradan uzaklaşmak için.. Annem de beni yakınında istemiyor zaten.. 4 kardeşiz, hiçbiriyle bana karşı hareketleri yok.. Benim ismim onun istediği isim olmadı diye ben bebekken beni emzirmek bile istememiş.. Bana bunları anlatıyor.. Şimdi ben daha küçük yaşlarda bana karşı bu hareketleri normal zannediyordum.. Ama kız kardeşim var, içli köfte gibiler.. Her şeyi konuşurlar çok iyi araları.. Ben kıskanmak gibi bir şey değil. Bu yaşadıklarımın Allah'ın bana imtihanı olduğunu düşünüyorum..
Artık çok düşünmüyorum da zaten.. Ama aklıma geliyor. Bir ara iyi oluyoruz.. Sonra üzüyor bir şey oluyor.. Benim de aklıma hep bana karşı kötü hareketleri geliyor..
Şimdi Allah'a şükür Allah ayrı ev nasip etti. Yan yana 2 ev aldılar.. Küçük olanda ben oturacağım yan büyük dairede onlar oturacaklar.. Bu ayrı evi de annem bana iyilik olsun diye değil, benden uzak olmak için aldı.. Ayrı olacağımız için buna da şükür, şimdi insanlar ev bulamıyor kira ödeyemiyor.. Allah bir yerden sıkıntı verince dermanını da veriyor..
Her şeyi anlatmaya saatler günler yetmez.. Eskisi gibi kafama da takmıyorum.. Ama aklıma geliyor..
Aileniz size karşı iyiyse şefkatliyse kıymetini bilin.. Ben öyle derdimi anlatmak istedim.. Okuduğunuz için teşekkür ederim..
Edit: Yazmayı unutmuşum 17 yaşımda ben reşit olmadan önce benim rızam olmadan bana sorulmadan mahkemeyle ismime onun istediği isim eklediler..
Beni hic sevmedi .Hastayken bile acimasizca kendimi bilemeyecek duruma dusune kadar doverdi beni.nicin dovdugunu dahi hatirlamiyorum. Herkesin icinde kafama vurur,beni sikayet eder ve asla ismimle hitap etmezdi.babam beni elinden zor alirdi dusunun. Arkadaslarimla kiyaslanir kendimi hep eksik hissederdim.
25 yasindayim sayisiz asigim oldu ama hala kendimin guzel bir kiz olduguna inana miyorum.guzel seyler basardim ama gelecegime hayatimin yolunda gidecegine inanamiyorum .icime yerlesen o guvensizligi ve hiclik duygusunu atamiyorum
Kardesim ise onun birtanesiydi.ama iyi ki de oyle oldu.onun da ayni acilari cekmesini istemezdim.
Cok sukur ayri birsehirde yasiyorum.calisiyorum.ama hala ona gore "adam "olamadim.Hakimlik sinavina hazirlanacagimi soyledigimde bana ettigi laf"senin burnun buyumus" oldu. Kizim ders calisiyor moralini bozmayayim demedi hic. O kadar kotu anlatiyor ki beni kimseyle gorusmek istemiyorum onun yuzunden.
Tabi bunun nedenini arastirdim.Annem 20yasinda evlendi. Babannem ve babamin umursamazligindan cok cekti.kendi annesi de annemi sevmiyordu teyzemi daha cok seviyordu annemi okutmak istemedi,annem zorla okudu vs.
Annemin uzerimde emegi cok tabi.hic bir zaman parayi, ders calismami sorun etmedi ortam sagladi imkanlarimi genisletti.ama hep soylendi hep asagiladi.
Benim suan guzel biryerde yasamam bile ona batiyor emekli olunca buraya yerlesecek.onun emekliligi yaklastikca ben bunaliyoru.
Kendi annesi ona kotu davranmis olabilir,bence sizin anneniz de babanizla arasinda olan sevgisizlik ,gecimsizlik vb durumlardan babannenizin cektirdiklerinden dolayi bu uzuntu bize yansiyor olabilir
Bunun psikolojik sebepleri olsa bile 2018 yilini artik gwride birakiyoruz.onlarca insan tanidilar hepsinin cocuklari vardi.hic mi birsey gormediler? Basbayagi yaptiklarinin yanlis oldugunun bilincindeler.ama ben annemin, kendi yasayamaidgi hayati ben yasadigim icin serbest oldugum icin beni kiskandigini dusunuyorum.beni rakip gordugunu dusunuyorum.
Baska turlu aciklayamiyorum surekli beni toplum icinde kotu gostermesini.
Bir erkek arkadasimla disari cikacak olsak surat asar,cok gorustugumu ima eder .yani keyfimi kacirir. Kac erkek arkadasimi brgenmedi hep sorun etti.
Annelerimiz bizi sevmiyor mu seviyor.ama bence bizim mutlu olmamiz onlari mutlu etmiyor.yada benim annem icin en azindan ben boyle dusunuyorum.
Siz hayatiniza birini alin bence yada ayri bir sehre yerlesin.daha kolay oluyor yaralarini sarmak
Zaman zaman hic nbirsey yokken benim de aklima annem gelir ve aglarim.