Teknolojik aletlerden bahsedilmişte, yapmayın hanımlar teknoloji bu hükümetle girmedi hayatımıza.
Cep telefonlarını Türkiye'deki tarihçesini biliyor musunuz?
Ben 99'da aldım cep telefonumu, yani koalisyon zamanı, eşim 95-96 yıllarında cep telefonu kullanıyordu, ki o zamanlar akıllı telefon henüz icat olmamıştı.
Commodore 64'ü bilir misiniz? O bilgisayar 1990'lı Yılların başında henüz ben bekarken bizde vardı
1997-1998 yıllarında da eşimde diz üstü pc vardı, teknoloji asla geriye gitmez, daima ileri gider.
Yılların ihtiyarı olarak size teknoloji'nin Türkiye'de adım adım gelişini anlatmayayım isterseniz.
Yaşamamış olsam eyvah teknoloji geri gidecek diyeyim ama yaşadım yahu
1985'lerde henüz pc Türkiye'de pek yokken yurtiçi ve yurtdışı insanlarla haberleşme, iletişim halinde olma, yeni insanlarla tanışma telsiz denen teknolojik cihazla yapılıyordu.
Bizde vardı ve siz nasıl şimdi bu sitede ABD Almanya vb ülkelerden insanlarla tanışıyorsanız bizde İtalyan, İspanyol'larla tanışıyorduk sohbet ediyorduk
1972 Doğum'luyum, buradaki yaş ortalamasına göre daha fazla hükümet ve Cumhurbaşkanı gördüm, teknolojiyi de yaşadım, insanların gelir seviyelerini de gördüm.munecim
gördüğüm 13 sene öncede teknoloji vardı şimdide var,fakirlik,eğtim sistemi sorunları sağılık sistemi sorunları 13 sene ömcede vardı şu anda var,yol,hava alanı yapılmıştır ektra ,yoksulluk,eğtim ve sağlık sistemi sorunlarında çok ilerileme kaydedilmedi bence
munecim senetler kalkmıştı beyaz eşyalarda geri geldi bence kartlarda yeterli limit yok,o nedenle alışveriş yaplılamıyordur,senetle borçlandırma ile alışverişin önünü açtılar:)maalesef intihar edenler var,bir ara haber okumuştu kredi kartı kullanma dersi olacak diye,herkes mantıklı düşünemiyorki arkadaşım 24 ay taksitle 400 tl faizli cep telefonu almıştı 3 çocuğu var baktım yenisini almış onuda kredi kartıyla,daha diğer telefonun 10. taksiti çocuklarına makarna pişirir sürekli,maalesef bilinçsiz kullanm var bizde1972 Doğum'luyum, buradaki yaş ortalamasına göre daha fazla hükümet ve Cumhurbaşkanı gördüm, teknolojiyi de yaşadım, insanların gelir seviyelerini de gördüm.
Biz hiçbir zaman Dışa kapalı bir ülke olmadık ki teknoloji, çağın gerekliliklerinden geri kalalım, akıllı telefonların CEO'ları ülkemizde zaten, bugün farklı bir hükümet kurulsa sizler yine pc'den telefona, bilgisayarlı çamaşır makinesine kadar herşeyi satın alabilirsiniz, eskiyle şimdi arasında tek fark ne biliyor musun?
Eskiden kredi kartı, karta bilmem kaç taksit yoktu, şimdi gidiyorsun paran yoksa dahi taksitle herşeyi alıyorsun, eskiden taksit yapacaksan senet imzalardın, o senetler geri geldi 1 yıl önce ya neyse.
Ben defalarca sordum pek cevap veren olmadı, bana nakitinizle cevap verin, bugün 15.000 liralık bir 2. el arabayı nakit Sağdan soldan para almadan, kendi birikiminizle alabiliyor musunuz onu söyleyin, bakın fiyatta da uçmadım, 15 bin diyorum, 50 bin ve üzerini nakit olarak üstünden çıkaracak sayısı azdır bu sitede, nakit yok nakit.
Kredi kartıyla laf etmesinler bana
Öyle boş konuşuyorsunuz ki.okumadım bile.açlari gösterme bana.elinde ki telefona bak.anne babana sor o dönem aclik ne halde idi. Istanbulda oturan bilir sokaklar pislik çöp kaynardi. Çocuğum ağlıyor daha çoğunu yazicam mtgagt olunca chicco arabasına koyup gezdireyim?? !
Umarım anlatabilmişimdir.
Hani orta halli insanlar bile gttdj markalara ulaştı.yoksa derdim bu marka takıntısı değil.mesaj iletildi umarım.nankörlük çok kötü.şükür yok.herkes apt site de oturuyor.çok az aç insan var önceden neydi.ama size ne anlatsak da boş.almayınca almiyor kafalar.gelicem gelicem merak etmeyin kaçmadım hadi ALLAHA EMANET `
Üsluba dikkat edelim lütfen...Öyle boş konuşuyorsunuz ki.okumadım bile.açlari gösterme bana.elinde ki telefona bak.anne babana sor o dönem aclik ne halde idi. Istanbulda oturan bilir sokaklar pislik çöp kaynardi. Çocuğum ağlıyor daha çoğunu yazicam mtgagt olunca chicco arabasına koyup gezdireyim?? !
Hani orta halli insanlar bile gttdj markalara ulaştı.yoksa derdim bu marka takıntısı değil.mesaj iletildi umarım.nankörlük çok kötü.şükür yok.herkes apt site de oturuyor.çok az aç insan var önceden neydi.ama size ne anlatsak da boş.almayınca almiyor kafalar.gelicem gelicem merak etmeyin kaçmadım hadi ALLAHA EMANET `
elimdeki telefona bakıyorum dokunmatik falan değil klasik bir telefon,ayağımı yorganıma göre uzatırım,yaşımında etkisi var bunda,çocukluğumda sebze beğenmediğimizi hatırlıyorum yemekten saymazdık şimdi millet pazara gideiyor çoğu zaman,çünki pahalı,gördüğüm eskiden lise mezunu olup işe girebiliyordun,şimdi ünüversiteli işsiz ordumuz var,markette orda burda asgari 1000 tlye çalışan ünüversiteli gençler,demekki tüketim toplumuyuz,üretim yok tüketim çok bankalara millet bel bağlamış gerçekler bunlarÖyle boş konuşuyorsunuz ki.okumadım bile.açlari gösterme bana.elinde ki telefona bak.anne babana sor o dönem aclik ne halde idi. Istanbulda oturan bilir sokaklar pislik çöp kaynardi. Çocuğum ağlıyor daha çoğunu yazicam mtgagt olunca chicco arabasına koyup gezdireyim?? !
boş konusmak?
tüik ve ımf verileri mi boş konusuyor?
hükümeti aldıklarındaki büyüme oranı 4.0 iken şimdi 2.3e düşmesi mi boş konusuyor?
işsizliğin 11.2ye yükselmesi mi boş konusuyor?
siz anca avmlere bakıp konusursunuz çünkü işinize böylesi gelir. gerceklerle alakanız olamaz çünkü gercekler sizi rahatsız eder.
siz kendinizi kandırmaya ve mutlu küçük dünyanızda dönüp durmaya devam edebilirsiniz.
ama kalkıp burada ''avmler dolu dolu zenginiz'' diye boş bir tespitte bulunup üstüne nankörlük ile kımseyı suclamak haddınıze değil.
siz ancak gözleri kapalı olanları kandırabilirsiniz. O kişiler ise burada değil.
Eki Görüntüle 1557164
(kaynak: IMF, World Economic Oulook Database, April, 2015.)
Mavi çizgi bizimle aynı kategoride yer alan ''gelişmekte olan ülkeler''....büyüme oranlarını korumuş bulunuyorlar... ''istikrar var''
Kırmızı çizgi ise ''Türkiye'nin seyri''... büyümemiz 6,0 dan 2.3e gerilemiş durumda.. hükümeti devraldıklarında ki büyüme oranı bile bugunden yüksek:)
2008-2010 yani dip gösteren yer ''krizin teğet geçtiği yıllar''(gözler görmese inanacak ama naparsınız işte her sey ortada)
Eskiden Türkiye bizimdi. Şimdi kimin? Kime sattılarsa onun.
Eskiden devlet yetkililerinin telefonlarını telsizlerini kimse dinleyemezdi. Arabamız modeli değildi ama Türkiye'nin kazancını Türk Milleti yerdi. Dış sermaye gelsin adı altında yabancılarla bölüşülmezdi. One minute deyip elektriği suyu yahudiye satanlar ve onları alkışlayanlar utansın
Gururlu bir Türk; kalemini kırar ama satmaz.
Bir de şunu yaptı bunu yaptı diyorlar. Ben cebimdeki paramla yapsam o kadar hava atmam.
ayy arkadaşım aynı şeyleri ifade etmekten gına geldievet avm'lerde gerçekten yer yok, tıklım tıkış.. evet herkesin elinde de cep telefonu.. işte bu da sebebi:
http://www.bugun.com.tr/ekonomi/vatandas-resmen-batti-iste-o-rakamlar-haberi/1620466
ha bu arada, içinizde kredi kartının asgarisini değil de toplam tutarını ödeyen varsa bir adım öne çıksın lütfen, tanışmak için can atıyorum..
kendim çalar kendim söylerim diyorsunuz yaniAlıntı yapanlara tavsiyem ,benden alıntı yapmayın kendiniz olun
Gerçi zaten onları hiç okumuyorum sıkıntı yok.
Son söz,satılmış bölünmüş leş kargalarınca yenmis ülkeyi siz önümüzdeki bölümlerde görün ,
iyi seyirler
bu arada açık bir bayanim ha bildiğin askılı şortlu türden.
Babam gazeteci sülalemde tek kapalı yok dedem asker amcam da..
Sevgiler ,basiretiniz açılsın e mi.
Good night
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...skeri-konvoya-ates-acti-catisma-cikti.831048/Allahım AK partiden razı olsun bugünlere geldik çok şeyler değişti hangi birini anlatayım en basitinden bahsedeyim şehit vermiyoruz şehit okadar şehit verdikki bunu kim durdurdu sorarım birde sunuda söylemek isterim eşimin halası benim Halam ve Teyzem maaş baglanamamislardi çünkü eşlerinin sigortası yetmemiş az ödendiği için ve allah rahmet eylesin öldüler baya zaman önce kalanlara sigorta baglamamislardi adam da koymuşlar yinede baglanamamislardi ve AK parti sayesinde maaşa bağlandılar bunları aAK parti yaptı bunca emegi nasıl unuturuz biz gorevimizi yaptık oyumu verdim bu seferde birinci parti olarak çıktık ama maalesef yetmedi... bazıları diyor siz etekde opersiniz öperim tabi allahım başımızdan eksik etmesin inşallah koalisyonda olmasın tekrar seçim olsun allahım oy veripte vermeyenleri pişmanlık yasasından yararlanıp tekrar partimizi tek parti olmasını nasip etsin inşallah inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?