Nazan Öncel de ablasının eski eşi ile evli
KARDEŞİNİN KOCASINDA NE BULDU?
Nazan Öncel 15 yaşından beri müziğin içinde. Önce lisede korduğu ‘‘Çılgınlar’’ isimli topluluk, düğün salonlarında, lokallerde şarkıcılık. Çeşitli yarışmalarda alınan dereceler, 1978'de çıkan ilk 45'lik, 1982'de yayınlanan ‘‘Yağmur Duası’’ adlı ilk uzunçalar. Nazan Öncel sesini duyurmak için seneler boyunca çabaladıktan sonra, artık olmayacak dediği bir zamanda, ‘‘Bir Hadise Var’’ adlı albümüyle 1992 yılında ünlü oldu. Onu ‘‘Ben Böyle Aşk Görmedim’’, ‘‘Göç’’, ‘‘Sokak Kızı’’ ve ‘‘Demir Leblebi’’ izledi.
Bu albümleri yaparken yanında hep biri vardı. 20 senedir birlikte yaşadığı ve iki sene önce de resmen nikah kıydığı Akşit Togay. Medyada görünmemek için, bırakın bu sayfaya fotoğraf vermeyi, davetlere bile gitmeyen Akşit Bey, ‘‘bir aileye bir kurban yeter’’ diyormuş.
Bu, Akşit Bey'in ikinci evliliği. İlkini Nazan Öncel'in kız kardeşi Pınar Hanım ile yapmış. Nazan Öncel kızkardeşi ile arasındaki anlaşmazlığın bir hayli karışık bu durumdan kaynaklanmadığını söylüyor: ‘‘Bizim ilişkimiz, Akşit, Pınar'dan boşandıktan sonra başladı. Ben kardeşime çok obsiyon tanıdım. Ama o beni haketmiyor. O da müzikle uğraşıyor. Nazan Öncel olmak ona değil de bana nasip oldu ve o bunu kaldıramıyor. O yüzden hayatımdan silip attım onu.’’
Nazan Öncel kız kardeşinin eski kocasında bulduğu şeyi de şöyle özetliyor: ‘‘Küçükken seni seviyorum sözünü duymadıysanız, yetişkin çağlarda duyduklarınıza da inanmıyorsunuz. Güvensizlik duygusu. Güveneceğiniz biri sizi bu yüzden etkiliyor. Bizimkisi dostluk ve güven üzerine kurulu bir ilişki. Aşk ilişkisi olması mümkün değil. Aşk insanın ihtiyacı, ama ben bu ihtiyacı güvende olmak uğruna feda etmeyi tercih ettim.’’