Akil verin lutfen

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Iyi Akşamlar kızlar, o kadar doldum ki nerden başlasam ne desem bilemedim ,o yüzden direk konuya giriyim ,halamın eşi yaklaşık 8 ay önce vefat etti ,ve iki kızıyla beraber bizimle kalıyorlar Annem ,Babam,Abim ve ben ..( Kızlar normalde şehir dışında okuyordu ,salgın dolayısıyla döndüler, )neyse gelen giden çok oluyor bizim aile geniş, bende tek başıma yetişemiyorum herşeye ve ekstra yardımları dokunmadiklari gibi benden hizmet bekliyorlar, yaşları da büyük dediğim gibi, Üniversitede okuyorlar ,kaç defa okula git gel sürekli ben "hizmet hanım " şeklinde canım cıktı sonuçta koskoca kız hic yardım etmiyorlar üstüne misafir gibi hizmet bekliyorlar, bi yandan da Ahu dayan diyorum sonuçta babalarını kaybettiler ama bende insanım inanın kafayı yiyecem , aşırı bencil ve kötü akrabalarımız var ve geniş aile bu salgında bile sürekli bizdeler,. Not : bizde kalmalarının nedeni tekrar kendi evine gitmek istemediklerinden dolayı yeni eve taşınacaklar ve taşınmaları minumum 6 ,8 ayı bulur ,üstüne bu hastalık :(( lütfen akıl verin ,nasıl davranacağımı bilmiyorum neden tutsam elde kalıyor

Siz açıkça konuşmadıkça anlamayacak tipteler demekki. Sorununuzun cevabı net aslında beraber oturup kural koyacaksınız. Temizlik, yemek, bulaşık.... VS sırasıyla yapılacak. Ayrıca 8 ay az bir zaman degil. Kimseye hizmet etmek zorunda degilsiniz ki eller ayakları tutuyor. Siz sustukça iyi niyetiniz suistimal edilmeye devam edilecek. Niye kendinize eziyet ediyorsunuz. Söyleyin bitsin.

Eğer onlar kendi evlerinde kalmıyorsa aynı şehirse sizin yerinizde olsam Nuh’un gemisi gibi annemi alır, eşyaları alır, yiyecek alır oraya kapatırdım kendimi. Hala görüşmeye devam eden akrabağalar doğal seleksiyon yöntemini seçmişler ama sizin de aynı yolda olmanıza gerek yok. Bir de kendi kendinize söylenmeyin. Misafir diye dışardan oturmaya gelene söylenir. Sizin evde aylardır kalan ve kuzenler misafirim diye köşe yastığı gibi oturamaz ki. İsterse sadece oturmaya gelsin. Kalabalıkta kalkıp yardım etmezlerse zaten nasıl bir yakınlık bu diye sorgularım. Çekinmeyin. Laf sokmayın ama açık net yardım isteyip herkese bir görev verin. İlk seçeneği düşünün derim.

basınız sagolsun babalarını 8 ay once kaybetmısler
tum gun oyle oturmaları da normal olmaz daha cok bunalıma gırerler
kızlar bana yardım eder mısınız dıye cagırmanız gerek herseye sız yetısır yetersenız nasılsa yardıma ıhtıyacı yok derler onlar gelmıyorsa sız cagırın yanınıza yardıma artık mısafırlıgı kalmamıs sızınle yasıyorlarmıs zaten

o mısafırlıge gelen akrabaları polıse sıkayet edın bence arka odaya gecın evımıze dolusuyorlar ıstemıyoruz akrabalık ıste komsudan sıkayet var dıye gelırmısınız desenıze :D
yasak cunku toplanmak

Siz açıkça konuşmadıkça anlamayacak tipteler demekki. Sorununuzun cevabı net aslında beraber oturup kural koyacaksınız. Temizlik, yemek, bulaşık.... VS sırasıyla yapılacak. Ayrıca 8 ay az bir zaman degil. Kimseye hizmet etmek zorunda degilsiniz ki eller ayakları tutuyor. Siz sustukça iyi niyetiniz suistimal edilmeye devam edilecek. Niye kendinize eziyet ediyorsunuz. Söyleyin bitsin.
Inanın bi çay yapsa bile sevinecem, ayrıca kendi misafirleri ,

basınız sagolsun babalarını 8 ay once kaybetmısler
tum gun oyle oturmaları da normal olmaz daha cok bunalıma gırerler
kızlar bana yardım eder mısınız dıye cagırmanız gerek herseye sız yetısır yetersenız nasılsa yardıma ıhtıyacı yok derler onlar gelmıyorsa sız cagırın yanınıza yardıma artık mısafırlıgı kalmamıs sızınle yasıyorlarmıs zaten

o mısafırlıge gelen akrabaları polıse sıkayet edın bence arka odaya gecın evımıze dolusuyorlar ıstemıyoruz akrabalık ıste komsudan sıkayet var dıye gelırmısınız desenıze :KK70:
yasak cunku toplanmak
B
Tessekkür ederim ,inanın görüyorlar yetişemiyorum , üstüne onlara hizmet etmemi bekliyorlar resmen

Halanızda mı demiyor kızlarına hadi kalkın kızım ahuya yardım edin diye söylemesi gerekiyor sonuçta uzun süre kalıcaklar misafir değiller kendini bilen insan kalkar yardım eder oturup güzelce konuşun, çekinmeyin.

Kızların mi yok gayet ıyiler
Ozaman dayanma ahu.
Madem evinizde kalıyorlar, misafir degıller artık. Psikolojilerı de duzeldıgıne gore mecburen ıs yapacaklar. 8 ay nedir ayrıca.
Kimse söylemiyorsa sen soyle.
Masa mi kuruyorsun tabakları getirir mısınız de.
Topluyor musun makına ya yerleştirir mısınız de.
Dustan ciktılar temızlemedıler mı dusa kabını, kızlar dus alacagım surayı yıkar mısınız de.

Ayıp olur mu dersen, olmaz.
Ev sahibine hizmetcı muamelesı yapmak ayıp.
Manevi olarak acmıssınız kapınızı aylarca bu sızın ıyılıgınız, onlarda islerin ucundan tutacak bu da onların insanlığı olacak.
Kendını kendı evınde kullandırma.

Eğer onlar kendi evlerinde kalmıyorsa aynı şehirse sizin yerinizde olsam Nuh’un gemisi gibi annemi alır, eşyaları alır, yiyecek alır oraya kapatırdım kendimi. Hala görüşmeye devam eden akrabağalar doğal seleksiyon yöntemini seçmişler ama sizin de aynı yolda olmanıza gerek yok. Bir de kendi kendinize söylenmeyin. Misafir diye dışardan oturmaya gelene söylenir. Sizin evde aylardır kalan ve kuzenler misafirim diye köşe yastığı gibi oturamaz ki. İsterse sadece oturmaya gelsin. Kalabalıkta kalkıp yardım etmezlerse zaten nasıl bir yakınlık bu diye sorgularım. Çekinmeyin. Laf sokmayın ama açık net yardım isteyip herkese bir görev verin. İlk seçeneği düşünün derim.
Siz ,pili pırtı toplayıp gidin diyince bile mutlu oldum, keşke olsa ...

Inanın bi çay yapsa bile sevinecem, ayrıca kendi misafirleri ,
Bak bu mesajları yazarken bile güçsüz gibi davranıyorsunuz yani bir çaya bile sevineceğim demenizden çıkardım..
Sizin yapmanız tek gereken hep beraber oturup durumunuzu ve zorlandıgınızı açık bir dille söylemek. Ayrıca bunları yapmak zorunda olmadıgınızı ifade etmek. Diyeceksiniz ki " Bu evde hep beraber yaşıyorsak sorumluluk hepimize ait. Evde iş paylaşımı yapmak istiyorum. Kusura bakmayın bu sorumluluğu tek başıma yüklenmeye devam edemem..." VS vs diyerek kuralları oturup koyun. Ama açık ve sert bir dille söyleyin. Eger onu da anlamayıp kabul etmezlerse zaten sorunlular demektir.

Halanızda mı demiyor kızlarına hadi kalkın kızım ahuya yardım edin diye söylemesi gerekiyor sonuçta uzun süre kalıcaklar misafir değiller kendini bilen insan kalkar yardım eder oturup güzelce konuşun, çekinmeyin.
Hala zaten sorunlu kızlarını baş üstüne koycak resmen o istemiyor iş yapmalarını

Başınız sağolsun da, psikolojileri de gayet yerindeymiş. ya ne acayip insanlar var gerçekten.. orası otel mi? Halanızın da eşek kadar kızlarına bişey dememesi ilginç.
İş başa düşüyor, siz güzel dille yardım isteyeceksiniz. Toleransı bazı insanlar kullanıyor maalesef:110:

Back
X