akıl verin lütfen...

pollyan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
537
2
0
İstanbul
Arkadaslar buraya yazıp yazmamakta cok kararsız kaldım ama dertleşecek baska yerim yok.

Dün aksam eşimle annesine gittik (tv baglantılarını yapacak diye eşim) neyse yemek yedik bizimki işini yaparken ben bulaşıkları yıkadım kayınvalidemde, sonra yeni evlenen görümcem eşiyle geldi gecerken ugramıslar,kayınvalidem yarın için yemek yaparken ütü vardı biraz bende onları yaptım.Neyse görümcemler cay içip yarım saat sonra kalktı,bizde 22.15 gibi falan kalktık yolda eşime neden xle kocası(görümcemle kocası) kalkarken bizde kalkmadık dedm gec oldu dedim dinlemiyoruz dedm eşimde bende çalısıyoruz cünkü eşim bir parladı bana, sen anneme gelmek istemiyorsun, zaten bütn aksam surat yaptın.

sana kac kere dedm trip yapma dedm dedi bende eve gidince konusalım dedm sonra bacagıma ben yürürken 2 defa tekme attı yürüdü gitti biraz. Ben acıdan yürüyemedm oturdum 1-2 dk falan sonra yanıma geldi hadi kalk dedi eve gidene kadar da susmadı. Yok ben kim mişim de yok sadece o karar verebilirmişte nereye gidecegimize ne kadar kalacagımıza.falan hep böyle konusuyor sonra eve geldik ben kısa bi şey giyip bacagıma krem sürdüm cünkü acısına dayanamadım. bu arada ben hiç konusmuyorum tek kelime bile.yanıma geldi o da buz koyalım mı,agrı kesici vereyim mi cıt yok bende sonra gittim yattım yataga o yine konusuyo askım benim sinirli oldugumu biliyosn bak canını yaktım niye trip yapıyosn falan diyor hiç konusmadım uyudum.gece sarılıyor falan hiç sarılmadım kendimi geri cektim sabahta kalktım kahvaltısını hazırladm, sonra askım konus lütfen dedi kafamı salladım ,sadece geldi sarıldı sarılma dedm niye böyle yapıyosun dedi.Hakediyosun dedim.Ben annenlere gitmek istemiyor degilim dedm sadece gittigimiz zaman zamanında kalmak istiyorum dedim cünkü bende calısan bi bayanım ve yoruluyorum biraz dinlenmek uzanmak istiyorum dedim.
Sonra işe gitti ve aramadı bu saate kadar.

Bu arada annemler 2 saatlik mesafede oturuyor bana 2 haftada 1 gidiyorum cumartesi aksam orada kalıp pazar günü 5te dönüyorum.

Bana akıl verin Ne yapmalıyım.

bence sakinliğini koru ve eğer sana bir daha vurucak olursa nasıl bir tepki ile larşı karşıya kalacağını da bilsin derim.. ayriyeten neden herşeye o karar veriyormuş ki ? biraz şımartmışsınız sanırım tatlım eşini :) al karşına konuş tepkini koy, senin onsuzda olabileceğini bilsin derim..

sevdigim için şımarttım biraz haklısın canım birazda ailem uzakta diye yüz buluyor sanırım.

Eşinin bu kadar basit bir konuşmayla bu kadar ağır bir tepki verdiğine inanamıyorum. Bu işin bi geçmişi var mı? Yani söylenmişliğiniz, onu bezdirmişliğiniz vs.

Bir de yolda yürürken tekme atmak ne demek ya? Şiddeti hicbir zaman haklı göremiyorum ama yolda nasıl oluyor? Bu nasıl bir pervasızlıktır ben anlamıyorum?

geçmişi yok canım esim kendi tabiriyle surat asılmasına gelemiyormus sorma sorma yolda yapıyor bide öfkesini kontrol edemiyormus daha öncede sinirden duvara yumruk atıp elini kırmıs.

Anlattıklarından tespitim eşine kim daha önce eğitmiş,beynini yıkamışsa iyi becermiş ,anında bu tepkiyi verdiği için olabildiğince politik davranacaksın annesini kesinlikle karalama hamilede kalma çok zor durumda kalırsın eşin hakiki eğitilmiş anakuzusu ,gündüz bacağını tekmeliyor akşamda sevişmek istiyor ,ruhen bu mümkün olamıyacağını söyle ki anlasın ,onun odun olduğunu düşün hatalı tarafları bıçak gibi düzelteceksin sabır ile anlasın ,onun odun olduğunu düşün hatalı tarafları bıçak gibi düzelteceksin sabır ile

Anlattıklarından tespitim eşine kim daha önce eğitmiş,beynini yıkamışsa iyi becermiş ,anında bu tepkiyi verdiği için olabildiğince politik davranacaksın annesini kesinlikle karalama hamilede kalma çok zor durumda kalırsın eşin hakiki eğitilmiş anakuzusu ,gündüz bacağını tekmeliyor akşamda sevişmek istiyor ,ruhen bu mümkün olamıyacağını söyle ki anlasın ,onun odun olduğunu düşün hatalı tarafları bıçak gibi düzelteceksin sabır ile anlasın ,onun odun olduğunu düşün hatalı tarafları bıçak gibi düzelteceksin sabır ile ma hamilede kalma çok zor durumda kalırsın eşin hakiki eğitilmiş anakuzusu ,gündüz bacağını tekmeliyor akşamda sevişmek istiyor ,ruhen bu mümkün olamıyacağını söyle ki anlasın ,onun odun olduğunu düşün hatalı tarafları bıçak gibi düzelteceksin sabır ile anlasın ,onun odun olduğunu düşün hatalı tarafları bıçak gibi düzelteceksin sabır ile

anladım canım seni de ama kayınvalidem öyle bir insan degil aksine cok iyi o onun öyle yaptıgını bilse cok kızar hele kayınpederim bana cok düskündür cok sever bi söylesem kim bilir neler der oglunayok canım hamileligi düsünmüyorum cünkü öfkesini kontrol edemiyor bi de benm kabullenemedigim hatam yokken bunu yasamak,kayınvalidemi de karalamıyorum ki ben sadece erken kalksaydk dedm.

Valla eşin ya öfke kontrolü için terapi alsın ya da boşan. Bugün tekme atan yarın bıçak atabilir benden söylemesi. Ha yapacağın en büyük hata da hamile kalmak olur.

AH CANIM ;

Sen güzelce anlatmışsın ama aldığın tepkiye bak;

Bu tip adamlar çocukluklarında ezilmiş oldukları için ,evlenince ben oldum havalarına giriyorlar ve eşlerinin üstünde psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyorlar;

benimde eşim bu tip bir adam;fiziksel şiddeti bir kere hafif tokat oldu ama sonuçta yaptı yapacağını..

herşeyi onlara sorucaz;
onlar ne derse o
yani egolarını tatmin edicenki ezilmişliğini ört pas etsin;

çok zor ama gerçek olan bu;
değişmez,belki bir nebze azalır agrasifliği ama özünde hep böyle bencil ve megoloman kalacaklar...

bu durumda sen akıllı olmalısın;
trip yapma;asla kabullenmedikleri ve onları öfkelendiren bir durum bu;
sessiz ama kurnaz davran...nasıl mı?

bir çocuk gibi düşün onu?
şevkat göstererek...güzellikle...

alttan al demiyorum ama öfkelendirme;

zamanla vicdan azabı yaşayacak ve değişecek göreceksin..

Hata sende kayınpederinle konuşacaksın ben çok işin içinden çıkamazsam tartışmalarımızda konuşuyorum, sonra kuzu oluyor :)

geçmişi yok canım esim kendi tabiriyle surat asılmasına gelemiyormus sorma sorma yolda yapıyor bide öfkesini kontrol edemiyormus daha öncede sinirden duvara yumruk atıp elini kırmıs.

evet, erkekler bu tavra sinir oluyor. eğer rahatsız olduğunuz birşey varsa bunu konuşun, davranışlarınızla belli etmeyin. bazen konuşmak zor gelebiliyor, duygular sakinleştikten sonra konuşmak daha anlamlı. yine de elinizden geldiğince kızdığınız şeyleri konuşarak çözmeye çalışın, davranışlarınıza aktarmayın bunu...

erken kalkalım demek sen onu yönetiyor oluyorsun demek aranızda güç savaşı var onu kendi aranızda halledin

canım yorumun için tesekkür ederim ama ben her zaman şevkatliyim konusmadıgım halde bile sabah ütüsünü yapıyorum kahvaltısını hazırlıyorum sabah hava soguk üsürsün diye hırka uzatıyorm Allah Islah etsin yardımcımız olsun senin de benim de herkesin de.

Bir gün önce sana tekme atan adama üşürsün diye hırka mı uzattın? Şaka gibi gerçekten.

Son düzenleme:

canım benim;
demiş ya bana surat yapma diye
inan aynı şeyleri yaşıyoruz
benimde eşim evliliğimizin ilk senelerinde sinirlenince duvara kapı camına yumruk atardı..

bir kere ona trip yaptım hayatımdan bezdirdi beni...

demem o ki;
surat etmek,konuşmamak,trip yapmak asla çözüm değil aksine olayları ateşler..

çünkü eşin yapı olarak zor bir adam;benim eşim gibi...

biliyorum ki birşeyleri anlatmaya kalksan anlamayacak

o nedenle canım;ortalık durulsun,sakın üstüne gitme;

sağlıklı düşünemez bunlar öfkelenince,içlerinden bir canavar çıkıyor;

sakin ol,sabırlı ol....taktik değiştir ve asla surat etme...bilirim sonu ne olur ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…