Çok sık gidiyorsanız ve herzaman geç kalkıyorsanız çok haklısınız.. Üstelik çalışıyorsunuz.
Yaptığınız sitemde çok haklı olmanıza rağmen çok çağdışı bir tepki almışsınız.Kızabilir, yanlış anlayabilir v.s ama vurarak tepkisini göstermek cahillik.
Erkek kriz anlarında ortamı idare edebilendir..
Acaba yeni gelenleri örnek göstermeseydiniz yine mi aynı tepkiyi verirdi ?
Bugun sakinleşirseniz eğer güzelce derdinizi anlatsanız anlar mı ? Eğer iyi zamanlarda sizi anlıyorsa anlatmaya çalışın.
Trip yapma, konuşmama konusundada çok haklısınız. Bende olsam o olay anında tabiki konuşmazdım..Birde yapılan şeyin üzerine güzelce derdimi anlatacak değilim herhalde..EĞER ZATEN güzel konuşmaktan anlasaydı yolda konuşurken anlardı sizi.
Fakat olayın üstünden zaman geçtiği için akşam mutlaka çözmeye çalışın.Yoksa bu mesele ikinizinde kafasında kurduklarıyla büyür.
...
Bu arada örnek verdiğiniz kişiler yalnış kişilermiş. :)
Çünkü görümceniz o evin kızı.Dolayısıyla erken kalkmasını isteyen belkide eşidir.Eltiniz olsaydı haklıydınız verdiğiniz örnekte ama bunda gaf yapmışsınız. :)
Bu tür anlatamama durumlarında her zaman yazmaktan yanayım..
Ya mail yoluyla ya da kalem-kağıt yoluyla yazın ve ona ulaştırın..
Önce onure edin yazarken sonra ara ara sitemlerinizi serpiştirin.. :)
Sizi anlayacaktır.
anladım canım seni de ama kayınvalidem öyle bir insan degil aksine cok iyi o onun öyle yaptıgını bilse cok kızar hele kayınpederim bana cok düskündür cok sever bi söylesem kim bilir neler der oglunayok canım hamileligi düsünmüyorum cünkü öfkesini kontrol edemiyor bi de benm kabullenemedigim hatam yokken bunu yasamak,kayınvalidemi de karalamıyorum ki ben sadece erken kalksaydk dedm.
Emin ol ki bu olayı duysalar hoşlarına gider..Hiç zannetmiyorum ogullarına kızacaklarını falan..Belki senin yanında kızarmış gibi yaparlar okadar..
Eşini şu an hesaba katmıyorum sadece ailesiyle ilgili yorum yapıcam hiç ama hiç güvenme..O adamı o aile büyüttü..Ve bilinçaltındaki şeyleri yaşatıyo şu an sana
canım babası eğitimci ona güvenm sonsuz o yüzden..
tsk ederim bir abla gibi nasihatların için en basta sen olmak üzere Allah bütün yorum yazanlardan razı olsn.
ne demek;hepimizin derdi var;
mühim olan yorum yaparken empati kurabilmek ve karşındakine nasıl yansıyacağını hesap edebilmek;
ben olayı çok içimde hissettim,çünki eşim eşinle aynı karakter gibi....
Dilerim herşey güzel olur...
açıkçası yapım gereği şiddetin her türünden nefret ediyorum. değil icraate dökmek, şakası bile yapılsa çok huzursuz oluyorum, gülemiyorum. anne babamdan bir fiske bile yememiş bir insan olarak, sanırım çok abartıyorum ama kendimi şiddete uğrarken hayal edemiyorum. bu sebeple eşinizin (hele hele yol ortasında) yaptığı hareket, hemen sineye çekilecek türden değil bana göre.
ama sizin tepkilerinizi oldukça olgun, yapıcı, aklı başında buldum. kadın gibi kadın olmak gerekir. tepki illa ki tekme atana tekme atmak değildir. onu yok saymak, muhatap almamak kadına yakışan, insani tepkilerdir.
bence bu tepkinizi eşiniz yaptığı hatayla tüm yönleriyle pişman oluncaya kadar (ki bu süreç kişiden kişiye değişir) sürdürmelisiniz.
bu arada eşiniz surat asmanıza takıldıysa, cidden asmış olabilirsiniz. çalışan bir kadın olarak gidip başkasının evinde ev işi yapmak sizi yormuş ve surat astırmış belli ki. ayrıca görümceniz otururken, siz ütü yapmışsınız. onlara bir tepki şeklinde bunları yaptığınızı düşünüyorum. hatta görümceniz sizin tepkilerinizden rahatsız olarak kalkmış bile olabilir. siz de üzerine eşinize erken kalkmadığınız için sitemde bulununca eşiniz patlamış sanıyorum.
henüz yeni evli olduğunuz için, hem sizin aile ilişkilerini belli bir seviyeye çekmeniz, hem politik davranmanız (surat asılacak durumda bir tebessüm maskesi takmak gibi) biraz zaman alacaktır. eşinize baştan seviyeli bir tepki koyduğunuz için (şiddet ile ilgili) o da zamanla kendine çeki düzen verecektir.
diye düşünüyorum ben :)
ben ona cümle kurmak bile istemiyorum hatasını anlamasını istiyorum yaptıgının yalnıs oldugunu.
dün aksam görümcem herkesin içinde biz artık kalkalım dedi kendi istedi yani.
haftada 2-3 kere gidiyoruz sıkılıyorm ben sürekli sürekli benmde işim oluyo evde sonucta.
en kötü olanda ne biliyor musun abla?
derdigini paylasacak kimsen yok omzunda ağlayacagın kimse yok
oysaki benm ailem bana cok düskündür
tek sözüme dünyayı yakar yıkarlar
ailenin tek kızıyım.
bilirim canım;
anlatamassın,sen içinde onca yükü taşırsın ama o yükü kimsenin omuzlarına atmak istemessin,senin için kimsenin üzülmesini,yıpranmasını istemessin,yapayanlız hissedersin kendini aslında değilsindir ama acını paylaşamazsın ya yanlızsındır,bak canım inan bu acılar şu an canını yakıyor ama zamanla seni hayata karşı daha güçlü kılıcak,ben artık yaşadığım her olumsuzluğu lehime çevirmeye başladım,keşke yaşamasaydım evet ama illaki bana birşey katmıştır diye düşünüyorum.
acı=tecrübe
önemli olan bunu tecrübeye çevirebilmek...bunu zamanla başaracağına inanıyorum.
o asil tavırlarından taviz verme..sen sana yakışan gibi davranıyorsun...
hiç arkadaşın yok mu?dostun paylaşabileceğin?
içine atarsan hasta olursun muhakkak paylaşmalısın...
konunu okuyunca kendi evliliğimin ilk yılları geldi aklıma
benim eşimde ben diyince kalk ben diyince otur hep üstünlük kurmaya çalışırdı
ben de senin gibi hep sessiz kalıp onun anlamasını beklerdim
13 yıllık evliyim hiç değişmedi ha biraz törpülendi
ama hep keşke her tartışmada çata çat karşısına geçip cevap verseydim diyorum şimdi
hiç değilse içim rahatlardı birikmezdi
çünkü senin sessiz kalmanı hiç takdir etmiyolar insanlık yaptığını farketmiyolar bence
yine en ufak bişeyde hemen üste çıkıyolar
benim sana nacizane tavsiyem
sakin sakin ama ciddiyetini koruyarak içindekileri söyle
nasıl başlarsa öyle gidiyor
seni istediği gibi ezemiyceni anlasın
canım 12den beri aradı şimdiye kadar konustuk daha dogrusu konustum anlattım suclusun dedm içimde herseyi döktüm o da cok cok özür diledi hep konusmadıgımızdan beri seni anladım cok düsündüm öyle aradım dedi nasıl sinirim gecicek dedi arastır yapacak bişeyimiz var mı dedi hastaneyse giderim ilacsa kullanırım dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?