akıl verin lütfen...

annesinin evinde nasıl konusabilirdim ki onunla

hayattaki en büyük ceza;
bir insanı vicdanıyla başbaşa bırakmak....daha kötüsü olamaz...

Oldu o zaman hapishaneleri de boşaltalım tecavüzcüler katiller hırsızlar dışarı çıksın en büyük ceza vicdanıyla başbaşa kalmakmış ya. Zaten vicdanı olan bunları yapar mı sanıyorsun sen?

Zaten bana hep sinirlenince ben ben olmaktan cıkıyorum anla lütfen senin canını yakmak istemiyorum ama o ben ben degilim diyor bazen şeytan diyor ara anneni anne gel al beni bitsin bu iş ama sabır Allahım diyorum

sakin ol öncelikle;

oda eşine bir tekme atsa o an ne olurdu?
yada 1 hafta konuşmasa?

dedim ya bu tip adamlar anlamaz ,ben demiyorum dayak ye eşini pışpışla..

demek istediğim taktik onu vicdanen rahatsız et ki utansın....

Evlendikten sonra erkek ya sana uyacak yada sen ona, kavgalar çok oluyorsa güç savaşı var, ohalde adam sana bağırdığında susacaksın sonra saatler sonra veya ertesi gün bunun hesabını ona soracaksın adam adil ve kişilikliyse orta yol bulunacaktır eğer bulunamıyorsa hiç bir zaman ilerisi çok tehlikelidir,boşanmaya doğru gidilir zaman ilerisi çok tehlikelidir,boşanmaya doğru gidilir

Senin eşinle evliliğinde hep alttan alıyorsun sana kötü davransa hakaret etse bile güleryüz gösteriyorsun ya peki sonuçta ne oldu eşin senin eşit bir birey olduğunu kabul etti mi?Senin fikirlerine saygı gösteriyor mu? Yoksa kavga çıkmasın diye o ne derse hep onu mu yapıyorsunuz merak ettim.

yönetmek degil ki be canım sadece yoruluyorum biraz erken kalkalım dedm sonucta annesi 10 dk mesafede istedigi zaman görebilir.

şu eşinin annesinin yapısını anlatırmısın? Ezikmi,dominant mı?

annesinin evinde nasıl konusabilirdim ki onunla

güç dengesinin eşiniz lehinde olmasında sizin de payınız var. size başkalarının evinde bu şekilde davranma cesareti gösteriyorsa siz de ona bu hakkı vermişsiniz demektir. muhtemelen daha önce de bu tarz sürtüşmeler yaşamış ve siz yine tepki göstermek yerine susmayı tercih ettiğiniz için eşiniz de bu şekilde davranmaya alışmıştır.

yapılması gereken şey susmak değil, bu bazen kısa bir süreliğine çözüm olur ama maalesef sorunu derinleştirmekten başka bir işe yaramaz. kendi hakkınızı savunmayı öğrenin. eşinizin öfkesinden korkup tepki göstermemeyi seçmek bir çözüm değildir. kızacaksa kızsın. kendinizi savunun siz de onun kadar kızın gerekirse.

orda size vurduğunda ''bana bir daha bu şekilde davranırsan sonuçlarına katlanırsın'' deyip savunsaydınız kendinizi böyle davranmaya devam etmezdi sanırım. eşiniz vuruyor, siz ise o öfkeli diye sesinizi çıkarmıyorsunuz. ee adam bu şekilde daha da artırır şiddet davranışlarını.

kendi hakkınıza sahip çıkın. unutmayın, asla bir başkasına şiddet göstermenin haklı bir yanı yoktur. istediği kadar kızsın öfkelensin eşiniz, bu mazaret olamaz...

Selos evli misin bilmiyorum ama emek vermeden olmuyor maalesef bosan demişsin kolay olan bu aslında herkesin yorumu kendi görüşü ama emek var o yüzden çaba göstermen lazm baktın cabaladın olmuyo o zaman yol verirsin ki düzelmesse baska carem de yok gibi..

Vicdan meselesine gelince benm yaptıgım insanlık o dün aksam hayvanlık yapmıs olabilir ama ben ona uyarsam eve falan almazsam aksam benim ondan ne farkım kaldı ki o zaman sabah hırkayı verdm ya gözleri ddoldu biliyomusn ama hiç bişi demedi bir de en önemlisi benm vicdanım rahat

Bi uçan tekme atıcan böylesine dumur olacak Tekme öyle olmaz böyle olur dicen yerde mal mal yatarken

Tatlım eşini her ne kadar seviyor olsanda, ilişkilerde affedilebilir ve affedilemeyen durumlar vardır.. Benim eşim bana böyle birşey yapsa diyorum ya onu o gece eve almam ve ailesi ile konuşurum yüksek ihtimalde boşarım ama ben sana bunu yap demiyorum.. Yanlız sana bir kere vurupta eğer sen onu affedersen arkası gelecektir bilgin olsun.. Al karşına konuş eğer olmuyorsa ya sen evden biraz uzaklaş yada o uzaklaşsın.. yani yaptığının böyle bir özürle geçiştirilemeyecek birşey olduğunu anlaması lazım.. ben öyle surat yapma trip yapma falan demeyeceğim gerekiyorsa yapacaksın arkadaşım.. seni döversede boşayacaksın çalışıyorsun onun eline bakmıyorsun ki.. ayriyetende düzeleceğini hiç sanmıyorum bak benden sana söylemesi ne kadardır evlisiniz?

ben seni çok iyi anlıyorum hak da veriyorum;

ama beni de anlamanı istiyorum;

benim anlatmak istediğim sadece bir taktik;

çünki eşimde böyle bir adam ve ben çok karşı durdum ona,sonucu çok daha kötü oldu,

şimdi bana yaptıklarıyla yüzleşiyor ve sanırım vicdanen rahatsız,çünki çok farklı eskiye nazaran ama hep böyle mi gider bilmiyorum..

dedim ya çocukluklarında ezilmiş bunlar,şimdi bizim üstümüzde baskı kurarak kendilerini tatmin ediyorlar,psikolojik bir durum yani..

isteyen çeker gider;
isteyen yaşamaya devam eder;
ben oğlum için geçmişe sünger çektim ve devam dedim..
şimdi iyi durumlar.
şimdi daha sakin tepkilerimi veriyorum,bir nevi strateji,
belki sana garip geliyor ama işte böyle...

hayat insanı durulmaya itiyor..

ben kadınların kendilerini ezdirmelerinden yana değilim,
yanlış anlaşılmasın,
bir sürecin kolay aşılmasından yana yaşadıklarımı aktardım...

10 aylık evliyiz 2 yıllık da gecmişim var arkadasım haklısın sonuna kadar canıma tak etti anda bitecek zaten biraz daha sabır diyorum sadece

tsk ederim bir abla gibi nasihatların için en basta sen olmak üzere Allah bütün yorum yazanlardan razı olsn.

Çok sık gidiyorsanız ve herzaman geç kalkıyorsanız çok haklısınız.. Üstelik çalışıyorsunuz.

Yaptığınız sitemde çok haklı olmanıza rağmen çok çağdışı bir tepki almışsınız.Kızabilir, yanlış anlayabilir v.s ama vurarak tepkisini göstermek cahillik.

Erkek kriz anlarında ortamı idare edebilendir..

Acaba yeni gelenleri örnek göstermeseydiniz yine mi aynı tepkiyi verirdi ?

Bugun sakinleşirseniz eğer güzelce derdinizi anlatsanız anlar mı ? Eğer iyi zamanlarda sizi anlıyorsa anlatmaya çalışın.

Trip yapma, konuşmama konusundada çok haklısınız. Bende olsam o olay anında tabiki konuşmazdım..Birde yapılan şeyin üzerine güzelce derdimi anlatacak değilim herhalde..EĞER ZATEN güzel konuşmaktan anlasaydı yolda konuşurken anlardı sizi.

Fakat olayın üstünden zaman geçtiği için akşam mutlaka çözmeye çalışın.Yoksa bu mesele ikinizinde kafasında kurduklarıyla büyür.

...

Bu arada örnek verdiğiniz kişiler yalnış kişilermiş. :)
Çünkü görümceniz o evin kızı.Dolayısıyla erken kalkmasını isteyen belkide eşidir.Eltiniz olsaydı haklıydınız verdiğiniz örnekte ama bunda gaf yapmışsınız. :)

Bu tür anlatamama durumlarında her zaman yazmaktan yanayım..
Ya mail yoluyla ya da kalem-kağıt yoluyla yazın ve ona ulaştırın..
Önce onure edin yazarken sonra ara ara sitemlerinizi serpiştirin.. :)
Sizi anlayacaktır.

eşin sinirli evet. ama tekme atmakta ne... bence eşinin öfke kontrol için terapi alması gerekiyor. eşinle evde anlaşarak dışarıdaki kararları eşinin almasını sağlayabilirsin. misal; aşkım iş çok yorucuydu, annenlere gidince biraz erken kalkabilirsek sevinirim dersin.

biz öyle yapıyoruz. çok oturacak halim yoksa, eşime az erken kalkalım diyorum. misal saat 10da. oda (ailesinin yanında) 10 oldu mu, kalkalım diyor. sonuçta o karar vermiş oluyor.

Bi uçan tekme atıcan böylesine dumur olacak Tekme öyle olmaz böyle olur dicen yerde mal mal yatarken

dün tekme attıgında ben ayaktaydım dizime geldi ama düsme falan olmadı senin yorumlarını cok takip ediyorum ve begeniyorum ne kadar olgun ve düzgün tesekkür ederim yorumun için.

10 aylık evliyiz 2 yıllık da gecmişim var arkadasım haklısın sonuna kadar canıma tak etti anda bitecek zaten biraz daha sabır diyorum sadece

sen bu evden uzaklaşma konusunu düşün derim gerçekten, yaptığının nasıl bir hayvanlık olduğunu anlamalı tatlım.. 10 ay daha çok yenisiniz şimdiden koy tepkini yoksa çok daha kötü olur .. sen dik dur ki o seni ezemesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…