• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akla ihtiyacım var kızlar

Annemi ağlattı babama hakaret etti diyene kadar ben de " he de geç" diyecektim. ama bence eşiniz olayı tam anlamamış.

şimdi oturtuyorsunuz eşinizi karşınıza güzelce olanı biteni tekrar anlatıp sorunun size ya da şahsınıza yapılanlar değil -ki o da sorundur ama eşiniz için alttan alınabilir- sorunun ailenize izzet-i nefisinize yapılanlar olduğunu söylüyor ve tekrarı durumunda ortalığı ateşe vereceğinizi bu konuda destek beklemediğinizi ancak böyle birşey olursa önünüze geçip "ama benim annem deli he de geç" gibi saçma birşey yaparsa onunla da kötü olacağınız mesajını veriyorsunuz.

emin olun annesini bir güzel ayarlar. heee yok ayarlamazsa -en sevdiğim kısım- bir güzel kavga edip rahatlıyor "ben size demiştim" deyip kahve içiyor bana da dua ediyorsunuz :KK70:
Kızlarına da aynı şeyi yapıyorlar, o bile başedemiyor anne babasıyla , o yüzden artık muhatap olmamaya üstüne sıçratmamakta çalışıyor görümcem. Birde kızına oğluna acımayan geline hiç acımaz diye, ben üzülmeyim zarar görmeyim diye muhatap olma, idare etmeye çalış diyorlar. Yani yıllarca savaşmışlar çare bulamamışlar. Gerçekten bıkmıyorlar ki...
15 temmuz olayından önce küsmüştük, o kadar rahattık ki, 15 temmuz olayı oldu bir şekilde barıştık, üzerine bir hafta geçmeden " bak bizimle küstünüz başınıza bombalar yağdı " dedi Yani bıkmıyor usanmıyor lafını esirgemiyor, hep haklı.

Bana o baban icin soyledigi dokundu. Hicbir zaman buyuklere saygisizlik yapilmamasindan yanayim. Eger konu ailem degilse. İnsan gerekirse baskasinin pisligini de temizler. Namussuzluk mu yapiyor? Para mi caliyor? Alin teriyle kazaniyor. Masalari temizlesin, peceteleri toplasin ben onun ellerinden operim. Hadsizlik ya.

Bi dahakine "ben gurur duyuyorum. Cok sansliyim ki birbiriyle gurur duyan bir aileyiz. Herkese nasip olmuyor " diyin.
Babama söylediği laf bana da dokundu. Hemde çokkk... Kayınpeder de memur emeklisi o da şuan ek işte çalışıyor, (güvenlik şirketlerinde) düşününce kayınvalidemin dengesizliğine cvp vermek adına bende "e anne babamda el kapısında bekçilik yapıyor " diyebilirdim ama demedim, sonra da kendime kızdım, o sana kıymıyor sen lafını ölçüyorsun hala diye

Noktalama isaretleriyle barisin lutfen. :)
Konuya gelince. Hani demis ya kocalariniz getiriyor siz yiyip icip bilmem ne... demis. Konuyu oraya nasil bagladi anlayamadim dogrusu? Ayrica kendisi calisiyor mu? Yoksa o da mi kocasinin getirdigini yiyip icip onun parasiyla pahali mucevherler falan aliyor? Sanirim sonrada durumlari duzeldi. Kv niz sonradan gorme..
Kendisi işçi kadrosundan memur emeklisi. Benim gelin evimi yerleştirirken "valla işçiler gibi çalıştık kaç gün, ama güzel oldu evimiz" dedim diye; "sen işçileri küçük mü görüyorsun, ben 30 sene işçiydim, maaşımı aldım hiç de utanmadım "demeye getirdi. ben o zamanlar bu kadar art niyetli olduğunu bilmediğim için yanlış kelime kullandığımı düşündüm, yıllar geçince anladım ki meğer ben ne desem zaten yanlış yere çekecek. Denildiği gibi bende kayınvalidemde aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum.

Patron adama milletin agzini sildigi peceteyi nasil topluyorsun demesinde kiskanc ve assagilik kompleksi oldugu cok belli.
Ben boyle insanlari kendi silahlariyla vurmayi severim herkesin ortasinda assagilarim birisi kolundaki bilezige mi laf etti kahkaha atarim gibi.
Aslında şöyle; iki babamda memur emeklisi, benim annem çalışmıyor, kayınvalidem de emekli ama benim babamın aldığı emekli maaşı kayınvalidemle kayınpederin aldığı maaştan daha fazla üstelik kayınpeder ek iş daha yapıyor güvenlik merkezinde. Babamın maaşı 2 çocuk okutmaya daha iyi yetsin diye annemle ev yemekleri işketen dükkanı devraldılar. Görümcemle eşim kendi maaşlarını yıllardır kazanıyorlar yani onların bir yükü yok. Demiyor ki ne güzel dünür çocuklarına düşkün vs. Onun fıtratında bir başkası ile gurur duymak yok, istiyor ki karşıdaki ezik olsun o da gelsin gitsin aşağılasın, laf soksun. Öyle rahatlıyor deşarj oluyor.

Annemi ağlattı babama hakaret etti diyene kadar ben de " he de geç" diyecektim. ama bence eşiniz olayı tam anlamamış.

şimdi oturtuyorsunuz eşinizi karşınıza güzelce olanı biteni tekrar anlatıp sorunun size ya da şahsınıza yapılanlar değil -ki o da sorundur ama eşiniz için alttan alınabilir- sorunun ailenize izzet-i nefisinize yapılanlar olduğunu söylüyor ve tekrarı durumunda ortalığı ateşe vereceğinizi bu konuda destek beklemediğinizi ancak böyle birşey olursa önünüze geçip "ama benim annem deli he de geç" gibi saçma birşey yaparsa onunla da kötü olacağınız mesajını veriyorsunuz.

emin olun annesini bir güzel ayarlar. heee yok ayarlamazsa -en sevdiğim kısım- bir güzel kavga edip rahatlıyor "ben size demiştim" deyip kahve içiyor bana da dua ediyorsunuz :KK70:
Bende dün öyle söyledim, artık durum "he he de geç" demekle bitmiyor, annen karşısında bir duvar olduğunu bilmeli yeter dedim. Gerçekten bilmeli, niye küçük çocuk gibi ben onu idare edeyim ki. Hiç bir şey ailemin, benim huzurumdan önemli değil.

Kaynana annene bir şey söylediği zaman bir bardak su at yüzüne. Sorarlarsa annen küfür etti şaşkınlıktan agzimdaki suyu püskürttüm dersin. Kaynanada eşek değilse anlar haddini aştığını, cesaret edemez bir daha çemkirmeye.

ooo güzel lafmış bak :KK53:

ama azıcık bu modellerden anladıysam bu lafın üzerine oturup ağlayıp oğlunu doldururdu o. kız cevap vermiyor diye yapıyor zaten bunları. cevap verse cümbüş çıkaracak eline o ayarda olay geçmemiş pisliğe sarmış iyice.
kendi kayınvalidesi vs ile hep küsmüş, çocukları o yüzden baba tarafı ve kuzenleri ile hiç iyi iliskiler kuramamış onun pişmanlık ve üzüntüsü ile de kendi çocukları anneanne babaanneden uzak kalmasın diye ilişkilerini normal tutmaya çalışıyorlar, küslük olmasın diye, ama bunlarla uğraşmak çok zor, çok garip değişik insanlar

Aslında şöyle; iki babamda memur emeklisi, benim annem çalışmıyor, kayınvalidem de emekli ama benim babamın aldığı emekli maaşı kayınvalidemle kayınpederin aldığı maaştan daha fazla üstelik kayınpeder ek iş daha yapıyor güvenlik merkezinde. Babamın maaşı 2 çocuk okutmaya daha iyi yetsin diye annemle ev yemekleri işketen dükkanı devraldılar. Görümcemle eşim kendi maaşlarını yıllardır kazanıyorlar yani onların bir yükü yok. Demiyor ki ne güzel dünür çocuklarına düşkün vs. Onun fıtratında bir başkası ile gurur duymak yok, istiyor ki karşıdaki ezik olsun o da gelsin gitsin aşağılasın, laf soksun. Öyle rahatlıyor deşarj oluyor.
Dedigim gibi kompleksli o laf soyluyor desarj oluyorsa sizde soyleyin belkide zevkli birseydir :)

bir gün öyle bir noktaya geleceksin ki sen bile kendini tanıyamayacaksın.
çünkü ona bu izni vermişsin.
o günü bekle. büyük olay kopacak.

Birincisi;nasıl başkasının peçetesini alıyor dediği an;lütfen ailemle ilgili saygı çerçevesinde söz edecekseniz edin ama diğer türlü lütfen haddinizi aşmayın,yorum da Yapmayın derdim.İkincisi;evimin işi beni ilgilendirir herkes kendi evine ve işine baksın derdim.Üçüncüsü de bir daha annemi kırarsanız benden ayni şekilde tepki alırsınız derdim ve gerçekten de tepkimi fazlasıyla gösterirdim.böyle saygısız tiplerden hiç haz etmem

bir gün öyle bir noktaya geleceksin ki sen bile kendini tanıyamayacaksın.
çünkü ona bu izni vermişsin.
o günü bekle. büyük olay kopacak.
EVEt şu an o durumdayım, yani tutup kavga edecek halim asla yok ama artık söylediklerine şuursuzca, onun istediği yada hakettiği diyeyim dilden cevap vermek istiyorum. Bu konuda kendimi tutamıyorum, son söylediği yiyip içip s...yorsunuz lafı beni delirtti diyebilirim.

Birincisi;nasıl başkasının peçetesini alıyor dediği an;lütfen ailemle ilgili saygı çerçevesinde söz edecekseniz edin ama diğer türlü lütfen haddinizi aşmayın,yorum da Yapmayın derdim.İkincisi;evimin işi beni ilgilendirir herkes kendi evine ve işine baksın derdim.Üçüncüsü de bir daha annemi kırarsanız benden ayni şekilde tepki alırsınız derdim ve gerçekten de tepkimi fazlasıyla gösterirdim.böyle saygısız tiplerden hiç haz etmem
En baştan böyle olmalıydım, bu konuda da kendime çok kızıyorum. Söylediği lafın ağırlığını ona hissettirmedim, çok pişmanım.

Umursamamayi öğren ki onlarda uğraşmayı bıraksınlar
Bu zamana kadar onu denedim, lafına üzüldüm sonra aileyiz dedim unuttum. Ama artık kinleniyorum bunun farkına vardım. Diyorum ki; bir insan bu kadar idare edilmesine rağmen hadsizlikte ısrar ediyorsa ona ders vermek gerek. Sırf bu yüzden üyelik aldım ki siz olsanız ne yapardınız? Yada ben mi büyütüyorum? Ama görüyorum ki laf etmediğim, sessiz kaldığım için olmuş bunlar...

Sadece saygısız olsa keşke, hep kendini düşünür. Haftasonu eşimin kuzeninin düğünü vardı tüm akrabalar birlikteydik hepsi o kadar iyi ki, birbirlerine kenetlenmelerine hayran kaldım. O kadar teyze içinden bize düşene bak diye yandım durdum. Neyse kalabalığız ya ev sahibi (kendisinin ablası) kendini paralıyor ne pişirsem taşırsam diye. bende "teyze biz misafir değiliz acıkırsak karnımızı doyururuz bu kadar yorulma" dedim. o da " öyle şey olur mu canım geldik o kadar, tabiiki sofralar kurulacak " dedi hepimiz şok olduk ve ekledi " ben oğlumun düğününde 6 bin tl verdim, yemekli düğün yaptım, bize gelenler doymadı gece bir daha sofra kurmamı istediler, bende banane arkadaş, doymadınız mı daha dedim gittim yattım" dedi. Eşim de "anne bu laf söylenir mi? yine başladın dedikoduya ben kalkıyorum masadan dedi gitti. Şimdi düşünüyorum ve görüyorum ki bizim düğün zaten öyle şaşalı değildi ama onu bile en güzelini kendi yapmış gibi anlatıyor. Artı kendisinden sofra kurulması istenince yapmayıp başkalarından alasını bekliyor. Çok çok garip bir kadın kızlar. Bugün ortanca teyzenin ailesiyle düğün yerinden yola çıktılar, bizde önceki gün geldik, 5 makine çamaşır yıkadım ütüler duruyor, diyorum ki inadına yapmayım ( ütü olayını yazmıştım hatırlarsanız) görünce niye yapmadın bu kadar ütüyü diye kesinnnnn sorar diyeyim ki " keyfim ve kahyası ne zaman isterse o zaman yapıcam deyip şakayla karışık güleyim diyorum :)
Birde şunu farkettim onuda söylemek istiyorum ki, yine sofra kurulmuştu, yaşlılardan önce sofraya sandalyesini çekti, oturdu yemek yemeğe başladı (herkes hürmetten önce büyüklerin oturmasını beklerken) kızlar o kadar sinir oldum ki içimde yılların birikmişliği ile hemen kulağına eğildim "anne sofrayı sıkı tut, aman kaçmasın"dedim aman bir rahatladım kendimi kuşlar gibi hissettim :)

böyle utanmaz insanlara hadlerini bildirmezsen daha çok tepene cıkar ve en sonunda sen birgün daha buyuk patlama yaşarsın sonu daha kötüye gider lafını anında söylemezsen karşımdaki aptal anlamıyornasılsa derler kendi düşük zeka larıyla seviyesizlik malasef oradan geliyor zaten kendileri daha aptal çünkü asla lafını esirgeme o an tepkini göstermezsen cevabini vermezsen susarsan tepene cıkar

Merhaba kızlar sırf bu konu için aranıza katıldım bana akıl verin lütfen
5 yıldır mutlu olduğum bir yuvam 2.5 yaşında da bir kızım var.Sorun kayınvalidem ve onun yönlendirmesiyle bize parlayan kayınpederim. Şu 5 yılda neyini hangi patavatsızlığını anlatacağını bilemediğim bir kadın kendisi. Beni en çok kinlendiren şeyleri yazmaya çalışacağım. Doğumumun olduğu gece başımda bekledi diye benden bilezik istedi şaka değil gerçekten istedi çalışınca alırmışım. Doğumda annem gelmişti kendisi neden bilmem annemi hiç sevmez anneme ayetel kürsi biliyor musun dedi. Babam memur emeklisi benim düğünümde sağolsun karşı kendilerine çocukları borçsuz evlendirelim demişti ona da çok bozulmuşlardı neyse babam emekli olunca geride okuyan 2 kardeşime daha faydalı olmak adına annemle birlikte ev yemekleri yapan bir dükkan devraldılar orda çalışıyorlar karı koca bana "senin arkandan da muhabbetini yaptık baban nasıl milletin ağzını sildiği peçeteyi masadan alabiliyor nasıl çalışabiliyor o yemekçi dükkanında"dedi kızlar beynimden vurulmuşa döndüm ilk defa orada cevabımı verdim dedim ki anne o nasıl söz 2 kardeşim de okuyo masrafları oluyo dedim eve geldim eşime ağlaya ağlaya anlattım.Geçen hafta kayınpederimi eşimin iş yerine yollamış oğlum gelin ütüyü biriktiriyormuş söyle yapsın biriktirmesin ütüyü demiş.En son aklıma gelen ise hep birlikte kalabalıkta otururken uzak akrabalardan biri ( kayınvalidem kelepçe tarzı bilezikler abartılı küpeler ve kürk vs giymeyi çok sever) aman o kolundakiler ne bu yaşta torunlarına çocuklarına harca gibi bir laf etti kendisi buna ne cvp verdi tam hatırlamıyorum ama odaya geldi bana ve 2-3 kişiye bu kadın benim sinirimi bozdu nasıl söyler bana böyle işte siz eşleriniz sabahtan akşama kadar çalışıyor size getiriyor siz evde yiyip içip .....sunuz dedi o kelimeyi yazmak istemiyorum kızlar ben o an böyle bir hakarete maruz kalmaktan çok kötü oldum bu son damla oldu kızlar kendime kızmaktan deliye döndüm ben nasıl cevap veremedim nasıl ağZının payını vermedim diyorum.Kaç kere ne laflar ettiyse annemi ağlatmışlığı da oldu annemede kızdım lafını neden vermiyorsun da ağlıyorsun diye ama bende öyleyim lafımı söyleyemiyorum bu zamana kadar biriyle çata çat kavga etmedim.offff. Eşime gelince Allahtan benim tarafımda hep yöntemi şu oldu onu kızımızdan daha büyükmüş gibi görme he he de geç diyor ama artık söylediği laflar takılmayacak laflar değil,birde herşeyi geçtim ben mutlu güzrl bir ortamdayken bir hareket yada bir sözle benim o an ki mutluluğumu baltalıyor. Görüşmeyi neden kesmiyorsun diye aklınıza gelebilir ben eşimi ve kızımı düşündüğüm için bu zamana kadar böyle birşey yapmadım biz küçük bir aileyiz bir teyzem bir halam var eşimin tarafından da bir görümcem. Allahtan eşimle görümcem iyi bir insan yoksa evliliğimiz kötü sona giderdi. İşte böyle kızlar siz olsanız ne yapardınız??? Hakkınızı helal edin...
Ayni benim kv seninki iyi bilezik istemis benimki ev istedi annemlerin biriktirdigi paraya dil uzatti ben de senin gibi sustum sustum en son bir patladim tam patladim esimde bana aynisini soyluyrdu he de gec diye ben patlayinca ondan yana oldu hepsi ailecek ustume geldi ama hic pisman degilim yine olsa yine yaprim boyle insanlar hic bir turlu degismiyor hala para dileniyor benden ben de cevabini veriyorum bosver icinde durup dert olacagina disina cikip mert olsun ama esini yeme sadece annesiyle hallet isini

Merhaba kızlar sırf bu konu için aranıza katıldım bana akıl verin lütfen
5 yıldır mutlu olduğum bir yuvam 2.5 yaşında da bir kızım var.Sorun kayınvalidem ve onun yönlendirmesiyle bize parlayan kayınpederim. Şu 5 yılda neyini hangi patavatsızlığını anlatacağını bilemediğim bir kadın kendisi. Beni en çok kinlendiren şeyleri yazmaya çalışacağım. Doğumumun olduğu gece başımda bekledi diye benden bilezik istedi şaka değil gerçekten istedi çalışınca alırmışım. Doğumda annem gelmişti kendisi neden bilmem annemi hiç sevmez anneme ayetel kürsi biliyor musun dedi. Babam memur emeklisi benim düğünümde sağolsun karşı kendilerine çocukları borçsuz evlendirelim demişti ona da çok bozulmuşlardı neyse babam emekli olunca geride okuyan 2 kardeşime daha faydalı olmak adına annemle birlikte ev yemekleri yapan bir dükkan devraldılar orda çalışıyorlar karı koca bana "senin arkandan da muhabbetini yaptık baban nasıl milletin ağzını sildiği peçeteyi masadan alabiliyor nasıl çalışabiliyor o yemekçi dükkanında"dedi kızlar beynimden vurulmuşa döndüm ilk defa orada cevabımı verdim dedim ki anne o nasıl söz 2 kardeşim de okuyo masrafları oluyo dedim eve geldim eşime ağlaya ağlaya anlattım.Geçen hafta kayınpederimi eşimin iş yerine yollamış oğlum gelin ütüyü biriktiriyormuş söyle yapsın biriktirmesin ütüyü demiş.En son aklıma gelen ise hep birlikte kalabalıkta otururken uzak akrabalardan biri ( kayınvalidem kelepçe tarzı bilezikler abartılı küpeler ve kürk vs giymeyi çok sever) aman o kolundakiler ne bu yaşta torunlarına çocuklarına harca gibi bir laf etti kendisi buna ne cvp verdi tam hatırlamıyorum ama odaya geldi bana ve 2-3 kişiye bu kadın benim sinirimi bozdu nasıl söyler bana böyle işte siz eşleriniz sabahtan akşama kadar çalışıyor size getiriyor siz evde yiyip içip .....sunuz dedi o kelimeyi yazmak istemiyorum kızlar ben o an böyle bir hakarete maruz kalmaktan çok kötü oldum bu son damla oldu kızlar kendime kızmaktan deliye döndüm ben nasıl cevap veremedim nasıl ağZının payını vermedim diyorum.Kaç kere ne laflar ettiyse annemi ağlatmışlığı da oldu annemede kızdım lafını neden vermiyorsun da ağlıyorsun diye ama bende öyleyim lafımı söyleyemiyorum bu zamana kadar biriyle çata çat kavga etmedim.offff. Eşime gelince Allahtan benim tarafımda hep yöntemi şu oldu onu kızımızdan daha büyükmüş gibi görme he he de geç diyor ama artık söylediği laflar takılmayacak laflar değil,birde herşeyi geçtim ben mutlu güzrl bir ortamdayken bir hareket yada bir sözle benim o an ki mutluluğumu baltalıyor. Görüşmeyi neden kesmiyorsun diye aklınıza gelebilir ben eşimi ve kızımı düşündüğüm için bu zamana kadar böyle birşey yapmadım biz küçük bir aileyiz bir teyzem bir halam var eşimin tarafından da bir görümcem. Allahtan eşimle görümcem iyi bir insan yoksa evliliğimiz kötü sona giderdi. İşte böyle kızlar siz olsanız ne yapardınız??? Hakkınızı helal edin...

O ortamda sinirini bozabiliyor çünkü söylediklerini kafana taktığını biliyor. Belliki kvniz sizlerin mutsuzluğuyla beslenen bi insan. Sende besleme aç bırak. Mutsuz olma dedikleriyle. Gül geç. Evet çok ağır laflar sözler midende belki fırtınalar koparıcak ama onu mutlu etme. O sana laf ettiğinde hmm oldu de çevir kafayı başka sohbetlere gir. En güzeli eşin ve görümcen senden tarafta. Ya bırak kv kp boşver belliki yaşayamamışlıklarını sizden çıkarıyorlar.

sen he h deyip geçeceğine eşin ağızlarınınpayını versin. babasına diyememiş mi benim evimdeki utuden sanane diye?

Back
X