Aklı başına gelsin istiyorum

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.686
En iyi cevaplar
1
54.078
798
33
Herkese merhabalar konudan kısaca bahsetmek istiyorum umarım düzgün anlatabilirim ki cidden yardıma ihtiyacım var :olamaz: Eşimle 2017 Temmuz’da evlendik görev nedeni ile herkesi geride bırakıp bir şehire yerleştik . 7 ay sonra eşim yurtdışı görevine gitti bende ailemle kv ile kaldım 7 ay kadar. Bu süreçte kv sürekli bebek bebek diyip durdu bana seni doktora götüreyim oğlumun olmasına gerek yok biz gideriz bile dedi. O zaman onu uyarmıştım istemediğimizi böyle birşeye gerek olmadığını filan. Geçen ay 20 gün izne gittik ailelerin yanına görümcemler nerede yakalasalar artık bebek yapın yapın diyip duruyorlardı artık çok bunalmıştım. Sonra herşey burada başladı görümcem tüp bebek yaptırdı kv damat var diye kızının yanına hastahaneye gitmedi. Bebekler ikiz olacak birde oğlu var görümceme hamilelik ve sonrasında yardım etmeyeceğini onun görümcesi baksın dedi ben buna çok sinirlendim. Hem yardım etmiyor hem boş boş konuşuyordu.Sonra yine bana seni doktora götüreyim dedi gerek olmadığını söyledim . Buraya kadar herşeyi tolere edebiliyordum .

Ama eve döneceğimiz en son gece bi sohbet esnasında söyledikleri beni delirtti . Eğer bizim çocuğumuz olduğunda yemek yemezse bana çekmiş olurmuş oğlu çok güzel yemek yermiş . Benim çocuğumun boyuna kilosuna vs karışabilirmiş o babanneymiş . Kızına yardım etmeyecekmiş herkes kendi doğurduğu çocuğa baksınmış gibi gibi bir ton saçma şey söyledi bana . Ben aşırı sinirlendim bozuldum eşimle tartıştık öyle kısa sürdü ki 2 cümle yetti ama benim çok kalbim kırıldı. Sabah evimize dönerken kp bile fark etti size ne oldu dün diye. Eve dönerken arabada saatlerce ağladım eşim bir ton özür diledi öptü sarıldı ama ben kendime gelemedim . Kv eve döndüğümüzde aradı ne oldu oğlum öyle gittiniz babanda arkanızdan ağladı filan dedi biz birşey yok dedik.Kv beni hiç aramaz sormazdı hep ben onu arardım döndükten sonra da aramamaya karar verdim 1 haftadır konuşmadık. Dün aile grubuna resim atmışlar köyde iş yaparken bende gördüm ama kolay gelsin vs yazmadım. Akşam yemek masasında eşim yazdın mı dedi bende hayır zamanım olmadı dedim sonra konuşma gelişti bende sanada annene de kalbim kırık dedim. Annen damat var diye çekiniyor kızının yanına doktora gitmiyor ama benim çocuk mevzum onun yanında konuşuyor falan filan eski konu yeniden açıldı . Yok sen aileme saygı duymuyorsun da sevmiyorsun da bende senin bileniyorum da konuştu . Bende yemekten kalktım ardımdan söylendiğini duydum balkona çıkarken yer ıslaktı ayağım kaydı düştüm :KK43: yardım etti kucağına aldı buz koydu yatırdı beni . Aradan 1 saat geçti herşey normal gibi yapmamız gerekenleri yaptık kahve içtik tatlı meyve filan. Sanki tartışan biz değiliz gibi canım çok sıkkın. Böyle olmaması lazım düzgünce empati yapıp konuşmamız anlamamız lazım aslında.

Az önce işte gitti hemen ardına seni çok seviyorum diye msj atıyor . Kızlar ya ben neyi yanlış yapıyorum problem ne sizce kimseye anlatamıyorum ki biri yardım etsin:oops: ona öyle birşey yapmak istiyorum ki kendine gelsin beni sinir etmesin çok mu haksızım

Aman bu ailelerde ne anlar çocuk yap demekten .

Valla kayınvalidemi hiç sevmem . Ama sağolsun 6 yıldır 1 kere çocuk yapın demedı :D Tabii onun sebebide boşanalım dıye :D :D :D :D

Ama olsun duuu :D :D

Sıkma canını konusma anlasın bozuldugunu senı arasın sende rahatsız olduugnu dıle getir. inşallah anlar..

Valla kayınvalidemi hiç sevmem . Ama sağolsun 6 yıldır 1 kere çocuk yapın demedı :KK70: Tabii onun sebebide boşanalım dıye :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Ama olsun duuu :KK70: :KK70:

Sıkma canını konusma anlasın bozuldugunu senı arasın sende rahatsız olduugnu dıle getir. inşallah anlar..
Dün söyledim ona annen böyle dedi bir kere uyardım yine aynı şeyi yapıyor diye . Oda insanlar heves edip söylüyor işte dedi bana .

eşine niye kırgınsın?
kv nin dediklerini yazmışsın hep eşin ne dedi?

yardım etti kucağına aldı buz koydu yatırdı beni . Aradan 1 saat geçti herşey normal gibi yapmamız gerekenleri yaptık kahve içtik tatlı meyve filan. Sanki tartışan biz değiliz gibi canım çok sıkkın.

birde bundan sonrası artık uzatmaya girer. barışmışsınız artık.

eşine niye kırgınsın?
kv nin dediklerini yazmışsın hep eşin ne dedi?

birde bundan sonrası artık uzatmaya girer. barışmışsınız artık.
Kurduğu cümlenin içindeki hakaret vari bir kelime yüzünden ona kırgınım. O öyle söyleyince bende duramadım karşılık verdim tabi . Oda dün sende karşılık verdin susmadın ki ödeştik işte dedi

Valla beni de kv görümce gördüğü yerde sıkıştırıp soruyordu, bebiş düşündüğümüz halde şimdilik öyle bir düşüncemiz yok deyip gecistiriyordum. Daha sonra hamile olduğumu söylediğimde ee sen hiç çaktırmadın neden söylemedin ki isyanları ile karşılaştım özel hayatımı neden anlatayım ki deyip kapadim çenelerini, şimdi de kv daha doğmamış oğlum için, o benim oğlum ben onu alıp köyüme götüreceğim orada bakacağım sen de işte arada sırada gelir seversin bilmem ne deyip duruyor, içimden b.k yaparsın deyip yüzüne he anne evet öyle yaparsın deyip geciyorum. Boşver takma milleti sen istediğini söylesin istediğini yapsın eşinle aranı bozmaya değmez annesini değiştiremez nihayetinde, sen kulaklarını tıka etkilenme bu kadar her sözden

Valla kayınvalidemi hiç sevmem . Ama sağolsun 6 yıldır 1 kere çocuk yapın demedı :KK70: Tabii onun sebebide boşanalım dıye :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Ama olsun duuu :KK70: :KK70:

:-):KK48:

• Beğen
Reactions: H E
Bence hiç sinirlenme napabılır ki eşin ?
Annesı sonucta bağırıp , çağırmasını bekleme ...
Sen kendın hallet bu sorunu kayınvalidenle ..

Boşuna yuvana huzursuzluk sokma boşver ..
Aslında evet ama işte . Kv ile halledemiyorum. Niyetim aramamak sormamak biraz kırıldığımı bişey olduğunu anlasın istiyorum bunun için gruba yazmadım aramadım da bu sefer de eşim onlar sana ne yaptı sen niye yazmadın dedi . Akşamki gerginliğin sebebi bu

• Beğen
Genç arkadaşım 'annen şunu dedi,annen böyle yaptı' vb konuşmalar eşinizin annesini savunmasından ve uzun vadede aranıza soğukluk girmesinden başka bir işe yaramaz.
Uzun yıllardır evli bir ablanız olarak geçinmenin formülünü şöyle buldum.
Her şeyi duymuyorum duyduysam da takılmıyorum yaşlıdır 'olur,tamam' deyip geçiyorum ama bildiğimi okuyorum.
'Olur,tamam' denmeyecek konularda ise itirazımı sakin ve kibar bir üslupla, sıcağı sıcağına, muhatabım kimse ona yapıyorum bir daha da eşime konuyu yansıtmıyorum.
Adam napsın? Koskoca kadının ağzını mı bantlasın? Ancak uyarır lüzumsuz konuşma diye.
Kayınvaldeniz dinler mi? Sanmam.

Ayrıca annesi ne kadar huysuz ve geçimsiz olsa da erkeklerin çoğu, annesi şikayet edildiğinde savunmaya geçer ki bu da normal.
Aynı şey size yapılsa objektif olabilir misiniz?
Herkesin annesi yumuşak karnı bu lafımı yabana atmayın, azıcık politik olun.

Aslında evet ama işte . Kv ile halledemiyorum. Niyetim aramamak sormamak biraz kırıldığımı bişey olduğunu anlasın istiyorum bunun için gruba yazmadım aramadım da bu sefer de eşim onlar sana ne yaptı sen niye yazmadın dedi . Akşamki gerginliğin sebebi bu
Ama sen meyve falan yiyerek küskünşlüğünü onlara belirtmemişsin k i .. Şuan bence yaşadıklarını unut. Tekrar ederse o an belirt kırgınlıgını .
Boşver bu seferlık böyle olsun .. Şeytana fırsat verme

KV nin KP in veya kaynimin söylediklerinden dolayı artık eşimle tartismiyorum.Esimden beni savunmasını, o ortamda beni desteklemesini de beklemiyorum artık....direk lafımı kendim söylüyorum.Bana soylenenlere yorum yapmayan esim soylediklerime de yapmiyor...hatta gerginlik cikmasin diye bizi yanliz bırakmamak icin maksimum efor sarfediyor.(KV yalnızken bana herşeyi söyleyen ama sonrasında inkar eden bir kişilik yapısındadır) Ama bunu oturtmam ,hatta kendim benimsemem de zaman aldı.Yillarimi verdim diyebilirim:KK51:İkili olarak fikir ayriliginiz olduğu ve eşinin ailesinin dahil olmaya calistigi konularda "canım bu konuyu başka zaman konuşalım","bu konuyu henüz düşünmedim düşünmek istiyorum" diyerek zaman kazanıp kendi evinizde konuşursunuz.:super:

Genç arkadaşım 'annen şunu dedi,annen böyle yaptı' vb konuşmalar eşinizin annesini savunmasından ve uzun vadede aranıza soğukluk girmesinden başka bir işe yaramaz.
Uzun yıllardır evli bir ablanız olarak geçinmenin formülünü şöyle buldum.
Her şeyi duymuyorum duyduysam da takılmıyorum yaşlıdır 'olur,tamam' deyip geçiyorum ama bildiğimi okuyorum.
'Olur,tamam' denmeyecek konularda ise itirazımı sakin ve kibar bir üslupla, sıcağı sıcağına, muhatabım kimse ona yapıyorum bir daha da eşime konuyu yansıtmıyorum.
Adam napsın? Koskoca kadının ağzını mı bantlasın? Ancak uyarır lüzumsuz konuşma diye.
Kayınvaldeniz dinler mi? Sanmam.

Ayrıca annesi ne kadar huysuz ve geçimsiz olsa da erkeklerin çoğu, annesi şikayet edildiğinde savunmaya geçer ki bu da normal.
Aynı şey size yapılsa objektif olabilir misiniz?
Herkesin annesi yumuşak karnı bu lafımı yabana atmayın, azıcık politik olun.
Evet haklısınız bende tepkimi her seferinde düzgünce ortaya koydum İnan’ın. Ama bu sefer cidden bir sürü şeyin birimi sinirlerim gerildi . Laflar hep karşılıklı geldi ve gerildik kv ile . Onun dışında ben ailem ile ilgili objektif olurdum inanın. Bunu eşime de söyledim eğer sende ailemle ilgili bir problem yaşıyorsan bana söyle ben sana yardımcı olurum dedim

bana da annemler evlen torun torba vs. vs. muhabbetler yapınca o kadar çok meraklısınız evlatlık alın diyorum ciddi ciddi

Ama sen meyve falan yiyerek küskünşlüğünü onlara belirtmemişsin k i .. Şuan bence yaşadıklarını unut. Tekrar ederse o an belirt kırgınlıgını .
Boşver bu seferlık böyle olsun .. Şeytana fırsat verme
Ya sorun bu birazda aslında biz küs kalamıyoruz . 1 saat ayağım ağrıdığı için yattım sonra bi ten teması birşey birşey oluyor bende duramıyorum zaten . Burada kimsemiz yok biz eşimle tartıştığımız zaman kendimi dünyada yanlız kalmış filan gibi hissediyorum ve ne kadar kırgın olsam da gidip yanına oturuyorum . Oda hiç birşey yokmuş gibi kaldığı yerden devam ediyor o_O

• Beğen
Ya sorun bu birazda aslında biz küs kalamıyoruz . 1 saat ayağım ağrıdığı için yattım sonra bi ten teması birşey birşey oluyor bende duramıyorum zaten . Burada kimsemiz yok biz eşimle tartıştığımız zaman kendimi dünyada yanlız kalmış filan gibi hissediyorum ve ne kadar kırgın olsam da gidip yanına oturuyorum . Oda hiç birşey yokmuş gibi kaldığı yerden devam ediyor o_O
Bizde öyleyız :KK48:
Aramızda ne geçerse geçsin . 1 2 saat sonra sankı kıyamet kopmamış gibi sarılıyoruz . Ben sevıyorum bu huymuzu .
Günlerce kin gütmeye ne gerek var .

Bizde öyleyız :KK48:
Aramızda ne geçerse geçsin . 1 2 saat sonra sankı kıyamet kopmamış gibi sarılıyoruz . Ben sevıyorum bu huymuzu .
Günlerce kin gütmeye ne gerek var .
Evet aslında biz küsken hiç yapılmaması gereken şeyler yapıyoruz dünde yaptık aynı şeyi. Eşime diyorum ki şuan bunu yapıyorum ama asla senin için değil tamamen kendim için diyorum artık . Kv den dönerken ben ağlayıp 250 km araba kullandım oda yanımda oturup elini kolumu filan öptü barışmak için . Yine dün dedim ki gidicem bu evden seninde ruhun duymayacak göreceksin yanlız kal dedim bana saçmalama diyor ya :lülülü:

Evet aslında biz küsken hiç yapılmaması gereken şeyler yapıyoruz dünde yaptık aynı şeyi. Eşime diyorum ki şuan bunu yapıyorum ama asla senin için değil tamamen kendim için diyorum artık . Kv den dönerken ben ağlayıp 250 km araba kullandım oda yanımda oturup elini kolumu filan öptü barışmak için .
Kız daha napsın bu adam :D

Zaten öyle şeyler ya küsken ya da hastayken cazip gelir ( hasta derken grip ) :D :D

Back
X