İki yıldır ortaya çıkan alerji problemimden ötürü evden bir çok deterjanı kaldırdım. Arap sabunu ve beyaz sirke kullanıyorum. Şampuan ve diş macununda yerli bir marka var vegan sertifikalı onun ürünlerine geçtim çok memnunum. Çamaşır suyunu sadece klozetlerin içinde kullanıyorum üç dört günde bir. Bazı doğal karışımları denedim sirke-karnonat gibi sonuç asla temizlemiyor, ovulması gereken yerlerde cife devam, 750 ml bir cifi yaklaşık 6 ay kullanıyorum minimuma indirdim yani. Doğal sabunlar kullanıyorum vücut temizliği için, roll on yerine de karbonata geçtim. Çamaşır deterjanı olarak bora geçtim. Ciddi bir maddi tasarrufum oldu evde temizlik ürünlerinden dolayı
Güvendiğim bir sütçüm var ondan aldığım sütle yoğurt ve kefir yapıyorum, küçükte olsa tasarruf ettirdi
Evde Pazartesi günleri derin temizlik yapıyorum, çocuğum yok ama kedim ve kedimden çok tüy döken bir kocam var

o yüzden gün aşırı süpürüp siliyorum ilaveten alerjim yüzünden sık sık toz alıyorum, üç ayda bir cam silerim, ayda bir perdeleri indirip camların içten tozunu alıyorum, pencere önleri ve küpeştelerin tozu her hafta alınıyor. Yine üç ayda bir halılarım yıkamaya gider. Her hafta nevresimler bir , havlular iki kez değişir. Sürekli elim üstünde olduğu için mevsim geçişi, bayram temizliği gibi büyük işlere kalkmıyorum, umarım yardımcı olabilmişimdir