• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklımdan Çıkmıyor.

Elbette var,olmaz mı... Kaç yaşında kadınım,ha deyince ayrılayım,boşanayım diyecek yaşı çoktan geçtim. Sanırım sabrım tükendi,psikolojik olrak aşırı hassaslaştım. Kaldıramıyorum.

Sizi bu duruma getiren hakli sebepleriniz vardir muhakkak. Aile terapisi almayi düsünürmüsünüz veya kendiniz icin? Ondan sonra daha saglam karat verirsiniz

Sizi bu duruma getiren hakli sebepleriniz vardir muhakkak. Aile terapisi almayi düsünürmüsünüz veya kendiniz icin? Ondan sonra daha saglam karat verirsiniz
Aile terapisini seneler önce eşimi zorla ikna ederek almıştık. Ama terapistim birkaç seans sonunda eşimin çözüme kapalı olduğunu,konfor alanından çıkmak istemedğini,halinden memnun olduğunu söyledi. Çünkü mtlu olduğu ne varsa beni mutsuz ediyordu. Çözüme kavuşturamadık anlayacağınız. Kendime yatırım yapmam lazım,iyi olmadığmı hissediyorum. Bu evliliğe dair umudum kalmadı çünkü...

Aile terapisini seneler önce eşimi zorla ikna ederek almıştık. Ama terapistim birkaç seans sonunda eşimin çözüme kapalı olduğunu,konfor alanından çıkmak istemedğini,halinden memnun olduğunu söyledi. Çünkü mtlu olduğu ne varsa beni mutsuz ediyordu. Çözüme kavuşturamadık anlayacağınız. Kendime yatırım yapmam lazım,iyi olmadığmı hissediyorum. Bu evliliğe dair umudum kalmadı çünkü...

Yani terapi ile de sonuc alamadiysaniz yipranmaktansa temiz bitirmek mantikli olan tabi ki.

Haklısınız. Şartlarımı olgnlaştırmayı bekliyorum,bilmediğiniz birtakım sorunlar var. Ayrıca o dönem rahatsız olduğmu onloara söyledim ve yanlış anladığımı,eşimi abisi gibi gördüğünü yeminler ederek özürler dileyerek açıkladı bana. Gençtim,toydum,inandım.

Kadın "yok öyle bir şey" demiş , inanmışsınız. Şimdi de eşinizin "Ayşe bana aşıktı"sözüne inandığınızı söylüyorsunuz.

Ayşeyle yaptığınız , gereksiz konuşma esnasında evlenecek kadar yetişkinmişsiniz. Şimdi neden "Gençtim,toydum,inandım." diyorsunuz.

Eşinizle evliliğinizi sonlandırmak istiyorsanız , başka insanları günah keçisi ilan etmeden de ayrılabilirsiniz.

Kadın "yok öyle bir şey" demiş , inanmışsınız. Şimdi de eşinizin "Ayşe bana aşıktı"sözüne inandığınızı söylüyorsunuz.

Ayşeyle yaptığınız , gereksiz konuşma esnasında evlenecek kadar yetişkinmişsiniz. Şimdi neden "Gençtim,toydum,inandım." diyorsunuz.

Eşinizle evliliğinizi sonlandırmak istiyorsanız , başka insanları günah keçisi ilan etmeden de ayrılabilirsiniz.
Peki.

Konu da tek şok olduğum kısım hala sizi ayırmaya çalışıyor olması
Kocanızın ikinizi idare ettiği kısmı sizin zannınız. Kesin olmadığı için kimseyi suçlayamam
Evliliğinizdeki sorunlara bakınca Ayşe yakasını kurtarmış diyesim geldi

17 sene önceki mevzuyu yeni dile getirmesi benim de tuhafıma gitti. Acaba bahsettiği kişiyle iletişime geçmiş olabilir mi ?

Yakın arkadas olup sonradan kız aşkını itiraf ettiyse arasını bozmak istememiş olabilir, arkadaşlığa devam etmiş olabilir, benim de vardı bana aşık olan yakın arkadaşım, arkadaşlığımız sürmüştü, benim ona hissim yoktu ama insan olarak cok seviyordum, dosttuk yani, onunla egomu falan da tatmin etmiyordum.
Sevgilisi varken ve sevgilisi o kişiden rahatsızken yakın arkadaşlığa devam etmek doğru değil ama ikinizi birden idare etmek de değil bence bu.
Ha önümde yakınlaştı cilveleştiler diyorsan bu taa o zaman büyük bi sıkıntıymış zaten? Ne demek cilve, ne demek yakınlaşma? Kızın kendisine aşık olduğunu söyleyince mi bunlar kötü şeyler oldu?

Olay çok eski ama mide bulandırıcı bence. Adam kızın kendine aşık olduğunu bile bile bir de başka şehirden sizin yanınıza gezmeye getirme planları falan yapmış. Boşanma sebebi olmak için çok eski bir konu ama gerçekten tiksindirici.

Yakın arkadas olup sonradan kız aşkını itiraf ettiyse arasını bozmak istememiş olabilir, arkadaşlığa devam etmiş olabilir, benim de vardı bana aşık olan yakın arkadaşım, arkadaşlığımız sürmüştü, benim ona hissim yoktu ama insan olarak cok seviyordum, dosttuk yani, onunla egomu falan da tatmin etmiyordum.
Sevgilisi varken ve sevgilisi o kişiden rahatsızken yakın arkadaşlığa devam etmek doğru değil ama ikinizi birden idare etmek de değil bence bu.
Ha önümde yakınlaştı cilveleştiler diyorsan bu taa o zaman büyük bi sıkıntıymış zaten? Ne demek cilve, ne demek yakınlaşma? Kızın kendisine aşık olduğunu söyleyince mi bunlar kötü şeyler oldu?
Hayır inkar ettiler. Ben yanlış anlıyormuşum,öyle değilmiş,abi kardeş gibilermiş. O zamanlar bana denen şey buydu. Salaklık deyin belki,inanmak istedim çünkü aşıktım. İşte öyle olmadığı,hislerimde aslında yanılmadığımı 1 sene önce öğrenmiş oldum.

Olay çok eski ama mide bulandırıcı bence. Adam kızın kendine aşık olduğunu bile bile bir de başka şehirden sizin yanınıza gezmeye getirme planları falan yapmış. Boşanma sebebi olmak için çok eski bir konu ama gerçekten tiksindirici.
Anladığınız için teşekkür ederim. Burda bazı arkadaşlar farklı yorumladılar ama olsun. Canları sağ olsun.

Hayır inkar ettiler. Ben yanlış anlıyormuşum,öyle değilmiş,abi kardeş gibilermiş. O zamanlar bana denen şey buydu. Salaklık deyin belki,inanmak istedim çünkü aşıktım. İşte öyle olmadığı,hislerimde aslında yanılmadığımı 1 sene önce öğrenmiş oldum.
İste eşin oyle goruyordu belki, arkadasliklarini da bozmak istemedi, oyle soylediler demek istiyorum ben de.
Yani kızın aşık oldugunu söyleyip seni iyice alevlendirmek istememis olabilir.

Yani kızın aşık oldugunu söyleyip seni iyice alevlendirmek istememis olabilir
Amaç evet kesinlikle bu... Ama bu durumun hoşuna da gittiğini kesin olarak söyleyebilirim. Hatırlıyorum da,ilk flört etmeye başladığımızda Ayşe'ye söylemeyelim demişti. Oysa en yakın arkdaşlarımızdan birisi neden söylemeyelim ki diye bir sor demi blackgray? Ne salakmışım.

Eşimle 17 senedir birlikteyiz. İlk flört dönemlerimizde bizim tanışmamıza vesile olan ortak bir kız arkdaşımız vardı. Sürekli birliktelerdi,önceleri ben dahil kampüste herkes onları sevgili sanıyordu ama arkadaşlarmış. Öyle söylediler. Sonra biz eşimle aşık olduk vs. Flört etmeye başladık. Ancak bu kız arkdaşımın -ismi Ayşe olsun- eşime karşı davranışları hoşuma gitmiyordu. Gereksiz el şakaları,laubali hareketler,bana ben sarışın renkli gözlü erkeklerden hoşlanıyorum diyordu ki benim eşimi tarif ediyor aslında vs. Dahası eşim de ona el şakası vs yapardı. Sürekli birlikteydik o dönem... Bir ara ben staj yapıyordum, eşim staj yaptığım şehre gelince onu da getirmek istedi keza Ayşe de gelmek istedi,e bi durun dedim yani... O zaman sevgilim olan eşime rahatsızlığımı dile getirdim ki hislerim beni yanıltmaz. Abarttığımı söyledi. Ama ben Ayşe ile konuşup bu durumdan rahatsız olduğumu,hareketlerini normal karşılamadığımı söyledim ve yapı olarak da hiç de gereksiz yere kıskançlık yapacak biri değilimdir. Ama abartı boyutta davranışları vardı. Her neyse o dönem tartıştık,sonra özür diledi,beni anladığını söyledi,epeyce bi dil döktü,tekrar arkadaşlığımıza devam ettik. Benim üniversite bitti,memelketime döndüm, onlar aynı şehirde kaldı. Biz görüşüyoruz tabi Ayşe ile de... Sonra ben bi şekilde irtibatımı kopardım çünkü gereksiz muhabbetlere girişti. O zamanlar msn vardı bilen bilir,görüntlü görüşüyoruz mesela kıyafetim böyleymiş,bu rengin üstüne şunu giymeliymişim,kıyafetim yoksa bana eskilerinden gönderebilrimiş vs. E kopardım ben de tabi. Esas meseleye şimdi gelelim.

Eşim seneler sonra Ayşe'nin O'na aşık olduğunu itiraf etti. Biz flört etmeye başlayınca Ayşe'nin bunu kabul etmediğini,hala eşimi kazanmak için bizi ayırmaya çalıştığını ama eşimin onu sadece arkadaş olarak gördüğünü vs. anlattı. En önce bi şok gibi bişiy oldu zaten biliyordum ben gibi düşündüm. Emin olun 1 ay filan geçti üstünden ben hala net düşünemiyordum. Sonra kafama balyoz gibi indi. Eşim aslında ikimizi birden idare etmeye çalışmış arkadaş ayağına... şimdi bunu ona söylesem asla kabul etmez. Ama biliyordu onu sevdiğini ve buna rağmen gözümün önünde cilveleştiler,yakılaştılar ve arkadşız dediler. Bne yapmış olsaydım eşim kapı dışarı ederdi beni,ahlaksızlık bu... Düşündükçe delirecek gibi oluyorum ve ben bu itirafı 1 yıl önce öğreniyorum. 2 evladım var. Eşimle aynı yastıkta,yatakta yatmak istemiyorum.Sevişmekten tiksiniyorum. Şartlarımı olgunlaştırıp,boşanmak istiyorum,iş durumlarım çok çetrefilli. Mecburen durmak zorundayım 657 memurum ve tayin işimi oldurmaya çalışıyorum. İşyerimde mobbing,evde güven yok,huzur yok. Psikolojim leş gibi...
Hemen hazmetmemeniz normal ama kendinize zaman verin. Evet ikinizi idare etmişse seneler once de olsa saygisizlikdir. Ben de hazmedemezdim. Yine de ustunden çok fazla geçmiş. Şuan eşinin tavri, sevgisi onemli olan. Rahatsizligini açikca soyle ve zaman ver kendine. Hemen vurdu kirdilara geçme. Aklinda da senaryolar kurma. Düşünme bu konu hakkinda. Ve eşinden eski bile olsa ozur dilemesini iste.

Amaç evet kesinlikle bu... Ama bu durumun hoşuna da gittiğini kesin olarak söyleyebilirim. Hatırlıyorum da,ilk flört etmeye başladığımızda Ayşe'ye söylemeyelim demişti. Oysa en yakın arkdaşlarımızdan birisi neden söylemeyelim ki diye bir sor demi blackgray? Ne salakmışım.
Ben ikinizin idare edildiğini düşünmedim, sen de böyle düşünüp kendine işkence etmemelisin bence.
Eşinle başka sorunlar da var sanırım?

Hemen hazmetmemeniz normal ama kendinize zaman verin. Evet ikinizi idare etmişse seneler once de olsa saygisizlikdir. Ben de hazmedemezdim. Yine de ustunden çok fazla geçmiş. Şuan eşinin tavri, sevgisi onemli olan. Rahatsizligini açikca soyle ve zaman ver kendine. Hemen vurdu kirdilara geçme. Aklinda da senaryolar kurma. Düşünme bu konu hakkinda. Ve eşinden eski bile olsa ozur dilemesini iste.
Eşim hiçbri zaman gerçekten özür dilemez. Huzur kaçmasın,blackgray sussun,deşmesin diye özür diler. O nedenle yaptığı hataları defalarca kez yaptı. Yoksa gerçekten hata yaptığını düşündüğü için değil... Dolayısıyla özür dileyip,dilememesi nazarımda çok da önemli değil. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Ben ikinizin idare edildiğini düşünmedim, sen de böyle düşünüp kendine işkence etmemelisin bence.
Eşinle başka sorunlar da var sanırım?
Elbette var. Çözeceğim. Hepsi geçecek,bitecek. Zamana ve sağlıklı düşünmeye ihtiyacım var. Bu nedenle kafamı güzelce toparlamalıyım. Nelerden geçtim bir bilseniz...

ayşe şu an ne düşünüyor bilmem ama ben olsam bende boşanmak isterdim çünkü az bi mantıklı düşününce insan anlıyo o zamanlar ayşenin sevdigini bildigi halde yanında tutmuş abartıyosun diyerek baskılamış. madem aşık oldugunu biliyosun neden abartma diye yalandan konuyu kapatmaya çalişiyosun. belli ki o zamanlar ayşeyide elinde yedek tutmak istemiş. yada bazı erkek tipleri vardır bu şekilde ego kasar herkese mavi boncuk dağıtır çaktırmadan. huyu bu olanın sonradan değişme huyu yok gibi bişey. aldatma potansiyeli yüksek erkek tipi. zaten kadının içinede dert olmuş artık aklından çıkaramaz bu düşünceleri. her gün zindan o ev yazık

Back
X