Akraba evliliği/ Ümit vermiş mi oldum?

karamsargirl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2022
176
60
18
Merhaba. Öncelikle bu hesabı bu konuyu açmak için açtım bilginize.
Ben bir gün ilkokul arkadaşımla görüşüyordum.Ama arkadaş olarak.Tabii ki içimde ona karşı hislerim vardı. Onun da bana karşı varmış ve bu konuşma boyut değiştirdi. Her neyse biz aynı zamanda akrabayız da. Benim halamın eşinin yeğeni. Yani ben halama hala diyorken o yenge diyor.Benim eniştem onun amcası falan. Akrabalığımız oradan geliyor. Aynı köy,aynı kütük,aynı soyisim.
Yaşlarımız 21.
Ben üniversite son sınıf (4) öğrencisiyim. O da 2 senelik okuyup iş hayatına başladı. Annesi ona kız bakıyordu. Hatta bulmuştu birini fakat benimle birlikte olduğu için annesine beni anlatmak durumunda kaldı. Bir süre sonrada her şeyin net olmasını istiyorum. Sizinkiler bilmediği için kötü hissediyorum. Sen de annenle bu durumu konuşmalısın dedi. Ben de düşündüm taşındım ve annemle bu durumu paylaştım. Bu arada babamdan biraz bahsetmek istiyorum.Kendisi aşırı geri kafalı ve yobaz düşünen bir insan.Bunları özür dileyerek yazıyorum çünkü başka şekilde ifade edemezdim.
Ben erkek arkadaşımla konuşurken son senem dedim ve okul bittikten sonra adını koyarız diye düşündüm. Tamamen bizimkiler onaylar diye düşünerekten. Anneme anlattığımda da çıldırdı. Bizim onlarla sorunlarımız var dedi.Zamanında onun babası alkol içip insanlara küfür edermiş. Sıkıntılar olmuş bayağı. Bu durumdan dolayı babam onlarla aynı masaya oturmazmış.Kız vermezmiş. Bitirmemi söyledi. Ben de daha okulum bitmediği için babama anlatmadım. Çünkü hem okul bitmediği için yok diyecek hem de geçmişte onun babasının yaptığı şeyler yüzünden istemeyecekti. Bende okulumu bahane ederek bitirdim fakat bana “okulum son sene dedin,ümit verdin niye bunu yaptın” dedi.
Her neyse sormak istediğim şey siz olsanız bu durumda devam mı ederdiniz yoksa aileler arasındaki anlaşmazlıktan dolayı bitirir miydiniz?

halanın eşinin yeğeni ile nasıl aynı kütük ve aynı soyisim olabiliyorsun ben onu anlamadım.
hala, evlenmeden önce babanla yani seninle aynı soyadı taşıyor burası okey.
ama evlenince halanın soyadı değişiyor, eniştenin soyadını alıyor.
bu yeğen dediğin kişi eniştenle aynı soyadı taşıyor olabilir, enişte bu yeğenin amcasıysa. aksi durumda aynı soyadı da taşımaz. bu enişte, senin çocuğun dayısı olsa mesela aynı soyad zaten değil.
kütük mütük ne alaka?
bunu bi çözebilir miyiz?

onlar da kendi aralarında akrabadır. ben de onu düşündüm

Siz akraba değil, hısımsınız. (Şayet halanız da bir akraba ile evlenmediyse)
Bakın bunlar üzerinde konuşulacak konu değil, bu konuyu kendi ailenize onaylatmadan bunu ondan beklemiş olmanız zaten olayı dallandırıp budaklandırmış. Babanız zaten aileyi sevmiyormuş, şimdi bir de kendi kızının isminin karşı tarafta "bizle dalga mı geçiyor, oğlumuzu oyalıyor mu" gibi cümlelerle kulağına gelmesini kaldıramaz.
Haklılık payı da var bence.
Akrabalarınızdan uzak durun. Anladığım kadarıyla zaten aşktan ölüp bitmediğiniz ortada.
Aileler itiraz ediyorsa, genelde haklı çıkarlar. Hem daha yaşınız çok genç.
Her türlü saçma yahu.

Halam ve eniştem aynı köylü. Aynı soyisim o yüzden halamın soyadı değişmemişti.

Herhalde herkes birbiriyle evlenince birkaç tane soyad kalmış. Köy olarak dışarı açılmamışlar pek galiba.
Konu sahibi siz bari yabancı biriyle evlenin de gen havuzunuz çeşitlensin be ya. Ne anlıyorsunuz şu akraba evliliğinden, bir, anlasam.

Ben ilkokul arkadaşım olarak gördüm hep ve sevdim şimdide istemeye istemeye bitirdim ama o bana babanın kafasıyla yaşıyorsun dedi. kendi benliğin yok dedi

evet halanın eşi, konu sahibiyle akraba herhalde. başka açıklama yok. ya da aynı köylü.
amaaan karışık işler. gencecik kız da buraya gelip akraba evliliği diye konu açınca bilemedim, ben bu geriye gidişlere yetişemiyorum asla...

halanın eşi amcasının oğlu, dedesinin kardeşinin oğlu vs olabilir. maalesef anadoluda bu var. ben de düşündüm nasıl soyadı aynı olabilir diye aklıma bunlar geldi.

Hayatım, hala zaten kendi soyismi değişmeyecek biriyle evlenmiş. Yani enişte dediği de yakın akraba olmalı. Yakın olmasa da kan bağı vardır. Kan bağın olmayan biriyle soyismin aynı olmaz. Eniştenin yeğeni de haliyle aynı soyisimde oluyor.
Yani çocukla da kan bağları var.

evet kan bağımız var. babamda bu kişilerle sorunlar yaşamış ailecek. Onaylamayacağını biliyorum ve bu yüzden bitiriyorum ama bana sen babanın kafasıyla yaşıyorsun diyor

evet kan bağımız var. babamda bu kişilerle sorunlar yaşamış ailecek. Onaylamayacağını biliyorum ve bu yüzden bitiriyorum ama bana sen babanın kafasıyla yaşıyorsun diyor
Bacımsu, adam akraban, aynı kanı taşıyorsunuz.
Normal şartlarda zaten akrabana bakmaman gerekiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…