Katiliyorum. Arti vefayi da suraya ekliyorum. Bir yil boyunca amcasinda kalmis lutfen az vefa ya. (Semt adı olarak degil)Bayramlar da tabi ki gitmek gerekli yaş itibariyle amcası yani birde evlerini açmışlar o kadar yaa siz gitmezseniz bile eşiniz gitmeli.. Ev kurarken nezaketen sorabilirler duymak isteyebilirsiniz okey de yardımcı olmak zorunda da değiller sizin sorumluluğunuz.
Annesi müdahale edebilir tavsiye verebilir onu da mı yapmasın? Bende anti kaynanacı olduğum halde fazla abartılıyor artık herşey kötü birşey mi demiş?
Katiliyorum. Arti vefayi da suraya ekliyorum. Bir yil boyunca amcasinda kalmis lutfen az vefa ya. (Semt adı olarak degil)
Yok zaten yardım teklif eden kişiye de gerek yok dedik kimseden bir beklentim yok. Yalnız eklemeyi unuttum orda kaldığı için her ay ödeme yaptı amcasına bi nevi otel gibiBayramlar da tabi ki gitmek gerekli yaş itibariyle amcası yani birde evlerini açmışlar o kadar yaa siz gitmezseniz bile eşiniz gitmeli.. Ev kurarken nezaketen sorabilirler duymak isteyebilirsiniz okey de yardımcı olmak zorunda da değiller sizin sorumluluğunuz.
Annesi müdahale edebilir tavsiye verebilir onu da mı yapmasın? Bende anti kaynanacı olduğum halde fazla abartılıyor artık herşey kötü birşey mi demiş?
Eklemeyi unuttum amcada kaldığı süreçte her ay yediği içtiği kullandığı elektrik su gibi şeyler için ödeme yaptıKatiliyorum. Arti vefayi da suraya ekliyorum. Bir yil boyunca amcasinda kalmis lutfen az vefa ya. (Semt adı olarak degil)
Üşüştü yine görümce ve kayınvalideler allah aşkınıza bilip bilmeden ilahi güçleriniz varmış gibi öngörü yapıp günaha girmeyin amca kim de ben ona karşı doldurucam bana ne zararı olabilir amcanınGelin sanki adamı doldurup uzaklaştırıyor gibi geldi annesi tavsiye etmiş gitmemişler. Ya sen gitme otur bırak adam gitsin kol kanat açıp evlerini açmışlar ne güzel dediniz az vefa.
Yaşlı başlı adam bunların ayaklarına gitsin istiyor heralde hangi örf adette büyümüşse kendisi.
Çok teşekkür ederim kendi çevrem dışında fikir danışmak istemiştim çok güzel açıklamışsınız sayenizde öğreniyorum bazı şeyleriSizin amcaya gitmeniz gerekir bayramda.
Bunun dışında; onların olduğu yere sonradan giden sizler iseniz, siz küçükseniz, onlar büyüğünüz ise, önce siz gidersiniz.
Ziyaretinizde onlar, yerleştiniz mi, şu bu diye sorarlar, siz bekliyoruz der davet edersiniz, hayırlı olsun diye hediyelerini alır gelirler.
Bir de şunu ekleyeyim, siz, ilgilenilmediği için biraz gönül koyuyorsunuz galiba, ki öyleyse de -bence, haklısınız.
Ama onların bu konudaki hataları başka bir şey, sizin ziyaret sorumluluğunuz başka bir şey.
İkisini birbirine karıştırmayın bence.
Bu ilk ziyaret (ve bayram ziyaretleri) dışında, görüşme sıklığınızı kendiniz ayarlarsınız zaten...
Bizde de çoktur bayramdan bayrama kapı çalanlar. Kimse de bir şey demez.
Ama o bayram ziyaretleri şart :))
Ziyaret sorumluluğu falan diyorum ama, tüm bunlar, kendi bildiğimle, bizim ailelerle, kendi kültürümle sınırlı bilgiler tabii, altını çizmiş olayım. Başka yerlerde, başka ailelerde bambaşka adetler, biçimler olabilir.
Yeni yuvanızda güle güle oturun.
Gönül koymadım gerçekten sadece hep beklenti sahibi olup ama kendilerine gelince düşüncesizlik etmelerini yadırgadım onların bir beklentisi olmasaydı kendi hallerinde insanlar derdim ama onların aile yapısını düşünüp yadırgadımÇok teşekkür ederim kendi çevrem dışında fikir danışmak istemiştim çok güzel açıklamışsınız sayenizde öğreniyorum bazı şeyleri
anladım olabilir çok teşekkür ederimGitmeniz gerekir yaşda büyükler ve eşinde 1 sene yanlarında yaşamış bence hakları var ..bu devirde herkes ödeme yapıyor en kötü evin ihtiyaçlarını alıyorr yük olmasın diye
dediğiniz gibi belkide haver vermediniz diye tavır yapıp sormamış da olabilir oyuzden. Siz bence oturmaya gidin
Benim akrabalardan duyduğum kadarıyla pek yardımseverliğinden bir şey yapacak biri değil ama bizi bekleyip gelmemize alınmış olabilirBayrama gelmeden simdi de oraya gittiginizde gidip elini opmeliydiniz. Bunu yapmadiginiz icin yardima ihtiyaciniz olup olmadigini sormamis olabilir amca bey. 1 sene evinde misfir eden yardimsever adam simdi yardim teklifinde bulunmuyorsa bence alinmis olmali.
Üşüştü yine görümce ve kayınvalideler allah aşkınıza bilip bilmeden ilahi güçleriniz varmış gibi öngörü yapıp günaha girmeyin amca kim de ben ona karşı doldurucam bana ne zararı olabilir amcanın
Yok zaten yardım teklif eden kişiye de gerek yok dedik kimseden bir beklentim yok. Yalnız eklemeyi unuttum orda kaldığı için her ay ödeme yaptı amcasına bi nevi otel gibi
20 küsür yaşındaki kıza bakın bence adamı dolduruyor falanNe kayınvalidesi? Ne gorumcesi ? Bilip bilmeden 20 küsür yaşında kıza mı diyorsunuz bunu? Evli bile değilim ne eltiyim ne görümceyim.Ne yapalım hep size mi hak verelim? Fikir isteyen siz değil misiniz? Fikrim bu öyle hissettirdiniz napabilirim? Aa işinize gelmemiş olmalı. Burdan öyle gözüküyor gayet bir ziyareti bile çok görüyorsunuz ev açmış insana. Soruyorsunuz utanmadan.
Beni alıntılamayın cevap bile vermek istemiyorum zira kafa yapınız çok dar çok bencil.
E tek başına yaşasaydı amcasına ödediğinden kat kat fazla ödeyecekti zaten canısıEklemeyi unuttum amcada kaldığı süreçte her ay yediği içtiği kullandığı elektrik su gibi şeyler için ödeme yaptı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?