Öneriniz çok güzel ve deneyebileceğim bir şey ama hangi çocuk ya da çocuklar bilmiyoruz, öğrenemiyoruz da. Öğretmen tamam ben ilgileneceğim diyor, rehberlik servisine ileteceğim diyor. Sonra ne öğretmenden ne de rehberlikten ses çıkmıyor. Yine ben gidip soruyorum, öğretmen bu defa da bir sorun görünmüyor diyor, ardından kızınız başka sınıftan arkadaşlarıyla oynuyor sınıftakilerle oynamıyor diyor. E hani bir sorun yoktu. Çocuk kendi sınıfında durmuyor, bundan büyük sorun mu olur.Değistirmek istemesi gibi bir niyeti yoksa öğretmenini de seviyorsa belki arkadaşlarıyla arasının düzelebilmesi için bir şeyler yapabilirsiniz.
Aileleriyle görüşüp birlikte parka gitmek gibi aralarını ısıtmak için vs.
Benim kızımilk girdiği ortamlarda mesafeli ve soğuk kanlıdır ilk zamanlar her ne kadar arkadaşlık edinmek istesede bu soğuk kanlılık bir süre arkadaş edinememisine sebep oldu.
Sonrasında herkes arkadaşını bulmuş, bizimki kaynaşamamış oldu tek kaldı.
hafif zorbalıklar başlayınca bir okul çıkışında velileri yakalayip durumdan bahsedip çocukları parkta buluştursak ben yanında iken daha rahat kaynaşır hemde dışlanmamış olur dedim ama kimsenin çocuğunu kotulemeden yaptım bunu kabul ettiler.
Çocukları kaynaştırıp birbirleriyle iletişim kurabilecekleri duruma sokunca ortadaki problemde kendiliginden kalktı.
Belki böyle bir şey yapabilirsiniz
Bunu anlatmaya çalışıyorum. Geçen sene fiziksel zorbalık yüzünden komşumun oğlu okul değiştirdi. Yeni okulunda da başka bir çocuk musallat olmuş. Aile yine uğraştı ama bu defa diğer çocuğun annesi siz zaten önceki okulda da mimlenmişsiniz gibi bir şey söylemiş. Allah aşkına hocam veli bu durumu nereden biliyor, bunun gizli kalması gerekmiyor mu. O yüzden ülkedeki zihniyet değişmedikçe okul değiştirmek de bir yerde çözüm olmuyor.Sınıf değiştirince sanki çocuk problemli gibi bir algı oluşuyor. Bazı öğretmenlerde bile maalesef bazen bu algı olabiliyor. Akranları yönünden de daha çok dışlanmasına neden olabilir. O yüzden bir eğitimci olarak tavsiyem bu yönde. Öğretmeninizi de çözüme kapalı buldum maalesef. Ben olsam ya bu yıl idare ederim ya da 2. dönem okul değiştiririm.
Sizin gibi iyi bir okula, öğretmene denk geleceğimizi bilsek hiç beklemeden başka okula geçerdik ama ya burası gibi olursa, her şeyi sil baştan yaşarız diye endişeliyizBen oğlumu 1.sınıf 2.döneminde Devlet okuluna aldım. Hayatımda yaptığım en iyi şeydi. Gerçi burda da zorbalık gördü ama rehberlik ve öğretmenler o kadar profesyonel ki çok güzel çözdüler. Öğretmenimiz de süper bi eğitimci. İyi ki diyorum. Hem 1.sınıfta alırsanız 2.sınıfta tanıdığı arkadaşlarıyla devam eder. Mis gibi
O zaman öğretmenle işbirliği yapmak zorundasınız.Sınıf değişikliği yapmak istemiyoruz. Hakkını yemeyelim öğretmenimiz öğretim kısmında çok çok iyi, kızım da çok seviyor ama eğitim kısmında sorun yaşıyoruz, ona da hak veriyorum. Hangi birinin sorununu tek tek çözsün.
Benim canımı sıkan nokta, bak hocam böyle böyle bir durum var gelin çözelim dediğimde geçiştirilmiş olmak ve son noktada da sorun senin çocuğunda olabilir denmesi. Bir yandan naa benim çocuğumda sorun sınıfında demek istyorum, diğer yandan sakin ol çocuğun arada zarar görmesin diyorum.
Rehberliği iyi olan köklü bir okul tercih edin. Bizimki öyle.Sizin gibi iyi bir okula, öğretmene denk geleceğimizi bilsek hiç beklemeden başka okula geçerdik ama ya burası gibi olursa, her şeyi sil baştan yaşarız diye endişeliyiz
Diğer velilerle iletişime geçmeyi bırakın hangi çocuk ya da çocuklar onu bile öğrenemedik.Diğer velilerle iletisime gectinizmi? Mesela sınıftan bir iki arkadaşını evinize davet etseniz . Belki öylece birbiriine alışır kaynasirlar. Sınıftan en sevdiğin arkadaşın kim diye sorun? Ben öyle soruyorum.
Ne kadar işsiz veliler varBunu anlatmaya çalışıyorum. Geçen sene fiziksel zorbalık yüzünden komşumun oğlu okul değiştirdi. Yeni okulunda da başka bir çocuk musallat olmuş. Aile yine uğraştı ama bu defa diğer çocuğun annesi siz zaten önceki okulda da mimlenmişsiniz gibi bir şey söylemiş. Allah aşkına hocam veli bu durumu nereden biliyor, bunun gizli kalması gerekmiyor mu. O yüzden ülkedeki zihniyet değişmedikçe okul değiştirmek de bir yerde çözüm olmuyor.
Biz iş birliğine hazırız da öğretmen değil galiba. Dinliyor gazımı alıp alıp eve gönderiyorO zaman öğretmenle işbirliği yapmak zorundasınız.
Başka bir çözüm yolu yok gibi.
Aklımda bulunsun, değiştirmeye karar verirsek göz önünde bulunduracağım, teşekkür ederimRehberliği iyi olan köklü bir okul tercih edin. Bizimki öyle.
Her öneri çok kıymetli. Hele de işin içinden çıkamıyorsak. Hiç birini göz ardı etmeyeceğim. Teşekkür ederimNe kadar işsiz veliler varMuhtemelen yememiş içmemiş diğer okuldaki tanıdıklarıyla konuşmuştur. Valla kimse yoğurdum ekşi demiyor. Şimdi bir güruh türedi. Canavar çocuklar var ben de çocuğumu canavar yetiştireceğim ezilmesin diyen bir kitle var şuan. Farkında olmadan onlar da zorba yetiştiriyor. Çocuğum olacak ve gelecek için endişeliyim. Pamuklara sarılarak yetiştirilen çocuklar bunların kurbanı oluyor. İyi bir ortama denk gelmek de şans meselesi oldu artık. Bizimki naçizane bir öneri. Orda da aynı şeylerle karşılaşabilirsiniz. Umarım karşılaşmazsınız. Allah yardımcınız olsun ne diyelim.
Belli ki sıkıntı var neden bir çözüm aranmıyor, vurduğu çocuğa ya bir şey olsaydı. Artık iyice emin oldum öğretmenler de vebaldenBen oldum hiç değişmedi annesi bana bir sürü hakaret etti kitapla vurmamış vs dedi . Sonra eşi eşimin numarasına benim attığım msjları atmış. Ben tedavi olun demiştimçünkü ailecek hastalar onları sosyal hayatttab da tanıyoruz biz Birşey değişmedi aradan birkaç gün geçti . Bu sefer sınıftaki bi çocuğa sulukla kafasına vurmuş çocuk okulda darbe alınca kusmuş filan .
Öğretmenin kayıtsızlığı beni çok üzdü. Bu durumda bir sonuç alamazsanız direk aile ile iletişim kurmanız daha mantıklı. Ama elinizde zorbalık için rapor olduğunu ve bu konunun düzelmemesi halinde daha ciddi başvurular yapacağınızı belirtin. Sizin tek başınıza mücadele etmeniz yetmez. İdare ve öğretmenin de dahil olması lazım ama onlarda da iş yok diyorsunuz. Aslında çok üzücü ama zorba olanların o okulda kalıp zorbalığa uğrayanların sınıf değiştirmesine çok içerliyorum. Umarım bir çıkış yolu bulursunuz. Kızınızı kocaman kucaklamak istedim.Sorunun tek taraflı olduğuna emin olamam tabi hocam ama çocuğumun başka ortamlardaki durumu ile karşılaştırabilirim.
Serviste sıkıntı yaşamıyoruz. Hafta sonları spor salonuna gidiyor, sert bir ortam olduğu için mizacına ters olmasına rağmen oraya da alıştı. İki sene ana okuluna gitti, ilk yıl sorunsuz geçti, ikinci yıl problem yaşadık ve problem yaşadığımız çocukla şimdi aynı sınıftalar. Çocuklardan birinin o olduğunu düşünüyoruz ki önceki konumda anlatmıştım.
İnsanların sabrı taşıyor ve haberlere çıkıyorlar artık. Daha 5 dk önce izledim. Zorba çocuk arkadaşının kolunu kırmış.Belli ki sıkıntı var neden bir çözüm aranmıyor, vurduğu çocuğa ya bir şey olsaydı. Artık iyice emin oldum öğretmenler de vebalden
korkmuyorlar.
Devir de kendi kendine baş edilebilecel devir değil ki. Çocuklar yetişkin gibi eziyet ediyor artık. Bizim zamanımızda çok masummuşuz biz.Ailesinin arkasında olduğunu bilmesini istediğim için aslında bütün çabam. Ben de yaşadım zaman zaman, bırak arkamda olmalarını farkına bile varmadılar. Kendi kendime baş ettim.
Kızıma soruyorum, doktor da sordu. Öğretmenini seviyor, başka bir okul fikri korkutuyor.
kabul etmiyorlar sıkıntı olduğunu. Çünkü ailecek sıkıntılılar bizim lojmanda yaptıkları bi olay kamera kayıtları ile görüldü kendilerine de gönderildi . Adam daha karım yapmadı diyordu . Oğluma böyle yapınca sınıfta kıyamet kopmuş öğretmen delirmiş . Çocuğu kapşonundan tutup savurmış yerine götürmüş . Veli yönetime gidip çocuğumu duvara vurdu öğretmen . Diğer çocukta el hareketi çekti kızıma kızım ondan gidip çizdi demiş . Ama oğlum asla bilmiyor hareket çekmeyi sorsanız yapamıyor. Bu sınıf 3. Sayfa haberlere düşecek Allah korusun ya Hergün bi olay olacak diye korkuyorumBelli ki sıkıntı var neden bir çözüm aranmıyor, vurduğu çocuğa ya bir şey olsaydı. Artık iyice emin oldum öğretmenler de vebalden
korkmuyorlar.
Hangi çocuk olduğu önemli değil şöyleki zorbalik her yerde.Öneriniz çok güzel ve deneyebileceğim bir şey ama hangi çocuk ya da çocuklar bilmiyoruz, öğrenemiyoruz da. Öğretmen tamam ben ilgileneceğim diyor, rehberlik servisine ileteceğim diyor. Sonra ne öğretmenden ne de rehberlikten ses çıkmıyor. Yine ben gidip soruyorum, öğretmen bu defa da bir sorun görünmüyor diyor, ardından kızınız başka sınıftan arkadaşlarıyla oynuyor sınıftakilerle oynamıyor diyor. E hani bir sorun yoktu. Çocuk kendi sınıfında durmuyor, bundan büyük sorun mu olur.
Hocam, öğretmene bir yandan öfkeleniyorum, bir yandan da hak veriyorum. Hangi biriyle tek tek uğraşsın. Her sınıfta mutlaka sorunlu bir iki çocuk oluyor, onlarla uğraşmaktan daha hafif gördüğünü erteliyor olabilir.Ya ben lise öğretmeniyim ama okuyunca cidden çok üzüldüm ya. Hani benim bi velim gelse böyle durumu anlatsa , öğrencim için bi şeyler yapmaya çalışırım , yapamıyorsam rehberlik servisinden yardım isterim. Hani sizin tutumunuz , üslubunuz, yaklaşımınız kızınızın öğretmenine karşı kötü olmadıysa , bence öğretmende empati eksikliği olabilir.
Bence de mücadele etmeyi öğrenmeli, idare ve rehberlik servisi ile iletişime geçerseniz , aranızda bi köprü kuracaklardır bence.
Bir de bir süre denedikten sonra baktınız olmuyor, sınıf değiştirebilirsiniz. Tamam mücadele etmeyi öğrensin de, eğer bu durum onu kötü etkilemeye devam ederse ve çözülmezse de bu sefer iyice umutsuz olabilir. Oysa insan arkadaşlık kurduğu yerde daha özgüvenli oluyor. Siz güzelce elinizden geleni yapın, bir süre belirleyin. Baktınız cidden olmuyor , sınıf değiştirin. Ben kıyamazdım sanırım. Eğitimci olarak değil de anne olarak yazıyorum bu son dediklerimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?