Akran Zorbalığı 2.Perde

Yarı yolda at değiştirilmez diye bir söz de var ama. Atalar aklına geleni söylemiş sanki
Ancak o baska durumlar veya yetıskın konuları için ele alınabilir
Sizinki kadar ufak Bir can için zorbalık çok ağır bı yük ve duygusal güvenliği çok öncelikli. Böyle Bi durumda bana kalırsa tebdili mekanda ferahlık vardır
Küçük Bi sorun, suregelmeyen bı durum olsaydı yarı yolda at degistirilmeze uyardik

Valla bizim sınıfta herkese her yönden zorbalık yapan bir çocuk var ciddi anlamda . Ailesi de öğretmene yapıyor . 24 Kasımda kalemle oğlumun koluna zarar verdi aynı anda yüzüne Türkçe kitabı ile vurdu . Herkese her an yapıyor ve aile asıl kendi çocuklarının zorbalığa uğradığını dışlandığını söylüyor . Çocuğa hiç Birşey olmuyor . Kimi nereye şikayet ederseniz edin fark etmiyor

Hocam yorumların hepsine bakmaya çalışıyorum ve anneler genelde bırakıp gitme yönünde fikir vermiş, eğitimciler ise çoğunlukla çözüm arama konusunda hemfikir.

Dediğiniz gibi ben çocuğumu alınca genel sorun çözülmüş olmuyor çocuğumu uzaklaştırmış oluyorum. Sorun orada durmaya ve başka çocukların da canını yakmaya devam ediyor.

Resmi sürece karar verir miyiz bilmiyorum ama bir şeyler yapacağız

Doğru, ne diyeyim. Tıkandım, bezdim

Başından beri iyi niyetle gittim. Sırada resmi süreç var, o da olmazsa çocukların ana babasını bir tenhada kıstıracağım artık. Biz de zorba olmayalım dedik ama zorla olacağız gibi.

Lise veya ortaokulda yine tutanak falan tutabiliyorsun ama ilkokulda maalesef o işler öyle olmuyor .

Başından beri iyi niyetle gittim. Sırada resmi süreç var, o da olmazsa çocukların ana babasını bir tenhada kıstıracağım artık. Biz de zorba olmayalım dedik ama zorla olacağız gibi.
Ben oldum hiç değişmedi annesi bana bir sürü hakaret etti kitapla vurmamış vs dedi . Sonra eşi eşimin numarasına benim attığım msjları atmış. Ben tedavi olun demiştim çünkü ailecek hastalar onları sosyal hayatttab da tanıyoruz biz Birşey değişmedi aradan birkaç gün geçti . Bu sefer sınıftaki bi çocuğa sulukla kafasına vurmuş çocuk okulda darbe alınca kusmuş filan .

Nasıl tahammül ediyosunuz bu süreci nasıl yonetiyorsunuz

Ya ben lise öğretmeniyim ama okuyunca cidden çok üzüldüm ya. Hani benim bi velim gelse böyle durumu anlatsa , öğrencim için bi şeyler yapmaya çalışırım , yapamıyorsam rehberlik servisinden yardım isterim. Hani sizin tutumunuz , üslubunuz, yaklaşımınız kızınızın öğretmenine karşı kötü olmadıysa , bence öğretmende empati eksikliği olabilir.

Bence de mücadele etmeyi öğrenmeli, idare ve rehberlik servisi ile iletişime geçerseniz , aranızda bi köprü kuracaklardır bence.

Bir de bir süre denedikten sonra baktınız olmuyor, sınıf değiştirebilirsiniz. Tamam mücadele etmeyi öğrensin de, eğer bu durum onu kötü etkilemeye devam ederse ve çözülmezse de bu sefer iyice umutsuz olabilir. Oysa insan arkadaşlık kurduğu yerde daha özgüvenli oluyor. Siz güzelce elinizden geleni yapın, bir süre belirleyin. Baktınız cidden olmuyor , sınıf değiştirin. Ben kıyamazdım sanırım. Eğitimci olarak değil de anne olarak yazıyorum bu son dediklerimi.

İyi, insancıl, ilgili bir öğretmen bulursanız ve derdinizi baştan anlatma şansınız olursa en başta destek alma şansınız olur. İyi bir öğretmen kaynastirir merak etmeyiin..Gerekirse okulu değiştirmeden bu planı yapın..

Ben olsam değiştirirdim en başından beri.bende öğretmenim ve zamanında bu durumu kızımda yaşadim.kizim normalde okula bayilirdi bı yıl kendi okuluna aldım ama kızım öğretmeninden o kadar korkardı ki yanına yaklasamazdi.hemen değiştirdim okulunu hiç beklemedim.bu yaşlarda okulu sevmesi çok önemli.mucadeleyi öğrenecek yaşta değil okuldan sogursa bı daha hiç sevmez

2. Dönem olmadan toparlarsınız inşallah..

Okul değiştirirseniz de yeni İdareye Öğretmenine ve arkadaşlarına asla bu Okulda yaşadıklarını anlatmayın. Hiç gerek yok.

Adres değişikliği sebebiyle geçtiğinizi belirtirsiniz.

Onun dışında velisi aktif olan, diğer velilerle iyi ileşim kuran aktivitelere katılanlaların çocukları sınıf içinde arkadaşlarıyla daha iyi ilişkiler kuruyor bunu da göz önünde bulundurun.

Sizin gibi benzer korkularim sebebiyle kizimin sınıf degisikligi yapmayip oldugu sinifta devam etmesinde diretecektim mucadele etsin vs vs diye. Uzman görüşü , okul mudurunun görüşü ve kiziminda istegi ile sınıfını degistirdik ve simdi cok mutlu. Yani kizinizin da fikrini alin ve bazen olmuyorsa zorlamamak lazim diye dusunuyorum daha cok kucukler baska sinifta sansinizi deneyin derim

Bende de artık limit tükendi. İlk zamanlar aileler ile yüz göz olmamak için uğraşmadım ama mevzu oraya gidiyor. Sorun hangi çocuklar olduğunu bilmeyişimiz. Okul ile düzgün iletişime geçebilsek öğreneceğiz de geçemedik.

Nasıl tahammül ediyosunuz bu süreci nasıl yonetiyorsunuz
Edemiyorum velinin sosyal hayatta yaptıklarını biliyordum sonra oğluma böyle davranıldı . O kadar doldum ki eylülden beri fena bi msj yazdım normalde hiç yapmam böyle şeyler . Oda beni okul yönetimine şikayet etti .oğlumu sınıfa bırakırken korkarak bırakıyorum ben . Geçen hafta rahatsızlandı öğretmen aradı 2 gün üst üste aklım çıkıyor çocuğa Birşey olursa diye . O çocukta bilseme girecek benim çocuğum da . Öğretmeni zorbaladılar bence adam mecbur kaldı ismini verdi . Aynı anda aynı okulda girecekler haftaya gidip kapıda yüz yüze bakacağız

Umarım siz yaşamazsınız. Kimse yaşamasın. Bizlere de Allah yardım etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…