Akşam 9 da bedenen ve ruhen bitmiş oluyorum

yaşlarıda yakınmış birbirine...
valla allah yardımcın olsun..ben hayatta cesaret edemezdim..
bence çocuklar güzeldir ama en fazla 2 tane oldugu sürece

ortadan 3nün arası 11 ay çocuk sevilir çok sevilir ama ben artık yoruldum ne yapım ya yaşlandıgımı hisediom buraya bile kaçamak giriyom şuan fırsat buldular yıkıma ahhh ahh evim battı gene

Sana tavsiyem bundan sonra kazayla bile olsa daha fazla çocuk sahibi olmaman için aile planlaması konusunda bilgi alman bir sağlık ocağından. Artık tüplerini mi bağlatırsın naparsın bilmiyorum ama daha önceki rahatlığın devam ederse 9 çocukla bitirirsin seriyi gibi geliyor bana.

ya inanmasınız ama günde 6 tur evi elektirik sübürgesi ile çekiyom bide görenler ne bukadar titizlik yeter süpürme demiyomu kafayı yiyom evi temiz bırakmıyorlarki ya açacak pisligi yada kırpıntı elimden gelse elimde sübürge ile dolanacam bılaşık günde 2 tur çalışıyo çamaşır günde 3 defa gelinde hayal edin beni

Aile planlaması konusunda herhangibir girişimin çaban var mı julyan yoksa her an 6. bebek gelebilir mi?

korunma yöntemleri bana uymadı eşimde kabul etmiyor kordon olayı düşünüyom ama doktorlar eşin onayı ve imzası ile yapıyormuş dogrumu bunu eşim söledi ben kabul etmesem baglamazlar dedi belkide yalandır kim bilir

Arkadaşım evde hapis gibi oturup kocanın ağzının içine bakana kadar git bir sağlık ocağına veya hastaneye sor öğren bunları ağzın dilin aklın yok mu? Hem burda durumunun ne kadar çekilmez olduğunu yazıyorsun hem de durumun daha da zorlaşmasını engellemek için birşey yapmıyorsun. Ayrıca kocanın onayı gerektiğini falan da hiç sanmıyorum. Öyleyse de doğum kontrol hapı falan kullan kocandan gizli ne bileyim. Kocan senin vücudunun sahibi değil.

çocukların da küçük değilmiş. biz abimle o 12 ben 8 yaşındayken evde tek başımıza kalıp. kendi kahvaltımızı hazırlayıp yiyip üstüne bulaşıklarımızı kaldırıp evi bile toparlardık. herşeylerine sen koşuşturma 15 yaş küçük yaş değil. yardımcı olmaları şart...

Arkadasim sen bitmeyecende kim bitecek Allah askina? benneyaptımkiAllah evladlarini sana bagislasin iyi günlerini göstersin insallah....ama bu devirde 5 cocuk dile kolay ya...

Ben ikitane ile bazen yeri geliyor kafayi yiyorum..-tatlicadiarzu-...Allah kolaylik versin sana

Birde tek basinasin, hic yardimcin yok anladigim kadariyla....:1hug:

Esin kurnaz adam vesselam, cocuk cocuk demis dogurtmus sana.....lakin dogurtmaktan ziyade ne yapiyor? :1closedeyes:
Bari o yardimci oluyormu?

Bu cocuklari sen tek basina yapmadin dimi? Gerek cocuklarin bakimlarinda, gerek ev islerinde filan sana destek olmasi lazim....Esini ve büyük cocuklarini islere dahil et arkadasim, yardim istemekten cekinme...neticede sende bir insansin!:hulya:

Plan programm yapin, sadece sana yüklenmek olmaz!

Annelerinin daha uzun süre saglikli bir sekilde baslarinda olmasini istiyorlarsa hepberaber sana destek olmalilar.....aynen böyle konus cocuklarinla ve esinle...

Allah yardimcin olsun, ve bol bol güc kuvvet versin sana

kesinlikle büyük sorumlulukla beraber büyük bi yorgunlukta yaşayacaksın allah yardımcın olsun ne denirki bundan sonra önlemini alki daha çok yorulma

Ayh ne güzel bayılırım geniş aileye.. sositososito ama ben 5 çocuk yapamam asla.... Helal olsun ne diyelim

öncelikle 4 çocuğunuz kendi yataklarını toplayıp, yemeklerini kendi yiyebilecek yaştalar.
geceleri tuvalete kaldırmanız da gerekmez bence.
hele 15 yaşındaki size basbayğı yardımcı olmalı.

eşiniz anladığım kadarıyla sadece çocuğu yapma ve koklama kısmına katılmış, diğer konularda etkisiz eleman.
hem eşiniz nasıl korunmayı kabul etmiyor?
benim eşim korunmayı kabul etmese ben de birlikte olmayı kabul etmem. nerde duyulmuş bebek kokusunu özledi diye çocuk yapmak. hadi bunun kokusu geçti yenisine bakalım der gibi..
ayrıca kordon bağlatmak için eş rızası falan gerekmiyor. beden sizin, hüküm sizin. eş karışamaz buna.

sanırım bu kordon dediğin tüplerini bağlatmak. Eşin doğru söylemiş. Türlerini bağlatmak için ikinizinde onayı gerekiyor. Yani eşinin imzası lazım..
Bazı arkadaşlar imza gerekmiyor felan demişler. iyice araştırıp o şekilde yorum yapsınlar. Eş imzası gerekiyor. Etrafımda tüplerini bağlatan var ve eşlerindende imza alında..

Son düzenleme:

çapa tıp fakultesinde 3.çocuğu doğuran her kadına teklif ediliyor bu. gözümün önünde cereyan eden konuşmalar var.
kadınlar kocam izin vermez dediğinde, doktorlar beden senin bedenin kocanın iznine ihtiyacın yok diyorlardı.
eğer kabul eden olursa da o anda bir imza attırıp hemen sezaryene alıyorlardı. yani eşi hiç dahil etmiyolardı olaya.

araştırmadım ama birebir gördüm..

kolay gelsin ya zamanında annelerimizde beş on çoçuk büyütmüşler
çamişır makınesi yok bulaşık makınesi yok ama hiçde şikeyet yokkkk
allahım size sevkat sevgi ve yardıncınız olsun
eğer madi durum iyise yardımcıda alabilirsinnn
bende zamında kendinim üç çoçuğum ve eltiminde üç çoçuğuna bakmıştımmmbilmiyorumkismile

akannehirakannehirakannehir
sasırdım kaldım vallahı..
cocuk kokusu ozlemekle cocouk dogurulmaz kı yapmayın sızde kadınsınız 5 cocouk demek 5 amelıyat demekdtır..
dılerım daha dogurmazsınız cocouklarınızın yaşları kucukde degılller kendı ıslerını yapabılırler onlara bırazcık sorumluluk yuklemelısınız kavga demıssınız..
benım kı erkek kardesım var ıkısı kavga ettıklerınde dahası tartısma olur ..
cekırdek alır onları ızlerım sen daha az bagırdın sen sessız kaldın ama oda hakkını yedı dıye soylenırım ıkısıde gulup eskı hallerıne donerler..
5 cocouk kolay degıl dılerım onlara ıyı egıtım yuaşam kalıtesı verırsınız..

bence yogun tepmoda olmanız güzel, boş boş otursanız çok daha fazla sıkılırdınız, çalışan bayanlarda benzer tempoyu yıllarca çekiyor işi hayatı ayrı dert eve gelince evin sorumlulukları ayrı dert ki siz çalışmıyorsunuz, çocuklarınız biraz büyüyünce hersey rayına girer, kolay gelsin

hata sen suc senin valla bacim ne desek bos
bence kizina biraz daha disiplin ver sanirim 9 yasinda ve kendi yapabilecegi cok sey var
ayrica cise kaldirilacak yasida coktan gecmisler
allah kolaylik versin

maşallah diyorum size.. Allah kolaylık versin. kendinizi evden dışarı atmanız vakit ayırmanız için kurslara etkinliklere katılın ama bu seferde bebeğiniz var. biraz yükü çocuklarınıza atın. herkes kendi işini kendisi görsün. bu kadar fazla etraflarında dönmeyin. anahtarı var okuldan gelen herkez açsın kapıyı girsin. dolaptan hazır yemeği ısıtıp yesinler. herkes kendi bulaşığını tezgaha koysun yatağını toplasın kirlisini temizini ayırsın. bunları anlatın onlara. çocuklar artık büyüdünüz bende yoruldum artık herkes kendini idare etsin evde bende biraz dinleniyim deyin.
diyetisyene gidip kilolardan kurtulmak için öneriler alın sadece yürüyüşle olmaz.
insan duracell bile olsa biter pili. okurken yoruldum.

Beş çocuk mu? ohaoldumsmile Allah kolaylık versin.
Tabii ki yorulursun. 1.si eşin yardımcı olmadığı halde o bebek kokusu istiyor diye olmaz ki.
Seni de dinleyecek. ılklerinde baktın yardımcı olmuyor. Devam etmeyecektin.
neyse artık olmuş Allah sağlıklı büyütmeyi nasip etsin.
2.si en küçüğü hariç diğerleri iş yapabilecek yaştalar.
Neden her şeyde hazıra alıştırıyorsun. Mutlaka iş bölümü yapmalısın.
her birinin görevi olmalı. Yapmazsa sen arkasından yapmamalısın. Önceleri istediğin gibi olmaz ama zamanla alışırlar.
Yoksa çile çekmeye devam edersin.:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…