Akşam 9 da bedenen ve ruhen bitmiş oluyorum

eşiniz bebek kokusu özledikçe çoçukmu ister

korunma yöntemlerini eşiniz kabul mu etmiyor

bu nasıl bi zihniyet yahuohaoldumsmile

acaba kocanız kendini sizin yerinize koysa nasıl olurki
gene aynı şeyleri söylicekmiydi

allah size sabır versin ne diyimfisfisfis

Ben 6 çocuk istiyorum..Şu an 1 tane oğlum var..Beklentilerim biraz rayına oturunca Allah izin verirse yapıcam..Büyütmek tabiki zor ama olsun..

:CüvCüv: :CüvCüv: :CüvCüv:

Ya ablacım insan çocuğunu sever itirazım yok onlar için her şeye de katlanır ama kusura bakma sende sanki biraz saf-sın...kocan bebek kokusu özledikce yapmadınızmı bu çocukları??? o zaman bi zahmet morali bozulduğunda da gitsin hava almak yerine çocuklarını koklasın yaa...
Ay lafa bak yaa hava almaya gidiyomuş sanki kadın çocukların hepsini kendi başına yapmış.....

5 çocuk..
Eee bunun sonucunda güllük gülistanlık bi hayat yaşayabileceğini düşünmediniz sanırım...
Normaldir 5 çocukla yaşamak zordur.. .İşleri halletmek zordur..
Ama artık büyümüşler kendi işlerini onlara yaptırabilirsin... Düzen ne demek sorumluluk ne demek daha küçük yaşlarda vermeliydin aslında bunları...

valla 2 yaşındaki hariç diğer tüm çocukların kendilerine bakabilir, hatta üstüne sanada yarım edebilirler bence yapmazlar diye koyverme, bi düzen oturtusan olur
eskidende çok çocuk yaparlarmış ama sistem büyük olan küçüğe bakar sistemiymiş, yoksa mümkün mü, çok çocuklu bi ailede anne ayakta kalsın
bu sistem olmasa da herkes kendi işini kendi yapsın, ev işlerine yardım etsin sistemi getir, mesela 15 yaşındakinin eline listeyi verir markete yollarsın alışverişi o yapar gibi

allah size sabrın yanında iyilik ve güzelliklerde versin evet hepimize çok zor gelir bekli beş çocuk ama inanki bunu hakkıyla yapıp iyi birer evlat yetiştirebelersen ne mutlu sana zaten hayırlı birer evlat olurlarsa ilerde inş sen hepimizden şanslı olucan bundan emin ol evet çok zor bir dönem atlatıyorsun belki seni anlamamız mümkün değil belki çünkü benim bir tane oğlum var dedim ya sen allahtan güç iste sabır ve yardım iste inş allahta verir zaten biliyormusun bilmiyorum ama çocuklarımız bizler için birer imtihan sen beş çocukla imtihan ediliyorsun ve bunun müküfatını alcaksın eminim...

5 çocukk haa-tatlicadiarzu- öncelikle tebrikk ediorumm ablamm.ew hanımlığıı dünyanınn en zor işi zatennn.bir deil bin türlü işinn oluoo.e buna 5 çocukta eklenincee snn içinn biras daha zor olurr.arkadaşlarınn dediği gibi küçk çocuğunn hariç dierlerii kendi işlerini halledebilirr we sana yardımm edebilirlerrr.aynı şekilde eşinde sana destek olmalıı

biz de 5 kardeşiz annem zamanında çok yorulmuş fakat şimdi çok rahat o organizasyonu yapıyor biz de işleri:)...

bende çoğunluğun dediğine katılıyorum. sanırım hatayı en başta yapmışsın canım. herşeyi kendin üstlenmişsin herkes herşeyi ayağına beklemiş.

öncelikle bir daha hamile kalmamak için kesinlikle tedbir al. kordon bağlatılıyorsa hiç durma. yok eşin olmadan yapılmıyorsa doğum kontrol hapı kullan. gerekiyorsa kocana resti çek. sen demirden yapılma değilsin. hadi 3 çocuğun büyümüş kocan ardı ardına gene istemiş bebek kokusu diye. yazık değil mi sana.

kesinlikle çocuklarına sorumluluk vermelisin. büyük olan evi süpürsün bakkal market alışverişini yapsın çöpü döksün. diğerleri kendi tabağını makineye koysun. hepsi yatakları düzeltsin. kirlilerini ayırıp kir sepetine koysun.kız olan toz alsın. herkes dağınıklığını toplasın. kalemleri yelere mi açıyorlar onlara çöp kutusu al herkes ona atsın.
mesela o ay en düzenli olana ödül ver. en sevdiği yemeği yap, pasta yap beraber kutlayın.
en pasaklı olanda küçük bir ceza alsın. böyle küçük yarışmalar oyunlarla onları alıştırabilirsin.

onları düzene alıştırmazsan işin çok zor canım.
benim yeğenim 14 yaşında kız kek yapar, kahvaltı hazırlar, makarna yapar. çamaşırları mağaza usulü katlar. annede pek öğretmedi kendi heveslendi.

biz de 6 kardeşiz annem şu anda benim kızıma bakıyor yani Allah'a bin şükür iyi kendisi. tabiki zamanında yoruldu ama büyüdük işte.
ailede bir yardımlaşma ortamı oluşturmanız gerekiyor
aile bireyleri arasına sevgi aşılamanız lazım.
eşiniz ile olan iletişiminizi iyileştirmeniz lazım ki çocuklar da kendi aralarındaki iletişimi iyileştirsinler.

özel olmazsa birşey sormak istiyorum müsaade ederseniz. çocuklarım hep kavga ediyor diyorsunuz. peki onlar küçükken bebeklik ve çocukluk yıllarında yorulduğunuzdan ötürü onlara kızarak, kaşlarınızı çatarak, işaret parmağınızı kaldırıp tehdit ederek (tehdit derken yaramazlık yapma yaparsan döverim seni gibi, yada yaparsan yemek yiyemezsin gibi) davranmış olabilirmisiniz?

Ayh ne güzel bayılırım geniş aileye.. sositososito ama ben 5 çocuk yapamam asla.... Helal olsun ne diyelim

canım kesinlikle özenme eve gelen misafirler bile 1 saat zor dayanıyor yalnız kaldım ya yalnız

Bizde 5 kardesiz zarardan cok faydamiz olurdu rahmetli Anneme....

Ablamla bana kücük Anne kücük evhanimi diye seslenirdi komsular, kücücüktük koca evi cekip ceviriyorduk vallaha....kardeslerimize bakiyorduk, annemle beraber temizlik islerine gidiyorduk, birde derslerimizi kesinlikle ihmal etmiyorduk.

Ama zamani cocuklari ile bizim cocuklugmuz arasinda daglar kadar fark var arkadaslar.

Söyle bir baktigim zaman gercektende simdiki cocuklar ev isi yapmayi annelerine yardimci olmayi birakin popolarini bile neredeyse Annelerine sildirecekler.:1no2:

Lakin buna sebeb yine Anneler Babalar.....Aman ben yaparim, aman sen yorulma, aman sen yapamazsin...aman ben ezildim evladim ezilmesin, benim olmadi evladimin olsun zihniyeti ile cocuklarimiza iylik yapiyorsuz derken kendine güvensiz, tabiri caizse beceriksiz, her konuda muhtac birer kücük egoist olarak yetistirdigmizin farkinda bile degiliz.....farkinda vardiktan sonrada malesef is isten geciyor.benneyaptımki

hata sen suc senin valla bacim ne desek bos
bence kizina biraz daha disiplin ver sanirim 9 yasinda ve kendi yapabilecegi cok sey var
ayrica cise kaldirilacak yasida coktan gecmisler
allah kolaylik versin

cnm dogrusun ama kızı degil oglanları kaldırıyom 8 ve7 yaşı altlarını bazen ıslatıyolar gerisinin böle sorunu yok onlarda gün boyu tepişince akşam erken sızıyorlar tek teselim evdeki tüm çoçukların 8.30 da yatmasızaten büyük oglana dokunamıyom lise 1 gidiyor derslerdi özel dersti çok yoruluyor bazen yemekbile yiyemiyor yorgunluktan inanın o ders çalışsın yeter bana

diyetisyenede gittim aldıgım sinir hapları beni şişiriyomuş zaten bebegi bile 4 ay emzirebildim yani kilolar tam kaldı sabah 6 dan 7 ye kadar yokuş yukarı yürüyom bakalım yaz gelse tatil yapacam uyuyacam dinlenecem bidaha uyuyacam inanın

Allahım yardım etsin canım.
5 çoçuk zor tabi
birde arka arka olmuş
kolay gelsin canım.

canım bana sorun çıkaran beni deli eden sadece 2 oglan okan ve volkan ne ararsan var okul bile illalah etmiş en son çare 1.5 yıldır pisikologa götürüyom derdimi anlatım ilaç verdi ilaç çocugu sakinleştiriyomuş eşim içmelerine musade etmedi çocugu aptal ediyor bunlar hiper aktif ialaç içirmem çocuguma dedi doktor bunun üzerine bize bir kitap aldırdıkitabın adı _çocugunuza sınır koyma _ yazar robert j.mackenzıe aldık uyguladık bebek bile sınırlara uyarken volkan ve okan uymadı ve inanın 24 saatin 18 saatini kavga ile geçiriyolar anlayın yani

Ben 6 çocuk istiyorum..Şu an 1 tane oğlum var..Beklentilerim biraz rayına oturunca Allah izin verirse yapıcam..Büyütmek tabiki zor ama olsun..

:CüvCüv: :CüvCüv: :CüvCüv:

canım seni benim eve 1 gün misafir etmeliyim inan böle bir düşünceyi aklının ucundan geçirmeye korkarsın asla dersin bebek küçükken güzel büyüyünce dertlerde büyüyor para yetiştirmeyi bırak kendini bin parçaya bölsen gene yetişemiyon

her dedigine harfiyen katılıyorum cnm özelikle saf konusunda ben dahada fazlasını hakediyom ya boş ver ah ahhhhh şimdiki aklım olsa dogururmuydum bu kadar neyse allah çocuklarımı korusun ne diim

inşallah allahım duysun sesini bari şimdi faydaları yok büyüyünce bir baltaya sap olunca diceklermi acaba anamızı maf ettik te bu zamanlara geldik rüya gibi

biz de 5 kardeşiz annem zamanında çok yorulmuş fakat şimdi çok rahat o organizasyonu yapıyor biz de işleri:)...

annenle tanışmak isterdim akıl almak için nasıl rahatı saglammı ben şimdiden çürümeye başladımda ama sinirsel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…