biz de 6 kardeşiz annem şu anda benim kızıma bakıyor yani Allah'a bin şükür iyi kendisi. tabiki zamanında yoruldu ama büyüdük işte.
ailede bir yardımlaşma ortamı oluşturmanız gerekiyor
aile bireyleri arasına sevgi aşılamanız lazım.
eşiniz ile olan iletişiminizi iyileştirmeniz lazım ki çocuklar da kendi aralarındaki iletişimi iyileştirsinler.
özel olmazsa birşey sormak istiyorum müsaade ederseniz. çocuklarım hep kavga ediyor diyorsunuz. peki onlar küçükken bebeklik ve çocukluk yıllarında yorulduğunuzdan ötürü onlara kızarak, kaşlarınızı çatarak, işaret parmağınızı kaldırıp tehdit ederek (tehdit derken yaramazlık yapma yaparsan döverim seni gibi, yada yaparsan yemek yiyemezsin gibi) davranmış olabilirmisiniz?
Arkadaşım evde hapis gibi oturup kocanın ağzının içine bakana kadar git bir sağlık ocağına veya hastaneye sor öğren bunları ağzın dilin aklın yok mu? Hem burda durumunun ne kadar çekilmez olduğunu yazıyorsun hem de durumun daha da zorlaşmasını engellemek için birşey yapmıyorsun. Ayrıca kocanın onayı gerektiğini falan da hiç sanmıyorum. Öyleyse de doğum kontrol hapı falan kullan kocandan gizli ne bileyim. Kocan senin vücudunun sahibi değil.
Julyan bir hastaneye git kadın doğumcudan randevu al ve şu doğum kontrol işini hallet. Şimdiki aklım olsa 5 tane yapmazdım diyorsun ama hala doğum kontrolü uygulamıyorsun. Peki nasıl tekrar hamile kalmayı engellemeyi düşünüyorsun?Mucize yoluyla mı? Ayrıca eşin ilaçları verme deyince diyemedin mi onlarla bütün gün uğraşan benim hayır vericem ilaçları diye. Belki derslere konsantre olmalarına da faydası olur sor bakalım doktora eğer öyleyse bak ilaç vermezsek okumaz bunlar de o zaman belki ikna olur eşin. Ama ilk ve en acil işin doğum kontrolü arkadaşım. Bu konuda çok oyalanıyorsun. Yakında 6.ya hamileyim diye topic açarsan hiç şaşırmam.
canımdoktora özel gittim annemle bu işleri sormak için migrenim oldugu için igneler saf dışı kaldı zaten kiloluyum hapı geçtim hap kilo yapıyor çünkü eltim daha bir çocukla enine boyuna gitti hap yüzünden siprial derseniz rahim müsait degil 3 dogumdan sonra randevu alıp gittim bana uygun degilsin takamayız dedi geriye bir kaput kaldı oda şu an işlevde ya beni ilaki açık konuşturdunuz yani şu an zati hamile kalmam tabi allahın izni ile olmaz inşallah zorda olsa eşim korunuyo tabi ne kadar güvenli oldugu tartışılır ama dün bi konuşma yaptım eşimle artık çocuk mocuk yok bitti dedim tm dedi zaten bende istemiyom seloşum bana yeter dedi ha bu arada seloş en ufak bebegimizKatılıyorum sana..
Julyan çok enteresan bir şekilde çok rahat..Sanki memnun gibi de...
Yani bu kadar şikayete rağmen korunmak için hiçbir şey yapmaması (bana göre garanti bir tedbir yok ortada) çok komikkaydirigubbakcemile3 ve de şok edici bir durum..akannehir
Hem şikayet ediyor hem de korunma yöntemleri bana uymadı diyorsun.akannehir
Sana uymayan ne?kaydirigubbakcemile3 Doğum kontrol hapından haberin var mı? Alıyorsun ve yutuyorsun hergün..Bu kadar..Kocana söyleme boşver bilmesin..
Ben pek anlamadım seni Julyan kusurabakma..Seloş un dediği gibi sen 6. hamileyim diye de topic açarsın gibi..kaydirigubbakcemile3
Kolay gelsin sana..
5 çocuk yapmak sizin tercihiniz.herhalde siz yatarken büyümeyecekti çocuklar bunu bilerek yaptınız değil mi çocukları?bilmesenizde ilkinden sonra anlamanız gerekirdi.tercihinizin sonuçlarına katlanacaksınız tabiki .kolay gelsin..
canımdoktora özel gittim annemle bu işleri sormak için migrenim oldugu için igneler saf dışı kaldı zaten kiloluyum hapı geçtim hap kilo yapıyor çünkü eltim daha bir çocukla enine boyuna gitti hap yüzünden siprial derseniz rahim müsait degil 3 dogumdan sonra randevu alıp gittim bana uygun degilsin takamayız dedi geriye bir kaput kaldı oda şu an işlevde ya beni ilaki açık konuşturdunuz yani şu an zati hamile kalmam tabi allahın izni ile olmaz inşallah zorda olsa eşim korunuyo tabi ne kadar güvenli oldugu tartışılır ama dün bi konuşma yaptım eşimle artık çocuk mocuk yok bitti dedim tm dedi zaten bende istemiyom seloşum bana yeter dedi ha bu arada seloş en ufak bebegimiz
Naptın çantaları attın mı balkondan :)
sen korunamıyorsan eşin korunsun mutlaka. ayrıca bir kaza yaşadığında 72 satte alına bir ilaç var ondan kullanabilirsin. tabi doktora danış önceden sana zararı olmasın.
bugün çocuklarınla neler yaptın paylaş mutlaka merakla bekliyorum.
eşini ikna et hafta 1 eve temizlikçi filan al imkanın varsa canım. büyük temizliği yaptırırsın daha az yorulursun.
kola takılsn implantlar var onları kullanabilirsiniz
ayrıca doğum kontrol hapları kilo yapmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?