Akşam saat 7 de haber verilen akşam yemeği emrivakisi ..

Ohhhh süper olmuş canınıza değsin tebrik ediyorum arkadaşım böyle devam et . Gelirlerse de 3 kere makarna yap oldu bitti yani nedir böyle ? Çocuklar uğraş temizlikle yemekle uğraş köle miyiz ya ? Benim kvler şehir dışından geliyorlardı 10 gün filan günde 3 öğün birde akşam çay tatlı hazırlıyordum bitiyordum resmen . Kv diyordu ki artık her ay buradayız torun seveceğiz . Sonra ben bir başka mevzudan kavga çıkarttım mis gibi oldu şimdi evimde 2 gün zor kalıyorlar hafta sonu kalıp pazartesi gidiyorlar .

Çok haklısınız ama haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Eşinizle açık açık konuşun çok yorulduğunuzu destek istediğinizi güzel bir dille anlatın bir dahakine.
Kadının desteğe ihtiyacı yok . Haftada 2 kere eve kimse gelmesin çocuk uyuyunca kadında erken yatsın biraz uykusunu alsın filan yani nefret ediyorum böyle düşüncesiz tiplerden

dişardan iki balık söylemek zor olmasa gerek yada başka bir yemek...haklısınız ona kimsenin lafı yok ama "başlarım anana da sana da" demek çok çok yanlış
Hangi gün söyleşin kadın ya sürekli geliyorlarmış . Evde kendimiz olsak mesela makarnayı suya at ye . Ama kv vs vs olunca oluyor mu makarna yok . 2 tabağı bulaşık makinası at hemen uzan pijama giy . Eee misafir olunca pijama giyiliyor mu yok . Erken uyunuyor mu ? Misafir gitsin diye bekle . Yemek üzerine çay koy kahve yap meyve koy kendinizi biraz konu sahibinin yerine koyun

Kadının desteğe ihtiyacı yok . Haftada 2 kere eve kimse gelmesin çocuk uyuyunca kadında erken yatsın biraz uykusunu alsın filan yani nefret ediyorum böyle düşüncesiz tiplerden
İlla yemeğe çağıracaksa en azından destek olsun demek istemiştim. Haklısınız düşüncesiz ve bencil bir eş.

Habersiz geliyorlarsa ya da geç haber veriyolarsa ne varsa onu yerler açıkcası ben olsam daha önce haberim olsa bişey hazırlardım bu kadar var der geçerim masaya peynir zeytin vs kahvaltılık koyarım çay demlerim yeter çok bile.

Sizin anlattiklarinizin aynısını hatta fazlasını yaşadım geçen yıl..
Doğum yaptığım günden itibaren her gün ama her gün kv gorumce kb gelirdi tam yemek saatinde aç bir şekilde ne bir haber vermek var ne de acaba bu kadın ne yemek yaptı o küçük çocukla diye düşünmek var artık alışmıştım onlara gore de yemek yapıyordum yoksa ben aç kaliyordum düşünün yani bir gün sustum iki gün sustum ama eninde sonunda bende dayanamadim 40im çıkmasına yakın kopardım bı yaygara kalktım anneme geldim ben her gün onlara hizmet etmek zorunda değilim diye zaten sezeryanla doğum yapmışım kendimde değilim birde her gün evimde misafir ağırlıyorum neyse eşim başta afra tafta etti tavır aldı ama eninde sonunda ayaklarını kestiler şuan hiç görüşmuyorum çok rahatım

Sen de yemek hazırlama ya da uyduruk yemek yap.Bulgur pilavı yap koy önlerine.Makarna yap ,menemen yap.Ya da kahvaltılık koy.Peynir ,zeytin ,çay.Bir gün geldiklerinde ayy az önce ayağımı burktum basamiyorum de.Ayagini uzat yat.Gor bak bir daha geliyorlar mi??Bebek bahane ,hazır yemek ,gezme şahane .Özleyen öğlen gelir birkaç saat görür gider .

Önceden haber verilmeden gelinmez çocuk olmuş olmamış hiç farketmez herkesin bir hayatı var..1 hafta 2 hafta kv zordayda bakılır ama ev ev üstünde olmaz.ornegin tek çocuk başka bakicak kimsesi bile olmasa yakin bir yere taşınır evine gidip bakilir ilgilenilir arada yine gelir gider.. çocuk sevmeyede haberli gelinir.bir kere sussam ikinciye söylerim yapacak birşey yok

Başkası olsa %100 haklısınız derdim de siz artık sürekli buraya eşim eve misafir getirdi nefret ediyorum konulu şeyler yazıyosunuz. Her gelene surat her defasında eşinizle kavga trip. Bebek var onla uğraşıyorum diyosunuz bi bebek sizde mi var? Eşiniz anlayışsızsa bunu aranızda konuşun devam ediyosa da yapmayın yemek dışardan söyleyin. Yatılı geldi kavga çıkardınız gelmeden bebek de bebek bin tane bahane. Hizmeti de ettiniz ama. Eşiniz hala sizi anlamıyor. Bi paket makarna yaparsınız eşiniz de anlar vaktniz yok, mahcup olmamak istiyosa kendi hazırlar yemek.

İlla yemeğe çağıracaksa en azından destek olsun demek istemiştim. Haklısınız düşüncesiz ve bencil bir eş.
Ya ben konu sahibini öyle iyi anlıyorum ki çünkü biz ailelerden uzak bir şehirde yaşıyoruz . Kp de haftanın birkaç günü evde yok Kv boş yani . Eğer biz ailelerin yaşadığı şehirde yaşasak Kv aynı konu sahibinin Kv si gibi olurdu . Hatta hiç abartmıyorum kocası haftada 2 gün evde ya 5 günü kocam yok yalnızım zaten diye bize yerleşirdi torun sevmek için bazen ailemi özlüyorum sonra da diyorum ki Tuğçe kendine gel orada olsan neler olurdu düşün sus otur . Çok zor

Haklısınız bende sevmem böyle son dk yapılan şeyleri ve bu sürekli olması çok rahatsız edici saygısızlık hatta ama yanlış yaptıgınızı bi yer var öfkenizi eşinize kusup kullandıgınız kelimeler ben olsam kv ye söylerim vakitlice yemek yapıyorum ve kişi sayısına göre oluyor geleceğiniz zaman önceden haber verirseniz iyi olur derim ki kendi hayatımda da bu böyledir günlük yaparım yemegi ve artmayacak şekilde ayarlarım miktarı bize gelenler gündüz haber vermezse aç kalacaklarını bilirler boşu boşuna kocanla aranı açmışsın burada muhatabın kv olmalı

Ben uslubunuzu cok sert buluyorum siz ztn misafir sevmiyorsunuz olabilir, saygi duyarim.
Ama torun sevmeleri onunla ilgilenmeleri cok guzel bebek buyudukce etrafinda ne kdr cok insan olsa o kdr iyi
Ben 1 saat mesafede calisiyorum bu hafta ilk defa kv bende, zorla tutup ben getirdim dun aksam disari cikardim 1 aksam rahatsizdim esimle biraktim 2 saat uyumusum ustelik ayni odada, hatta icim rahat etti esim yanliz kalmadi dedim.
Ne yapilirsa birlikte yapiyoruz yemek esim ve kvden, ne esim beni ezip hem calisip hem aksam hizmetten olmemi ister, ne ben vara yoga homurdanip huzursuz ederim ztn bunu bekleyen bir aileyle veya biriyle evlenmezdim
Biraz rahat olup bazen disaridan soyleyin bazen anne hic durmadi diyin yemegi ona paslayin ne bileyim yabanci degilki
Bu forumda illa kvye asiri hizmet edilecek diye bir izlenim aliyorum ben dogal davraniyorum elimden geleni yapiyorum ama kendimi paralamiyorum.

aradım mecburen gelecekler ya nerdesin diye biz üçümüz yemeğe geldik defol git deyip yüzüme kapattı ..
Bu nasıl bir üslup ya eşe karşı, terbiyesiz. Sen ona çocuk doğur anasına danasına katlan bide bulsun bulansın. Sinir oldum.
Siz de tepenize çıkarmışsınız. Ben olsam 2 hafta sonunda kv'ye "burası restoran değil yalnız " derdim. Gülerek lafını sokacaksın böyle tiplere yoksa onlar sana sokar akrep gibi akraba değil mi.

Eşiniz kapris yapacağına bir kap yemekte size alıp gelseydi keske.
Fakat sizde gelen yabancı değil ki . Yardım isteyebilirsiniz.

Böyle birkaç konunuz var.
Ortak hatayı söyleyeyim: Misafir olmayana misafir sofrası kurmak

Akşam yedide geliniyorsa sofra kurulamayacağını herkes biliyor, kaynananız da dahil. O vakitte pişirmeyi geçtim biz yemiş bile oluyoruz.

Balık yetişmedi ne demek, ne diye balıkla uğraşıyorsunuz ki?

Zaten eşinizle size yemeğiniz hazır.
Yanına hazır çorba veya (ve değil veya) makarna verip üçe dağıtacaksınız. Karnı acıkan ekmek arası yapsın.

Lüks Ev Sofrası isteyen önceden arayacak.

Kavga etmenize gerek bile yok, şimdi daha mı iyi oldu? Kaynananız lüks sofra isterim derse tabi diyin eşiniz pamuk ellerini cebine atsın.

Siz aradan bir çıkın, eşiniz madem ki eve adam toplamayı seviyor yükü ona verin.

Esimin ailesiyle 1 saatlik mesafedeyiz ayda yilda bir gelirler.gecen kaynim habersiz geldi allah ne verdiyse yedik.sizinkilerde misafir sayilmaz geldiklerinde ne varsa koyun yesinler.ne kendinizi yipratin ne esinizle aranizi bozun.en kotu arayin disardan yemek isteyin.

Hayır akşam yedide sofram kurulmuş elimde kaşık tıkınırken kapıda çat diye misafir olduğunu hayal ediyorum da şimdi.

Balıkçıyı aramayı bırak mutfakta fazla tabak bulursam şükür. Bir de buradan makarna yap falan diye büyük büyük konuşuyoruz, makarna neymiş tencerenin dibi sıyrılır ancak.

Hazırlık mazırlık yapılmadığına göre torunu da sevebilir tabi.

Konu sahibi evinizde huzur olsun.
Bırakın şu ağırlama çabasını, kimse madalya takmıyor gördüğünüz gibi. İnsanoğlu minnetsizdir, balık istersiniz kuş sütü ister. Ağlayacaksa eşinizin cüzdanı ağlasın siz değil.

Can sıkıcı bir durum ama tavriniz yanlis. Gec haber verdilerse geldiklerinde yetistiremedim deyip evde ne varsa onu koyun onlerine. Ben de cocuga zor yetistigim donemde gorumcelerim isten cikip bana gelip yemege kaliyorlardi. Yani mecburen yemek saati olunca yemek yiyelim diyordum. Ama baktim aliskanlik oluyor, hatta ikisi de bekar diye kalan yemegi de evlerine goturuyorlar oysa ben bana kolaylik olsun diye 2 gunluk yapiyordum yemekleri. Boyle olunca son gelislerinde -hatta sadece birisi gelecegini soylemisti yemegi sadece ekstra bir kisilik hazirlamistim - baktim digerini de cagirmis, bonus. Ama yemegim yok. Ben bi de evde yalnizim diye cagirmistim tekini, gelsin de bebege bakarken dus alayim diye. Neyse, yapacak bir sey yok, ablacim dolapta yemek var, ben dusa giriyorum dedim... ama dolaptaki yemek tek kisilik tabi. Ay yok biz ac degiliz falan dediler. Bu son oldu. Valla bebekle tuvalete gidemezken kimseye rutin olarak yemek hazirlayamam. Siz de biraz aciz gorunup onlardan yardim isteyecekken boyle cemkirmeniz hos olmamis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…