- 12 Kasım 2015
- 3.139
- 5.779
- 158
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Kayinvalidene tatlı dille soyleseniz bebekle yemek yapamıyorum ama gelin bişeyler bulur bulusturur yaparız birlikte deseniz yedi de geldi diye hemen o saatte yemeğe oturmak zorundalar mı eşiniz bebeğe baksın sizde yemek yapın 10 çeşit değil iki çeşit yapın madem6surekli sizdeler misafir gibi olmazlarEvet bebeğim ile akşam 7 de sürekli en az haftada iki kez kayinvalidem ve kaynım bana geliyor çocuk erken uyuyo diye erken geliyolar hep yemeğe geliyolar kardeşim ben bıktım usandım artık ama ya bende insanım git dışarda ye gel öyle sev madem ben ikidebir uğraşmak zorunda mıyım..
Kayinavlidemin ayağı burkmus yuruyemiyormus evde tek başına yaşıyor neyse eltim bebeğide çocuğu yok o halde bilerek bırakıp gitmişler bana kaldı bende kalacak smdi bikac gin ben bakicam .. ben kimle ugrasicm acaba ev isleriylemi yemeklemi kaynanamlami çocukla mi .. neyse kayinvalidem gelecekti biliyordum şimdi bı de bekâr kaynım da çıktı o da gelecekmiş yeni öğrendim bu saatte yemege bende balık almistim ama yetmeyecekti başkada elimin altında birşey yoktu zaten çocuğu uyutmaya çalışıyordum çok sinirlendim esime yeter artık ya başlarım ananada kardeşine de sizle ki ugrascam ben yeter ya dedim çocukla ugrasiyorum eve geldi beş dk sonra kavga ettik sonra bırakıp gitti bende aradım mecburen gelecekler ya nerdesin diye biz üçümüz yemeğe geldik defol git deyip yüzüme kapattı .. umarım gelmezler .. çok moralim bozuk .. ben haksız mıyım ..?? Amaç bebek sevmekse gel sev bu ne anca yemek saati size yemeğe geliyoruz diyip 7 de haber vermek bıktım ama ben ya ..
Kavga edince zaten dedim bu saatten sonra asla yemek yapacaksam da yapmam dedim asla dokunmam
Mmm makarna cok severimHer geldiklerinde makarna yapın sadece belki bi daha gelmezler.
Evet bakın bu çok zor oluyor . Çünkü çocuk uyudu ya sizde yapamadığınız işlerinizi halledip hemen uzanmak istiyorsunuz eğer yapamazsanız bir sonraki güne daha yorgun kalkıyorsunuz . Mesai bitmiyor ki 24 saat mesai var şahsen benim öyle şuan konu sahibininde öyle olduğuna adım gibi eminimValla ben yapmıyorum gelen yabancı değil, insanın halinden anlasın bir zahmet.
Ama dediğiniz gibi gelen olunca uzanamamak bile yoruyor insanı.
Eş zorbalığı başka birşey değil.hanımlar makarna falan önemli değilde cidden konuda kendimi sorguladım bir insan haftada bir kaç gün kv ve genç kaynı ağırlamak zorunda mı? Sırf oğullarıyla evlendi diye cidden soruyorum bu arada kinaye yapmıyorum. Bende mi bi terslik var
Benim annemin kayni annemlerin bulunduğu yerde çalışmaya başladı.Eş zorbalığı başka birşey değil.
Gerçekten sadece eşimin annesi ve kardeşi olduğu için sürekli hizmet etmek zorunda mıyız anlamıyorum bu kadar kadın bile sen şöyle deseydin istemediğini belli etmeseydin cidden düşünüyorum acaba ben sabırsız bir insan mıyım diye ben bunu kendi aileme yapamazdım haftada bir kaç gün insan kendi evinde sürekli diken üstünde olmak zorunda mıEş zorbalığı başka birşey değil.
Yani bu çekirdek aile dışında kalan insanları sürekli ağırlamaya çalışmayı anlamıyorum tabi ki gelecek torunlarını sevecekler her şeyin bir sınırı olmamalı mı konu sahibine yüklenilmiş başlarım annene dedi diye e insan susar susar ama bi yerde başlıyor işte bu kadar düşüncesizliği anlayamıyorumBenim annemin kayni annemlerin bulunduğu yerde çalışmaya başladı.
Babam işte gelsin akşamları bizde yemek yesin demişti çocuktum hatırlıyorum.
Annemde benim 3 kızım var rahatça evde giyinip dolanıyorlar tam tekmil o gelecek diye hizaya mi geçecekler dedi.
Hem orada üç öğün yemek çıkıyor dedi.
Arada bir ziyaret amaçlı gelsin dedi ama her hafta her akşam olmaz dedi.
Konu sahibinin eşi baskıcı tıp belli.
hanımlar makarna falan önemli değilde cidden konuda kendimi sorguladım bir insan haftada bir kaç gün kv ve genç kaynı ağırlamak zorunda mı? Sırf oğullarıyla evlendi diye cidden soruyorum bu arada kinaye yapmıyorum. Bende mi bi terslik var
Ben de yuz versem esimin ailesi tam tekmil bende olurdu.Gerçekten sadece eşimin annesi ve kardeşi olduğu için sürekli hizmet etmek zorunda mıyız anlamıyorum bu kadar kadın bile sen şöyle deseydin istemediğini belli etmeseydin cidden düşünüyorum acaba ben sabırsız bir insan mıyım diye ben bunu kendi aileme yapamazdım haftada bir kaç gün insan kendi evinde sürekli diken üstünde olmak zorunda mı
Öyle kolay değil egitmekKesinlikle değil :) biz de eşimle misafir sevmeyiz. Ağırlamak falan zaten bize göre değilbiz daha çok yiyiciyiz annemler, kayınvalidemler bize yemek getirirler gelirken. Böyle alıştırmak lazım . Biz giderken yine yemek götürmeyiz hem de işte kültür, yapı meselesi olay bence. O yüzden onlar gelince seviniyorum. Hem yemek getirirler hem vakitlice kalkıp rahatsızlık vermezler. Çocuk olumca biz isteriz gelin de bakın biz biraz takılalım diye herhalde
Ama beklentisi olan anne ya da kayınvalide farketmez ağırlamak hiç istemezdim. Ama onları beklentisiz olmaları için eğitirdim herhalde
Benim iki taraf da şehir dışında çocuk olunca nasıl olur bilmiyorum ama ben konu sahibi kadar kasmazdım .En güzeli sizin yaptığınız kesinlikleeeeKesinlikle değil :) biz de eşimle misafir sevmeyiz. Ağırlamak falan zaten bize göre değilbiz daha çok yiyiciyiz annemler, kayınvalidemler bize yemek getirirler gelirken. Böyle alıştırmak lazım . Biz giderken yine yemek götürmeyiz hem de işte kültür, yapı meselesi olay bence. O yüzden onlar gelince seviniyorum. Hem yemek getirirler hem vakitlice kalkıp rahatsızlık vermezler. Çocuk olumca biz isteriz gelin de bakın biz biraz takılalım diye herhalde
Ama beklentisi olan anne ya da kayınvalide farketmez ağırlamak hiç istemezdim. Ama onları beklentisiz olmaları için eğitirdim herhalde
Evet malesef bide bilmiyorum ben evde başkaları varken rahat oturamıyorum haftanın üç günü kayın falan bunaltır ya gündüz çalıştığın yetmiyo akşam hizmet etBen de yuz versem esimin ailesi tam tekmil bende olurdu.
Bir de sıfır anlayış adap erkan bilmezler.
Eş ailesi yuzsuzlugu var.
Oğlumuzun evi diye damlamalar.
Kadın rahatsiz olur mu kafası yok.
Erkek de bu aileden cikma çok da anormal görmüyor.
O kültürde büyümüş ya da şöyle ailesine gelme demek çoğu insan için zor.
Yani erkek de arada kalıyor ama olan kadına oluyor.
Burada düşünce karşı tarafta olacak ama bu da cidden bu ülke topraklarında zor.
Konu sahibi bu eşle çok çeker çünkü ilk vukuati degil.
Konu sahibi yapmaya devam ettikçe onlar yüz bulacak.
İste aile alışkın olduğundan kabul ediyor.Benim iki taraf da şehir dışında çocuk olunca nasıl olur bilmiyorum ama ben konu sahibi kadar kasmazdım .En güzeli sizin yaptığınız kesinlikleeee
eğer bir insanı kullanmaya alışırlarrsa ciddi sıkıntı başlıyor
Tabi iskence.Evet malesef bide bilmiyorum ben evde başkaları varken rahat oturamıyorum haftanın üç günü kayın falan bunaltır ya gündüz çalıştığın yetmiyo akşam hizmet et
Yani ben de gidip geldiğimde yaparım boş oturmam ama benimle görümcem ve eltim yapar hatta kv dem de yemeklere bakar bi kişiye yüklenmezlerİste aile alışkın olduğundan kabul ediyor.
Bu kadın geleneksel aileye düşse bunu yapamazdi.
Benim annem eve gelene iş yaptırmaz kimseye tenezzül etmez birşey yap diye.
Ama kaynanam tam ziddi.
Asla değişmez çünkü kaynana ile yaşamış onun kafasında gelin hizmetçi.
Ben gitmiyorum pek.
Ama gidince illa sana bir iş yaptirir çünkü laf arsizi.
On kere yapmıyorum desen on birinciyi der.
Yani o kadınin canı çıkar huyu cikmaz.
Evet bence güzel olmuş bu durum belki rahatsızlığı artık anlarlar ama konu sahibinin eşi tuhaf bi adam çok saygısız eşineTabi iskence.
Artık konu sahibi ve eşi yüz göz olmuş.
O getirir konu sahibi de bagirir çağırır devam eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?