Akşam saat 7 de haber verilen akşam yemeği emrivakisi ..

Kayinvalidene tatlı dille soyleseniz bebekle yemek yapamıyorum ama gelin bişeyler bulur bulusturur yaparız birlikte deseniz yedi de geldi diye hemen o saatte yemeğe oturmak zorundalar mı eşiniz bebeğe baksın sizde yemek yapın 10 çeşit değil iki çeşit yapın madem6surekli sizdeler misafir gibi olmazlar
Makarna çorba salara mesela en basit menu...

aslında haklıymışsınız bir bakıma ama haksız duruma düşmüşsünüz söylediklerinizle. bende emrivakilerden hoşlanmam ama balık yapacaksanız, yanına bir çorba bir salata yapardınız. yetmeyecek gibiyse de ay erken haber verseydiniz bir çeşit bir şey daha yapardım der mesajı kayınvalidenize verirdiniz. ya da eşinizi arar annenler gelecekmiş yemek yetmeyecek dışarıdan da bir şeyler söyleyelim derdiniz. zaten hep geliyorlarmış, misafir değiller. çocuk olduğunu da biliyorlar her seferinde kendinizi bu kadar yıpratmayın. onlar da insan nihayetinde, siz ne yerseniz onu yiyebilirler evlerinde her gün 3 çeşit en zor yapılan yemekler pişmiyordur eminim. ama anladığım kadarıyla sorun yemek değil, sorun sürekli gelmelerinin verdiği rahatsızlık. bu da kişisel bir durum, kimi rahatsız olur, kimi olmaz. kendi açınızdan haklısınız

Balik ne kadar varsa o kadar pisirin herkese yetmeyince anlarlar belki..Siz hesapta yoktunuz esim bize gore almis dersiniz.Hala devam ederlerse makarna yapin veya bir iki cesit kahvaltılık koyun sofraya pek ilgilenmeyin..Anlayissiz insanlarla ugrasmak cok zor Allah sabir versin

Valla ben yapmıyorum gelen yabancı değil, insanın halinden anlasın bir zahmet.
Ama dediğiniz gibi gelen olunca uzanamamak bile yoruyor insanı.
Evet bakın bu çok zor oluyor . Çünkü çocuk uyudu ya sizde yapamadığınız işlerinizi halledip hemen uzanmak istiyorsunuz eğer yapamazsanız bir sonraki güne daha yorgun kalkıyorsunuz . Mesai bitmiyor ki 24 saat mesai var şahsen benim öyle şuan konu sahibininde öyle olduğuna adım gibi eminim

hanımlar makarna falan önemli değilde cidden konuda kendimi sorguladım bir insan haftada bir kaç gün kv ve genç kaynı ağırlamak zorunda mı? Sırf oğullarıyla evlendi diye cidden soruyorum bu arada kinaye yapmıyorum. Bende mi bi terslik var

Eş zorbalığı başka birşey değil.

Benim annemin kayni annemlerin bulunduğu yerde çalışmaya başladı.
Babam işte gelsin akşamları bizde yemek yesin demişti çocuktum hatırlıyorum.
Annemde benim 3 kızım var rahatça evde giyinip dolanıyorlar tam tekmil o gelecek diye hizaya mi geçecekler dedi.
Hem orada üç öğün yemek çıkıyor dedi.
Arada bir ziyaret amaçlı gelsin dedi ama her hafta her akşam olmaz dedi.
Konu sahibinin eşi baskıcı tıp belli.

Gerçekten sadece eşimin annesi ve kardeşi olduğu için sürekli hizmet etmek zorunda mıyız anlamıyorum bu kadar kadın bile sen şöyle deseydin istemediğini belli etmeseydin cidden düşünüyorum acaba ben sabırsız bir insan mıyım diye ben bunu kendi aileme yapamazdım haftada bir kaç gün insan kendi evinde sürekli diken üstünde olmak zorunda mı

Yani bu çekirdek aile dışında kalan insanları sürekli ağırlamaya çalışmayı anlamıyorum tabi ki gelecek torunlarını sevecekler her şeyin bir sınırı olmamalı mı konu sahibine yüklenilmiş başlarım annene dedi diye e insan susar susar ama bi yerde başlıyor işte bu kadar düşüncesizliği anlayamıyorum

Kesinlikle değil :) biz de eşimle misafir sevmeyiz. Ağırlamak falan zaten bize göre değil biz daha çok yiyiciyiz annemler, kayınvalidemler bize yemek getirirler gelirken. Böyle alıştırmak lazım . Biz giderken yine yemek götürmeyiz hem de işte kültür, yapı meselesi olay bence. O yüzden onlar gelince seviniyorum. Hem yemek getirirler hem vakitlice kalkıp rahatsızlık vermezler. Çocuk olumca biz isteriz gelin de bakın biz biraz takılalım diye herhalde

Ama beklentisi olan anne ya da kayınvalide farketmez ağırlamak hiç istemezdim. Ama onları beklentisiz olmaları için eğitirdim herhalde

Ben de yuz versem esimin ailesi tam tekmil bende olurdu.
Bir de sıfır anlayış adap erkan bilmezler.
Eş ailesi yuzsuzlugu var.
Oğlumuzun evi diye damlamalar.
Kadın rahatsiz olur mu kafası yok.
Erkek de bu aileden cikma çok da anormal görmüyor.
O kültürde büyümüş ya da şöyle ailesine gelme demek çoğu insan için zor.
Yani erkek de arada kalıyor ama olan kadına oluyor.
Burada düşünce karşı tarafta olacak ama bu da cidden bu ülke topraklarında zor.
Konu sahibi bu eşle çok çeker çünkü ilk vukuati degil.
Konu sahibi yapmaya devam ettikçe onlar yüz bulacak.

Öyle kolay değil egitmek
Bu ancak hayal olur.
Kırk yıllık yetişmiş kadının yaşadığı kültürden kopması imkansiz.

Yanlış zamanda patlamissiniz. Kayinvalidenizin sizde.oldugu belliymis zaten . Kalan fazladan bir kişi. Balığı az az koyardiniz. Yanına bir şehriye çorbası tamam . Doyuldugu kadar doyulurdu

Benim iki taraf da şehir dışında çocuk olunca nasıl olur bilmiyorum ama ben konu sahibi kadar kasmazdım .En güzeli sizin yaptığınız kesinlikleeee
eğer bir insanı kullanmaya alışırlarrsa ciddi sıkıntı başlıyor

Evet malesef bide bilmiyorum ben evde başkaları varken rahat oturamıyorum haftanın üç günü kayın falan bunaltır ya gündüz çalıştığın yetmiyo akşam hizmet et

İste aile alışkın olduğundan kabul ediyor.
Bu kadın geleneksel aileye düşse bunu yapamazdi.
Benim annem eve gelene iş yaptırmaz kimseye tenezzül etmez birşey yap diye.
Ama kaynanam tam ziddi.
Asla değişmez çünkü kaynana ile yaşamış onun kafasında gelin hizmetçi.
Ben gitmiyorum pek.
Ama gidince illa sana bir iş yaptirir çünkü laf arsizi.
On kere yapmıyorum desen on birinciyi der.
Yani o kadınin canı çıkar huyu cikmaz.

Yani ben de gidip geldiğimde yaparım boş oturmam ama benimle görümcem ve eltim yapar hatta kv dem de yemeklere bakar bi kişiye yüklenmezler
Tabi iskence.
Artık konu sahibi ve eşi yüz göz olmuş.
O getirir konu sahibi de bagirir çağırır devam eder.
Evet bence güzel olmuş bu durum belki rahatsızlığı artık anlarlar ama konu sahibinin eşi tuhaf bi adam çok saygısız eşine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…