- 3 Şubat 2009
- 10.229
- 18.142
- 823
- 45
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Yani ben olsam doktururdum hem eşimin takdirini alırdım hem de mısafırlerımın.olan olmuş sonuçta. Belki emrivaki bi durum oldu reddedemedı eşiniz. Bi çorba pilav salata bi fırın yemeği yapmak bu kadar zor olmasa gerek yanına da bi iki meze ya da zeytinyağlı dolma ya da fasulye tatlı da dışardan ne gerek var bu kadar büyütmeye. Belki bu yemekten siz de çok keyif alacaksınız. Evd huzursuzluk çıkarıp eşime dışarda huzur aratmazdım...Evet dediğim gibi. Dün eşim misafir glcek yarın dedi yemeğimi dedim blmym dedi bugün öğlen bir de on kişinin yemeğe geleceğini öğreniyorum akşam. Şaka gibi.. Eşim bunu bna haber vermemiş.. Bugün tatil günüydü eşimin. Hafta boyunca bugünü bekliyorum hep ama bz saatlerdr kavga ediyoruz neden haber vermedin diye. Giyindi gitcekti iki saattr kapıda duruyorum tartışıyoruz. Gidecekmiş annesine akşm kimse gelmiyck bn onlara gidiyorum dedi. Evde hiçbişey yok ymk de yok.. Ve hala kavga ediyoruz..
Aynen kufurmu etti2.paragrafi anlamadim
Yahu bizde yemek ceaiti onerdik misafire ayip olmasin dedik.Insanlar ne çok hesap kitap yapar olmuş.
Yeminle bu götünü okuduktan sonra kimseye misafirliğe gidesim gelmiyor.
Misafir diye aratin , neler neler yazılıyor. Insan hayret ediyor.
isafire gıden paraya acınmaz. Yeri dolar merak etmeMisafirler mangal istemiş. 100 tl gtti şimdiden
Yahu bizde yemek ceaiti onerdik misafire ayip olmasin dedik.
Ama lokantaya gider gibi siparisi okuyunca bende hayret ettim.bize mangal yap ne demek ben kimweye demem boyle bisey ev sahibi neyi uygun goruryorsa onu yapar ikram eder.
Ayrica 100 tl size gore bisey degildir asgari ucrrtle ev gecindiren icin bir fatura parasidir.nedir ki diyemeyiz.
Ev sahibi guler yuz gosterip agirlamali misafirde misafirligini bilmeli...
Akşam çağırıyoruz birazdan geliyorlarmış.Misafirlerin de mangal talebiyle gelmesi ne gicik yahu. Yakıniysam birinin ve mangal istiyorsam etleri aldim geliyorum derim. Mangala gelelim ne be çaya gelelim der gibi.
Boyle talepkar tipler icin tatil günümü feda etmek benim de gicigima giderdi. Ama bi yandan da hep böyle degil mi? Mecbur tatil gununde gelecekler yani :)
Insanlar ne çok hesap kitap yapar olmuş.
Yeminle bu forumu okuduktan sonra kimseye misafirliğe gidesim gelmiyor.
Siz yinede guler yuz gosterin onlarin yaptigi yanlis lokantaya gidr gibi siparis vermek ama siz yuzunuzu toplayin yansitmayin kolay gelsin tencereniz dolsun taşsin bereketi bol olsun ins.Akşam çağırıyoruz birazdan geliyorlarmış.
Eşime dedim yüz lira harcadın için rahat etti mi dedim bi rahatlama geldimi yaa evet dio. Ne sıkıcı gün tüm tatil gününü misafr ağırlamkla geçirdik dedim evet çok sıkıcı bir gün diyo. Eşim pazar günü çğırmş illa cumartesi istemişler bizm de tatil böylelikle bitmiş olcak
Ya konuyla alakasi yok ama meze tarifiniz varmi bana vrrebileceginiz cok maharetli degilimde buradaki hanimlardan cok sey ogrendimYani ben olsam doktururdum hem eşimin takdirini alırdım hem de mısafırlerımın.olan olmuş sonuçta. Belki emrivaki bi durum oldu reddedemedı eşiniz. Bi çorba pilav salata bi fırın yemeği yapmak bu kadar zor olmasa gerek yanına da bi iki meze ya da zeytinyağlı dolma ya da fasulye tatlı da dışardan ne gerek var bu kadar büyütmeye. Belki bu yemekten siz de çok keyif alacaksınız. Evd huzursuzluk çıkarıp eşime dışarda huzur aratmazdım...
Insanlar ne çok hesap kitap yapar olmuş.
Yeminle bu götünü okuduktan sonra kimseye misafirliğe gidesim gelmiyor.
Hala 100 tl diyorsunuzAkşam çağırıyoruz birazdan geliyorlarmış.
Eşime dedim yüz lira harcadın için rahat etti mi dedim bi rahatlama geldimi yaa evet dio. Ne sıkıcı gün tüm tatil gününü misafr ağırlamkla geçirdik dedim evet çok sıkıcı bir gün diyo. Eşim pazar günü çğırmş illa cumartesi istemişler bizm de tatil böylelikle bitmiş olcak
Hala kavga ediyoruz bütün gün zehir oldu
Bncede. Bzm de maddi durumumuz normal evimiz kira. Daha bir buçuk yıllık evliyiz eşim araba alıp satıyor eski model ve bankadan borç çekip bşladı işe kimse yardım etmedi aylık bilmem kaç para bankaya ödüyoruz. Bi 50 milyar kadar borcumuz var. ama kendim için demiyorum bu devirde on on beş kişi yemeğe misafr ağırlamk çok masraflı iki kişi iki üç günde yüz tl gidiyo mutfağa yani hayat zor gerçekten Allah herkese yardım etsinValla gelmeden önce menüden yemek seçen misafir de bir acayip! Beni mi görmeye geliyorsun, yemek mi yemeye geliyorsun? Ev mi lokanta mı geldiğin yer?
Ve evet 100 tl az bir para değil. Sizin maddi durumunuz iyi olabilir, ama herkesin iyi değil.
Babamın sülalesi de böyleydi sinir olurdum hepsine itinayla. Her gelişlerinde kabile gibi gelirlerdi 20 kişi birden, bir de takım yemek beklerlerdi. Takım yemek demek, ağır yemeklerden oluşan özel menü demektir. Sarması, pilavı, eti vs. mükellef olacak demektir. O zamanlar da maddi olarak iyi değildik, hep kavga çıkardı evde. Olmayan malzemeyle neyi çıkaracağım ben diye annem bağırırdı haklı olarak. Bir de evin hanımına değil de beyine haber vermek de nesi? Ne saçma şeydir o öyle, beni muhatap bile almıyor! Pehh! Bunun neresi normal, her yönüyle ofsayt.
Konu sahibi, millete laf vermemek için bu akşam idare et tatlım. Sonra eşinle ciddi ciddi bir konuş derim.
Valla ben közlenmiş patlıcanla yapılanlara bayılıyorum. Közlenmiş patlıcan, domates,soğan maydanoz zeytinyağı limon. Bu malzemelerle salata yapabilirsin. Ya da yine patlıcanın üzerine sarımsaklı yoğurt kuru nane ve az zeytinyağı mis gibi oluyor. Ya da patatesleri hasla içine içine biraz kaşar rendele blender dan geçir ya da çatalla ez püre yap. Pureden küçük canaklar yap içine rendelenmiş zeytinyağında sotelenmıs nhavuclar koy.uzerıne yine birer kasık yoğurt. Ve dereotuyla süsle. Bunun gibi bi sürü tarif var daha da burası yeri degılYa konuyla alakasi yok ama meze tarifiniz varmi bana vrrebileceginiz cok maharetli degilimde buradaki hanimlardan cok sey ogrendim
Tesekkur ederim
Valla ben közlenmiş patlıcanla yapılanlara bayılıyorum. Közlenmiş patlıcan, domates,soğan maydanoz zeytinyağı limon. Bu malzemelerle salata yapabilirsin. Ya da yine patlıcanın üzerine sarımsaklı yoğurt kuru nane ve az zeytinyağı mis gibi oluyor. Ya da patatesleri hasla içine içine biraz kaşar rendele blender dan geçir ya da çatalla ez püre yap. Pureden küçük canaklar yap içine rendelenmiş zeytinyağında sotelenmıs nhavuclar koy.uzerıne yine birer kasık yoğurt. Ve dereotuyla süsle. Bunun gibi bi sürü tarif var daha da burası yeri degıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?