Akşama bize yemeğe misafir geliyormuş bnm haberim yok..

Su yapiver canim ne olmis ki yorumlarina sasirdim dogrusu.

10 kisiden bahsediyoruz.

Bir kisi iki kisi degil.

Ayrica evin toplanmasi tuvalet banyo yikanmasida var.

Hafta sonlari benim evim cok dagilir mesela.

Zaten is yorgunlugu ile cuma aksamı dusa girmemissek cumartesi sabah gireriz banyo da dagilir.

Simdi esim cumartesi oglen aksama 10 kisi misafir geleck dese benimde sinirlerim tavan yapar.

Ben yemek mi yapayim evimi topalayayim banyo mu yikayayim aksama kadar hangisi yetisir ya hu?

Birde evde bebek varsa zaten sorma cumbusu.

Yapiverseydin diyen bayanlar kendileri aniden 10 kisi yemekli agirliyabiliyorlarsa helal olsun valla.

Tarhana bir pilav yap ya fırına at ya da mangal yakın onlar pişerken sen salatayı yaparsın eşin ayran alsın gelenler de tatlıyı :/

Önceden haber verilse 100 tl.sorun olmayacak miydi ?

Siz direk bu sorununuzu yazmışsınız,şimdi ki yazdıklarınız diğer üyelerin yorumları.

Neyse anlamışsınız , yazacak bir şey kalmamış.

Su misafir konularini gordukce kimseye gidesim gelmiyor!

Temizlik konusunda haklisiniz, insan en azindan silip supurecek kadar zamani olsun ister. Ama esinizin tatil gunu işte, yardim eder cocuga bakar.

Ama 100 200 lira harcasaniz ne olur, her gun mu geliyorlar? Sonra gezin, baska bir gun baska bir aksam... Bir kerede sizin disinizda gelisen olayi kabul ederek sasirtin esinizi

Ben gelen misafire ne ikram etsem, nasil memnun etsem diye dertleniyorum. Siz boyle. Misafir berekettir. Senliktir.

Özellikle esimin akrabalarini agirlayinca esimin memnun olmasi, tesekkur etmesi cok hosuma gidiyor.

Boyle kucuk seylerle mutlu edebilecekken esinizi, kendinizi siz itiyorsunuz; kavga ediyorsunuz. Ilimli olmaya çalışın bence.

Misafirliğe giderken ısmarlama yemek olmaz . Ev sahibinin durumunu bilemezsin belki parası yok belki dolabı boş vs vs bi sürü şey yani .
Eğer mangal istiyorsan o zaman etleri aldık mangala geliyoruz dersin.
Ayrıca Ayy yapiver diyenlere de şok oldum burda 2 kişiden 5 kişiden bahsedilmiyor 10 kişiye hazırlık yapmak zordur . Mesela benim evim haftasonları eşim evde olduğu zaman acayip dağınık olur. bi yeri toplasam öteki taraf dağılıyor. Bu kadın temizlik mi yapacak orayı burayı mi yikayacak alışverişe mi çıkacak yemek mi yapacak . E bi de bi haftasonu var eşiyle gezip tozmak vakit geçirmek ister çok normal .
Bence tamamen haklısınız . Umarım guzel bi şekilde ağirlarsiniz misafirlerinizi eşiniz de bi daha böyle bi dusuncesizlik yapmaz .

Yaa nasill buyuk bir sorun..dirdirdirr sonra biz mutsuzuz.yapmayin bir sey gelen misafirede surat asarsiniz..

Ben konu sahibini haklı buluyorum en gıcık olduğum şeylerden biridir haber vermeden eve misafir çağırmak.Herkes bir değil kimi resmen açık aramaya geliyor.Balkona çıkmak isteyen,odaların kapısını tek tek açıp ayyy evinizde genişmiş ayağına ev kontrolü yapan, perde açıp manzara bakacam diye cam temiz mi diye kontrol eden bu gözler ne garip insanlar gördü.Böyle insanların evinizde ne işi var diyeceksiniz.Eşinizin en samimi arkadaşlarının eşi olabiliyor.Yeni taşındığınız evde çat kapı gelmek isteyen komşunuz olabiliyor vs.O yüzden bir gün önceden haber verilmesi taraftarıyım.İş sadece yemek olsa 1 saatte kaç çeşit yemek çıkar.Ama bunun temizliği düzeni alışverişi çok vakit kaybı.Kimse 24 saat düzenli bir evde oturamıyor.Tam dağılmak istediğim kendime ayırdığım birhaftasonu böyle bir sürpriz aman yarabbi.Sinir olurdum sanırım.1-2 kişi olsa neyse 10 kişiden bahsedilmiş.Nediyelim kolay gelsin.Ben eşime hep tembihlerim bayanlar erkekler gibi değildir bu nedenle gideceğimiz yerin hanımının haberi mutlaka olsun,olmadan asla gitmem,bana gelecek olanlar da ya kendileri ararlar ya da eşim bir kaç gün önceden haber verir.Biz gideceksem eşlerimiz gün ayarlamışssa bile nezaketen gideceğim evin hanımını arar bir de ondan müsayit olup olmadığını öğrenmeye çalışırım.İnce düşünmek lazım.Bu devirde kimsenin ağzına laf vermeyeceksin 90 larda yaşamıyoruz malesef.Çok gezip çok insan tanıyınca bunu daha iyi anladım.Yoksa misafir berekettir ve bende çok severim ama usulünce....En iyi şekilde de ağırlamak isterim yalapşaplıktan hoşlanmam.Eşinizi misafirlerden sonra iyice tembihleyin ki bir daha sürprizle karşılaşmayın.Gönlünüzce ağırlayabilirsiniz böylece misafirlerinizi.Madem günü kurtarma kararı alıp mangal yapıyorsunuz yanına roka salatası,mevsim salatası,yoğurtlu patlıcan mezesi,acılı ezme çok pratik şekilde yapılabilecek mezeler.İnternetten araştırın.Soğan falanda közlenir olur biter.Siz mezelerle uğraşırken eşiniz de ceza olarak temizlik yapıp ortalığı toplasın bence.

Çok haklısınız.10 kişi hiçde az değil.
Üstelik ev temizlik tozdur wc banyo derken yemeğe zaman bulmak bile zor.
Akşam oluyor inşallah halletmişsinzdir

Arkadas millet pazar günü tatil yapacak diye neden cumartesimi heba edeyim? Esimin annesi , kardesı ve dıdısı,dıdısının dıdısı,zızısı vs 10 kişi hem de ..
Vs.ler düsünmuyorsa kayınvaliden düşünmeliydi oglumun izin günü ailecek gezerler vs.diye
Valla benim babam şu an bizde torun sevmeye geldi .esim de bugun nöbetten gelecekti .Adamcagiz sabah erkenden çıkmış
Ailece otursunlar, başbasa kahvaltı etsinler.Adam yorgun gelir , yatar oturur .Rahat etsin diye.

Sorun ne 100 tl ne de misafirin bereketi vs.
Rahatsizlık veren seni iplemeyen insanların kendini bir yere koyup kendilerini agırlatmaları..

Yeni evliyken benzer 2 sorun yaşadık cıngar çıkardım valla , sonrada migrenim tuttu acile gitmistik.Sonra da esimle konuşmuştum bak boyle olmaz gelen gelsin başim üstune ama 1 2 gun onceden haber versin diye.
Artık caya bile gelcek olanlar bir hafta onceden haber verirler : )

madem öyleymiş, yan gelip yat ve kocana "benden habersiz 10 kişi çağırıyorsan tek başına ağırla" de. iki dakika sonra iptal eder.

Bana göre konu sahibinin haklı yanı var,
Misafir agırlamak maddi durumada bakar belki dolabım boş idare ediyorum kimse kimsenin içini bilemez..
Ama o ki eşin çagırmış öylemi der,
ozaman alır markete gider hiç acımaz eti but'u aldırır iyi bir market hesabı yaslardım eşime ki aklı tavana vurup yerine yerleşsinde kafası çalışmaya başlasın..

Aferin mi diyelim Son yazdığınızà.
İnsanlar da gelmeye korkar olmuşlardır zaten

tepkinde çok haklısın.şu yapıver ediver nolcak diyenlere çok şaşırdım, çokmu hamaratlar çokmu pratikler. 10 kişi bu ya insanın eli ayağına dolanır. sadece yemekte değil temizlik yapmakta lazım. 100 lira kimiisine az gelebilir ama belkide ay sonu o 100 lirayla idare etmek zorundalar

Dusa kabini acip icine bakan misafir gordu bu gozler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…