Aldatılanlar kervanında +1 (biraz uzun)

Bizler sizin konunuzu okurken hepimiz empati yaparak yorumlarımızı yazıyoruz.

Ama aramızda aldatılmış boşanmış yada aldatılmış affetmiş bir çok kadın var.Sizin de aldatılmış bir kadın olmanın yanında birde

psikolog kimliğiniz var.İlişki uzmanları bir çok zaman evliliğin devam etmesi yönünde çiftleri yönlendiriyorlar.

Siz bu kararı aldatılmış bir birey olarak mı verdiniz?

Yoksa bir psikolog olarak mı verdiniz?

Yani kısaca size bir danışanınız gelse ve bu hikayeyi anlatsa onu nasıl yönlendirirdiniz?

helal olsun sizin gibi güçlü kadınları takdir ediyorum gerçekten
herşey bi şekilde atlatılır ama ihanet değil
eski eşiniz de hem aldatmış hem de kendini haklı sizi suçlu çıkarmaya çalışıyor
size vicdan azabı çektirmeye çalışıyor güya
ama içi içini yiyor ve ömrü boyunca çekecek bunu

Sadece aptalca hayallere kapılıyolar. Çok basitler bu erkekler. Emin olun eğer o rusla evli olsaydı ve sizle interntte tanışsaydı,bu seferde onu aldatırdı. Resmen aptal küçük oyunlara kanıyolar

on gün önce kk'ye mutlulugunuzu yazarken
su bir iki gun icinde aldatildiginizi ogrendiniz

dusundumde esiminde böyle bir hainligi varmidir diye
varsa ne yaparim nasil hazmederim derken
urperdim burnumun diregi sizladi

insanlara guvenmiyorum esim olsun babam olsun kim olursa olsun
guvenmem dibine kadar
icim karardi simdi
yüzde elli hazirlikli olmam gerek sanirim

Valaa canim allah sabir versin .. Adama bak hem suclu hem güclü kendisi goze almis yuvasini yikmayi simdi seni sucluyor.. Korkmaya basladim bizde (masallah) cok iyiyiz ama boyle seyleri okudukca paranoyak olmaya basladim hep acabalarla yasiyorum.. allah sonumuzu hayir etsin

İşaretlediğim yerin rengini değiştirebildim mi bilemem ama 2 rus o.. ile başlayan cümleden sonraki sözlerin neredeyse aynısını eşimde bana kullanmıştı, saçma sapan bir şey için yuvamızı yıkma, sana gençliğimi verdim (o acımın arasında bu söze de çok gülmüştüm) 2 günlük o... için değermi vs. bu erkekler çok anlaşılmaz mahluklar, hem aldatıp hemde kendilerini masum görüyorlar, sen yapman gerekeni yapamışsıni tebrik ederim, keşke bende senin kadar cesur yürek olabilseydim.

Madem o kadını o....pu olarak goruyormus sen varken nıye ona gerek duymus ? Yaptın barı bırsey arkasında dur. Madem evlılıgını cok dusunuyorsun sarsacak bırsey yapma. Umarım bu tavrının arkasında durursun

kesinlikle yazınıza katılıyorum şuan yurt dışındayım hepsi için söylemiyorum ama çoğunluğundan fazlası türk kadınlarının eline asla su dökemez.yaptıkları tek şey 24 saat makyajlı hatta boya kutusuna düşmüş gibi gezmeleri,haricinden başka bir haltları yok inanın

yazınızı okurken acaba benim kocamda yapıyormudur demeden geçemedim.bir taraftanda çok şanslısınız biliyormusunuz en azından kendi ayağınızın üzerinde durabiliyoosunuz.burda çok aldatmayla ilgili konu okudum ve geneli ailemin evine dönemem,çalışmıyorum,çocuğum var,ayrılırsam neyaparım gibi cümleler kurdu.

Rabbim yardımcınız olsun kolay bir dönem değil ama geçmeyecek bir dönemde değil.

alatılan adınların hikayesini çok okuyoruz burda çevremizdede dinliyoruz ben çok acır çok üzülürüm. ama ilk defa bir aldatılma hikayesini okurken vay be devlet gibi kadın dedikleri bu olsa gerek dedim. türkten rusa gittiği için nekadar pişman olur eşiniz bilmem ama. sizi kaybettiği için kafasını taşlara nekadar vursa azdır.

bu durumun okumakla ekonomik özgürlüklede alakası var tabi ama yinede sizin gibisini görmedim. acınız var elbet yıllardır yaşanan herşey yalan gibi geliyodur şimdi. ben eminim siz kolayca toparlanacaksınız. ama yaptığınız meslekten dolayı hiçkimseye sonsuz güvenemeyeceğinizi öğrenmeliydiniz. eşler sevilir eşlere güvenilir hissettiriirde ama napıyoruz mümkün olduğunca mobeseleri açık tutuyoruz.

ama sizde allahın sevgili kuluymuşsunuz şüpheyle peşine düşmenize bile gerek kalmadan öğrenmişsiniz.

Son düzenleme:

Siz galiba eşinizin o rus kadın ile evleneceğini sanıyorsunuz- ki yanılıyorsunuz. onlar zaten ruslardan TÜRKLER GİBİ KADIN-Fedakarlık vs istemiyorlar ki.Onlar ruslarla cinsellik ve afedersiniz ama yatakta kadınlık istiyorlar ki ruslarda bunu çok iyi bildiklerinden öğretmen olabiliyorlar bizim zavallı türk erkeklerine.
kararınızdan vazgeçmeyecekseniz umarım mutlu olursunuz geri kalan yaşantınızda. yok eğer affederseniz - benden daha iyi bilirsiniz ki hiçbir zaman bu olayı unutamayacak-asla içten affedemiyecek-o bilgisayarı her eline aldığında acaba kiminle konuşur diye için içinizi yiyecek, zaman zaman şiddetli ağlama krizlerine girecek. şimdiye kadar yaşadığımız hersey boş ve yalanmış diye sürekli düşünecek ve hiçbir zaman eskisi gibi sevişemiyeceksiniz.
NOT: BEN BUNLARI KİME ANLATIYORUM DİMİ SİZ BİR PSİKOLOKSUNUZ VE BENDEN DAHA İYİ BİLİRSİNİZ BUNLARI. BENİM SADECE GEÇMİŞ GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELDİ.

Her güzel şeyin bi sonu var işte..Allah çok büyük,bizi doğru insanlarla karşılaştırsın insallah..Eşinin yaptığı büyük hata ama en büyük suç kadında erkeklerin aklını çelmek çok basit..En iyisini yapmışsın,en doğru kararı almışsın..Çooook pişman olucak eşin daha çokk..Harika bi yuvayı bozdu 2 kadın için,bundan sonra doğrulmaz kolay kolay mutlu olamaz seni mumla ararda çok geç..

Güvenin tam olsun ama tedbirli ol canım, ara sıra kurcala, karıştır, sorgula. Sadece çocuklarımıza koşulsuz sevgi ve güven besleyelim.

evet bende tamda ona takıldım 2. günlük or.... için değermiydi güzel şeyleri mahvetmeye, kadını aldatmaya, yuvasını riske atmaya diyen konu sahibi olcana adama bak yaaa yüzsüzlük resmen. yap et sonra "sütten çıkmış ak kaşık beyimiz"

Kesinlikle haklısınız, aile danışmanlığında her iki kişinin birbirine karşı dürüst, samimi olması istenir.
Bulunudkları ortamda onları bu duruma getiren olayları anlatmalarını, eşlerine olan eleştirileri dile getirmelerini, onları rahatsız ve huzursuz eden, değişmesini istedikleri tavır ve davranışlar konuşulur.
Uzman her iki bireyin empati yapmasını kolaylaştırır, evliliğin devam edebilmesi için her iki tarafın kişiliğinden ödün vermeden, yapması gereken ufak fedakarlıklar konuşulur.
Benim durumuma gelecek olursak çok kısa sürede olmasına ragmen ilk gün anlayış, fedakarlık ve anlayış görme benim tarafımdan yapıldı. (psikolog ve seven bir kadın olarak bunu yaptım diyelim).
Aynı günün gecesine yine kandırıldığımı gördüm, bu kadar kısa süre içerisinde kadın olarak gururum ve kendime saygınlığım
çok zedelendi. Artık kadın olarak incindiğimi ama ama saygın bir kadın olarak bunun üstesinden gelemeyeceğimi fark ettim. Tabii eşimin de suçlu ama güçlü, saygısız ve yine yalan dolu söylemleri tuz biber oldu.
Kendimi kusursuz görmuyorum bir psikolog olarak insanların zayıf yanlarını, yalan konuşabileceklerini ve buna benzer şeyleri gözlemliyorum, ancak saygısızlığı ve bunu bu kadar süre içinde tekrarlanması bana kurtarılacak bir durum olmadığını düşündürdü, hissettirdi.
Karmaşık bir olay, böyle bir olayla ben karşılaşmış olsaydım, bu kadar hızlı sonuca bağlanmaya çalışılıyor olması beni şaşırtırdı, ancak her ilşkinin dinamiği farklıdır. Sadece duygularım değil, kadınlığım, gururum ve saygınlığım zedelendi. Karşımda empati yapmak istemeyen hala "kuyruğu dik" umursamaz ve saygısız erkek olunca. Olanlar oldu.
Evimizde kalmasına müsade etmiş olsaydım, fedakarlığı sadece ben yapmış olacaktırm (yukarıda bahsettiğim tutumu yüzünden), ve her olayda anlayışıma, hoşgörüşüme güvenerek bildiğini yapan bir erkek olacaktı. Boşanmış bir kadın olmayı göze alıyorum ama incitilmiş, kandırılmış ve hiç birşey olmamış gibi davranmayı, kriz durumlarında hiçe sayılan kadın olmayı göze alamıyorum

Güvenin tam olsun ama tedbirli ol canım, ara sıra kurcala, karıştır, sorgula. Sadece çocuklarımıza koşulsuz sevgi ve güven besleyelim.

cnm bugün nasılsın. ilk şoku atlattınmı. kolay değil biliyorum ama biraz daha iyimisin. yeni gelişme varmı arıyor yalvarıyormu?

bizim salak türk erkeklerinin bu rus düşkünlüğü nolacak arkadaş nefret ediyorum bu ahlaksız kadınlardan.
bi ırkın tüm kadınları her şeye mi açık olur?oluyolar valla!
kim bilir bu yıktıkları kaçıncı yuva..
çok can yakıcı bir olay eşiniz de pek rahatmış
bence birbirinize tanıdığınız özgürlük sonunda başınıza iş açmış..

cnm bugün nasılsın. ilk şoku atlattınmı. kolay değil biliyorum ama biraz daha iyimisin. yeni gelişme varmı arıyor yalvarıyormu?

Bugün daha iyiyim, işteyim, çok şükür. Burada olmak bana iyi geliyor. Beni görmeye konuşmaya gelen bir çok arkadaşım oldu. Sürekli benim adıma planlar yapan, yardımcı olmaya çalışan insanlar var. Dün gece itibarıyla bir kaç aile dostumuz olayı öğrendi. Nasıl olduğumu sormak için arayanlar, ilişkide çok verici olduğum için beni suçlayanlar :) bir erkeğin ipini o kadar boş bıraktığım için kızanlar :) "pişman olmuştur, kapına gelecek" diyenler, "senin gibisini asla bulamaz", "kızgınlıkla söylemiştir" diyenler. "10 yıl sonra adama ilk şokunu yaşattın" diyenler. "Senin sevgilne ve hoşgörüne ne kadar çok güvenmiş" diyenler. O seni hala seviyor diyenler.
Ama yaşadıklarımı ben biliyorum, bu söylemlerin herşeyi yoluna sokmayacağını ve bazılarının gerçeği yansıtmadığını da biliyorum. O yüzden iyiyim.
Ben yapmak istediğimi yaptım, yaşayamayacağım bir hayatı yaşamak istemiyorum. Bundan sonra sana güveniyorum seni çok çok seviyorum oyunuu oynayamam evliliğimde. e samimiyetsiz bir evlilik de yürümez zaten.
Adamdan ses yok, pazar gecesi ki tavrımın duruşum ve kendime yapılan saygısızlığı kaldıramayacağımı, karşı adım atmayacağımın farkında, ailesinin yanına da gitmemiş, ya otelde ya da arkadaşında kalyordur.
Karşılaşmadım bana gönderdiği bir haber de yok.
Oğlumla bayram tatili yapacağım biraz uzakta, uçak biletlerimizi aldım.
Dönüşte boşanma sürecini başlatacağım

çok sevindim. ne güzel bak oğlunla tatile gidiyormuşsun. birçok kadının bunu yapacak cesareti ve maddiyatı yok. şanslısın

bütün kadınlarımz kendi ayakları üstünde durmalı bence. insanın başına ne geleceği hiç belli olmuyor. iyi veya kötü bir işimiz olmalı. en azından haksızlıklara boyun eğmez dimdik dururuz. benim akrabam işsiz gidecek yeride yok eşi eziyet ediyormuş resmen. biliyorya gidemeyeceğimi diyor. senin eşin öyle davranamıyor çalışıyosun ailen arkanda eşin bunu biliyor bu bile ona iyi davranması için sebep olarak yetiyor diyor çok haklı da.

güzel bir tatil geçirmeni temenni ediyorum sevgiler

evet cnm katılıyorum. tatilde rus bir kadın gözümün içine baka baka eşimi kesti resmen. eşim bakmayınca vazgeçti BAKMAKTAN.
demekki EN BÜYÜK SUÇLU EŞLERİMİZ . AĞIR TAŞI KİMSE YERİNDEN OYNATAMAZ...

Ayşe Arman'ın Nuran Yıldız ile yaptığı söyleşiden ....
"Ben aşka inanan ama aşık olduğu adama inanmayan kuşaktanım.
Benim kuşak, bir adamı sevdiği zaman onu her halleriyle sever. Özgüvenimize yansır bu. Ama adamlar karşılarında özgüvenli kadın istemezler, kolayı şeyleri, kendilerini yormayan şeyleri seçerler. Çünkü kendilerine aşık yetiştirilmişlerdir. Bir de siz biraz şımarttığınızda Angelina Jolie’ler kendilerini bekliyor sanırlar. Karşılarındaki kadınlara dürüst değiller. Daha önemlisi kendilerine de dürüst değiller.
Bende bu anlamda kısa çöpü çekmiş biriyim….."

Bir çoğumuz öyleyiz di mi.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…