Aldatılanlar kervanında +1 (biraz uzun)

.....Dönüşte boşanma sürecini başlatacağım
İçinde bulunduğunuz zor durumdaki sakinliğiniz ve üzücü konuları bile ifade edişinizdeki zarifliğiniz beni hayran bıraktı.Maşallah.Psikolog olduğunuz belli oluyor:))ve size birşeyler söylemekte zor,tereciye tere satmak misali…:))

Ben size farklı bir bakış açısı sunmak istiyorum.Çünkü siz doğruyu bulabilecek kapasitede olduğunuz için farklı önerileri de değerlendirirsiniz diye düşündüm…

Burda uzun uzun yazmak zor olduğu için ben genelleyerek anlatsamda ne demek istediğimi sizin anlayacağınıza inanıyorum..

Sizin konumunuzdaki bir kadından beklenilen aldatılmayı affetmemesi ve boşanmasıdır.

Teknik olarak buna imkanlarınız uygun(iş,aile,dostlar…vb)ve manevi zorlukları da kaldırabilecek kişiliktesiniz çok şükür…

Kimse size neden boşandın demiyecek herkes sizi anlayacak ve hak verecektir…

Ancak lütfen bu söyleyeceğimi yanlış anlamayın ama sizin durumunuzda en kolay seçenek boşanmak gib gözüküyor yukarıdaki artılarınızı düşündüğümüzde…

Siz neden zor olanı seçmiyorsunuz?

Eğer eşinize sadakati öğretebilirseniz onuda zina batağından kurtarmış olacaksınız.

Kimi erkekler vardır hiçbir yerinden tutamazsınız ama sizin iffetsiz eşiniz öyle değil,bu erkek sizi mutlu ediyordu ama yanlış yola saptı…

En iyi doktor hastalık yaşayıp atlatandır çünkü hastanın halinden anlar düşünsenize siz eğer aldatan bir kocayı sadık bir eş olma yolunda eğitir ve bunu başarabilirseniz aldatılanlara terapi yaparken nasıl güzel bir örnek olursunuz…

En iyi eş,pişman eştir biliyorsunuz…:))

Bu adam sadık olamaz mı diyorsunuz?Nerden biliyorsunuz denemediniz…

Ya yine aldatırsa mı diyeceksiniz?Sizde o zaman boşarsınız…Hemde denemiş olmanın iç rahatlığı ile bunu yaparsınız…

Elbette, bir fırsat vermeniz kaldığınız yerden devam anlamına gelmeyecektir...Siz aldatılmayı sineye çeken ,bundan sonra herşeye göz yumacak ezik kadın konumunda olmayacaksınız tabii ki....Güzel olan; nasıl olması gerektiğini bir psikolog olarak sizin çok iyi bilmeniz.

Saygınlığınız zedelenmedi hatayı siz yapmadınız.

Günümüzde en hızlı koca boşayan en saygın kadın görüşüne ben katılmıyorum.

Ben ailesini kurtarmaya çalışan kadını saygın buluyorum.Çünkü en değerli şeyimiz ailemiz.

Haaa erkek girdiği yanlış yolda memnundur,ısrarcıdır işte o zaman boşanmak son çaredir ve desteklenir.Siz o noktada mısınız?

Kafamın içindekilerini ne güzel yazmışsınız öyle....
Şu an çok kızgın ve kırgınım ama bu duyguların sıklığı ve şiddetinin azalacağını biliyorum. Tahmin edersiniz ki yaşadığım ve gördüğüm herşeyi buraya kelimelerle yansıtmam mümkün değil.
Evden çıkarken söyledikleri, kızgın ve suçlayıcı bakışı unutmam mümkün değil. Bir adım bile altan alma, gönül alma davranışında bulunmadı o gece. Yaptığından pişman ama sürekli "abartma" diye sesini yükselten bir adam vardı. Empati sıfır...
An itibarıyla skype sinden hala kadınları silmediğini biliyorum.
Hiç bir şekilde benimle iletişime geçme çabası yok.
Ailesinde kalmıyor....
Tüm bunları analiz ettiğimde, ben tek sonuca varıyorum : boşanmak.
Ancak bu benim durumum, yoksa yukarıda yazdıklarınıza %100 katılıyorum.
Biiiiir çok insanı boşanmanın eşiğinden döndürmüş insanım., Görümcem 2 yıl önce aynı durumdaydı, hatta işler biraz daha ileriye gitmişti, aynı sizin gibi düşünüp davranmıştım ve evliliğini "kurtarmıştık "

nasıll ya inanmıyorum, hiç anlaşılmaz mı peki bir de psikologsunuz siz anlamazsanız bizim vay halimize eşin nasıl başka bir kadına aşkım derken sana bunu hiç hissettirmedi????

nasıll ya inanmıyorum, hiç anlaşılmaz mı peki bir de psikologsunuz siz anlamazsanız bizim vay halimize eşin nasıl başka bir kadına aşkım derken sana bunu hiç hissettirmedi????

Hiç hissettirmedi canım yaaa, evcilik oyununu çoook güzel oynadı.
Ben görmek istediğimi görmüşüm hep, hani diğer yarım demişim ya, diğer yarım sanmışım.
İnanıyorum ki o gün bilgisayarı ben girmeden kapatmış olsaydı, yine canım cicim olacaktık. Ve ben o güzelim evcilik oyununda, koşulsuz sevgi ve güvende hissettiğim için bilgisayarını kurcalama gerekliliği hissetmeyecektim.
Allah gözümdeki perdeyi indirdi....

anlamazlaar.... adamlar arkasını döndümü her şeyi unutuyorlar... hele hayatına biri girerse hepten hiç geçmiş olmamış gibi yaşıyolar... bırakmasamıydın acaba...

ya çok şanslısın desem alınmazsın değil mi? ben 29 yaşındayım benim kuşak bebelerinin çoğu rus madururdur. tam sovyetler dağılıp rusların aç kaldığı seksenler ortası - sonu dönem rus kadınların açlıktan yapmadığı işin kalmadığı bir dönem. eee evli olsun bekarolsun bir türk erkeğinin eşi sevgilisi olmak ise onlar için muhteşem birşey. bizim etrafımızda da yaşadığımız yerde de vardı. annemin arkadaşları, sınıf arkadaşlarımın anneleri anca kocaları ruslardan çocuk yapınca duydular aldatıldıklarını.adamlar ruslarla sevişip sallamıyor kadınlar hamile kalınca memlekete getirip ev açıyor bunu kabullenemeyen eş gidiyor kabullenirse ayrı evlerde yaşamaya devam ediyordu. iğrenç yaaa ben de koca bir yamuk hali içerisindeyse heralde bir şekilde belli olur diye düşünürdüm en azından az sevişirsin değil mi? ama sen de de herşey dört dörtlük diyorsun şuan dünya başıma yıkılmış gibi iyi davransa derrrt kötü davransa dertt......

anlamazlaar.... adamlar arkasını döndümü her şeyi unutuyorlar... hele hayatına biri girerse hepten hiç geçmiş olmamış gibi yaşıyolar... bırakmasamıydın acaba...

kadının dünyasını karartmış anlasa ne olur anlamasa ne olur, ama bence de bunu düşünürsen ve olmazsa çok üzülürsün boşver anlasada anlamasada canı cehenneme sen önüne bak

Cem Yılmaz'ın erkeklerin yakalandıklarındaki hallerini canlandırması geldi aklıma.:))
Sonuna kadar inkar,inkar edemeyecek hale gelincede durumu önemsizleştirme çabası,olmadı haklı çıkma mücadelesi...
Yani o yakalanma anı erkekler için empati zamanı değil...

Erkekler haklı çıkamayacakları tartışmalardan kaçıyorlar biliyorsunuz.
Şu an empati yapıyorsa bile sizin gibi bir eşe ne diyebilir ki?
Ne dese kabul görür?

Zaman ile anlaşılacak?Pişmanda ne yapması gerektiğini bilmiyor mu?Yoksa yularımdan boşaldım deyip belaya mı koşuyor?

Boşanma sürecini önce siz başlatırsanız onu şaşırtmış olmayacaksınız ve anladığım kadarı ile eşiniz boşanmanın sorumluluğunu almak istemeyeceği için siz birde onun gözünde yuva yıkan olacaksınız.

kadının dünyasını karartmış anlasa ne olur anlamasa ne olur, ama bence de bunu düşünürsen ve olmazsa çok üzülürsün boşver anlasada anlamasada canı cehenneme sen önüne bak

ee bitti film nolcak şimdi... olay boşanmaksa boşanmak kolay... acaba direnmeli miydi uyarı mı çekmeliydi... düzeltilebilirmiydi.. yaa bu erkekler balık hafızalı... yaptığın onca iyiliği unutur bir anda....eli besleyeceğine çocuğunun başında olsun mu diye düşünülebilir miydi...

yya o da bir bakış açısı çoğu kadın öyle düşünüyor ama bence senin dediğini düşünen kadınlar kocalarına aşık olmayan kadınlar yani kocayı süt veren inek gibi görüyorlar yani sütü elin danaları içeceğine benim danam içsin deyip zaten inekten süt harici bir beklentisi olmayan kadınlar diyerekten uzun ve saçma cümlemi bitireyim:) yani kocayı sevmiyorsan elbette boşanma bak keyfine ama yarın başkasına aşık olursan bide elin karılarıyla sevişip gelen adamın donlarını nasıl yıkıcan evde sonuçta aynı yatakta yatmasanda aynı evde yaşayacaksın. yani ters yaa bu affetme işi neresinden tutsan elinde kalıyor en iyisi iyi bir nafakaya bağlasın

çok karışık mevzu dimi bir şeyi bitirmek kolay ayakta tutmak zor... insanın sevgisi cort diye bitmezki... sevgi bitebilen bir şey değil... böyle bi olay yaşandı aa artık sevmiyom bu kadar basit olamaz illa bir sevgi vardır... ve evet elin danasındansa benim danam beslensin :)) lafı sevdim bu arada... ne adamlar var eeski eşiyle beraber çocuğunuda terkediyo... bilmiyom ben yapışık karakterli bi insanım... onu anladım an itibariyle... amaan ya da gitsin bak keyfine... o da zor o da zor....

vay be adama bak bıde uste cıkmıs ıkı rus o.. için bunu bana yaptıgını ödetıcem dıye bukadar olamaz yaa pesssssss. sizin empatı yetenegınız var ama eşinizde sıfır bellı kı

geçmiş olsun, etme bulma dünyası bakalım beyefendi ne sefillikler çekecek rusların peşinde saf mı bu erkekler ne gerçek mutluluğu bir anda iki kelime için yıkabiliyorlar, sizinkide kendini aşmış yalnız dil öğrenmeler felan adam azmetmiş resmen.

çok etkilendim, tutumunuza hayran kaldım. ben de eşimin erkek arkadaşlarıyla görüşmesini hiç istemiyorum erkekler romantik arkadaşlarıyla falan dalga geçiyorlar yok maç yapıcaz gelebilir misin siz evde ne yapıyorsunuz bizleri evlilikten soğutuyorsunuz vb cümleler çok geçiyor

Rusların bır numarası yok canım
Onların numarası bızım afedersınız abaza turk erkeklerının gozunde
Avrupada kımse donup tukurugunu atmıyor.
Herkesın rahat tavırlarla takıldıgı esortmanla gezdıgı yerlerde bu kadınlar 10 cm topuklu bı ayakkabıyla abuk sabuk kıyafet kombınasyonuyla ve bır ton makyajla gezerler. Çunku gorgusuzler.

En buyuk ıronide '' aaa sevdımmı cok sadakatlıler ' cumlesı oldu onlar hakkında. E be canım kardesım sevdımmı her mılletın kadını sadakatlıdır. Ama sen sımdı zengın erkeklerı tuzaga dusurme kursu acılan bır ulkede nufusun nerdeyse cogunlugu da bu kursa katılıyorsa bu kadınlardan zerre sadakat ve namus beklenmez kımse kusura bakmasın.

Namuslu olursan kezban afedersın rus gıbı rahat olursan o....pu olursun bu mılletın erkeklerının gozunde. Madem cok namus duskunusun karın var nıye onun deyımıyle ıkı tane o...puya gıdıyosun ? Demekki o mezıyette ılgılını cekıyor senın. O bakımdan asla kendınız kasmayın rahat olun o ne der bu erkek benım hakkımda ne dusunur demeyın. Her turlu yaranmıyorsunuz cunku.

İnanılır gibi değil, okurken dehşete düştüm inanılmaz bir son. Hani öncelikle size helal olsun, belki hani "benim başıma gelmez" güvenini kendinizde haklı olarak çokça hissederken bunu yaşamak ve böylesine güçlü olmak, müthiş. Tebrik ederim sizi!

Kimseye güvenilmeyecek, kimseye. Bu erkek milletine istediğiniz kadar hanımlık yapın, istediğiniz kadar güvenin, istediğiniz kadar tüm vazifelerinizi yerine getirin ama yok adam şerefsizse (kusura bakmayın) yine yapacağını yapıyor. Hatta öyle ki, güvenip özgür bıraktığınız için bir hemcinsiniz tarafından "itmiş" bile oluyorsunuz eşinizi. Garip..

Allah size güç ve sabır versin..

Soyleyecek soz bulamıyorum sadece dualarım sızınle dılerım bundan sonra cok mutlu olursunuz

Çok güçlü görünmekle birlikte içimde hiç dinmeyen bir acı da var.
Bir müddet daha dinmeyecek sanırım... Ama olsun bunu da atlatırım. Çok üzüldüm babamı kaybettiğim günlerdeki kadarkahroldum ağladım, nasıl bir bağlılık ve sevda hissetmişim.
Sevgi bir günde bitmiyor, evet. Ancak sevginin önüne bir çok başka şey geçti, dolayısıyla sevgiden bahsetmek yapacağım son şey oluyor.
Yazılan yorumlar, ettiğiniz dualar yüreğimi ferahlatıyor inanın.
Hepinizden Allah razı olsun, Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

bir arkadas yorumunda kolayi sectigini dusunmus

bu isin kolayi yok

"yuva yikmak kolay ayakta tutabilmek zor" derler ya buda bir yalan

yikmak kolay olurmu? insan esinden ayrilmaya karar verirken

gelecege dair kurdugu hayallerden vazgeciyor esiyle

sag tarafini yada sol tarafini bos birakmayi goze aliyor yatakta

cocuguna aciklama yaparken bogazindaki yumrukla bogusuyor

kolay degil psikolog olmak yada cok guclu olmak yada sade bir ev hanimi olmak

farketmiyor aci ayni acidir

oyle bir aci ki ben aldatilma durumu yasamadigim halde yuregimde hissettim

(gerci aldatimista olabilirim oyle seyler okuyorum ki ve insanlar ihanete o kadar meyilli ki belkide uyutuluyorum:26: )

ihanetin yanisira YUZSUZLUK bir kadini cileden cikartir aldatan sahis bari bunu yapmasa

o zaman belki bir ihtimal dusunulur bazi seyler

bir kadin hep idareci olmak zorundamidir

klasik ama dogru "ya kadin yapsaydi?" koca ne kadar idareci olurdu?

bir kadin aldatinca koca affedince hemcinselerimiz "bu nasil bir mide" diyebilecekken

kadina yeri gelince anne olacaksin, psikolog olacaksin, cilveli olacaksin bakimli olacaksin arkadas olacaksin diyebiiyorlar

zaten kadin yeterince ozverili kendinde o potansiyeli goruyorsa yapar ama kirildiysa

ihanetten yara almissa yaralari aka aka kocasini geri kazanmaya calismasi dogru gelmez bana

o koca once actigi yarayi sarabilirse kendini affetirebilirse o zaman dusunsun kadin affedip affedemeyecegini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…