bir arkadas yorumunda kolayi sectigini dusunmus
bu isin kolayi yok
"yuva yikmak kolay ayakta tutabilmek zor" derler ya buda bir yalan
yikmak kolay olurmu? insan esinden ayrilmaya karar verirken
gelecege dair kurdugu hayallerden vazgeciyor esiyle
sag tarafini yada sol tarafini bos birakmayi goze aliyor yatakta
cocuguna aciklama yaparken bogazindaki yumrukla bogusuyor
kolay degil psikolog olmak yada cok guclu olmak yada sade bir ev hanimi olmak
farketmiyor aci ayni acidir
oyle bir aci ki ben aldatilma durumu yasamadigim halde yuregimde hissettim
(gerci aldatimista olabilirim oyle seyler okuyorum ki ve insanlar ihanete o kadar meyilli ki belkide uyutuluyorum:26: )
ihanetin yanisira YUZSUZLUK bir kadini cileden cikartir aldatan sahis bari bunu yapmasa
o zaman belki bir ihtimal dusunulur bazi seyler
bir kadin hep idareci olmak zorundamidir
klasik ama dogru "ya kadin yapsaydi?" koca ne kadar idareci olurdu?
bir kadin aldatinca koca affedince hemcinselerimiz "bu nasil bir mide" diyebilecekken
kadina yeri gelince anne olacaksin, psikolog olacaksin, cilveli olacaksin bakimli olacaksin arkadas olacaksin diyebiiyorlar
zaten kadin yeterince ozverili kendinde o potansiyeli goruyorsa yapar ama kirildiysa
ihanetten yara almissa yaralari aka aka kocasini geri kazanmaya calismasi dogru gelmez bana
o koca once actigi yarayi sarabilirse kendini affetirebilirse o zaman dusunsun kadin affedip affedemeyecegini
Ne kadar net bir diliniz var. Hoşuma gitti. Yukarıda geçen her fikri defalarca düşündüm tabii, ayrınıtısıyala da paylaştığım için neden boşanma seçeneği üzerimde durduğumu ne güzel tespit etmişsiniz.
Daha önceki paylaşımlarımda da demiştim, sadaktsizliği ve saygısızlığı kendime kader edemem diye.
Artık hep idareci olmak istemediğim için.
Aldatmanın yanı sıra gördüğüm tutum ve davranış, söylenen sözler,bakışlar. Sanki o adam benim 10 senedir taparcasına sevdiğim adam değildi.
Evet suçluluk psikolojisi ancak bir müddet sonra farklı davranabilirdi. Hatta 3 gün içinde farklı davranabilirdi. Evden atılmış olmanın acısı ve gururu mu, "oh be" mi , mahçubiyet mi (yok yok bunu hiiiç inanmayarak yazdım) Adam ortalıkta yok...
BU adamdan artık bana koca olmaz....
...bir arkadas yorumunda kolayi sectigini dusunmus
bu isin kolayi yok
İçinde bulunduğunuz zor durumdaki sakinliğiniz ve üzücü konuları bile ifade edişinizdeki zarifliğiniz beni hayran bıraktı.Maşallah.Psikolog olduğunuz belli oluyor:))ve size birşeyler söylemekte zor,tereciye tere satmak misali…:))
Ben size farklı bir bakış açısı sunmak istiyorum.Çünkü siz doğruyu bulabilecek kapasitede olduğunuz için farklı önerileri de değerlendirirsiniz diye düşündüm…
Burda uzun uzun yazmak zor olduğu için ben genelleyerek anlatsamda ne demek istediğimi sizin anlayacağınıza inanıyorum..
Sizin konumunuzdaki bir kadından beklenilen aldatılmayı affetmemesi ve boşanmasıdır.
Teknik olarak buna imkanlarınız uygun(iş,aile,dostlar…vb)ve manevi zorlukları da kaldırabilecek kişiliktesiniz çok şükür…
Kimse size neden boşandın demiyecek herkes sizi anlayacak ve hak verecektir…
Ancak lütfen bu söyleyeceğimi yanlış anlamayın ama sizin durumunuzda en kolay seçenek boşanmak gib gözüküyor yukarıdaki artılarınızı düşündüğümüzde…
Siz neden zor olanı seçmiyorsunuz?
Eğer eşinize sadakati öğretebilirseniz onuda zina batağından kurtarmış olacaksınız.
Kimi erkekler vardır hiçbir yerinden tutamazsınız ama sizin iffetsiz eşiniz öyle değil,bu erkek sizi mutlu ediyordu ama yanlış yola saptı…
En iyi doktor hastalık yaşayıp atlatandır çünkü hastanın halinden anlar düşünsenize siz eğer aldatan bir kocayı sadık bir eş olma yolunda eğitir ve bunu başarabilirseniz aldatılanlara terapi yaparken nasıl güzel bir örnek olursunuz…
En iyi eş,pişman eştir biliyorsunuz…:))
Bu adam sadık olamaz mı diyorsunuz?Nerden biliyorsunuz denemediniz…
Ya yine aldatırsa mı diyeceksiniz?Sizde o zaman boşarsınız…Hemde denemiş olmanın iç rahatlığı ile bunu yaparsınız…
Elbette, bir fırsat vermeniz kaldığınız yerden devam anlamına gelmeyecektir...Siz aldatılmayı sineye çeken ,bundan sonra herşeye göz yumacak ezik kadın konumunda olmayacaksınız tabii ki....Güzel olan; nasıl olması gerektiğini bir psikolog olarak sizin çok iyi bilmeniz.
Saygınlığınız zedelenmedi hatayı siz yapmadınız.
Günümüzde en hızlı koca boşayan en saygın kadın görüşüne ben katılmıyorum.
Ben ailesini kurtarmaya çalışan kadını saygın buluyorum.Çünkü en değerli şeyimiz ailemiz.
Haaa erkek girdiği yanlış yolda memnundur,ısrarcıdır işte o zaman boşanmak son çaredir ve desteklenir.Siz o noktada mısınız?
Çok teşekkür ederim.Yazınıza hayran kaldım, tamda benim yaşadıklarımı yazmışsınız. Bende affettim ama içim çok burukhala toparlanamadım en ufacık bir şeyde patlıyorum ona. Karşımda hatasını anlamış, beni kaybetmekten korkan bir eş varken, şimdi ben ona hata yapıyorum her fırsatta ona yaptıklarını hatırlatıyorum.
Çok teşekkür ederim.
Buruk olmamak mümkün mü?
Karşınızda hatasını anlamış,sizi kaybetmekten korkan bir eş... nimet:)))Çektiğiniz sıkıntıların karşılığı öncekinden iyi bir koca olabilir inşallah.
Aslında affetmek çok zordur bunu hepimiz biliriz....Siz eğer gerçekten affetmiş olsaydınız yaşananları hatırlatmazdınız...Ama kafanızı sorular dolduruyor değil mi?Sadakatin garantisi var mı?Bir daha yapmayacağını söylüyor ama inanabilir miyim?....Sanırım affetmek tüm bu ihtimallere rağmen konuyu kapamak olmalı...
Ama böyle can yakan,üzen,alt-üst eden bir konu nasıl kapanabilir ki?
İnsanoğlu ne kadar sözler versede,acizdir, şeytana uyabilir bildiğimiz gibi.
Aldatan koca bir daha asla aldatmam dediğinde eğer bunu Allah korkusu ile söyleyebiliyorsa inandırıcı olur...Tövbe etmeli insan...Gerçek tövbenin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz.
Bunu başarabilenlerin örnek insanlar bile olduklarını duymuşuzdur...
Sizin eşiniz pişman olduğu için,bundan sonrasında eğer siz :"Şehvetin her an körüklendiği günümüzde eşimin iffetini korumasına yardımcı olmalıyım" diye düşünebilirseniz belki daha huzurlu olabilirsiniz inşallah.
Kimse dediğiniz kişi eşiniz.Zaten ben eşinizin iffeti ile namusu ile uğraşın demedim ki...Siz korumaktan sıkı takip edip,yakalamak anlıyorsanız tabii ki ben kimsenin namusunun bekçisi değilim dersiniz...eşimin iffetini korumasına ben nasıl yardımcı olucam mesela şu an hamileyim aramızda cinsellik yok bu beni aldatması için makul gerekçe mi olacak, insan iffetini kendi korur ben kimsenin iffetiyle namusuyla uğraşamam
kendi ayakları üzerinde durabilen,mantıklı ve kendinize önem veren biri olduğunuzdan sineye çekmemişsiniz ne güzel..
o sizin ona güveninizi ve sevginizi suistimal etmiş ve sanmış ki ya anlamazsınız yada onu bırakamazsınız ama kazın ayağı öyle olmadı..
tebrik ediyorum,ben olsam ne yapardım bilmiyorum ama sizi, kimseye kendinizi bağımlı hissetmediğiniz için takdir ediyorum..
varsın sizi aldatıp,yuvasını yıkıp,o kadınla veya bu kadınla,değişik kadınlarla yatıp kalkıp mutlu olacağını sansın,kendini kandırsın..
öyle bir yalvaracak,kapanacak ki ayaklarınıza,ahan da yazıyorum buraya,ama son pişmanlık fayda eder mi???görecek...
Ben boşanmak kolaydır demedim ve söylemek istediğimi konu sahibinin anlayabileceğini düşünerek yazdım ama yinede sizin gibi anlayacakların olabileceğini de tahmin ederek açıklama yapmayada çalışmıştım ama sonuç değişmedi maalesef.
"Siz neden zor olanı seçmiyorsunuz?
Eğer eşinize sadakati öğretebilirseniz onuda zina batağından kurtarmış olacaksınız."
dediniz. Inanin okuduklarimi anlayacak kapasitedeyim bunun yanisira zaten guzelde anlattiniz..
teknik olarak hakli konu sahibesi ama istese affedebilir biraz daha fedakarlik yapabilir diyorsunuz
dediginiz gibi derin konular
kadinin cidden sabir kupu olmasi gerek ve bunun yanisira kocasinda o potansiyeli gormesi gerek
ilmiyle sabriya kendisini adasin
e peki ben ne dedim? kadin zaten fedakar! kadin zaten daha cok veren kisi bir iliskide
yeri gelir esler birbirlerine rehberlik eder uyarir ogretici olur ama yok illa kadin bunu daha fazla yapmali
soyluyorsunuz sonra merak edip sorunca "derin konular" diyorsunuz
hepimiz yuvamizi dagitmaktan korkariz hepimiz yapici olmak isteriz yeri gelirse fedakarlik yapar
odun veririz yeterki siz soyleyin derindeki mevzu nedir? yardimci olursunuz
bir erkege ayni seylere soyleyebilirmiydiniz? sadakati ogretin dermiydiniz karisi ihanet etmis olsaydi
sayginlik meselesine gelince uzuldum bu sekil dusunmenize
yuzsuz bir koca pismanligin zerresini gostermeyen bir kocaya bosanma davasi acmakta kararli
bir insan saygin degilse gozunuzde kadinin degeri onuru hayasiyetini yok sayalim o halde
kadin affetsin affetmek buyukluktur ama nasil bir buyuklukse ezilen duruma yine kadin dusuyor
ikinci bir ihanetle veya yipranmis yaralanmis bir ruh haline girerek
Bana neden bu kadar hınçlandığınızı anlayamadım.:44:
Sizin anlama kapasitenize söz söylemedim ki...Ben sizin gibi anlayacakların olacağınıda bilerek yazdım.Sizin gibi derken tam olarak aşağıda söylediğiniz gibi...Kadın boşanmasın mı?Hep çeksin mi?Erkek affedermiydi? Bunlarıda isterseniz başka bir konu başlığında konuşabiliriz hepbirlikte....
Ben burda "Eşime tapardım ama boşanacağım" diyen bir arkadaşımıza bir şans daha olabilir mi?Bunu sordum.Zaten kendisi de mutlaka çok yönlü düşünüyordur ve bu da aklına gelmiştir.
Ancak affetmek için elbette pişman olan af dileyen bir koca gerekiyor...Siz sanki ben "Kocanı affet ne yaparsa tahammül et..." demişim gibi tepki veriyorsunuz.
Benim sizin söylediklerinize bir sözüm yok ki...Siz benim sözümü alarak konuya girince bende öyle demedim diye söz söylemek zorunda kaldım...
Yani kadın sabır küpü olmalı,hep kadın fedekarlık yapmalı,kadın daha çok çaba göstermeli....bunlar bana ait değil????
Rezil kocaya boşanma davası açan kadın saygın değildir.Kadın onurunu,haysiyetini yok saymalı kocayı boşamamalıdır...önermeleri bana ait değil...?????
Kadın aldatan kocayı affetmeli ve diğer ihanetleri ve yıpranmayı göze almalı...bana ait değil...????
Ben bu şekilde düşünmüyorum, yazdıklarımda da bunları ima etmeye çalışmadım...Sanırım kendimi doğru ifade edemedim.
Evlilikte sadakat derin bir mevzu değil mi?Benim bilgim bu konuyu açıklamaya yetmez ki...Sakladığım bir sır yok gerçekten...Zaten söyledimde bende tam bilmiyorum diye...Elbette bu konuda benimde herkes kadar söyleyeceklerim olabilir ama eğer bu konulara girersek başlığı açan kişinin konusunu dağıtmış oluruz...
Başka bir başlık altında konuşuruz ve birbirimizden birşeyler öğreniriz inşallah...
kaynak arkadaşım sen hiç ihanete uğradın mı eğer senin başına böyle bişey gelse tamam hayatım oldu bir kere hadi affettim seni barışalım der misin yoksa hadi sana bye elin zillisiyle mi dersin sami mi cevap ver
Hic bir sekilde hircinlasmadim biraz sorguladim dogrudur :)
yazdiklariniz ilgimi cekti ve dusuncelerimin otesindeki dusuncelerinizi
ogrenmek istedim
ustelik beni tetiklediniz "haklilikmi cozummu" cumlenizle
umarim konusabilecegimiz bir ortamda bulusuruz
iyi gunler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?