Aldatılanlar kervanında +1 (biraz uzun)

Ne kadar net bir diliniz var. Hoşuma gitti. Yukarıda geçen her fikri defalarca düşündüm tabii, ayrınıtısıyala da paylaştığım için neden boşanma seçeneği üzerimde durduğumu ne güzel tespit etmişsiniz.
Daha önceki paylaşımlarımda da demiştim, sadaktsizliği ve saygısızlığı kendime kader edemem diye.
Artık hep idareci olmak istemediğim için.
Aldatmanın yanı sıra gördüğüm tutum ve davranış, söylenen sözler,bakışlar. Sanki o adam benim 10 senedir taparcasına sevdiğim adam değildi.
Evet suçluluk psikolojisi ancak bir müddet sonra farklı davranabilirdi. Hatta 3 gün içinde farklı davranabilirdi. Evden atılmış olmanın acısı ve gururu mu, "oh be" mi , mahçubiyet mi (yok yok bunu hiiiç inanmayarak yazdım) Adam ortalıkta yok...
BU adamdan artık bana koca olmaz....

muhakkak pisman olacaktir
hem zaten "iki o..u icin" diye baslayan cumlesi
yakalanmanin verdigi saskinlik ve kizginlik (kendisine kizdi ve savunmasiz dustugu icin daha cok kizdi ve piskinlige vurdu!)

ya bu guzel yuvaya leke dusurmenin utanciyla kivraniyor ve
sizin sakinlesmenizi bekliyor sicagi sicagina "ne dersem faydasiz" diye dusunuyor

yada "oleyy ozgurum" havalarina girdi ('ki ihtimal vermem)

birinci secenek bence. fakat bu sessizligini korurken ne yapiyor? bunu ogrenmek isterdim

...bir arkadas yorumunda kolayi sectigini dusunmus

bu isin kolayi yok

Ben boşanmak kolaydır demedim ve söylemek istediğimi konu sahibinin anlayabileceğini düşünerek yazdım ama yinede sizin gibi anlayacakların olabileceğini de tahmin ederek açıklama yapmayada çalışmıştım ama sonuç değişmedi maalesef.

Son düzenleme:
Offf Allah kolaylık versin.Çok zor bir süreçten geçiyorsunuz.Kararlı davranabilmeniz çok güzel .Ben de eşimin bir bayanla samimiyetini fark ettiğimde ayrılmaya karar vermiştim.Vazgeçtim ama en ufak bir sıkıntıda kafamda soru işaretleri,sürekli geçmişi düşünmeler,karın ağrısı,boğazımda kocaman bir düğüm....Şu an siz sonuna kadar haklısınız.Geçmişe dönüp baktığınızda elinizden geleni yaptığınızı görüp huzurlu olacaksınız.
Umarım en az zararla atlatır,hak ettiğiniz mutluluğu yaşarsınız.

aldatılmak çok ama çok acı verir insana.tarifi imkansız...tamiri olmayan bir güven kırıklığı bırakır gerisinde..ve ben o acıyı tecrübe eden biri olarak yazdıklarınızı okurken mideme kramplar girdi.kendisine saygısı olan bir hemcinsim olarak sizi çok takdir ettim.cesaretiniz ve güçlü duruşunuzun daim olmasını ve hakkınızda hayırsı neyse onun olmasını dilerim.

Yazınıza hayran kaldım, tamda benim yaşadıklarımı yazmışsınız. Bende affettim ama içim çok buruk hala toparlanamadım en ufacık bir şeyde patlıyorum ona. Karşımda hatasını anlamış, beni kaybetmekten korkan bir eş varken, şimdi ben ona hata yapıyorum her fırsatta ona yaptıklarını hatırlatıyorum.

Çok teşekkür ederim.

Buruk olmamak mümkün mü?
Karşınızda hatasını anlamış,sizi kaybetmekten korkan bir eş... nimet:)))Çektiğiniz sıkıntıların karşılığı öncekinden iyi bir koca olabilir inşallah.

Aslında affetmek çok zordur bunu hepimiz biliriz....Siz eğer gerçekten affetmiş olsaydınız yaşananları hatırlatmazdınız...Ama kafanızı sorular dolduruyor değil mi?Sadakatin garantisi var mı?Bir daha yapmayacağını söylüyor ama inanabilir miyim?....Sanırım affetmek tüm bu ihtimallere rağmen konuyu kapamak olmalı...

Ama böyle can yakan,üzen,alt-üst eden bir konu nasıl kapanabilir ki?

İnsanoğlu ne kadar sözler versede,acizdir, şeytana uyabilir bildiğimiz gibi.

Aldatan koca bir daha asla aldatmam dediğinde eğer bunu Allah korkusu ile söyleyebiliyorsa inandırıcı olur...Tövbe etmeli insan...Gerçek tövbenin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz.
Bunu başarabilenlerin örnek insanlar bile olduklarını duymuşuzdur...

Sizin eşiniz pişman olduğu için,bundan sonrasında eğer siz :"Şehvetin her an körüklendiği günümüzde eşimin iffetini korumasına yardımcı olmalıyım" diye düşünebilirseniz belki daha huzurlu olabilirsiniz inşallah.

altı çizgili olan bölümü gerçekten kendime söylemem değil kazımam lazım, dün kavga ettim sebebi; telefonuna neden whatsapp yükledi diye, insan bunun için kavga eder mi üzülüyorum kurtulmam lazım bundan, psikolog da yazarlarda hep bunu diyor bana, başaramıyorum.

Gerçekten yazılarınız içimi açtı, çok teşekkür ederim.

eşimin iffetini korumasına ben nasıl yardımcı olucam mesela şu an hamileyim aramızda cinsellik yok bu beni aldatması için makul gerekçe mi olacak, insan iffetini kendi korur ben kimsenin iffetiyle namusuyla uğraşamam

kendi ayakları üzerinde durabilen,mantıklı ve kendinize önem veren biri olduğunuzdan sineye çekmemişsiniz ne güzel..
o sizin ona güveninizi ve sevginizi suistimal etmiş ve sanmış ki ya anlamazsınız yada onu bırakamazsınız ama kazın ayağı öyle olmadı..

tebrik ediyorum,ben olsam ne yapardım bilmiyorum ama sizi, kimseye kendinizi bağımlı hissetmediğiniz için takdir ediyorum..
varsın sizi aldatıp,yuvasını yıkıp,o kadınla veya bu kadınla,değişik kadınlarla yatıp kalkıp mutlu olacağını sansın,kendini kandırsın..
öyle bir yalvaracak,kapanacak ki ayaklarınıza,ahan da yazıyorum buraya,ama son pişmanlık fayda eder mi???görecek...

Kimse dediğiniz kişi eşiniz.Zaten ben eşinizin iffeti ile namusu ile uğraşın demedim ki...Siz korumaktan sıkı takip edip,yakalamak anlıyorsanız tabii ki ben kimsenin namusunun bekçisi değilim dersiniz...
Benim bildiğim aldatmak için makul gerekçe yok.Ama kocanın iffetini korumanın yollarını bende tam olarak bilmiyorum...ama eşlerin birbirinin ihtiyaçlarını karşılaması bunlardan sadece biri ve ilk akla geleni...Eğer tek yol bu olsaydı yatak ilişkileri iyi olup aldatılan hiç eş olmaması gerekirdi.Sanırım konu daha derin...

Son düzenleme:

Hiç kimse başına gelmeyince nasıl davranacağını bilemiyor.... Ben tecrübe ettim artık biliyorum.
Tüm kadınların kararlarında benim kadar güçlü olmalarını diliyorum.
Hepinizin tahmin edebileceği nedenlerden dolayı nickimi değiştirmiş bulunmaktayım.
Kalın sağlıcakla

"Siz neden zor olanı seçmiyorsunuz?

Eğer eşinize sadakati öğretebilirseniz onuda zina batağından kurtarmış olacaksınız."

dediniz. Inanin okuduklarimi anlayacak kapasitedeyim bunun yanisira zaten guzelde anlattiniz..

teknik olarak hakli konu sahibesi ama istese affedebilir biraz daha fedakarlik yapabilir diyorsunuz
dediginiz gibi derin konular
kadinin cidden sabir kupu olmasi gerek ve bunun yanisira kocasinda o potansiyeli gormesi gerek
ilmiyle sabriya kendisini adasin

e peki ben ne dedim? kadin zaten fedakar! kadin zaten daha cok veren kisi bir iliskide
yeri gelir esler birbirlerine rehberlik eder uyarir ogretici olur ama yok illa kadin bunu daha fazla yapmali

soyluyorsunuz sonra merak edip sorunca "derin konular" diyorsunuz
hepimiz yuvamizi dagitmaktan korkariz hepimiz yapici olmak isteriz yeri gelirse fedakarlik yapar
odun veririz yeterki siz soyleyin derindeki mevzu nedir? yardimci olursunuz

bir erkege ayni seylere soyleyebilirmiydiniz? sadakati ogretin dermiydiniz karisi ihanet etmis olsaydi

sayginlik meselesine gelince uzuldum bu sekil dusunmenize

yuzsuz bir koca pismanligin zerresini gostermeyen bir kocaya bosanma davasi acmakta kararli
bir insan saygin degilse gozunuzde kadinin degeri onuru hayasiyetini yok sayalim o halde

kadin affetsin affetmek buyukluktur ama nasil bir buyuklukse ezilen duruma yine kadin dusuyor
ikinci bir ihanetle veya yipranmis yaralanmis bir ruh haline girerek

affetmek büyüklüktür derken diyelim eşin seni değil bir başka kadını tercih edecek çocuğun varsa onlara hiç acımıcak gözünü kırpmıycak sen de affetmek büyüklüktür deyip kendi kendini avup affedecsin öylemi sonra cevreye iyi görünüp içten içe aldatılan kadın kanser ya da verem mi olmalı yada millete enayi olarak mı görünmeli aaa kadına bak adam defalarca aldattı ama kadın salağa yatıyor saf mı dedirtmeli kadın hangisi

kaynak arkadaşım sen hiç ihanete uğradın mı eğer senin başına böyle bişey gelse tamam hayatım oldu bir kere hadi affettim seni barışalım der misin yoksa hadi sana bye elin zillisiyle mi dersin sami mi cevap ver

Bana neden bu kadar hınçlandığınızı anlayamadım.:44:

Sizin anlama kapasitenize söz söylemedim ki...Ben sizin gibi anlayacakların olacağınıda bilerek yazdım.Sizin gibi derken tam olarak yukarıda söylediğiniz gibi...Kadın boşanmasın mı?Hep çeksin mi?Erkek affedermiydi? Bunlarıda isterseniz başka bir konu başlığında konuşabiliriz hepbirlikte....

Ben burda "Eşime tapardım ama boşanacağım" diyen bir arkadaşımıza bir şans daha olabilir mi?Bunu sordum.Zaten kendisi de mutlaka çok yönlü düşünüyordur ve bu da aklına gelmiştir.

Ancak affetmek için elbette pişman olan af dileyen bir koca gerekiyor...Siz sanki ben "Kocanı affet ne yaparsa tahammül et..." demişim gibi tepki veriyorsunuz.

Benim sizin söylediklerinize bir sözüm yok ki...Siz benim sözümü alarak konuya girince bende öyle demedim diye söz söylemek zorunda kaldım...

Yani kadın sabır küpü olmalı,hep kadın fedekarlık yapmalı,kadın daha çok çaba göstermeli....bunlar bana ait değil????

Rezil kocaya boşanma davası açan kadın saygın değildir.Kadın onurunu,haysiyetini yok saymalı kocayı boşamamalıdır...önermeleri bana ait değil...?????

Kadın aldatan kocayı affetmeli ve diğer ihanetleri ve yıpranmayı göze almalı...bana ait değil...????

Ben bu şekilde düşünmüyorum, yazdıklarımda da bunları ima etmeye çalışmadım...Sanırım kendimi doğru ifade edemedim.

Evlilikte sadakat derin bir mevzu değil mi?Benim bilgim bu konuyu açıklamaya yetmez ki...Sakladığım bir sır yok gerçekten...Zaten söyledimde bende tam bilmiyorum diye...Elbette bu konuda benimde herkes kadar söyleyeceklerim olabilir ama eğer bu konulara girersek başlığı açan kişinin konusunu dağıtmış oluruz...

Başka bir başlık altında konuşuruz ve birbirimizden birşeyler öğreniriz inşallah...

Not:Aldatılan erkekler genellikle ne yapmalıyım diye sormuyor hemen boşanıyor.Ama soran olursa elbette ona da yapıcı yaklaşılması gerekir,azmettirmektense bence...

Son düzenleme:
Yanlış alıntı nedeni ile sildim...

Son düzenleme:

Hic bir sekilde hircinlasmadim biraz sorguladim dogrudur :)
yazdiklariniz ilgimi cekti ve dusuncelerimin otesindeki dusuncelerinizi
ogrenmek istedim
ustelik beni tetiklediniz "haklilikmi cozummu" cumlenizle
umarim konusabilecegimiz bir ortamda bulusuruz
iyi gunler

Sizin benim özel hayatımla ilgili bir konuda bu kadar rahat soru sorabilecek cesareti bulmanıza açıkcası şaşırdım.Üstelik birde samimi olmam konusunda tembihleyerek...

İsteyenin boşanmasına benim koyduğum bir engel yok ki...

Üstelik nickini değiştiren konu sahibi ben kararımı verdim diyor bizede hayırlısı olsun demek düşer...

Ben bu konuları kişiler üzerinden konuşmayı değil de genel olarak konuşmayı tercih ediyorum.Kimsenin ilşkilerini bilmiyoruz,burda tek taraflı dinliyoruz...Söylenilenler yanlış anlaşılabiliyor,konu başka yerlere çekiliyor...

Kendisi psikolog olan ve birçok kişinin ve hatta görümcesinin evliliğini kurtarmaya destek veren bir kişi olarak konu sahibi kendi hakkında da en doğru kararı almıştır inşallah.
O nasıl ki aldatılmış görümcesinin evliliğini kurtarmak için bir şans daha verebilir misin? derken ,kendisi henüz aldatılmış bir kadının psikolojisini yaşamamıştı ama görümcesine verdiği destek işe yaradı ve çok şükür o evlilik kurtuldu,bende burda aynı şeyi konu sahibine yapmak istedim.Bu kadar.

Ya ben korkuyorumBirden üst üste mesajlar geliyor...Bu konular hassas...Kimseyi üzmek istemem ama kendimde üzülmek istemem...
Bir başlık açalım ne bileyim Evlilkte Sadakat diye...Konuşalım...Günümüzde sadık kalmak çok zorlaştırılıyor burda hergün kaç tane üzücü başlık açılıyor....

Görüşmek üzere...:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…