şuan ayrılırsam gerçekten güçsüz olacağım kendime zaman tanımam neden yanlış her şeyi yeri zamanında yapmak istiyorum belki bambaşka olacak zaten istediğim zaman ayrılabilirim bu seçeneğim var ve ben güçlüyümmmBaşka kadınların koynundan çıkıp gelen adam sana gelicek
Sense güçlüyüm ben diyorsun
Güçlü olsan bu aşağılanmayı kabul edemezdin
Toplumda bir baskı var bunu kabul ediyorum
Ama ben güçlüyüm deme
Çünkü yaptığın şey güçsüzlük göstergesidir
umarım hersey istediğin gibi olur..
Nasıl mutluysa öyle yaşamalı bir insan..
kabullenmedim ve bunu ilk öğrendiğimde beni aldatan eşimdi nasıl olabilirdi inanın bunun bile farkına varmam günler aldı çektiğim acının tarifi yok şimdide kabullenmiyorum ama o bir kere aldattı artık gözümde eski eşim değil o mükemmel adam değil bizim ilişkimize geçmeyecek bir yara açtı zaten bu hiç bir zaman değişmeyecek ve ben bunu unutmayacağım. ama ben diyorum ki bunu o yaptı ve o istediği için ben sonlandırıp kendi hayatımı birden farklı boyuta taşımıcam sindire sindire zamanla olacak yada işilkimiz farklı olacak zamana bıraktım şuan sadece ben ve çocuklarım en iyi nasıl olabilir bunun peşindeyim o adamı beynimden attım kalbimden o gitti zatenBunları bile bile yaşamak zor değil mi? Sevgilisine gitmeyi engelleyemem diyorsunuz engelleyemediğiniz kişi eşiniz! Yani sizin sevdiğiniz adam çocuklarının babası.Sizi asla yargılamıyorum bende yaşadım zamanında ama çok yorucu bir kadın için. Galiba siz kabullenmişsiniz ben bunu yapamadım.
Valla canım zor bir durumşuan ayrılırsam gerçekten güçsüz olacağım kendime zaman tanımam neden yanlış her şeyi yeri zamanında yapmak istiyorum belki bambaşka olacak zaten istediğim zaman ayrılabilirim bu seçeneğim var ve ben güçlüyümmm
Yorumumu anlamamışsınız bile. O arkadaş 30 yaşındayken anne ve babası ayrılıyor. Küçük çocukların ne hissedeceğini bilemez boşanma olayında yani, sadece öznel yorumluyor olayı, oysa bilimsel boyutu böyle değil, kimseyi yanlış yönlendirmenin alemi yok sırf size ters geliyor boşanma olayı diye.Bence önemli olan tamamen psikologların ne dediği değil. İnsan kendisi daha iyi bilir içinden geçenleri ve hissettiklerini. Ayrıca tek başına sorumluluk almaktan korkuyor, gücü Yok demişsiniz konu sahibine. Birlikte yaptıkları çocukta kadın neden tek başına sorumluluk alamadığı için güçsüz olsun. Ben fazlasıyla dirayetli bir kadın gördüm. Kararından emin. Aldatmanın boyutunu bilmiyoruz, cinsellik var mı veya duygusal bir bağlanma mu söz konusu. Ha önemli mi bu boyut? Aslında çok da değil. Aldatma aldatmadır. Ama bazı kadınlar duygusuz cinselliği normal görüyor. Bize tuhaf gelse de var böyle kadınlar. Nişanlı genç bir kız demişti hatta evlenince ne var yani, hamile kalınca kocam başkasına gidebilir. O da onun ihtiyacı diye. Günlerce bu sözünün etkisinden kurtulamadım mesela o zaman.. her neyse... yani şunu vurgulamak istiyorum bence konu sahibi güçsüz olduğu için devam ediyor diye bir durum değil bu. Bu onun kendi kararı. Bazen insan çok sevdikleri için sevmediklerine katlanır. Bunun gibi bir şey belki de..
kabullenmedim ve bunu ilk öğrendiğimde beni aldatan eşimdi nasıl olabilirdi inanın bunun bile farkına varmam günler aldı çektiğim acının tarifi yok şimdide kabullenmiyorum ama o bir kere aldattı artık gözümde eski eşim değil o mükemmel adam değil bizim ilişkimize geçmeyecek bir yara açtı zaten bu hiç bir zaman değişmeyecek ve ben bunu unutmayacağım. ama ben diyorum ki bunu o yaptı ve o istediği için ben sonlandırıp kendi hayatımı birden farklı boyuta taşımıcam sindire sindire zamanla olacak yada işilkimiz farklı olacak zamana bıraktım şuan sadece ben ve çocuklarım en iyi nasıl olabilir bunun peşindeyim o adamı beynimden attım kalbimden o gitti zaten
bak ne diyorsun beni aldatan adamla şunları şunları yapsam üzülürdüm ben de üzülüyorum bu yüzden diyorum çünkü o beni haketmiyor... yaramazlıklarına da göz yummamValla canım zor bir durum
Ama ben bana ihanet eden adamla aynı evi aynı yatağı paylaşsam sanırum çok üzülürdüm
Yani bunu güçlülük olarak gösterme istersen çünkü gerçekten güçlü kadınlara haksızlık olur
Senin seçtiğin yol kolay olanı
Ayrılmak her zaman daha zordur
Bencede sen ayrılma
Bence zaten hayatın boyunca bu adamın yaramazlıklarına göz yumarsın
Mecbur yumucanbak ne diyorsun beni aldatan adamla şunları şunları yapsam üzülürdüm ben de üzülüyorum bu yüzden diyorum çünkü o beni haketmiyor... yaramazlıklarına da göz yummam
ben kafama göre takılıyorum bazen çocukları ona verip odaya çekiliyorum oda arada konuşmaya çalışıyor arada kafasına göre takılıyor konuşunca da gayet normal ses tonunda normal konuşuyoruz birlikte genelde hesap lama, yiyip içeceğimiz ve çocuklar konusunda konuşuyoruz ve aşırı kibarız yapar mısın,eder misin, lütfen çok kullanıyoruz.peki şu an durum ne? aynı ev içinde napıyosunuz?
sürekli affedip affetmediğimi zaman gösterecek, boşanmak da isteyebilir gün gelip ben herşeye hazırlıklıyım. adamın keyfi yerinde bu konuda haklısın düzeni bozulmadı biz hala yaptığına rağmen yanındayızMecbur yumucan
O adamla evlilik sürdüren sensin
Adam dışarda gününü gün ediyor takılıyor bekar gibi
Evine geliyor sonra
Sen böyle bir evliliği sürdürmek istiyorsun
Yargılamıyorum asla
Ama yaptığın şey kolaya kaçmak
O yüzden kalmakla çok önemli birsey yapmıyorsun yani
Adamın keyfi yerinde
Sevgilileri var eşi var
O adam senden boşanmaz niye boşansın
Sürekli affediliyor
Evet bende onu diyorum yasürekli affedip affetmediğimi zaman gösterecek, boşanmak da isteyebilir gün gelip ben herşeye hazırlıklıyım. adamın keyfi yerinde bu konuda haklısın düzeni bozulmadı biz hala yaptığına rağmen yanındayız
zaten öznel yorumum olduğunu söyledim keza sizin yorumuz gibi...psikologların yorumunun ise bir genelleme olduğunu her konu kendi içerisinde öznellik taşıdığını söyledim.kimseyi yönlendirmiyorum sadece düşüncelerimi paylaşıyorum.Bakın bunlar hep öznel yorumlarınız, sadece siz böyle düşünüyorsunuz, herhangi bir bilimselliği yok ve psikologlar bunun böyle olmadığını söylüyor, boşanmak isteyen kadınları da yanlış yönlendiriyorsunuz.
O sizin gördükleriniz benim babam her koşulda babaydı bana misal.
Benimki öznel yorum değil, öznel olması için bilimsellik içermemesi gerekir. Ben bilimsel tarafını söyledim. Herkes işini yapmalı sonuçta, bilmediğimiz konular hakkında düşüncelerimizi dile getirmek de yanlış yola yönlendirmektir insanları. Psikologlar da kafasına göre sıkmıyor bunu, her yaş grubundan insanı gözlemleyip, değerlendiriyordur. Herkesin üstünde ne gibi etkiler bıraktığına bakıyorlardır, bir genelleme yapıyorlarsa bile doğru bir genellemedir bu. Boş atıp, dolu tutacak halleri yok. Doktora giderken kendi kendinize teşhis koymak ve teşhisinizde diretmek gibi bu yaptığınız. Mesleklere az saygılı olalım.zaten öznel yorumum olduğunu söyledim keza sizin yorumuz gibi...psikologların yorumunun ise bir genelleme olduğunu her konu kendi içerisinde öznellik taşıdığını söyledim.kimseyi yönlendirmiyorum sadece düşüncelerimi paylaşıyorum.
mesleklere saygı göstermediğimi de nereden çıkardınız?boş atıp dolu tuttuklarını da söylemedim sadece genelleme olduğunu söyledim sizin gibi.genellemenin doğru olması bile 10 kişiden 10'unun da aynı şekilde bir olaya aynı tepkiyi vermesi demek değil.burada düşüncelerimizi paylaşalım diye konular açılıyor bende yorum yapıyorum herkes gibi.bunun adı yönlendirmek değil kısacası.size göre o zaman kimsenin konu sahibine yorum yapmaması gerekir.ya da yorum yapacaksak illa ki psikologlar ne diyor onu mu paylaşmalı herkes yorum olarak.tabi ki böyle bir yer değil burası.kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda da değil ayrıca.özgürce düşüncelerimi paylaşıyorum paylaşmaya da devam edeceğim.Benimki öznel yorum değil, öznel olması için bilimsellik içermemesi gerekir. Ben bilimsel tarafını söyledim. Herkes işini yapmalı sonuçta, bilmediğimiz konular hakkında düşüncelerimizi dile getirmek de yanlış yola yönlendirmektir insanları. Psikologlar da kafasına göre sıkmıyor bunu, her yaş grubundan insanı gözlemleyip, değerlendiriyordur. Herkesin üstünde ne gibi etkiler bıraktığına bakıyorlardır, bir genelleme yapıyorlarsa bile doğru bir genellemedir bu. Boş atıp, dolu tutacak halleri yok. Doktora giderken kendi kendinize teşhis koymak ve teşhisinizde diretmek gibi bu yaptığınız. Mesleklere az saygılı olalım.
Teşekkür ederim tartışma için, iyi günler.
Genelleme; ama doğru bir genelleme; çünkü bilimsel bir temeli var ve benim genellerimle ya da sizin genellemelerinizle karşılaştırılması bu mesleğe saygısızlık oluyor, bizim genellemelerimizin bilimsel bir temeli ya da bu konuda eğitimsel temelimiz, yetkinliğimiz yok. Ayrıca ben genelleme yapmıyorum, psikologlar bunu diyor diyorum, bence bu böyle desem o benim genellemem olur ve siz sanki psikologlar bu konuda yanlış bir şey diyorlarmış, aslında doğru demiyorlarmış gibi çürütmeye çalışıyorsunuz ki bu konuda uzman değilsiniz, dedikleriniz sadece sizin görüşleriniz ve bu tamamen saygısızlık oluyor, o konuda çalışma yapan insanlara. Onların dediklerini çürütebilmeniz için benceden daha fazlası gerekli. Mesela önce bu mesleğin eğitimini almak ve bu konuyu araştırıp, deneyler yapmak gibi.mesleklere saygı göstermediğimi de nereden çıkardınız?boş atıp dolu tuttuklarını da söylemedim sadece genelleme olduğunu söyledim sizin gibi.genellemenin doğru olması bile 10 kişiden 10'unun da aynı şekilde bir olaya aynı tepkiyi vermesi demek değil.burada düşüncelerimizi paylaşalım diye konular açılıyor bende yorum yapıyorum herkes gibi.bunun adı yönlendirmek değil kısacası.size göre o zaman kimsenin konu sahibine yorum yapmaması gerekir.ya da yorum yapacaksak illa ki psikologlar ne diyor onu mu paylaşmalı herkes yorum olarak.tabi ki böyle bir yer değil burası.kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda da değil ayrıca.özgürce düşüncelerimi paylaşıyorum paylaşmaya da devam edeceğim.
kolay gelsin.
öncelikle tüm mesleklere saygım var.ben yanlış bir genelleme demiyorum bir türlü anlamak istemiyorsunuz o kısmı bu sebeple konu uzuyor.neyse bu son cvbım çünkü gereksiz yere konu sahibinin konusu başka yerlere sapmış oluyor.ben buraya istediğim yorumu yaparım bu ne saygısızlık ne insanları yönlendirmedir.buraya üyeysem bu bana verilmiş bir haktır.hoşunuza gider ya da gitmez sizin düşüncelerinizle paralel olur veya olmaz hatta hatta bilimsellikle hiçbir ilgisi de olmayabilir.burası bilimsel bir platform değil bilimselliğe ihtiyacı olan veya profesyonel desteğe ihtiyacı olan zaten bir psikoloğa vs gider.bizlere sormuş ben de kendi yorumumu yaptım.kimsenin çalışmasını çürütmeye falan çalışmıyorum söylediklerime farklı farklı anlamlar yüklüyorsunuz sürekli.bunu yapmayı bırakırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.düşünce özgürlüğünün de suyunu çıkarmıyorum Doktorun, avukatın, psikoloğun, öğretmenin, polisin vs. her mesleğin erbabı olan kişilerin dediklerine saygılı olup, mesleksel çalışmalarına saygı duyuyorum.tekrar ve son kez söylüyorum KENDİ düşüncemi paylaşmam saygısızlık anlamına gelmiyor.ama burada size laf anlatmaya çalışmak konu sahibine saygısızlığa giriyor artık.o yüzden burada artık nokta koyuyorum.Genelleme; ama doğru bir genelleme; çünkü bilimsel bir temeli var ve benim genellerimle ya da sizin genellemelerinizle karşılaştırılması bu mesleğe saygısızlık oluyor, bizim genellemelerimizin bilimsel bir temeli ya da bu konuda eğitimsel temelimiz, yetkinliğimiz yok. Ayrıca ben genelleme yapmıyorum, psikologlar bunu diyor diyorum, bence bu böyle desem o benim genellemem olur ve siz sanki psikologlar bu konuda yanlış bir şey diyorlarmış, aslında doğru demiyorlarmış gibi çürütmeye çalışıyorsunuz ki bu konuda uzman değilsiniz, dedikleriniz sadece sizin görüşleriniz ve bu tamamen saygısızlık oluyor, o konuda çalışma yapan insanlara. Onların dediklerini çürütebilmeniz için benceden daha fazlası gerekli. Mesela önce bu mesleğin eğitimini almak ve bu konuyu araştırıp, deneyler yapmak gibi.
Size kimse yorum yapmayın demiyor; ama bilimsel konularda yorumu bir zahmet bilen kişiler yapsın, bilimsel konularda sizin ya da bir başkasının ne dediğinin de bir önemi yok, önemli olan o konuda uzmamn kişilerin ne dediği, bilmediğiniz konularda bu böyle derseniz de yanlışınızın düzeltilmesine müsade edin bir zahmet; çünkü bu platformu pek çok kişi okuyor, size göre yanlış yönlendirme olmayabilir; ama dışardan bu konuyu okuyan biri boşanmayı düşünürken, bu yanlış bilgi sonucunda boşanmayı bir miktar daha erteleyebilir ve şu anda boşansa çocuklar daha az etkilenecekken, sonrasında boşanmaya kalktığında o çocuklara travma yaşatabilir. Az bilinçli olmak lazım, düşünce özgürlüğünün de suyunu çıkartmamak lazım. Doktorun, avukatın, psikoloğun, öğretmenin, polisin vs. her mesleğin erbabı olan kişilerin dediklerine saygılı olup, mesleksel çalışmalarına saygı duymak lazım.
Evet hak; ama bilinçli yorum yapalım diyorum ben de size. Benim düşüncemle paralel ya da değil bunu anlayamazsınız; çünkü ben kendi düşüncemi katmıyorum buraya; çünkü böyle bir konuda benim düşüncemin bir önemi yok, kendi düşüncemi savunmuyorum burada yani.öncelikle tüm mesleklere saygım var.ben yanlış bir genelleme demiyorum bir türlü anlamak istemiyorsunuz o kısmı bu sebeple konu uzuyor.neyse bu son cvbım çünkü gereksiz yere konu sahibinin konusu başka yerlere sapmış oluyor.ben buraya istediğim yorumu yaparım bu ne saygısızlık ne insanları yönlendirmedir.buraya üyeysem bu bana verilmiş bir haktır.hoşunuza gider ya da gitmez sizin düşüncelerinizle paralel olur veya olmaz hatta hatta bilimsellikle hiçbir ilgisi de olmayabilir.burası bilimsel bir platform değil bilimselliğe ihtiyacı olan veya profesyonel desteğe ihtiyacı olan zaten bir psikoloğa vs gider.bizlere sormuş ben de kendi yorumumu yaptım.kimsenin çalışmasını çürütmeye falan çalışmıyorum söylediklerime farklı farklı anlamlar yüklüyorsunuz sürekli.bunu yapmayı bırakırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.düşünce özgürlüğünün de suyunu çıkarmıyorum Doktorun, avukatın, psikoloğun, öğretmenin, polisin vs. her mesleğin erbabı olan kişilerin dediklerine saygılı olup, mesleksel çalışmalarına saygı duyuyorum.tekrar ve son kez söylüyorum KENDİ düşüncemi paylaşmam saygısızlık anlamına gelmiyor.ama burada size laf anlatmaya çalışmak konu sahibine saygısızlığa giriyor artık.o yüzden burada artık nokta koyuyorum.
Umrumda olan o degil aslinda basa gelmeyince inanin bilinmiyor ben eskiden nasil konusurdum bir bilseniz hatta affeden icin cocuklari bahane ediyor derdimAyrılırdım kimsenin ne dediğide umrumda olmazdı kendisi o kadınla evlenir mi devam mı beni hiç ilgilendirmez di çocuklar o evde bu psikolojide büyüyünce daha mı mutlu olacaklar
Dediginiz doğru ama çocukları anneye verecekleri ne malum baba o kadınla evlense çocuklar yeni baştan bi anne mi bilecek nasıl alisacaklar daha bunun üvey lik taslayacakmi orasını bilmiyoruz evlenmese kim sahip cikar bilinmez anne çocuklarından ayrı hiç yaşayamaz çocuklar annede kalsa büyüdükçe baba sorguları binbir cileyle nasıl yetistirir ki kadın çalışsa bile çocuklara yetemez çok zor. Bosanip çocuklar annede kalacağı garanti olsa belki bir ihtimal?Ayrılırdım kimsenin ne dediğide umrumda olmazdı kendisi o kadınla evlenir mi devam mı beni hiç ilgilendirmez di çocuklar o evde bu psikolojide büyüyünce daha mı mutlu olacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?