- Konu Sahibi karadutsarabi
-
Oğlum 9 yaşında, eşimin ilk eşiyle evliliğinden.
Bu kelimeyi sevmiyorum ama öz oğlum olsaydı tereddüt etmeden alırdım evladımı, çıkardım kapıdan.
Şimdi elim kolum bağlı...
3 yıllık evliyiz.
Ne kadar iyi birisinizki öz oğlunuz olmadıgı halde sahipleniosunuz...Merhabalar Cincikk,
Sana ayrıca teşekkür etmek istiyorum iyi niyetin ve hakkımda düşündüklerin için.
Kayınvalidem, kayınpederim ve görümcem de aradı beni birkaç kez. Açmadım.
Görümcem kapıya geldi bugün, açtım. Konuştuk biraz. "Abim olayı anlattı, biz çok çok mahçubuz. Kapına gelmeye yüzümüz yok. Böyle bir olayda kararın ne olursa olsun bize laf etmek düşmez. Ben sen nasılsın diye merak ettiğimden buradayım." şeklinde konuştu. O ağladı, ben ağladım...
Oğlumu göremedim 2 gündür. Görümceme oğlumu getirip getiremeyeceğini sordum. Ağabeyi sakın görüştürmeyin diye tembihlemiş. Ayrıca 2 gündür de işten erkenden çıkıp çıkıp kayınvalideme geçiyormuş. Oğlum şu an kayınvalidemde kalıyor eşim işteyken. Cesaret edip getiremiyorlarmış, ağabey hazretleri "bir delilik yapar" diye...
Görümcem çok kızgın, bir yolunu bulup bizzat ben getireceğim diye söz verdi.
Bekliyorum...
Merhabalar Cincikk,
Sana ayrıca teşekkür etmek istiyorum iyi niyetin ve hakkımda düşündüklerin için.
Kayınvalidem, kayınpederim ve görümcem de aradı beni birkaç kez. Açmadım.
Görümcem kapıya geldi bugün, açtım. Konuştuk biraz. "Abim olayı anlattı, biz çok çok mahçubuz. Kapına gelmeye yüzümüz yok. Böyle bir olayda kararın ne olursa olsun bize laf etmek düşmez. Ben sen nasılsın diye merak ettiğimden buradayım." şeklinde konuştu. O ağladı, ben ağladım...
Oğlumu göremedim 2 gündür. Görümceme oğlumu getirip getiremeyeceğini sordum. Ağabeyi sakın görüştürmeyin diye tembihlemiş. Ayrıca 2 gündür de işten erkenden çıkıp çıkıp kayınvalideme geçiyormuş. Oğlum şu an kayınvalidemde kalıyor eşim işteyken. Cesaret edip getiremiyorlarmış, ağabey hazretleri "bir delilik yapar" diye...
Görümcem çok kızgın, bir yolunu bulup bizzat ben getireceğim diye söz verdi.
Bekliyorum...
Kendimi pek iyi hissetmiyorum ama pekala sorularınıza cevap verebilirim.
*Ne yapabilirdim? Çıngar mı çıkarsaydım? Kendimi mi parçalasaydım, yoksa eşimi mi? Bu, onun düzeyine inmek değil de ne olurdu...
*Ben eşim olacak insandan nefret bile etmiyorum şu an. Bunun oğlumla ne ilgisi var? Oğlumun ne suçu var şu olayda? Yapmayın Allah aşkına.
*Rezilliği o şekilde çıkarmadı. "Bir hata yaptım, çok üzgünüm." şeklinde geldi bizim eve. Ağlıyordu zaten geldiğinde kapıya. Ben kapıyı ve telefonlarını açmayınca, balkona çıkmayınca delirdi o suçluluk psikolojisiyle.
*Annemi ben zor tuttum. Açıp kapıyı üstüne saldıracaktı. İşte o zaman onun rezilliği bizim rezilliğimiz olmuş olurdu. İstemedim.
Ablalarım, kardeşim, arkadaşlarım daha sonra öğrendiler zaten olayı. Hepsine de sıkı sıkı tembihledim hiçbir şekilde iletişime geçmeyin diye. Umarım sözlerini tutmuşlardır. Onu adam yerine koyacak insanlar değiliz zira biz.
*Buna özgüven değil koz kullanmak deniyor daha çok. Kararlılığımın farkında, son bir çırpınış olarak oğlumu öne sürüyor.
*Eşimle konuşmaktan dahi imtina ederken bir de gidip o kadını mı bulacağım? Neden? Ben bir şey yapmadım. Pisliğin alasını yapan onlar, bana da hiç bulaşmadan sıyrılmak düşer bu durumda. Asla rezil etmem kimseyi, o kişi rezilliğini idrak edebilecek görüde olmalı. Ötesi bana düşmez.
Bunları özellikle size ithafen yazmadım, belki başka arkadaşların da kafasına takılmıştır. Soru işaretleri oluşmuşsa, gidermek istedim.
O süprüntünün de mail adresini ver de hepimiz bir olup onu face de, msn de, mesajlarla doğduğuna pişman edelim daha face diyecek evli adamla sarmaş dolaş resimlerini koyacak yüzü kalmasın.
valla ablacım aynen katılıyorum. benim ablamı ilk eşi aldattı. ablamın arkadaşları gitti karının patronuyla konuştu patron o s...ğün güvenilmez olduğuna inanıp işten attı, ailesinin de kulağına gitti ailesi konuşmadı, yaşadığı yerde duyurdular o muhitte barınamadı
ablam da eski eşinin donuna kadar aldı valla 2. evliliğini yapmadan önce 2,500 lira aylık nafaka ödüyordu. oh olsun
konu sahibinin sabrına hayranım valla takdir ediyorum ama
ya böyle kadınların da anladığı dilden konuşmak lazım
Bir kadın aynı yastığa başkoyduğu adam tarafından bu muameleye layık görülüyorsa elin kadınını rezil etse ne olur,etmese ne olur.
Karadut beni bu konudada şaşırtmadı.O çok güçlü bir kadın ve bana görede en doğru tepkileri veriyor.
Merhaba arkadaşlar...
Az önce bir arkadaşım aradı. Eşimle biz aynı ofiste çalışıyorduk, oradan tanışmıştık.
Ben hamile kalınca işim çok stresli olduğu için işi bırakmıştım.
Beni arayan arkadaş da bu bahsettiğim ofiste çalışıyor hala eşimle, ortak arkadaşımız.
Beni aradı, önce açmadım. İkinci kez arayınca açtım.
"Eşin çok kötü, sordum ama geçiştirdi. Bir sorun mu var bebekle ilgili?" diye sordu, ben de dayanamadım daha fazla ve anlattım olayı.
"Sevda'ymiş herhalde kadının ismi." der demez, "Bizim Sevda?" dedi. Tarif etti, resimdeki kadınla örtüşüyor.
Bu kadın ben işten ayrıldıktan kısa bir süre sonra çalışmaya başlamış.
Eşimle aynı katta çalışmıyorlar. Farklı departmanlardalar.
Bu yüzden ben eşimin işyerine gittiğimde hiç görmedim o kadını, gördüysem de hatırlamıyorum daha doğrusu.
Arkadaşım "Bırak Çağla, o kocacığım diyen ağzını yırtayım ben onun yarın." vs. dedi, kesinlikle istemedim.
Seviyeyi en azından biz korumak durumundayız bu süreçte çünkü.
Böyle işte...
Canım, eğer içinde bir hınç yoksa tabiki seviye diye sus.
Yine ben olsam diyeceğim maalesef, ALLAH şaşırtmasın tabi, ben zaten böyle kadınların arasında büyüdüm.
Bu Sevda gibi bir kadın yüzünden kendi ailem dağıldı. Benim başıma sanırım böyle bir şey gelsin, ALLAH büyük konuşturmasın, ben tüm geçmişimin hıncını da alır o kadını parça pinçik ederim .
Sıkıyosa da dava etsin
Sen çok güçlü ve mantıklı bir kadınsın. Hamilesin , hani bu kadar aklı başında olmasan bile parça pinçik edemezsin tabi :)
Ama böyle insanlar gerçekten biraz dayak hak ediyor. Ediyor ki bir daha cesaret etmesin
Merhaba arkadaşlar...
Az önce bir arkadaşım aradı. Eşimle biz aynı ofiste çalışıyorduk, oradan tanışmıştık.
Ben hamile kalınca işim çok stresli olduğu için işi bırakmıştım.
Beni arayan arkadaş da bu bahsettiğim ofiste çalışıyor hala eşimle, ortak arkadaşımız.
Beni aradı, önce açmadım. İkinci kez arayınca açtım.
"Eşin çok kötü, sordum ama geçiştirdi. Bir sorun mu var bebekle ilgili?" diye sordu, ben de dayanamadım daha fazla ve anlattım olayı.
"Sevda'ymiş herhalde kadının ismi." der demez, "Bizim Sevda?" dedi. Tarif etti, resimdeki kadınla örtüşüyor.
Bu kadın ben işten ayrıldıktan kısa bir süre sonra çalışmaya başlamış.
Eşimle aynı katta çalışmıyorlar. Farklı departmanlardalar.
Bu yüzden ben eşimin işyerine gittiğimde hiç görmedim o kadını, gördüysem de hatırlamıyorum daha doğrusu.
Arkadaşım "Bırak Çağla, o kocacığım diyen ağzını yırtayım ben onun yarın." vs. dedi, kesinlikle istemedim.
Seviyeyi en azından biz korumak durumundayız bu süreçte çünkü.
Böyle işte...
Ben de bu tür bir ortamda, Sevda minvalli kadınların arasında büyüdüm.
Hatta babam yine bu tür bir kadın için 4 çocuğunu ve eşini terk etti.
Peki o kadının bize bir yükümlülüğü var mıydı? Elbetteki yoktu.
Babamdı bizi düşünmesi gereken, başkası değil.
O kadın olmasaydı başka herhangi bir kadın olacaktı.
İşte o sebepten ben o kadının yaptığını kişisel almıyorum. O veya bir başkası...
Eşim insan olamadıktan sonra, bütün oynaştığı hatunları mı kıstırıp parçalayacağım?
Ben yalnızca genel tabloya bakıyorum, "bir kadın öteki kadına bunu nasıl yapabilir?"
Tabii bu yaş ve olgunlukla da alakalı.
Yıl aldıkça hayatında ya da torbanda deneyimler biriktikçe daha mantıklı davranabiliyorsun.
Bu arada, gözüm karadır benim.
Eğer gidip parça pinçik etmek isteseydim, karnı burnunda oluşuma bakmazdım emin ol.
Ama korumak istediğim bir seviye var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?