evet dediğinizden bu çıkııyor
örnekmi istiyorsunuz bir tanıdığımının çalıştığı yerdeki çaycısı ,örnekmi istiyorsunuz arkadaşımın anaokulundaki bakıcı annesi.
bunlar uzayda oluyor demek..
alkışlayın bencede....
ahret sualleri desenize..
nedense herkes bana birilerininin özellerini deşmemi istiyor..
1.
çocuklar var.
biri,genç kız hatta.
2.
birinin ailesi başka şehirde.
diğeride ailesiyle yaşamıyor..
3.
birinin aldatma olduğunu biliyorum ama diğeri hakkında bilgim yok.
ama neden değil olayım.
bir kadının istedikten sonra boşanabilmesi ve hayatını idam ettireebilmesi...
Ben annesi babası tarafından defalarca aldatılmış ama "çocuklar yüzünden" ayrılmamış bir ailede yetiştim.
Her günümüz kavga, her günümüz şiddet, her günümüz gözyaşıyla geçti.
Mutlu başlayıp mutlu biten tek bir gün bile anımsamıyorum.
Annemi affedemediğim konulardan birisidir bu.
Sizin için dedi hep... oysa bize en büyük kötülüğü yaptığının farkında bile değildi maalesef.
Huzurlu aile ne demek hiç bilemedik, hepimizin psikolojisi çok kötü etkilendi.
Şimdi tüm kardeşler, annem, babam.. hepimiz dağıldık dört bir yana.
Kırk yılın başı telefonla görüşürsek görüşürüz.... o kadar, çok yazık oldu.
Aldatılan kadın ayrılmalı arkadaşım... ben bunu bilir bunu söylerim... tedavisi yok bunun...
işte yapan yapıyormuş demek.isim soyad fotoğraf istemedim.
sadece konuyla alakalıydı ve örnek teşkil etmişti.
kimin özeli olduğunu bile bilmiyoruz, sorun etmeyin yani deşmeyi filan.
her ikisi de kimseye muhtaç değiller anladığım kadarıyla.
ayrıca diğerini net olarak bilmiyorsunuz. kaldı ki aldatma olarak bildiğiniz o ayrılığın başka nedenleri de varsa tam olarak bilemezsiniz.
sadece biraz abartarak "böyle yaşayanlar da var" dediğiniz için sordum.
o kadar kolay değil çünkü hiç bir desteği ve mesleği olmadan kapıyı çarpıp çıkmak.
ben evliyken cocuklarimin yaninda olmak isterim..cocuklar birde kücükse..kreje gitmek zorunda deyilse...ve cogu anneler cocuklarinin yaninda olmak ister..ama zaman geldi evliykende calismak zorunda kaldim.bazi borclar vardi..onlar ödenmesi gerekiyordu...6 ay boyunca evliykende calistim..a.sZorluk diye yazdığınız yukarıdaki satırlar ben dahil birçok çalışan annenin rutin hayatı zaten.. Yani çalışmak, kocanın eline bakmamak, dizini kırıp oturmamak, ter içinde her işe koşturmak falan....
.evliyken calisan kadinlarin yükü daha az..buna inanabilirsiniz..artik gercekleri kabul edelim...kendimizi avutmayalim....ben hem sizin ve karektersahibesinin savundugu durumu yasadim..hemde karsit tarafi savunan arkadaslarinin savundugu durumu yasadim..o yüzden ben her iki tarafdan örnek veriyorum..evliykende calistim..bunada inanabilirsiniz.ama onun disinda ..yanliz ve cocuklu bir kadinin yasadigi zorluklari yasamadim..bazi yönlerden rahattim.......yine size bir örnek vereyim...esimin almanyada yine bi amca kizi bosandi..200 km.uzaga tasindi kocasi olacak heriften..bir müddet bizde kaldi ev bulana kadar yine 2 cocuklariylan..ev buldu..herseye sifirdan basladi..evini dizdi...tek bir kadin basina ne kadar zor oldugunu anlayamazsiniz bu tür zor durumlarin üstesinden gelmedikce...siz onu yasayandan sorun..o anlatsin...çok da her yazdığınızı yanıtlamak istemiyorum sizin ama...mesela hangisini görmezlikten gelmişim acaba..
Boşanıp, çocuklu bir kadın olarak hayatını sürmenin zorlukları olarak ben çok başka şeyler düşünürüm.. Çocukların baba eksikliği hissetmemesini sağlamak, yeni eş ile dialoglarını dengelemek, çocuklara güzel bir gelecek planlamak ve kimseye muhtaç ettirmemek (boşanmayan anneler için de geçerli), çocukların babası ile en azından çocuklar için ılımlı bir iletişimi sürdürmeyi başarabilmek ve daha birçok konu.. O mesajda yazan her satır, çalışan kadınların yaşadığı şeyler. Eksiği var, fazlası yok. Bilmem ki acaba size birşeyler anlatabildim mi..:sm_confused:
baklava rumuzlu arkadaşım, ben sizin şahsınıza yönelik tek satır bile yazmıyorum, genel konuşuyorum. Sizi incitecek tek kelime etmem. Siz de evlatlarınız da bugün sahip olduğunuz huzuru her daim artarak yaşarsınız dilerimki.a.s.
sizin anlatmak istediginiz bu sanirim..ihanete ugramis bazi anneler babalar vardir bu olayin üstesinden gelir..cocuguna yansitmaz..normal hayatlarini sürdürürler..ama bu cok nadir ...genelde ihaneti affeden aile bireyleri kadin olsun erkek olsun..hirsini alamayip aklina geldikce ,,nerdeyse hergün kavga tartisma oluyo..bu tatsizliklarda cocugu cok kötü bir sekilde etkiliyo..ailemden biliyorum..nerdeyse hergün birbirine igneli sözler söylemeleri..bazende cok asagilayici sözler sarfetmelerine bizzat kendim sahit oldum......ölçülü davranmaktan kasıt çocuğa yansıtmamak.
zaten çocuk için de olsa ilişkiyi sonlandırmamak bir dayatma olamaz. ancak kişinin tercihi olur.
kaldı ki ben her kadın böyle yapmalı demedim.
ama bunu "kalmak" için gerekçe gören bir kadın da çocuğunun bilmemesi ve anlamamasını sağlamaya yönelik gereken olgunluğa sahipse bir şans daha verebilir.
yoksa her kadın bunu yapmalı diyebilir mi aklı başında bir insan?
siz direkt yıkmaya eğilimli olduğunuz ve başınıza da gelmediği için "bu kesinlikle böyle olmalı, bitirilmeli" türünden yaklaşımlarınızı doğru bulmuyorum.
empatiden bahsedenler de burda kesinlikle empati kurmuyorlar.
belli yaşam deneyimlerinden geçmeyen insanlar gerçekten de objektif olamıyor.
burda hic kimsenin yanlis ve ters bir yorumunu okumadim..bütün arkadaslarin hakli oldugu yönler var...cocuklu bir kadin olarak ayrilirsin..tekrar evleneceyin adam yine ihanet etmeyeceyide garanti deyil..cocuguna iyi bir babalik yapacakmi onunda garantisi yok..vs..vs...ama öyle sasirtici durumlar oluyorki hayatta..bazen öz anneden veya öz babadan daha iyi annelik babalik yapanlar oluyor cocuklara..bunuda unutmayalim..mesela benim esim gibi...allah esimden razi olsun...2 cocuklarimin öz babasindan daha iyi babalik yaptigini söyleyebilirim..
ama bazi arkadaslar bu sebeblerin garantisi olmayacagi ihtimali verip sadece 1 sans verebilir.diyenlerede hak veriyorum..
ben bir sans bile vermezdim..baska kadinla bir alakasi olmus bana ihanet etmis bir esi affetmem diyen arkadaslarada hak veriyorum...bu arkadaslardan kimi büyük konusabilir...veya gercekten sözlerinde ciddi olanlar vardir...bunu bilemeyiz.....
ama gercek birsey varki onursuz diye bir üzücü sözü yinede kullanmak istemiyorum eslerine 1 sans verenlere.evet aldatilmak gercekten onur kirici yaralayici bir durum..ama insanlik hali..insan vardir gercekten gaflete düsmüstür..seytana uymustur ve gercekten pismandir ve esini asla birdaha aldatip üzmez...insan vardir kisiliginde bir bozukluk vardir..1 deyil defalarca esine ihanet eder..bunu zaman gösterir...o aciyi kadina unutturmakda erkeyin elinde..böyle durumlarda aldatilan bir insanin en iyi piskoloji desteyi olan yine esidir....
ama 1 deyil defalarca ihanet eden ese sans veren insana artik onursuz kelimesini söylemekten cekinmem...bu cok farkli bir durum..cünkü esinin gercekten kisiliginde bir sorun vardir...ihanete ugrayan esde buna herdefasinda göz yumuyorsa..görmemezlikten geliyorsa orda bir anormalik var derim..birde ihanet etmis.baska kadini tercih edip 5 cocuguyla karisina sirtini dönmüs....ihanet ettigi kisiylen evlenmis o kadindanda yine cocuklari olmus..ayrilip nikahindan coktaan düsmüs bir esin yillardir tekrar bana geri dönecek diye umut edip yolunu gözleyen .herifin adini dilinden düsürmeyen kadinda ne onur vardir nede gurur...böyle bir kadinla muhatap olamak istemem ...:mymeka:
evet canim..bu dünyanin binbirtürlü yüzü var..o yüzden her yönden her bakimdan düsünüp tartmak lazim...bir anlik öfke bir anlik kizginligin yüzünden insanin bazen basina cok üzücü olaylar gelebilir....veya dahada mutlu olabilir...hic ama hic belli olmuyor..hayatin bazen güzel tatli sürprizleri var bazende cok aci sürprizleri var...o yüzden 10 kere düsünüp tartmak lazim böyle bir durumda olan evliligi..ilerde pismanlik yaratacak davranislarda bulunmamak lazim..bu hayat gercekten zor...mevlananin güzel bir sözü var... bir insan ne kadar aglarsa birgün okadarda gülecek diye..bu sözün dogruluguna cok inaniyorum ben..alkisalkisalkis
Bir defalığına eşinin ihanetini affedip çocuklarını da göz önüne alarak evliliğine devam eden kadını da anlayabiliyorum.
Bir defa bile olsa bununla yaşayamayıp eşinden ayrılmış, çocukları ile kendi hayatını kuran kadını da anlayabiliyorum.
Bunların adını ne kolaya kaçmak, onursuz davranmak, ne de cesurca davranmak onurunu kurtarmak olarak nitelendiririm. O an için kadın kendi ve çocukları için doğru olan neyse onu karar vermiştir. Sonuçta onun hayatı, onun evliliği, onun çocukları, seçimine saygı duyarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?