Genceciksiniz. Önünüzde uzun güzel bir ömür olur inşallah... ve yanınızda umarım hep size değer verecek kişiler...
Canım ya şimdi okudum konunu pek yazmak istemedim kafanı bulandırmamak için çok üzüldüm bugün olanlara ikimizde hamileyiz seni çok iyi anlıyorum. Sana söylemek istediğim bak benim bir çocuğum daha var ikinci geliyor. Spiral taktırdım iki ay sonra hamile kaldım aldırmaya kıyamadım eşimle anlaşamıyoruz bugün sinir krizi geçirdim çok vicdansız senin eşine çok benzetiyorum okudukça. Bu adamlarda vicdan olmuyor maalesef ki. Bugün aklımdan her şey geçti İnan. Hamile olup evde oturmaya mecbur gibi olmak çok zor içinden çıkılmaz bir durum. Eşimde bugün bana boşanalım dedi İnan ağladım ağladım ama sonra düşündüm ya dedim tamam her şey çözülür gerçekten gidecektim. Yarın dava açalım dedi resmen yıkıldım çok ağladım seni çok iyi anlıyorum günlerdir sana çektiriyor.
Daha önce gitmen gerekirdi ailenin yanına. Durduğun her gün hata.
Bizim sonumuz yok canım iki çocukla nasıl boşanıcam nasıl kendimi toparlayacağım onu düşünüyorum. Gerçekten delirmek üzereyim. Sen evdesin değil mi gitmedin evden?Amin teşekkür ederim..
Allah sizede sabır versin, dilerim sonunuz iyi olur..
Boşanırken evi terk edersem çoğu yasal hakkımdan faydalanamayacağımı bildiğim için bekledim.
Bizim sonumuz yok canım iki çocukla nasıl boşanıcam nasıl kendimi toparlayacağım onu düşünüyorum. Gerçekten delirmek üzereyim. Sen evdesin değil mi gitmedin evden?
Yok yok tek başına gitme ailen başka bir şehirde sanırım değil mi? Ya bizim hamileyken döktüğümüz gözyaşımızın vebalini nasıl ödeyecekler.Ailemi bekliyorum gelip alacaklar. Son haftalarda otobusle yolculuk yapamam, bebek çok fazla kasılıyor zaten yolda birşey olursa diye tek başıma gitmeye cesaret edemiyorum.
Yok yok tek başına gitme ailen başka bir şehirde sanırım değil mi? Ya bizim hamileyken döktüğümüz gözyaşımızın vebalini nasıl ödeyecekler.
Sakin kal canım niye gitmedin derse ailem gelecek almaya dersin. Eşyalarını toparladın mı?Evet.. Bilmiyorum, gece eve gelirse ne yaparım bilmiyorum.. Kendimi bırakmak istemiyorum, toparlayamam aksi halde.
Günaydın, ne yaptınız?
Hiç iletişim kurmaya çalışmadı mı..
Umarım iyidinizdir, bu günler geçecek ve yaralarınızı tekrar sarınca çok mutlu olacaksınız.. emin olun
Offf bu adam niye böyle yapıyor ya.....Hayır kurmadı, eve de gelmedi.
Canım merhaba günaydın herkese günaydın. Merak ettim bende seni nasılsın? Umarım güzel olur ben eşinin senden özür dileyeceğini düşünüyorum belki şimdi gideceksin ama bak gör o pişman olacak öyle hissediyorum belki de babasının söyledikleri doğru eşin utanıyor. Telefonu o yüzden göstermiyor sana. İnşallah güzel olur.
Haklısın... çok haklısın. Ne zaman geliyor annenler? Rahatsız oluyor musun bu sorulardan? Doğum yapınca haber ver bize de olur mu eğer gücün olursa.Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, kendisinin böyle bir girişimde bulunacağını sanmıyorum çünkü hayatından çıkıyor olmamız onun için çok rahatlatıcı bir durum olmalı ki ne aradı ne sordu, ki zaten benimde böyle bir temennim yok.. bu saatten sonra bunca olan biteni unutamam..
Haklısın... çok haklısın. Ne zaman geliyor annenler? Rahatsız oluyor musun bu sorulardan? Doğum yapınca haber ver bize de olur mu eğer gücün olursa.
Canım ben ilk Doğum yaptığımda eşim iş için şehir dışındaydı annemlerde kalıyordum orda bir düzen oturtmuştum çok mutluydum açıkcası bebeğimde tabi baba nedir bilmediği için bir şey anlamıyordu 8 aylıktı yanımıza geldiğinde bana çok zor geldi açıkcası yanımıza gelmesi tekrar bir düzen kur filan çok zor alıştım. Ama tabi şimdi baba figürüne çok alıştı baba baba baba diyor sürekli.. söylemek istediğim baba yokken yok aslında çok zorlanmazsın Çünkü o şekilde bir düzene alışacak çocuk. Ama tabi aklı başına gelmeye başlayınca o kısmı bilmiyorum İnan. Belki ben aklı ermediği dönemde annemlerdeydim pek anlayamadım ilerde belki yine babayı isteyecekti bilmiyorum ama neye alışırsa öyle gider diye düşünüyorum. Kendini şanslı görmeye çalış ya benim gibi iki çocuktan sonra bunlar olsaydı. İnan bana her şey güzel olacak.Bugün. Rahatsız olmuyorum, daha az düşünüyorum bebeğime babasızlığı nasıl hissettirmeyeceğimi, bu evde kalsakta babasız büyüyeceğini kabullenmeye çalışıyorum..
Şimdi hiçbir önemi yok ama , eşiniz daha öncesi nasıldı yani size karşı ..
Ne zaman patlak verdi bu olaylar, kuşkularınız ne zaman arttı?
Bebeği o da istiyor muydu yoksa sizin isteğiniz üzerine mi anne olmak istediniz.
Bu önemli aslında, hevesliydise kafasına illaki dank edecek ama , ay bacayı dolanmış olacak, yazık..
Olsun anlatayım.
Eşim önceleri böyle bir adam değildi, tamam sorumsuzdu aramaları yazmaları azdı ama telefonu açıktı birlikte bakar benim kıskanacağım bir durum olursa hemen müdahale eder bu konuları ihmal etmezdi, kendisinden çok emindi istediğim herşeye sahibim derdi ben kendime güvenmezdim ona güvenirdim. Çocuğu özellikle o istedi ben beklemekten yanaydım. Duygularını çok belli edebilen bir adam değildi, mesela ben bebeğimizin ilk kalp atışlarını duyduğumda ağladım o sadece gülümsedi ama şimdi ki gibi bebeğimizi yok saymıyordu..
Bebek oldu, bir kaç sıkıntı yaşadım bana destek olamadı kendi başımın çaresine baktım ama içten içe kırıldım çok belli etmesemde, o aralarda babasının para mevzuuları vardı haberdardım ve eğer o para ödenmezse normalde şuan ki dönemlerde çok sıkışacağımızı zorlanacağımızı bende biliyordum ve bundan dolayı hep tedirgindim sürekli geriliyordum, insan doğumuna günler kala maddi sıkıntılar yaşamak istemiyor. Bu konuda kendisini uyarmış olduğum için utanmış olmalı ki bana hiç bir şey söylemedi muhtemelen durumlar büyüdü ve şu günlerde işin içinden çıkamaz hale geldi.. Bu maddi durumlar yaşanırken eşimin birden profil resmi değişti, telefonu değişti, şifreleri değişti, sırayla hepsi gelişti. Bu aralarda da benim yakaladığım ama takipte kaldığım durumlar oldu. Mesela telefonunu istedim bir gün çok tedirgin verdi bir pırlanta resmi gördüm bu ne dedim arkadaşımın eşine sözü varmış benim hesabımdan aldık akşam bana geri nakit ödedi dedi, nakit ödedi demesi benim hesaba bakacak olmamdandı muhtemelen, bu arkadaşın sohbetini açtım konuşma silinmiş normalde asla silmez. Hemen arkadaşını aradı bu tektaşı senin hanıma aldık dimi dedi o da onayladı. Sustum. Sonra bir gün gece 3te mesaj geldi normalde alarm sesine hayır uyanmayan insan mesaj sesine uyandı gitti lavaboda baktı gelince açtırdım telefonu o saatte sadece wodafone dan mesaj gelmişti kim bilir belkide öyle kaydetmişti.. vs vs.. bu kavgaları büyütmedim ama huzursuz olduğumu güvenimi kaybettiğimi hissettirdim.. zamanla umursamazlığı ve tavırlar arttı.. ne yazdım ne anlattım bilmiyorum karışık olduysa kusura bakmayın sorun yine anlatarım..
Gayet güzel anlatmışsın Canım.
Çok üzüldüm gerçekten, evliliğinize senin sevgine, gül gibi yuvanıza çok yazık ediyor ..
Senin için Allah tan yardım diliyorum,
Allah dayanma gücü versin, yardımcın olsun.
Sen sadece ona sığın bol bol dua et, olur mu ..
Şunu da bil ki çok pişman olacak, ama son pişmanlık fayda etmez..
Bebeğinin ilk emeklemesini,ilk kelimesini,ilk gülümsemesini,ilk yürüyüşünü bilmeden görmeden yaşayacak.. onun İçin çok büyük eksiklik,
Ama o küçücük bebek sana destek olacak işte,güç verecek.
Geçen gün sormuştun,evden ayrılayım mı diye,bekle,gitme demiştim..
Şimdi çek git, boşver ardına bile bakma..
İşin mesleğin var mı?
Bir süre ailenle yaşarsın doğumuna kadar, daha sonra imkan bulabilirsen çalışmayı düşünürsün, sosyal hayatın olunca daha kolay atlatacağını düşünüyorum..
Ben kendisine her daim sevgiyle anlayışla yaklaştım, mesela bir özel günde bana hediye alamamış arkadaşı sevgilisine hediye alınca hediye olarak bir bileklik daha verilmiş. O gün eve geldi elinde bir kutu ama paketli değil ve ünlü bir marka ben çok üzüldüm sıkışıktık ne gereği vardı dedim sonra neden paketsizdi diye düşündüm aklımı kemirmeye başladı hemen alınan markayı aradım bu bileklikten satın almak istiyorum fiyat bilgisi verir misiniz dedim biz onu satmıyoruz şu kadarlık alışveriş yapılınca hediye veriyoruz dedi. Dünyam başıma yıkıldı, önce başkasına hediyeyi alıp bana bunu getirdiğini düşündüm yine bir delil bulayım diye bekledim bulamayınca anlattım çünkü bana her daim doğruyu söyleyeceğine inanıyordum ben sana hediye alamamıştım o gün o yüzden böyle yaptım dedi onu utandırdığım için içim parçalandı hemen inandım. Ne bileyim hiç üzmek istemedim huzursuzdum ama yinede tolere etmeye çalışıyordum belkide hatayı burada yaptım.
Universiteyi bitirdikten sonra çalışmadım tecrübem yok. Nasıl bir hayat kurarım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?