Aldatılıyor muyum ?

Yazdığım cevaplar için pardon arkadaşım. Sen haklısın, ben karadenizli olmadığım için her an kocam beni boşayabilir diye meslek sahibi oldum, çalışıyorum, kendimi kocadan yana garanti altına almayı beceremedim demek ki. Yada birey olmanın koca ile değil kişinin kendisinde olduğuna inanarak ne kadar sığ olduğumu anladım. Gönlünce olsun herşey.

eşin için değilönce kendin için değişmelisin
kendini salmanın bi mantığı yok.....
sizinki evlilik değil aynı evi paylaşan iki arkadaşa dönmüşş.....
eşin hergün farklı kıyafet giyip süsleniyorsa sende
imajını değiştir farklılaş.....
kabuğundan çık bir an önce
o hayatını doya doya yaşarken sen neden bu güzelim
dünyayı kendine zindan ediyorsun ki!!!!!!!!
herkes dünyaya kendisi için geldi
başkasına dönük bir hayatı kendine yol seçme
üzüldüğünle yıprandığınla kalırsın
ama bunu senden başkası bilmez.......

öncelikle sizin adınıza çok üzüldüm çünkü anlattıklarınıza göre evliliğiniz her anlamda bitmiş gözüküyor.. dilerim bu durumdan bir an önce kurtulursunuz.. yatağınızı bile ayırdığınıza göre hala beni aldatıyor mu gibi bir şey düşünmeyin bile çünkü üzgünüm ama bu söyledikleriniz direk sizi aldattığına işaret şeyler.. eşine bağlı olan, onu seven hangi insan yatağını ayırır??

anladığım kadarıyla kafanızda kesinlikle boşanmak gibi bir şey yok.. o halde sizin yapabileceğiniz tek şey kendinize çeki düzen vermek.. kişisel bakımınıza daha fazla özen gösterin ve kendinize sosyal bir çevre edinin böylece hayata karşı daha dirençli ve daha sağlam durabilir ve kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. eşiniz de sizdeki bu değişimin farkına varacaktır ve belkide sizde yıllardır bulamadığı şeyleri bulup size olan bağlılığı artacaktır..

uyku probleminiz olduğu için çalışmıyormuşsunuz ama bence bunu aşın ve çalışmaya başlayın.. belkide uyku probleminizin en temel kaynağı kendinizi bu derece eve kapatmış olmanızdır.. ayrıca sanıyor musunuz ki çalışan milyonlarca insan her sabah işe gitmek için uyandığında süper enerjik oluyor? tabikide hayır..

fazla uzatmadan son olarak söyleyebileceğim şu ki lütfen kendinize olan saygınızı ve özgüveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin ve daha iyi olmak için, kendiniz için biraz çaba sarfedin..

aldatmayı aldatılmayı yatak ayırmayı falan hep geçtim, hemcinslerimin "beni gezdirmiyor-önceden gezdirirdi artık çıkarmıyor dışarı" gibi kendi kendilerine bile evcil bi yaratık/canlı muamelesi yapması benimkilerin gelmesine sebep oluyor, şimdi çıldırıcam vala:84:

eşinizin size karşı ilgisi azalmış.sizi yönlendirmeye çalışmış.ne kadar güzel çoğu erkek eşinin çalışmasını,kendi hayatının arkadaş çevresinin olmasını istemez.çıktığı arkadaş çevresinde arkadaşlarının eşleri ile sizi karşılaştırmış olabilir.çünkü erkekler görselliğe önem verir.eşlerini kıskansalarda onların çevrede gıpta edilmesinden beğenilmesinden hoşlanır ve o ''benim'' der.biraz çaba sarfetmelisiniz bence.sigarayı bırakmak çok zor evet ama evliliğinizden daha önemli değildir. çalışmasanız bile bir kursa gidin bahsedecek,gösterek,farklı şeyleriniz olsun.umarım her şey yoluna girer

Ben de aynı şeyi düşündüm ama yanlış anlaşılmaya mahal vermeyerek nasıl ifade edeceğimi bilemediğim için yorum yapmadım,sen çok güzel ifade etmişsin.
Konu sahibi önce kendisinin kocasından ayrı bir birey olduğunu anlaması gerekio maddi anlamda ona bağlı olabilir(ki olmamalı herkes kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli) ama manevi anlamda bu derece bağlı hatta bağımlı olmaması lazım önceden de dediğim gibi bu konu hakkında sağlıklı düşünebilmesi ve yorumlarımızı dikkate alabilmesi için önce düşünce yapısını değiştirmeli...

aslında benimde anlatmak istediğim bu. biraz girişken olmaya çalışmalı bir bayan.bütün dünyası evi ve eşi olunca kocasınada kendisini cocuk gibi dolaştırılması gereken biri olarak gösterince eş de dışarıdakilere özeniyor olabilir.sen çık dolaş kocana şurda çok güzel bir yer gördüm şuyu iyiymiş gidelim gezelim de.bayanın atak olması lazım birazda.koca o nasıl olsa evde duruyor olarak düşünüyor bir süre sonra.evlenince değişti durumuda zaten coğu zaman bundan kaynaklanıyor bence.

kesinlikle... eşinden önce kendi kendisine olan bakışını değiştirmeli. biz bayanız kadınız arkadaşlar yaa, herşeyi çekip çevirme gücüyle dünyaya getirmiş bizi Allah. Önce kendimize olan özgüvenimiz tam olmalı, saç baş makyaj kılık kıyafet sadece 1 tık ötede. önce kendimizi değerli kılmalıyız kendi gözlerimizde...

Bu yoruma katılmakla beraber,dünyasına eşinin dahil olduğunu pek düşünmüyorum.
Konu sahibi,eşinin böyle bir zorlaması olmadığı halde,eve kapanmış.
Kendisini evi çekip çevirmeye ve çocuklarına bakmaya adamış.
Geçen zamanda,kendisini ve eşiyle olan ilişkisini ihmal etmiş.
Eşi teşvik etmiş,uyarmış ama bakmış olmuyor,boşverip kendi dünyasını kurmuş.

konu sahibi hala burada eşi hala dışarıda mı acaba... ilginçtir ben de buna takıldım kaldım neyseee
(alıntı yanlışlıkla oldu)

Son düzenleme:
Ben burda eşinizde de sizde de büyük hatalar görüyorum. Eşiniz sizin daha sosyal bir kadın olmanızı istemiş, belli ki öyle bir eş istiyor ama siz kendi istediğiniz gibi yaşamak istemişsiniz eşiniz için pek çaba sarfetmemişsiniz.
bence artık çabalamaya başlayın..

eşim sigara içiyorum diye ağzımın kokduğunu ve horladığımı söylüyor sigarayı bırak diyor ama bırakamıyorum beni anlamasını istiyorum

bırakamıyorum diye bişey yoktur eşinizi çok seviyorsanız onunla ayrılık acısı sigaradan daha fazla olur herhalde ki sigarayı bırakınca acı bile çekilmez el alışkanlığı çabuk bırakılır ama hayat arkadaşın ,çocuklarının babası onu nasıl bıakacaksın ?Ayrıca yataklar ayrılmış çok şaşırdım !Bu ayrıldınız anlamına gelmezmi ?Ben bekarım ama çok şaşırdım yatak ayırmanıza

mrblar eşiniz aldatıyor mu bilemem ama siz böyle devam ederseniz yapabilir..öncelikle boşanmak istemiyorum diyosunuz o zaman onun dediklerini yapacaksınız en azından sigarayı bırakın bırakamıyorsanız yatağı ayırmasına katlanacaksınız..horlama konusuna gelince bi doktora görünün çok basit tedaviyle bu sorundan kurtulun..bence biraz değişmeye çalışın maddi olarak durumunuz nasıl bilmem ama ne bileyim saçınızı falan kestirin boyatın yada kendiniz boyayın kiloluysanız bütün gün evdesiniz madem sabahları yürüyüş yapın temiz hava alın spor yapın..giyim tarzınızı değiştirin..yapılabileek binlerce şey var..eğer ki kocanız bu durumlardan dolayı uzaklaştıysa geri döndürürsünüz ama başka nedeni varsa onu bilemem tabi..bunları mutlaka yapın deneyin yapmak zor geliyorsa da bu duruma katlanın ve şikayet etmeyin..sizi üzmek değil amacım ama oturup ağlamakla hiç bişey kazanamazsınız ama yaparsanız belkide yuvanız kurtulur..birde mutlaka ve mutlaka halk eğitim hobi kurslarına katılın üşenmeyin inanın çok güzel arkadaşlıklar oluyor..siz eşinizin sizi gezdirmesine muhtaç değilsiniz...HANIMLAR AZICIK GÜÇLÜ OLUN YAAA Sen giyin süslen gez bakalım bi kaç gün nasıl olacak eşinin tepkisi...

Yataklar ayrı, cinsellik yok..
Hafta sonu nerede, geceleri nerede bu adam, haberin yok..
Yemeklerin kötü, ağzın kokuyor, aldatıyorum belki, belki de aldatmıyorum seviyesinde bir iletişim..
"Kendine çevre bul, onlarla gez, bana bulaşma, uzak dur" diyen bir koca..

Aldatsa tüm bunların üzerine tüy dikmiş olur en fazla, yani aldatmasa ne olacak, çok mu rahatlıycan arkadaşım?
Yani tüm bunlara rağmen mutlu mu olucan, oh be neyseki aldatmıyor diye..

Sizde nikah bozulmazmış, boşanmak yokmuş, e peki ne olacak aldatıyorsa ve sen bunu öğrenirsen, aynen şu an yaptığın gibi susup oturucan..

Ya hakikaten çok merak ettim, aldatmıyorsa eğer devam edicen yani bu şekilde öyle değil mi..

Gerçek misin düş müsün be arkadaşım..

Son düzenleme:
yaşı daha 35 civarı olan bir bey tanıyorum. eşinizle aynı durumda idi. eşi amcasının kızı ve ataerkil bir aileden geliyorlar kadın boşamaz nasılsa beni diye görüyr. adam ise kadının azcık ayakta kalabileceğini bilse bugün boşar. ama daha çocukları küçük olduğu için acele etmiyordu. onu arkadaşlarıyla eşleriyle tanıştırmış kadın hiç geçinememiş ilgilenmemiş hiç konuştukları konularla.ben o kadar zaman çlıştım birlikte eşiyle tanışmadım şahsen mesela hç merak etmezdi işini gücünü bilmezdi. arkadaşları da 1-2 gelmiş evlerine sonra gelmez olmuşlar. ehliyeti resmen adam zorla aldırdı binlerce lira harcadı özel derslerle filan (küçük yer,aynı kursa gittiği için herkes iyi biliyorum) bi de kaç kere aradğını söylemişti park edemediği için filan. kadına kaç kere iş buldu parası senin olsun git çalış değişiklik edin geliştir kendini vs kadın hiç takmadı hep bi bahane buldu ayrıldı. kilolu gözlüklü filan bir bayan, halbuki daha 30ların başlarında maddi durumları süper istese neler neler yapar ama kadının sadece evi ve çocugu var başka hiç bir şeyi takmıyordu para harcamayı alışveriş yapmayı bile bilmiyordu aldığını yakıştıramazdı kendine. Ama kadına ve hele anesine kalsa saçını eşine süpürge eden ideal eş olduğunu düşünüyormuş.
Neyse uzun oldu, sizi okuyunca bu çiftin hali geldi gözümün önüne. Aldatıyor muydu? Benimle öyle bir muhabbeti olamayacağı için tam kesin konuşamam eşiyle olan cinsel ilişkisini de bilmiyorum tabi ama pek çok kadına bakıyordu...Hatta genç olsun değil olgun ama kendini yetiştirmiş, güçlü kadınlar onu daha çok etkiliyordu. çok iltifatlar ettiğini duydum avukatına iç mimarina filan.
Adam bu durumdan memnun muydu? hayır ama "denedim, her türlü imkan verdim, hep konuştum ama hiç dinlemedi" savunması vardı. vicdanını yendiği noktada çatır çatır da aldatır bence. beni okuyan bilir kadınları pek kolay eleştirmem ve arka cıkarım genelde. ama sizn durumunuz için üzgünüm ki aynı şeyleri yapamayacağım.

ilk cümlede aynı durumda derken kastım: gezip tozması, akşamları hafta sonları sürekli arkadaşlarıyla çıkması, kılık kıyafet süper özen göstermesi, sigarayı bırakması, kendine bakması....(bu nednle çok benzettim)

Canim bence sen arkadaslarin dedigini dinle.Kendine ceki duzen ver,esinin ilgisini cekmeye calis,kadinligini kullan !.Bosanmam,beni bosayamaz dusuncelerini de at kafandan.Yapar mi yapar !.Ona bagimli olmadigini goster.Anladigim kadariyla baya bi koz vermissin eline zaten.Umarim biraz kulak verirsin bize...

Bence hiç geç değil ... biraz sosyal olun.. Çalışmasanız da bir kursa falan gidin. Belediyelerin çeşitli kursları var diye biliyorum. Çevre edinin kendinize, eşinizden bağımsız bişeyler yapın. Kendinizi yenileyerek onu şaşırtın. Makyaj yapın, güzel giyinin takın takıştırın, inanın havanız değişir kendinizi daha iyi hisssedersiniz. Eşinizi bırakmak istemediğinize göre onu biraz kendinize çekmeye çalışın. Sizin ruh haliniz iyi olsun hep pozitif hissedin. Bu elektriğiniz ona da yansır.

allah yardımcınız olsun umarım böyle kötü bir durumla karşılaşmazsınız size tek diyebilceğim şey eşinizin kendine baktığı gibi sizde bakın giyinin süslenin madem çevre edinmenizi istiyor edinin gezin tozun birazda eşiniz meraklansın değilmi
sigara konusuna gelincede kendi imkanızıla bırakamıyorsanızda artık devlet hastanlerindede sigara bıraktırma konusunda yardımcı oluyorlar oradan yardım alabilirsiniz
ben bir bayanın her zaman bakımlı ve fit olmasından yanayım eşinizin beyenmesi yada beğenmemesi için değil kendisi için kendini iyi hissetmesi için erkekleri anlamak zor istersen dünya güzeli ol yapıcaksa yine yapar zaten ama bunları kendin için yapmalısın ...

ben evli değilim ama çok yakınımda böyle bir olay olmuştu. daha birkça senelik evliydi kadın, çok gençti ve işi gücü hiçbir şeyi yoktu. sizin dediğiniz gibi eşi onun anası babasıydı. ve o da aldatıldığını düşünüyordu. derken bu kişi anneme danıştı ve o da kendisine tavsiyelerde bulundu. şu anda çok mutlu ve eşiyle arası çok iyi.

şimdi geldik annemin verdiği öneriye: bu hanım kapalı bir hanımdı, okumuş biri değildi, kuaförde falan harcayacak parası yoktu. annem de bu kişiye "yavrum sen kapalısın, eşini etkilemen lazım. evde içini gösteren bir kıyafet giy, evde kapalı giyme.erkekler yanlarındaki kadınların alımlı olmasını, bütün erkeklerin beğenmesini ister aslında. sen kapalı olduğun için dışarıda çok süslenemezsin. kocana süslen, git kendine çamaşır al" demişti. bunu diyen de annem!!! kendi kocasıyla ayrı yatıyor kendi evililiği gibi olmasın diye bu kişiye böyle bir öneride bulunmuştu.ve işe yaradı anladığım kadarıyla

neyse diyeceğim o ki eğer evliliğinize az da olsa şans veriyorsanız, işe yatağınızı tekrar birleştirmekle başlayın derim. maalesef erkek milleti için en önemli mesele... daha gençsiniz, kadınlığınızı kullanabilirsiniz eşinize karşı. sonra da çoğu kişinin önerdiği gibi sigarayı azaltabilirsiniz. en azından dişinizi fırçalayın, madem rahatsız oluyor eşiniz.

Allah hayırlısını nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…