- 29 Aralık 2018
- 578
- 735
- 103
- Konu Sahibi Fridanin annesi
-
Oncelikle merhaba, nerden nasıl baslayacagimi bilmiyorum. 10 yillik evliyim, 3 kiz cocugum var. Eskiden calisiyordum ama cocuktan sonra biraktim ev hanimiyim. Disardan bakilinca cok iyi giden bir evliligim ve iyi standartta bir yasamim var.
Gel gelelim 3 yildir esim disariya yoneldi, bekar arkdasimda kaliyorum diye ayda bir iki kez gelmemeye basladi, erkek arkadaslariyla seyahatlere gider oldu, ilgisi azaldi. Ben ise evde 3 cocukla bogusmaktan bana dokunmayan yilan bin yasasin modundaydim, esimden sogumustum ve supheleniyordum da lakin hic ustune gitmedim. Gercegin ortaya cikmasindan hep korktum, buyuk kizim ilkokula baslamisti o etkilenmesin dedim, kucuk kizim yeni dogmustu. Kendim ortaya cikarirsam birakmam şarttı. Ne yazık ki ailemin yanina sigabilecek durumda da degilim.
Bugun esim disari cikmayi teklif etti. Tabi son zamanlarda da ekstra ilgi gostermeye baslamisti. Bugun bas basa yemege ciktik ve aglayarak itiraf etti. Vicdanini rahatlatmak istedigini, 3 yildir imam nikahli bir beraberlik yasadigini, cok kez ayrilmak istedigini soyledi.2 kez ayrilmis ikisinde de kadin intihar etmiş. Son bomba bitis sebebi ise esimi kadin aldatmis
Bugun bunlari bana gozyaslari icinde anlatti, hakkini helal et, ben cok buyuk bir hata yaptim ve dersimi aldim, tovbe ettim diyor. Ben ise o kadar nötr kaldim ki zaten tahmin ettigim ama konduramadigim bir seyin itirafini onun agzindan dinledim.
Ne olur kirici olmadan akil verin, ben ne yapmaliyim? 3 cocugum var ve yaslari ufak en buyugu ilkokula basladi, en kucugu 1 yasinda. Kimseye anlatamadim bu durumu, buraya icimi dokmek istedim.
İmam nikahı kiymasindan belli dini vecibelerini yerine getirdiği..Ona şüphemiz yok zaten.30 yasindayım, gercekten burda ne anlatsam cok uzun olacak. Cok acmak istemiyorum ama kotunun iyisi degil gercekten iyi durumdayim. Bu olay harici kotu hic bir aliskanligi yok sigara dahil. Dini vecibelerini yerine getiren biri. Burda bir komsuma, arkadasima anlatsam inanmaz bu yasadiklarima.
Ben şunu anlamıyorum bu tarz başlık açan arkadaşlar kesinlikle boşanmayı kabul etmiyor. Yani boşanma seçeneği ile gelmiyorlar. Ne yapabilirim diyorlar. Üç yıl önce ilk eşi uzaklaşınca bir şeyler yapmalıydı. Ben 3.5 yıllık evliyim. İlk yıl herkesin yaşadığı gibi kültür farklılığı kavgalarımız oldu. Benim arkadaş çevrem ile çok fazla zaman geçirmemden rahatsız oluyordu zamanla baktım haklı bir hafta sonumuz var ve daha üç aylık evliyiz. Yine gidiyordum ama azalttım. Birlikte zaman geçirmek için söylüyordu. Geçen yıl arkadaşları ile haftada iki gün okey oynamaya gitmeye başladı ki arkadaşları benimde mesai arkadaşım eşleri ile görüştüğüm kişiler buna rağmen müdahale ettim. Hafta da birgün halı saha maçın var iki gün okey ne oluyor kendini bekar mı sanıyorsun dedim çok meraklıysan boşanın hepiniz ev tutun üniversite öğrencisi gibi takılın. Alışkanlık olmaya başlamıştı hafta üç gün dışarda olmasını kaldıracak bir yapım yok. Sonra kendisi fark etti haklısın fazla oluyor bu şekilde dedi. Yine gidiyor ama öyle hafta üç gün olacak şekilde değil. Hanım gibi aman gitsin benide rahat bıraksın desem bugün okeye giden yarın başka yere gider. İş işten geçmiş bu saatten sonra bu evlilik sadece çocuklar için oyun oynayarak devam eder. Yani ne yapayım demek için çok geç. Unuturum diyorsa bilememKonu sahibi tek kadın olduğuna emin misin?Birbirinden habersiz yedi kadınla evlenen Ömer'in 4'üncü eşi konuştu: İşte zannederken... - Günün Haberleri CNN Türk
Son Dakika Türkiye Gündem Haberleri - İmam nikâhıyla 7 kadınla birden evlenen adamın dördüncü eşi Sevgi T, Düşünün ki iş gereği sürekli şehir dışına gittiği...www.cnnturk.com
Kocanda bu potansiyel varsa -ki var- başka kadınlarla da evlenmiş olabilir. :/
Yani oturup çocuklarla iki saat oynamış mıdır acaba?Ben konu sahibinin boşanacağını - maalesef ki- düşünmüyorum, o izlenimi vermiyor, çocukların arkasına sığınıyor. Bana da rahatsını bırakmak istemiyor, babasının evine dökmekten çekiniyor gibi geldi, kendi ayakları üzerinde durmaya gücü yok.. E adam 2 evi idare edebilen bir adam olduğuna göre durumu da bayağı iyi.
Bir de şunu anlamıyorum aldatma konularının neredeyse bir çoğunda namazında niyazında içki kumarı yok vs diyorlar, yahu adamın ibadeti kendine, her ibadet eden iyi bir insan mı tövbe yarabbim
Kendilerini böyle kandırıyorlar işte
Ha 3 yıldır imam nikahlı bir şekilde yaşayıp iyi bir baba olan adamda görmedim açıkçası, babalık sadece 2 oyuncak 3 kıyafet almakta olunsaydı ohohoo. 3 yıl başka kadına ev açmış adamın, hayat arkadaşına ihanet etmiş bir adamın ne dinle ne çocuğuyla alakası vardır. Adam şekilsiz kıvamsızın teki, konu sahibi kendini avutsun ibadetini yerine getiriyor iyi baba diyerek. Gerçek bu değil.
Bakın eşiniz böyle yapınca hatanızı anlamışsınız. Sizin kavgalarınız yine gelip gitme durumunda kaynaklanan birşeymiş, ben eminim ki siz de böyle birşeyi kabul etmezsiniz. Yani kabul edilecek birşey değil, bir kerelik birşey hiç değil. Adam 3 yıl bir yalanı yaşamış, konu sahibi üstüne çocuk yapmış. Eminim çocuğu da kocası eve bağlansın diye yapmıştır. Kadının adamı aldattığını da düşünmüyorum, büyük ihtimalle öteki kadın adamı tehdit etti, o da tırsaklığından gelip karısına söyledi. Ya da adam aldatıldı diyelim, yine karısının omzunda ağlamış aldatıldım diye. Yüzsüzlüğe bakar mısın yaBen şunu anlamıyorum bu tarz başlık açan arkadaşlar kesinlikle boşanmayı kabul etmiyor. Yani boşanma seçeneği ile gelmiyorlar. Ne yapabilirim diyorlar. Üç yıl önce ilk eşi uzaklaşınca bir şeyler yapmalıydı. Ben 3.5 yıllık evliyim. İlk yıl herkesin yaşadığı gibi kültür farklılığı kavgalarımız oldu. Benim arkadaş çevrem ile çok fazla zaman geçirmemden rahatsız oluyordu zamanla baktım haklı bir hafta sonumuz var ve daha üç aylık evliyiz. Yine gidiyordum ama azalttım. Birlikte zaman geçirmek için söylüyordu. Geçen yıl arkadaşları ile haftada iki gün okey oynamaya gitmeye başladı ki arkadaşları benimde mesai arkadaşım eşleri ile görüştüğüm kişiler buna rağmen müdahale ettim. Hafta da birgün halı saha maçın var iki gün okey ne oluyor kendini bekar mı sanıyorsun dedim çok meraklıysan boşanın hepiniz ev tutun üniversite öğrencisi gibi takılın. Alışkanlık olmaya başlamıştı hafta üç gün dışarda olmasını kaldıracak bir yapım yok. Sonra kendisi fark etti haklısın fazla oluyor bu şekilde dedi. Yine gidiyor ama öyle hafta üç gün olacak şekilde değil. Hanım gibi aman gitsin benide rahat bıraksın desem bugün okeye giden yarın başka yere gider. İş işten geçmiş bu saatten sonra bu evlilik sadece çocuklar için oyun oynayarak devam eder. Yani ne yapayım demek için çok geç. Unuturum diyorsa bilemem
Aynen öyle.Yani oturup çocuklarla iki saat oynamış mıdır acaba?
Hiç sanmıyorum
Çocukları kadının üstüne atıp Kendi keyfine bakmış
Allah bilir çocuk hastalanınca karısını suçlamıştır iyi bakmadın diye
Ayrıca konu sahibinin derdi Aldatılmak başka bir kadına ev açılması vs. Vs. Değil
Nasılsa affedeceğim adam bunu biliyor adamın gözündeki imaji nasıl isterse çekip gidecek affetmeyen bir kadın yaparım diyor
Kadın ev tutulmasından çok adamın gelip söylemesine takılmış
Ama boşuna bir çaba adam bilmiyor mu
Gecenin bir vakti arkadaşlarla(!) sabahlamaya gittiğinde boşanmaya niyeti olanın gözünü oyacağını
Zaten düşününce ne yapıyorum dedim çok şükür konuşarak her şey aşılır. Çevremde maalesef o bana dokunmasın ben ona mantığı ile evlilik yürüten çok kişi var. Evet üç yıldır başka biri var bu arada üçüncü çocuk olmuş aslında en ağırı sanırım bu. Başkasıyla birlikte benden çocuk yapıyor. Çok zor bir durum kolay değil. Ayrıca eşinin durumu sanırım iyi olunca çalışmayı biraz da bundan bırakmış. İkizlere gebeyim iki yıl işime ara vereceğim eşim olmazsa çalışmazsın diyor ama imkanı yok iki yıl sonra tekrar iş başı. O kadar yıl babam beni bu yüzden okutmadı kırk zorlukla. Ekmek elden su gölden, 3 çocuklar var benden uzak olsun ne yaparsa yapsın. sonuç böyle oluyor.Bakın eşiniz böyle yapınca hatanızı anlamışsınız. Sizin kavgalarınız yine gelip gitme durumunda kaynaklanan birşeymiş, ben eminim ki siz de böyle birşeyi kabul etmezsiniz. Yani kabul edilecek birşey değil, bir kerelik birşey hiç değil. Adam 3 yıl bir yalanı yaşamış, konu sahibi üstüne çocuk yapmış. Eminim çocuğu da kocası eve bağlansın diye yapmıştır. Kadının adamı aldattığını da düşünmüyorum, büyük ihtimalle öteki kadın adamı tehdit etti, o da tırsaklığından gelip karısına söyledi. Ya da adam aldatıldı diyelim, yine karısının omzunda ağlamış aldatıldım diye. Yüzsüzlüğe bakar mısın ya
Aynen öyle.Zaten düşününce ne yapıyorum dedim çok şükür konuşarak her şey aşılır. Çevremde maalesef o bana dokunmasın ben ona mantığı ile evlilik yürüten çok kişi var. Evet üç yıldır başka biri var bu arada üçüncü çocuk olmuş aslında en ağırı sanırım bu. Başkasıyla birlikte benden çocuk yapıyor. Çok zor bir durum kolay değil. Ayrıca eşinin durumu sanırım iyi olunca çalışmayı biraz da bundan bırakmış. İkizlere gebeyim iki yıl işime ara vereceğim eşim olmazsa çalışmazsın diyor ama imkanı yok iki yıl sonra tekrar iş başı. O kadar yıl babam beni bu yüzden okutmadı kırk zorlukla. Ekmek elden su gölden, 3 çocuklar var benden uzak olsun ne yaparsa yapsın. sonuç böyle oluyor.
Canım mesleği yok değil çocuk büyütecek diye eşinin de durumu iyiymiş kendi bırakmış çalışmayı. Benim eşimin arkadaşının hanımı hemşire sağlık ocağında 3 çocuğu var yaşları da yakın kadını görmen lazım rambo gibi. Üç çocuk 8/5 mesai ile çalışmak üzerine evde karınca gibi.Burada yorum yapip bosan demek kolay.
Evet igrenc ve sindirilmesi zor bir durum.
Ama mesleginiz yok, cocuklar kucuk.
Bu durumda kendinizde bosanma gucunu gorebiliyorsaniz ne ala..Olmasi gereken o.
Ama yok yapamam diyorsaniz hemen affetmeyin. Noterden imzali kagit alin aldatma durumunda tum mal varligimi esimin uzerine yapip sorun cikartmadan bosanacagim diye imzalasin. Cok pismanmis ve affedilmek istiyormusya. Pismansa lafinizi ikiletmez yapar..
Sevgili genç kardeşimAynen öyle.
Bir yapılır iki yapılır üçüncüsünde höst hayırdır sen bekar mısın, nerede kalıyorsun denir
Yani benim bildiğim normal kadınlar böyle yapar.
Ben konu sahibinin biraz sinmiş olduğunu düşünüyorum, adam bunu bildiği için takmamış bile, baksanıza.
Çocuğu hiç söylemiyorum, onu da büyük ihtimalle kocası eve bağlansın diye yapmıştır.
Adamın anlatması da ya gerçekten aldatıldı, gelip karısının omzunda ağladı teselli için
Ama bu çok iğrenç, gerçekten iğrenç. Bu resmen kadına "seni takmıyorum, bak aldatıldığımı sana umursamazca anlatıyorum" demek.
Ya da öteki kadın artık resmi nikah isterim, boşanıp nikah yap yoksa karına söylerim dedi, adamda korkudan gelip karısına söyledi.
2 ihtimalden başka ihtimal yok bence.
Hem çalışıp hem çocuk büyütülüyor sonra üç çocuk ile nereye sığacağım demeyede gerek kalmazdı. Ne bilim herkesin bakış açısı farklı yapısı farklı. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.Aynen öyle.
Doğru olan sizin yaptığınız. Zaten mantığını hiç anlamadım bu çocuğa kendini adayarak yaşamanın. Çalışmak, kendi ayaklarının üzerinde durmak kadar güzel çok az şey var dünyada.
Ama şunu unutmayalım, çocuk tek kişinin değil iki kişinin rızasıyla yapılmış, yani konu sahibi de çocuğu istemiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?