Aldatılma Korkusu

yogurtbogurtlen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2013
484
577
103
Benim ilk, eşimin ikinci evliliği eşimin ilk evliliğinden bir oğlumuz müşterek olarak da bir kız çocuğumuz var. Eşimle hiç bir sorunumuz yok ne eve geç kalır, ne hafta sonu biz olmadan bir yere gider. Hala ilk gün ki sarılır öper, cinsel anlamda hiç bir sorunumuz yok, paramız malımız her şeyimiz ortadadır ama gelin görün ki ben paranoyak vaziyetteyim. Hep aldatacak korkusuyla yaşıyorum. Sürekli didikliyorum, kontrol ediyorum,gün içinde sürekli konumuna bakıyorum,görüştüğü telefon numaralarını online olarak her gün kontrol ediyorum.
Massenger, Whatsap hesaplarını kendime bağladım ve pusuya yatmış vaziyetteyim. (Programcıyım bunları yaptığımı bilmiyor) Çok yoruyor bu ruh hali beni ama kendimi asla sadakat konusunda ikna edemiyorum. Yaptığım hem ona hemde bana haksızlık benim güvenimi sarsacak hiç bir şey yapmadı ama neden böyleyim bilmiyorum. Bu halden nasıl kurtulabilir?

Doktor psikolog önerilerine kapalıyım kendim aşmak istiyorum.
Teşekkür ederim şimdiden

Siz neden böyle olduğunuzu düşünüyorsunuz

Eşiniz bir şeyleri anlatmıyor mu mesela

Eşimin Mail'leri elimin altında telefonu vs de aldatacak Ada'm böyle mi aldatır

Buluşur görüşür ergen değil koca Ada'm

Şahsen eşimin sevgilisine aşk mesajı atacağını asla düşünmem atar belki de ama ben düşünmem

eski iliskilerimde bende aldtıldım ama suan esime karsı boyle bir tavrım yok eger sizin guveninizi sarsacak birsey yaptıysa esiniz guven problemi yasanır ama ortada birsey yoksa bence eski iliskikerinizle kıyaslama yapmayın

Geçmiş tecrübelerimiz bizi böyle davranmaya sevk edebiliyor.
Ama zamanla inşallah herkesin aynı olmadığını anlar ve biraz gevşersiniz.
Aynı şekilde kendinizin araştırıldığını düşünün ders verme amaçlı söylemiyorum,gerçekten ne hissettirir size bu.
Siz yapmıyorsunuz o da yapmıyor ama hissettirdikleri hoş olmasa gerek.

Sebepsiz yere bu hale geldiğinizi düşünmüyorum.Ya aldatıldınız daha önce ya da ciddi özgüven sorununuz var.Birincisiyse yeniden güvenme ihtimaliniz çok çok düşük ikincisiyse de kendiniz halledemezsiniz,yardım almalısınız ne yazık ki

Kesinlikle yanlış çok çok haklısınız ve kurtulmak istiyorum bu durumdan bende mutlu değilim yaptığımdan

Ayrıca birşey sorabilir miyim, aldatılmaktan neden bu kadar korkuyorsunuz ki, bırakın sizi aldatmaktan eşiniz korksun. Hem bu kadar özelini takip ederseniz sıradan konuşmaları bile yanlış anlayıp boş yere evliliğinize zarar verirsiniz. Öncelikle o WhatsApp ve messengeri silmekle başlayın.

Daha önce aldatıldım yani eşime gerçekten güvensem böyle davranmam değil mi?
Bu durumda guvensizliginiz bi nebze kabul edilebilir ama sizdeki ust duzey bi güvensizlik. Ben şöyle düşünüyorum siz de boyle dusunurseniz içiniz rahatlar. Eger yanlış yaparsa bi yerde illaki önüme gelir. Surekli pusuda beklemenin anlami yok. Siz gerektiginde rest cekecek maddi manevi güçte olun. Kaybeden zaten o olur.

Aşk mesajı değil de buluşmak için araması gerekir değil mi? Her gün görüştüğü telefon numaraları kimin adına kayıtlı kontrol ediyorum.

Daha önce aldatıldım yani eşime gerçekten güvensem böyle davranmam değil mi?

eşin tarafından aldatılmasan da sonucta bu durum senı cok etkılemıs kı ıstemsız takıp edıyorsun..bende sevgılım tarafından aldatılmıstım o zmanlar baya psıkolojık destek aldım ..kadınlar duygusal varlıklar..desteksız olmuyor ne yazık kı.bi de ben şuna ınanıyorum ,muhakkak onune cıkıyor ıpucları.sezgıler de yol gosterıyor Allah korusun tabı ama o zman dusun bunları derım.suan kendını yıyıp bıtırırsın ve hayattan keyıf alamazsın...yapma bunu kendıne cok zor bılıyorum ama ınan paranoyaklıgın sonu hastane yatışı.!

Yani beni en çok yoranda bu inşallah gevşerim.

Maddi manevi anlamda rest çekebilecek güçteyim hiç bir şey yapmayan eşime bu derece paranoyak olmam ona haksızlık ediyor olmam da beni çok üzüyor. Teşekkür ederim yorumunuz için

Yani bir şey olsa Allah önüme çıkarır diyorum. Salıyorum biraz kendimi 3 gün sonra gene aynıyım. Dilerim ben de siz gibi aşarım bu durumu

Bilinç altınızda neler var acaba
Eşinizin eski eşi size göre güzel bir bayan mıydı gördünüz mü
Ya da ayrılık sebepleri nedir, sizi etki altına alan bir durum mu var acaba
Ah keşke zincirinizi kırıp bir psikologa gitseniz
Ya da bebiş yaptıktan sonra kadınlar kendilerini çirkin bulurlar genelde sizde de mi öyle bir druum var
Ya da eşiniz çok mu yakışıklı birlikte yürüdüğünüzde herkes ona mı bakıyor hissi yaşıyorsunuz

Okadar çok sebebi olabilir ki. Zor bir durum Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…