kocası eşini aldatıyorsa kesinlikle kadını suçlamıyorum. kadını suçlayan hemcinsini de buluyorum. zaten bazı kadınlara göre kendisininki hariç her koca iidir, bi onun eviliğinde suç kocadadır, diğer evliliklerde hep kadın idare etmeyi bilmiyordur.
kadın vardır bakımsız, pasaklı, sivri dilli, adamı ulu orta aşağılıyor... kocası aldatmaz. adam tek eşlidir. helalinden başkasına uçkur çözmez. karısından ayrılır belki ama yeniden başkasıyla evlenir o zaman cinsel hayata başlar. böyle adamlar var.
kadın vardır, bakımlı, güleryüzlü, eşine ilgili... adamın ahlakı pis. gözü doymuyor. aldatır. gene aldatır. yakalanırsa da inkar eder. he karısı ispatladı boşadı diyelim etrafa da "ama karım kıskançtı boğuyodu beni" "ama karım beni ihmal eidyodu" uydurur da uydurur. bahane hepsi. adam ahlaksız.
bu yazıyı okuyan, adlatılmış ve kendini sorumlu tutan kadın varsa. kendinize gelin. sorun sizde değil. bir sürü sprun olabilir evlilikte. hatta diyelim ki siz kocanızdan dha da hatalı davrandınız. adam gibi gelir konuşur çözüm arar, beceremiyo mu birine danışır, çekemiyo mu boşanır.... aldatmak evlilik sorunuyla alakalı değil. adamın aç gözlülüğüyle alakalı. allah ıslah etsin.