İnanın kafayı yemek üzereyim. 26 yaşında iki tane pırıl pırıl evladı olan biriyim. İnanın arkadaşlar ne düşüneceğimi ne tepki vereceğimi bilmiyorum. Şaşkınım içimde fırtınalar kopuyor gözümden bir damla yaş bile gelmiyor ne hissedeceğimi ne tepki vereceğimi bilmiyorum. Ama eşimin beni aldatmış olabileceği şüphesi beni yedi bitirdi.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Arkadaşım öncelikle Allah evlatlarını bağışlasın.Konuyu senin yazdıkların ve arkadaşların yorumları dahil elimden geldiğince okumaya çalıştım.Ben evli değilim ama buna rağmen evlilikte hemen öyle pat diye alıp başımı gidiyorum olayının olabileceğini düşünmüyorum.Adı üstünde evlilik,üç beş gündür flört edilen bir ilişkiden bahsetmiyoruz burada.He bunu yazmam şu anlama da gelmiyor,yanlış anlaşılmasın.Ortada kesin,net olarak bilinen,defalarca duyarsızca süre gelen bir olay vardır;artık göz göre göre insan kendini kandırmaz,kendine saygısızlık ve haksızlık etmek,ettirmek istemez ve boşanma yoluna gider.Burada insanlar dertleşmek,içini dökmek için eşleriyle ilgili bir sıkıntılarını anlattıklarında empati yapmak gerektiğini düşünüyorum öncelikle.Bazıları o kadar kesin bir dille aman hemen ayrıl,boşan,çek kapıyı çık vs... yorumlarında bulunuyor ki.Ve bunu aaaa ben olsam kesin,asla vs... tavırları içinde yapıyor.Çok merak ediyorum,gerçekten ama gerçekten aynı durumda kendileri olsalardı böyle bir kalemde karar alıp uygulamaya geçebilirler miydi?Tekrar söylüyorum,bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.Siz burada "Yakaladım,gözümle gördüm ya da araştırdım buldum,öğrendim.Resmen,ciddi ciddi başka bir kadınla ilişkisi var eşimin." yazsaydınız.Ya da " Eşim beni dövüyor,sürekli psikolojik,fiziksel şiddete maruz kalıyorum" gibi birşey yazsaydınız ben de arkadaşım boşan,kurtul bu adamdan,değmez asla hiçbirşeye derdim.Yazınızda şüphe kelimesini kullanmışsınız.Evet,erkek milleti,birçok halt karıştırmaya meyilli olabiliyor da kimileri.Ama önce emin olmanız lazım.Bunun yolu da ya kendiniz araştıracaksınız,o otele gideceksiniz,soruşturacaksınız.Ya da bir süre eşinizi takip altında tutacaksınız.Cep telefonundaki iletişimlerine,nette zaman geçiriyorsa daha çok vakit ayırıp ayırmadığına,telefonun sessizde olup olmadığına,mesaj ve arama geçmişinin silinip silinmediğine,herzamankinden daha çok kişisel bakımına özen gösterip göstermediğine,normalden farklı olarak eve geliş saatlerine,yaptığı harcamalardaki değişikliklere....Araştırmalar dahilinde aldatan bir erkekte bu durumlardan en az birkaçı değişim gösteriyor.İkinci yol olarak ta alıp karşınıza ciddi ciddi konuşacaksınız.Elbette aldatan erkek evet ben aldatıyorum seni demez hemen.Sorgulama altına aldığınızı ona çaktırmadan,direkt yargılayıcı tarzda değil;sizin şu sıralar meydana gelen değişikliklere anlam verememenizden,kafanızın karıştığından,bu yüzden huzursuz olduğunuzdan yola çıkan bir konuşmaymış gibi hissettirin.Ve verdiği tepkilere,suratının ifadesine,mimiklerine dikkat etmeye çalışın.İşindeki gücündeki,kendi ailesindeki,tahmin edemediğiniz kişisel bir problemindeki,maddi bir sıkıntıdaki etkenlerden kaynaklanıyorsa bu değişen tavrı;sizin yaklaşımınız karşısında elle tutulur iki kelimelik te olsa bir cevap vermesi gerekir diye düşünüyorum.Vermez ve aksine geçiştirir ya da aşırı sinirlenirse de direkt şu soruyu sorardım ben olsam;Peki ne istiyorsun,amacın ne?Bu gösterdiğin davranışlara makul bir cevabın yok,gerekçe olarak gösterdiğin bir nedenin yok.Ben de bir kadın olarak bu durumda şunu çıkartıyorum,ister istemez aklıma geliyor bu ihtimal;başka biri mi var?