buyuk konuşmamak gerek...
evlılıgı bıtırırım derız bıtıremeyız..
ne mutlu size:)
evet herkez ben gibi düşünmek zorunda değil tabiki. bazıları kendini düşünür ''gururum'' der bazılarıda dünyaya getirdiği çocuklarının geleceğini düşünür ''çocuklarım'' der. ve bu kadın gurursuz olarak adlandırılır.:)
bunun tartışmasını çok yaptık hayatım biz burada tekrardan o tartışmalara girmek istemiyorum.. dedim zaten, bunu bir iç hesaplaşma olarak değerlendirebilirsiniz diye ki bunun ne ağır bir hesaplaşma olduğunu anlayabilecek durumda olmadığınızı düşünüyorum.
kimbilir...
Şu var ki ben kesinlikle çocuklarımın her dediğini yapacak,bir dedikleri iki etmeyecek bir anne olmayacağım..Şımartılarak büyütülen bir insan olmadığım için çocuklarımı da şımartarak büyüteceğimi sanmıyorum..Maddi durumumuz ne kadar iyi olursa olsun..Örnek özel okula değil devlet okuluna göndereceğim..Herkesin hayata bakış açısı ve öncelikleri farklı..
Ben yine de büyük konuşuyorum,eğer böyle bir durumla karşılaşırsam evliliğime devam edersem gelip benim yüzüme tükürsünler verdiğim sözden döndüğüm için...
Ama dönmeyeceğim..
İç hesaplaşması derken empatiyi de kastediyorsanız bunu sıkça yapan biriyim...
Böyle bir durumda benim iç hesaplaşmam çocuklarımın böyle bir babaya ,böyle bir aile hayatında perişen olmaya layık olmadıkları yönünde olur...Eğer devam edersem işte o zaman kendimi suçlu hissederim..Benim bakış açım bu şekilde..
Allah hepimizin evliliğinden uzak tutsun bu tür durumları..:Saruboceq:
iç hesaplaşma derken insanın kendisiyle kavgasından bahsetmek istemiştim:)
neyse problem yok, tabiki farklı farklı insanlardan yine o farklılıkta yorumlar olacak..
asla unutulmuyor af edilmiyor çevremde okadar aile varki bunları yaşayan çeşitli sebeplerden sineye çekiliyor ama unutulmuyor o yara hep duruyor ALLAHIM kimseyi böyle imtihan etmesin
liligum burda neden affedelimki tartışması yapmıyoruz aslında fikirleirmizi paylaşıyoruzz.bazı arkadaşlar gerçektens ert çıkıyorlarr..herkesin yaşam tarzı düşüncesi fikri zikri bi rolmazki...burda önemli olan paylaşım sadece tşkler paylaşımın için..
Zaten burda öyle tartışılıyor diyen olmadı ki? hayır olduda benim haberim mi yok ??Sizden başka bunu diyen olmadı yazıma yorum bile yapılmamış !! O halde kim tartışıyor ?Nerden çıktı bu tartışma mevzusu ?sengözlerimebaksanabSırf bu cümleler kurulmasın diye özellikle belirttim KENDİ FİKİRLERİM TECRÜBELERİM YAŞADIĞIM BİŞEY DİYE ve sonucunda YAPTIKLARIM !!!! sanırım dikkatli okumadınızEvet sizinde dediğniz gibi PAYLAŞIM !! bende fikrimi paylaştım..herkes benim gibi düşünecek demedim...ricam yazımı bir daha dikkatli okuyun sengözlerimebaksanabVe bazı arkadaşların sert çıkması onları bağlar,beni bağlamaz..Herkes fikrini farklı şekilde ifade edebilir ki herkesin mizacı aynı değildir yaratılış itibariyle..her cümlede BEN kullandım dikkat ederseniz SEN yada SİZ neden böyle düşünüyorsunuz gibi bir cümlem olmadı sengözlerimebaksanab Anlayacağınızı umuyorum ..Saygılar a.s.
Neden acaba fikirlerimizi beyan ederken bu kadar kolay geriliyoruz.
Sonuçta bir paylaşım platformu burası ve o kadar farklı insan, karakter var ki...
Elbette çok değişik fikirleri olan kişiler olacak aramızda. Önce birbirimize ve
fikirlerimize saygı göztermeye çalışalım sonra paylaşım değilmi arkadaşlar?
aldatılan kadın bence affetmemeli çünkü varsayalım affetti hiç birşey eskisi
gibi olmayacak. Hep aklında acabalar, içinde kırgınlıklar olacak, bu durumda
affetmek en zor seçenektir bence.
böylesi bir olayı yaşamadan ''asla'' diyen arkadaşlara önce sözüm. emin olun aldatılmayan yada aldatılıpta bunun farkında olmayan kadınlar bu şekilde ''aslaa'' der. yok öle bedevadan konuşmak:) eminim o kadınlarda bir zamanlar siz gibi konuşuyordu.. ancak yaşayınca anladılarki kazın ayağı hiçte öyle değil..:)
bi defa ben aldatmayan erkek olduğuna inanmıyorum yada inanasım gelmiyor. bir çok kadın bu durumu yaşıyor, bazıları bunu çevresi ile paylaşıyor bazıları ise bu durumu kendisine bile itiraf etmekten korkup susuyor. susmak affetmek mi? değil tabi ki... ne affeder nede unutur kadın. sadece şartlar öyle gerektirdiği için susuyordur.
''temizlik yapar yine boyun eğmem o adama ' diyen kadınlar; düşünsenize çocuklarınız var o yaşa dek büyük bir rahatlık içinde büyümüşler, bir dedikleri iki olmamış ve bir gün anneleri geçip karşılarına '' çocuklar durum böyle böyle, ya herşeyi arkada bırakır benimle gelirsiniz yada beni özgür bırakır babanızla kalırsınız'' diyor. çocuklar sizlen gelirse o güne dek yaşadıkları hayattan hiç bilmedikleri bir hayata adım atarlar. kadının işi yoktur,evi yoktur, arkasında hiç kimsesi yoktur ve kendi ile birlikte çocuklarınıda sefil bir hayata çeker, babaları ile kalırlarsa en muhtaç oldukları zamanda annenin varken yokluğunu yaşarlar. yani belki kadın ''kırılan gururunu'' kurtarır aklınca ama kendi hataları ile bu hale getirdikleri evliliklerinin cezasınıda o minicik omuzlara yüklerler. dünyaya bile isteye getirmişsek eğer onları o zaman hiç kusura bakmıycaz ve en azından onlar hayatlarını düzene sokana kadar susacağız:)
sakın ''kadınlık gururu'' falan demeyin bana.. heleki anne değilseniz hiç anlayamazsınız bunu. örneklerde vermeyin; sayın ki bu bir iç hesaplaşma:)
affetmek mi?kirlenmiş bir erkek tekrar temizlenemez,kirli bir elbiseyi de temiz bir kadın asla giymez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?