Nen de oyleyim.ve cozum arayisindayim. Sabah güne mistikyol kanalinin videolarindan birini dinleyerek basladim , bi azimlendim. Ama devami pek gelmedi. Önce sizi durduran şey ne ise onu tespit edin. Benimki belli yani sebep belli.
Kararını ertelemek mi? Haha süper ya :)Tembellik hastalığının tek devası zorunluluktur. Kendinizi mecbur hissedeceğiniz eylemlere yönelin. Mesela yemek yapmaktan nefret ediyorum ama üç yaşındaki oğlumu doyurma zorunluluğum var. Dolayısıyla bunu uygulamak zorundayım. Şu an temizlik yapıyorum ve eş kişisi savaş oyunu oynuyor. Gırtlağını sıkmak istiyorum ama bu kararımı erteleyebilirim zorunluluk olmadığı için. Gibi gibi.
Tembellik hastalığının tek devası zorunluluktur. Kendinizi mecbur hissedeceğiniz eylemlere yönelin. Mesela yemek yapmaktan nefret ediyorum ama üç yaşındaki oğlumu doyurma zorunluluğum var. Dolayısıyla bunu uygulamak zorundayım. Şu an temizlik yapıyorum ve eş kişisi savaş oyunu oynuyor. Gırtlağını sıkmak istiyorum ama bu kararımı erteleyebilirim zorunluluk olmadığı için. Gibi gibi.
Tembelsiniz yani.
Benim için en etkili çözüm vakit öldüren, boş zaman geçirmeyi kolaylaştıran etmenleri ortalıkdan kaldırmak.
Tv yi attım mesela, cep telefonunu atamıyorum, onu da akşamları farklı bir odada terketme niyetim var.
Böyle olunca bana kalan zamanla faydalı bir şey yapmak zorunda oluyorum. Tavana bak bak vakit geçmiyor ki
Bu kısma fikir verebilirim.para biriktirmek istiyorsanız kendinize bir hedef koyun.almayı çok istediğiniz bişey ya da gitmek istediğiniz tatil vs.ben abur cubura para vermeyi böyle azalttım.günlük plan yapamam ama.en iyisi kafanıza estiği gibi davranmak.evden çıkamıyosanız demek ki ihtiyacınız olan evde kalmak:)çok sıkılsanız duramazdinızPara biriktireceğim diyorum yapamıyorum (felaket bir abur cubur sevdam var bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim),
Bir tembelin halinden en iyi başka tembel anlar. Ben o kadar tembellim ki laptobu prize takıp, çalıştırmaya üşeniyorum. O yüzden internette vaktimi almazdı ama lanet akıllı telefonlar. Bir de whatsapp meretiii...Evet tembellik yani hiç yumuşatılır bir tarafı yok
Bu da gerçekten iyi bir fikir benim de internet çok vaktimi alıyor bende ondan kurtulursam galiba bunu yapabilirimteşekkür ederim
Bu kısma fikir verebilirim.para biriktirmek istiyorsanız kendinize bir hedef koyun.almayı çok istediğiniz bişey ya da gitmek istediğiniz tatil vs.ben abur cubura para vermeyi böyle azalttım.günlük plan yapamam ama.en iyisi kafanıza estiği gibi davranmak.evden çıkamıyosanız demek ki ihtiyacınız olan evde kalmak:)çok sıkılsanız duramazdinız
Evde durmak konusunda aslinda her gun cikarim dışarı ama yarın erken kalkıp kursa gideceğim deyince bir turlu olmuyor. Ama o kursa da gitmem gerek kendimi eğitmek için. Galiba işime gelmeyen şeylere tembelligim ağır basıyor bir tek
Bir tembelin halinden en iyi başka tembel anlar. Ben o kadar tembellim ki laptobu prize takıp, çalıştırmaya üşeniyorum. O yüzden internette vaktimi almazdı ama lanet akıllı telefonlar. Bir de whatsapp meretiii...
Bu konu için bişey diyemiyorum çünkü bende oyleydim.kursta arkadaş edinip onlarla plan yapınca gitmek zorunda kaliyordum.siz de mi deneseniz.
Sizi heyecanlandırmayan kararları sırf bir şeyler yapmış olmak için hedef belirleyip yapmamak,kendinize olan güveninizin yitirilmesine ve kendinizi tembel hissetmenize neden olur.Gerçekten icinizden gelse harekete geçersiniz,hatta yarın olmasını beklemeden hemen yaparsınız.Karnınız acıkınca nasıl yemek yapıyorsanız,tuvaletiniz geldiginde nasıl hemen gidiyorsanız,ruhunuzu harekete geçirecek o şeyi bulmanız gerekiyor.Belki cok deneyip yanılacaksınız ama illa hoslandıgınız bir sey cıkacak.Herkesin yaptıgını yapmak zorunda değilsiniz mesela film izlemek beni sıkar yabancı dizi asla izleyemem,ama kitap okuyabilirim.Gibi gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?