Aldıklarını kapıya bırak, birbirimize temas etmeyelim

Babasının uşağı mi varmış. Saygısızlık resmen. Yaşlı ve düşkün değil ki çalışıyor. Teşekkür edeceğine bir de mikrop muamelesi yapıyor. Sen raflardan gözlerindeki ışınlarla alıp o şekilde poşetledin poşetlere de dokunmadan olağanüstü gücünle mi getirdin. Saygısız! Sinir oldum:sopa:

Ne bencil insanmış komşunuz ayrıca terbiyesiz de buldum. Yaşlı olsa tabii ki dediği şekilde yaparsınız ama çalışacak yaşta insan bu. Sen zaten virüse açıksın bi de benim için markete git riskini üçe beşe katla ha bana da temas etme. Oldu canım deyin. Ben online marketten birşey sipariş ederken bile utanıyorum toplu halde bi kere isteyip bitsin diyorum kadın bi de göreviniz olmadığı halde size talimat veriyor. Ben olsam ekmek su bile götürmem. Fazladan bi rafa dokunmak istemiyorum deyin

İçinize sinmiyorsa yapmayın. Sonuçta dışarı çıkıyorsunuz diye bütün risklere de açık olmak zorunda değilsiniz. Markete eczaneye girmeyi istemiyor olabilirsiniz ya da sadece kendi ihtiyacınız kadar girip çıkmak istersiniz. Kapıya asın diyorsa oarayı da assın o zaman. Rica edip size elemanı muamelesi yapması sinir bozucu olan. Hasta olur yaşlı olur rica eder canla başla. Kendisi çıkmayıp başkasını markete sokacak bir de yüzüne bakmayacak. Aç kapıyı alıver. Biz de online sipariş veriyoruz uzatıyorlar alıp hemen balkona dezenfekteye götürüyoruz. Düşüncesiz ve incelikten uzak buldum komşunuzun davranışını.

Ben olsam rahatsız olmam bir de karşı tarafı şu kadar önlem aldım diye iknaya hiç uğraşmam. Nihayetinde bilemeyiz bizde virüs var mı yok mu öyle değil mi yada karşımozdakinde. Ama çok kırıldı iseniz online olarak alışverişini yapabileceğini söylersiniz. Bir de evet evde kalarak virüsten korunmanın mümkün olduğunu daha bu akşam bakan söyledi evde kal güvende kal ifadeleri ile hatta. Yanı evde kalmak hayatı önemde bu süreçte keşke kimse çıkmak zorunda olmasaydı

Karantina nedeniyle normal karsilinabílir fakat bu onun kronik hasta olup olmadigiyla ya da 65yas ustu olmasiyla ya da 7/24 evde olmasiyla ve başka yardım edecek yakını olmamasiyla hos gorulebilir. Başka türlü enayi gibi hissettirebilir.

Yaslı sanıp sıze kızmıstım 20 yasında bırıne bunu yapmazdım kendı cıksın bıgun herseyını alsın sonra kapatsın kendını eve madem oyle. Bence yapma

Alerjik astimim olsa kimse icin kendimi ekstra riske atmazdim. Market mikropların kol gezdigi bir yer. Bu kadar iyi olmayın. Siz de normale göre risk grubundasınız. Nasıl olsa dışarıdayım, fark etmez demeyin lütfen.

Çok bencil ve acaip küstah, benim burdan anladığım, sizin bir acil durumunuz olsa, asla size yardımcı olmayacak,
Ayrıca insanları kullanma konusunda profesyonel ama empati konusunda sınıfta kalmış bir kişilik,
Bu tiplerin çoğu evde yalnız ölüyor yada çöp ev konusunda uzman oluveriyor😤

Bakın ben bu “zaten işe gidiyorum komşunun da alışverişini yapayım” mantığını anlayamıyorum. Hasta bir kişiye manavdaki kuyrukta denk gelseniz yeter.

Çin’de evinde risk grubu insan olmayan gençler online alışverişi yapamayan yaşlılara gönüllü kuryelik yaptı. Böyle vakalarda kapı önüne bırakmak normaldir ama sizin durumunuzda hiç değil.

“Astımım var doktor az çık dedi”. Bitti.
İyi kalbinizi gerçekten ihtiyacı olanlara saklayın, böyle insanlara değil. ❤️

Yaşlı,hasta değilse kabul edilemez bir durum bence.
Tamam yaslidir,hastadır önlem alıyor dersin,haklıdır da ama siz kapısını çalıp "markete gidiyorum,bir ihtiyacın var mı?"dememişsiniz,kendisi arayıp sipariş vermiş.
Size vebalı gibi davranmasının anlamı yok.

Kisilerin olaylara tepki verme direnme basa cikma yetileri farklidir.cok korkuyor olabilir.Her gecen gun ölümlerin arttigi su pandemide onuda anlayisla karsilamak gerekir.Ha şöyle ki sizin yaptiginiz taktire şayan ama sizde cok rahatsiz olduysaniz kendinize alisveris yapacaginiz zaman onunda alisverisini yapabileceginizi soyleyin,sadece onun icin kendinizi riske atmayin.

Siz onun için riske gireceksiniz o size kapı bile açmayacak. Yok o değil sanki siz bunu onun için yapmaya mecbursunuz öyle bir üslub hissettim. Alışveriş oncesi üşüttüm galiba boğazım ağrıyor ateşim var biraz toparlayınca alışverişinizi yapıcam diye mesaj atın. Koronasınız diye sizden gelecek malzemeleri eve alamaz o :))

Alış-veriş için seni ararsa tlf açma ardından mesaj at: kusura bakma açamadım tlfnunu bu virüs illeti sesten sese de bulaşabiliyormuş. Virüs geçene kadar seslesmeyelim, litfen çok rica ediyorum.. bitti nokta

Back
X