Dünyanın kanunu diyelim o zaman, hep bir çatışma farklı görüş olacak, kaçış yok.örtü olayını tüm halka maal etmeyin..burada pek çok arkadaş eğtim sistemi mağdurudur ..o konu bizi aşıyor..şu anki kararlara ses çıkarabiliyormuyuz sizin dediğinizle aynı durumdayız..o zaman düşünmeniz gerek bir kez daha..
çok kötü canımCanım Benım
Valla benımde tum samımı arkadaslarım sunnıdır.
Allah eksıklıklerını gostermesın, hepsı canım.
Bu ulke oyle donemlerden gecmıs kı kardes kardesı kırmıs.
Artık dıs guclerın oyununa gelmeyecegız.
Bız etle kemık gıbıyız, bolunemeyız.
Sunnı bır aıleye gelın gıttım Allah bın kerede razı olsun harıka ınsanlar.
Ayrımcılıktan nefret edıyorum ama zamanında bızler Alevı toplum olarak bu ayrımcılıgı cok gorduk.
Dayım ve onun kuzenlerı kucukken camıye gıtmısler, camı hocası bunlar alevı cocuklar dıyıp camıdekı cocukların elıne sopa verıp kovalamıslar.
Ben bunu duydugumda cok etkılenmıstım. Yazık gercekten ...
Bence de öyle, alevi arkadaşlarım var çok da severim hiç bir zamanda tartışmadık.Boyle bırsey asla olamaz.
Bız etle kemıgız, kardesız.
Aynı ırka aynı dıne sahıp ınsalarız.
Kardes kardese dusman olur mu hıc.
Gerek yok, gayet mantıklı düşünüyorum.
Kısssa kıssas canım mutlu günleerNeyse su yorumlarini okuyan herkes 3 yorum ard arda yazinca gordu nasil celistigini ama sen gayet mantikli dusundugunu dusunuyormussun.Peki.
Azinlik olunca ozgurluk kaka basortu olunca ozgurluk cici .
He canim guzel dusunce devamli kullan bunu :)
çok kötü canımozamanın hocaları öyleydi,bizi camiye gönderdiler küçüktük..elinde sopa bir adam dua öğretiyordu,bir daha gitmedim..Allahtan kurtulduk öylelerinden..allah mutluluğunu daim etsin inşallah..
aslında ateist olanlarını sormuyorum,mesela orucu başka zaman tutanlarYine aynı mantıktan gidebiliriz, namazı orucu kabul etmeyen Aleviler olduğu gibi Sünnilerde vardır.
Ateist diye nitelendirdiklerimiz bu gruba giriyor yanılmıyorsam.
aslında ateist olanlarını sormuyorum,mesela orucu başka zaman tutanlar
namazı da başka kılanlar varmış,bunlar ateist değildir heralde, fikir ayrılıkları var
yani böyle şeyler varmı,merak ettiğim için soruyorum.
Müslüman devlet değil. Halkin cok buyuk çoğunluğu musluman olan laik bir Cumhuriyet. Zoruna giden gitmeyen kim varsa bunu anlasin artik.Kimliğimde dinimin yazmasından ve Okullarda Din dersi verelmesinden gurur duyuyorum ! Burası Türkiye! Burası müslüman bir devlet! Burası İSLAM ülkesi! (benim fikrimm kimse eleştiremezde yorumda yapamaz!)
olayın özü bu işte. ayrımcılık. ötekileştirmeBurada problem Kelime-i Sahadet değil..
Problem Alevi öğrenciler diye ayrılması.
kuranı-ı kerimi Türkçeden okumanızı tavsiye edrim..Kısssa kıssas canım mutlu günleer
kuzenimin nişanlısıda alevi,yazın evleneceklerEvet muharrem ayında Peygamber efendımızın Torunları olan Hz Hasan Ve Huseyın sehıt edılırken susuz ve ac bırakılmıslardı.
O donemde onların cektıgı sıkıntıyı anlamak adına Muharrem Ayı orucu tutulur.
Ama farklı bır namaz yoktur.
Aynı namazı kılarız.
Muharrem ayı orucunun yanı sıra Ramazanda da oruc tutulur.
zorunlu din dersi neden olmasın,çoğu Müslüman olan bir ülkede,bende bunu anlamıyorum
yurt dışını hiç bilmiyorum,orası nasıl,orada da herkese seçmeli din dersimi veriyorlar
çoğu Hristiyan ülke,mutlaka kendi dinlerini tanıtıyorlardır önce
misal Avrupa'da otursak,benim hakkım yokki o dersi reddetmeye
bunun azınlıklara hak tanımamakla bir alakası yok
bende bu zihniyeti anlamıyorum hiç.
Müslüman devlet değil. Halkin cok buyuk çoğunluğu musluman olan laik bir Cumhuriyet. Zoruna giden gitmeyen kim varsa bunu anlasin artik.
şimdi önce kimse yorum yapamaz diyemeyiz. önce orada anlaşalım.Kimliğimde dinimin yazmasından ve Okullarda Din dersi verelmesinden gurur duyuyorum ! Burası Türkiye! Burası müslüman bir devlet! Burası İSLAM ülkesi! (benim fikrimm kimse eleştiremezde yorumda yapamaz!)
Olmeyelim ya cidden biliyorum cok gec ama kizim icin ozellikle kizim icin umut etmek istiyorum. Görüyorum ki gelecegi kapkaranlik ruhum daralıyorsoğuk suya konmuş yavaşca kaynatılmış kurbağalarız bence, artık haşlandık, çoktan öldük çok geç
evet bak o derse isteyen girmesin,ama ben şunu anlamıyorum,herkes istediği din dersine girsin deniyorAvrupada o dersi reddetmeye hakkin var.
Turkiyede eger hristiyansan o dersi reddetmeye hakkin var. Ama kimlikte islam yaziyosa ve bizim gibi farkli bir mezhepten geliyorsan sunni inancina gore hazirlanmis din dersini almak zorunda kaliyorsun. Bu da kucuk yasta kafayi allak bullak ediyor. Evde farkli seyler anlatiliyor. Okulda farkli. Hele ki aile benimkiler gibi asiri inancli bir farkli mezhepse cigrindan cikiyor. Sistemsel bir yanlislik var yani. Cozumu de kimlikten din hanesinin silmek. Din dersini secmeyi de ailelere birakmak.
bu nasıl bir düşüncedir inanamıyorum. nasıl faşist bir düşünce tarzı. şoktayımNokta:) Rahatsız olan kulaklarını kapatır bu kadar basit, çoğunluk önemli olmalı, azınlıklar da kaderine razı olmalı.
yok bence gayet ciddi. azınlıklar ölsün zatenİroni yapıyorsunuzdur umarım !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?