Alevi öğrenciye kelime-i şahadet getirten öğretmen görevden alındı

Dünyanın kanunu diyelim o zaman, hep bir çatışma farklı görüş olacak, kaçış yok.
Bu sadece bizim ülkemizde değil her yerde var örnekleri.

Neyse sohbetinize doyum olmaz, çıkmam gerek.

çok kötü canım ozamanın hocaları öyleydi,bizi camiye gönderdiler küçüktük..elinde sopa bir adam dua öğretiyordu,bir daha gitmedim..Allahtan kurtulduk öylelerinden..allah mutluluğunu daim etsin inşallah..

Boyle bırsey asla olamaz.
Bız etle kemıgız, kardesız.
Aynı ırka aynı dıne sahıp ınsalarız.
Kardes kardese dusman olur mu hıc.
Bence de öyle, alevi arkadaşlarım var çok da severim hiç bir zamanda tartışmadık.
Demek istediğim medyanın ya da belli kişilerin oyunu bunlar. Bizde burada birbirimizi yiyoruz işte.
Düşman etmek isteyen var mağlesef.

Gerek yok, gayet mantıklı düşünüyorum.

Neyse su yorumlarini okuyan herkes 3 yorum ard arda yazinca gordu nasil celistigini ama sen gayet mantikli dusundugunu dusunuyormussun.Peki.

Azinlik olunca ozgurluk kaka basortu olunca ozgurluk cici .
He canim guzel dusunce devamli kullan bunu :)

Kısssa kıssas canım mutlu günleer

Amin canım benım ınsallah.
Annem kardesımle benıde kuran ogrenmemız ıcın mahalledekı bır bayana yolluyordu mahallenın dıger cocuklarıda gelıyordu.
O zaman kısa kollu bırsey vardı ustumde daha 9 yasında falandım kadın bana egıldı ve boyle gıyındıgın ıcın cayır cayır yanacagını bılıyorsun dımı dedı.
Bende korkudan kılıtlendım, hayır dedım kekeleyerek hala butun konusmalar dun gıbı hafızamda.
O zaman sana seslı bır kaset dınletecegım onu dınledıkten sonra bı daha boyle gıyınmezsın dedı.
Teyıbe bır kaset koydu bır kız varmıs cok acık gıyınerek dugune gıtmıs dugunde ates atmıslar havaya ona ısabet etmıs ve kız olmus otekı dunyada yanmıs sonra mezarından cıkıp annesı acık gıymesıne ızın verdıgı ıcın alevler ıcınde annesını oldurmeye gıtmıs falan.
O kasettekı korkunc sesler cıglıklar hala kulaklarımda yankılanıyor.
Kardesımle bırbırımıza sarılıp korkudan aglaya aglaya dınledık.
Eve gıttıgımızde hala tıtrıyorduk ve tam 2 ay psıkologa gıttık.
Bızede boyle bır psıkıpat kadın denk gelmıstı ıste

Yine aynı mantıktan gidebiliriz, namazı orucu kabul etmeyen Aleviler olduğu gibi Sünnilerde vardır.
Ateist diye nitelendirdiklerimiz bu gruba giriyor yanılmıyorsam.
aslında ateist olanlarını sormuyorum,mesela orucu başka zaman tutanlar
namazı da başka kılanlar varmış,bunlar ateist değildir heralde, fikir ayrılıkları var
yani böyle şeyler varmı,merak ettiğim için soruyorum.

zorunlu din dersi neden olmasın,çoğu Müslüman olan bir ülkede,bende bunu anlamıyorum
yurt dışını hiç bilmiyorum,orası nasıl,orada da herkese seçmeli din dersimi veriyorlar
çoğu Hristiyan ülke,mutlaka kendi dinlerini tanıtıyorlardır önce
misal Avrupa'da otursak,benim hakkım yokki o dersi reddetmeye
bunun azınlıklara hak tanımamakla bir alakası yok
bende bu zihniyeti anlamıyorum hiç.

Evet muharrem ayında Peygamber efendımızın Torunları olan Hz Hasan Ve Huseyın sehıt edılırken susuz ve ac bırakılmıslardı.
O donemde onların cektıgı sıkıntıyı anlamak adına Muharrem Ayı orucu tutulur.
Ama farklı bır namaz yoktur.
Aynı namazı kılarız.
Muharrem ayı orucunun yanı sıra Ramazanda da oruc tutulur.

Kimliğimde dinimin yazmasından ve Okullarda Din dersi verelmesinden gurur duyuyorum ! Burası Türkiye! Burası müslüman bir devlet! Burası İSLAM ülkesi! (benim fikrimm kimse eleştiremezde yorumda yapamaz!)
Müslüman devlet değil. Halkin cok buyuk çoğunluğu musluman olan laik bir Cumhuriyet. Zoruna giden gitmeyen kim varsa bunu anlasin artik.

kuzenimin nişanlısıda alevi,yazın evlenecekler
aynı bizim gibilermiş,kızı tanımıyorum,resimlerini gördüm
artık düğüne inşallah.

Avrupada o dersi reddetmeye hakkin var.

Turkiyede eger hristiyansan o dersi reddetmeye hakkin var. Ama kimlikte islam yaziyosa ve bizim gibi farkli bir mezhepten geliyorsan sunni inancina gore hazirlanmis din dersini almak zorunda kaliyorsun. Bu da kucuk yasta kafayi allak bullak ediyor. Evde farkli seyler anlatiliyor. Okulda farkli. Hele ki aile benimkiler gibi asiri inancli bir farkli mezhepse cigrindan cikiyor. Sistemsel bir yanlislik var yani. Cozumu de kimlikten din hanesinin silmek. Din dersini secmeyi de ailelere birakmak.

Kimliğimde dinimin yazmasından ve Okullarda Din dersi verelmesinden gurur duyuyorum ! Burası Türkiye! Burası müslüman bir devlet! Burası İSLAM ülkesi! (benim fikrimm kimse eleştiremezde yorumda yapamaz!)
şimdi önce kimse yorum yapamaz diyemeyiz. önce orada anlaşalım.
siz gurur duyarsınız.ama başkası istemeyebilir. inançsız olan mesela
gelelim burası islam ülkesi lafına. işte orada olayı bilmiyorsunuz.
brası müslüman devlet yada islam ülkesi değil.
burası laik bir devlet ve ülke. laikliğin ne olduğunu şöyle açıklayalım.
Hukuki tanımlara göreyse en yaygın tanım, devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır.' Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir problem sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte din adına devlet düzenini bozacak davranışları önlemekle yükümlüdür.

Atatürk'e göre lâiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürluğü de demektir.

soğuk suya konmuş yavaşca kaynatılmış kurbağalarız bence, artık haşlandık, çoktan öldük çok geç
Olmeyelim ya cidden biliyorum cok gec ama kizim icin ozellikle kizim icin umut etmek istiyorum. Görüyorum ki gelecegi kapkaranlik ruhum daralıyor

evet bak o derse isteyen girmesin,ama ben şunu anlamıyorum,herkes istediği din dersine girsin deniyor
bu mümkün değilki,her din dersi nasıl verilsin?
çorba olur bunun imkanı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…