Alevi öğrenciye kelime-i şahadet getirten öğretmen görevden alındı

bu nasıl bir düşüncedir inanamıyorum. nasıl faşist bir düşünce tarzı. şoktayım

Ben de anlayamıyorum hala geçmişteki başörtüsü örneğini vermiş rahatsız belli ki bu durumdan ve bu durumdan rahatsız olduğu halde yine de birilerinin üzülüp,dışlanmasını istiyor.Garip bir düşünce gerçekten insan kendi içinde samimi olmalı önce bana yapılmasından hoşlanmadığım şeyi ben niye başkasına yapayım ya da yapmalarına göz yumayım ?

Herkesin içerisinde çocuğu aşağılamış ayrıştırmış utanmaz,

onun haddine mi düşmüş diyeceğim de cesareti nereden aldığı bes belli

lütfen düşüncelerine baktım. Kemalizmi karıştırma sakın bu düşüncelerine. sakın ha

buralar yine karışmış
arkadaş hepiniz aynı olsanız fabrika yapımı gibi hiç güzel bir hayat olur mu
herkes farklı farklı ki hepimiz birbirimizden bir şeyler öğrenip değişiyor gelişiyoruz

özgürlüklere saygı ama azınlıklar bana ne olayı. çelişkilerrden bir demet

evet bak o derse isteyen girmesin,ama ben şunu anlamıyorum,herkes istediği din dersine girsin deniyor
bu mümkün değilki,her din dersi nasıl verilsin?
çorba olur bunun imkanı yok.

Hayir bence her din dersinin verilmesine gerek yok. Belki dinler tarihi adi altinda bir ders verilebilir. Ama cok da gerekli oldugunu dusunmuyorum.

Tek sorun farkli mezheplerinin sunni dersine mecbur birakilmasi su an.

Bilmem neler yarildi? Ben hicbir sey yarmadim kimseye. Neden bu ayrimcilikla ugrasiyorum.

Simdi ben azinligim sana gore. Ne yapayim peki. Bana cozumun nedir? Inancimi yasayabilecegim bi ulke de yok baska. Zamaninda dedecikler baskilardan iskencelerden kacmis turkiyeye sirf dinini yasayabilecek diye. Cok sukur yasadi da kendisi. Ben de simdi baska bi laik ulkeye mi kaciyim? Bizim kaderimizmis napalim mi diyim?

Ne kadar hassas öğrencilerimiz var Yarabbim.. Bir bizim hassas olma hakkımız yok.

kuzenimin nişanlısıda alevi,yazın evlenecekler
aynı bizim gibilermiş,kızı tanımıyorum,resimlerini gördüm
artık düğüne inşallah.

Inanın bır fark oldugunu dusunmuyorum.
Artık Alevı-Sunnı sıfatlarını kullanmayı dahı sevmıyorum.Muslumanız sonucta..
Hımm umarım mutlu olurlar

Dimi ya cocuk da amma abartmis..

Yani bir bu haber için demiyorum, farkettiyseniz son dönemlerde hep buna benzer şeyler duyuyoruz. Yok öğretmen kızmış, azarlamış, benim çocuğum çok hassas, psikolojisi bozuluyor bilmem ne.. Biz de öğrenciydik, hem de nasıl bir dönemde öğrenciydik, çok şükür sağlam insanlarız.

iyimiydi yaşadıklarımız. sindirildik. susturulduk. haklarımızı saavunamadık. bak şimdi aferin savunmuşlar kendilerini. dışlanmayı kabul etmemişler

ya birde farklı inançta olanlar başka ülkeye gitsin denilmiş. yok ben bunları okudukça kötü oluyorum. çıkayım bdvye bakiim.
ben görmezden gelmiştim ama sen kaçırmamışsın, neden görmezden geldim, çünkü konuşabilmek anlaşabilmek imkansız, böyle durumlarda görmezden geliyorum

yaşamasınlar ölsünler
farklı inanç farklı ırk da neymiş ıyyy
inan hiç gülemedim. içim acıdı bu düşünceye
ben görmezden gelmiştim ama sen kaçırmamışsın, neden görmezden geldim, çünkü konuşabilmek anlaşabilmek imkansız, böyle durumlarda görmezden geliyorum
ya görmezden gelmek lazımda ,yapamıyorum bunu ben.

inan hiç gülemedim. içim acıdı bu düşünceye

ya gelmek lazımda ,yapamıyorum bunu ben.
ya ciddi değilim tabikiii
ama yani ben de bu zihniyeti anlamıyorum ondan
sinir oluyroum o öyle şu böyle beriki şöyle
çok ciddiyim çok sinir oluyorum

iyimiydi yaşadıklarımız. sindirildik. susturulduk. haklarımızı saavunamadık. bak şimdi aferin savunmuşlar kendilerini. dışlanmayı kabul etmemişler

Ben bir eğitimci olarak yeni eğitim sistemimizi beğenmiyorum, pek çok eğitimci de beğenmiyor. Ben asla bir çocuğa hakaret etmem vurmak şöyle dursun. Ama öğretmenin otoritesi artık yok, elinde hiçbir kozu kalmadı. Koz derken de şiddeti kastetmiyorum. Çocuklar bunu bildiklerinden her türlü şeyi öğretmenin suratına söyleyebiliyor. Bu haberle ilgili konuşmuyorum yalnız yanlış anlaşılmasın. Ben sadece haber içeriğindeki çocukların ne kadar hassas olarak gösterildiği kısma gönderme yaptım. Neyse konuyu saptırmayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…