Alevi öğrenciye kelime-i şahadet getirten öğretmen görevden alındı

ya ciddi değilim tabikiii
ama yani ben de bu zihniyeti anlamıyorum ondan
sinir oluyroum o öyle şu böyle beriki şöyle
çok ciddiyim çok sinir oluyorum
olay ne biliyormusun. kendi inancını düşünceni başkasına zorla kabul ettirmek.
oysa birbirimizi olduğu gibi seveblmeyi öğrensek. olduğu gibi kabul etsek.
o kadar zormu bu. anlıyamıyorum.

olay ne biliyormusun. kendi inancını düşünceni başkasına zorla kabul ettirmek.
oysa birbirimizi olduğu gibi seveblmeyi öğrensek. olduğu gibi kabul etsek.
o kadar zormu bu. anlıyamıyorum.
aynen
herkes aynı olamaz ki ya işte onu bir anlasak o da öyle inanıyor bırak yani
yıllardır nedir insanların birbirine çektirdiği
sen şusun olamaz asla ya öleceksin ya da bu olacaksın o kadar
böyle bir şey olabilri mi ya

yok öğretmenlere saygı duyarım. mesleğiniz zor bir meslek ve kutsal bir meslek. ama bu sizlerin mesleğinizin kutsallığını yok etmez. her meslekte var böyleleri

Bence de din dersi secmeli ders olmali. Turkiye'de her turlu dine mensup olanlar veya dinsiz olanlar bir yana, su anda mufredatta olan din dersi sadece Sunni'lerin inanc ve ibadetlerine gore hazirlanmistir, ve bu yuzden herkese Sunni inanci dikte edilmekte, ogretilmektedir. Halbuki Islamda 4 mezhep var, ayrica bir de Alevilik var, okullarda ogretilen din dersi bunlari kapsamaz, 4 mezhebin adindan bahseder sadece icerigine girmez, bu mezheplere veya Alevilige mensup insanlara bir Sunni gibi ibadet etmeyi ogretir.
Yurtdisinda nasil oldugunu merak edenler olmus. Ben Amerika'dayim, o yuzden buradaki durumdan bahsedeyim: Yurtdisinda din bilgisi once ailede ogretilir, onlarda da cesitli mezhepler vardir, hangi mezhebe bagli oldugun ve nasil ibadet edecegini ilk olarak ailen ogretir. Her mezhebin kendine ait kiliseleri vardir. Herkes inandigi mezhebe ait kiliseye gider, halkin yuzde 90 i her hafta sonu ibadet icin kilisededir. Din kilisede ogrenilir, isteyenler kiliselerdeki din derslerine gidip dinini ehil kisiden ogrenmekte ozgurdur, bu hizmetler de ucretsizdir. Bazi dindar universitelerde zorunlu din dersi vardir, hangi bolumu okursan oku en az bir somester bir din dersi alman gerekir. Ben de boyle bir universitede okudugum icin bir donem din dersi aldim. Ancak burada okulda alinan din dersi Turkiye'de okulda alinan din dersinden cok farkli. Burada ogretilen Hristiyan tarihi, dinin ve Hz. Isa'nin dogusu, bu konudaki Hristiyanligin ve diger mezheplerin genel inanci, Incilde yazanlardan bir donemde dersin kapsayabilecegi kadari, kimler tarafindan yazildigi, bu konudaki arastirmalar/deliller, ve istedigin kadar soru sorma hakki. Buradaki din dersi ibadete girmez, onu ogretmeyi ait oldugun kiliseye birakir. Zaten bu zorunlu din dersi sadece Hristiyanlar icin de degildir, butun diger dinlerden gelen ogrenciler de almak zorunda oldugundan Hristiyanliga ait genel bilgiler icerir sadece. Din adami olmak isteyen Hristiyanlar icin derinlemesine daha bir cok din dersi var tabii, ama onlar sadece din adami olmak isteyen ilahiyatcilar icin.. Herkes icin degil.

Hayir bence her din dersinin verilmesine gerek yok. Belki dinler tarihi adi altinda bir ders verilebilir. Ama cok da gerekli oldugunu dusunmuyorum.

Tek sorun farkli mezheplerinin sunni dersine mecbur birakilmasi su an.
niye verilmeyecekmiş pardon
siz istemiyorsunuz,bizde verilmesini istiyoruz.
sadece o derse girmek istemeyen girmeyebilir o kadar.

Kimliğimde dinimin yazmasından ve Okullarda Din dersi verelmesinden gurur duyuyorum ! Burası Türkiye! Burası müslüman bir devlet! Burası İSLAM ülkesi! (benim fikrimm kimse eleştiremezde yorumda yapamaz!)
Neeeeeeee allah icin ne diyorsunuz yaa senin dinin farklı benimkisi farklı benle sen bir degiliz ...
Niye olsun ki islam ülkesiymiş..ben etrafımda binlerce alevi var neresi islam ülke..

burada senle hemfikirim. seçmeli olmalı. isteyen girsin istemeyen girmesin
yani din dersi verilmesin gibi saçma bir düşünce yok
gerçi sen bunda hemfikir değilsin galiba ama istemeyen girmesin kardeşim
bu kadar açık ve net.

yani din dersi verilmesin gibi saçma bir düşünce yok
gerçi sen bunda hemfikir değilsin galiba ama istemeyen girmesin kardeşim
bu kadar açık ve net.
yok okumak isteyen girsin istemeyen girmesin dedim. yanlış yazdım isteyen isteyen yazmışım 2 kere. istemeyen olacaktı. düzelttim. seçmeli olmalı kısaca.

biz aylardır seçmeli olsun diye konuşurken ilkokul 1. sınıftan itibaren zorunlu oldu bile, hatta anaokulunda olacakmış galiba ondan tam emin değilim

İşte bizdesecmeli olsun diyoruz..
Allah allah anlama kıtlıgı var vallahi herkezde..neden zorunlu olsun ki
yahu sen ne kadar terbiyesizsin cidden,herkese hakaret ediyorsun
farkındamısın?
yok anlama kıtlığı ,yok kuş beyinli,tövbe yarabbim ya
islam ülkesi olmasın diyorsun,zaten bu ülkenin bi dini yok,çoğunluğu müslüman
sen niye aleviyim diye kendini ayırıyorsun deminki yorumunda böyle yazmışsın
ben aleviyim niye islam ülkesi olsun diye
niye sizde Müslüman değilmisiniz,Alevilik başka bir dinmi?

yok okumak isteyen girsin istemeyen girmesin dedim. yanlış yazdım isteyen isteyen yazmışım 2 kere. istemeyen olacaktı. düzelttim. seçmeli olmalı kısaca.
istemeyen girmesin,ama din dersi verilmeli diyorum.

Devletin dini olmaz orda yaşayanların dini olur!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…