Alınan hediyeler eski eş kişisine verilmeli mi ve mehir istenmeli mi?

Rahmetlinin bu yaptıkları kendisiyle harcadığınız 3 senenin beli bile değil. Üstelik size doğru düzgün kocalık yapamayan kendisi.
Bence bence rahmetliye acımayı bırakıp kendinize baksanız iyi olur.

Nasıl içiniz rahat edecekse öyle yapın. Nasıl huzurlu olacaksanız .
Huzurlu olacağım tek şey tek bardak dahi almamak… Yemin olsun…
Ama vakti zamanında kına takılarını aldılar, babam benim kınamı kendi cebinden verdi…
Biz en baştan beri hiç hiç tamah etmedik ama yine yaranamadık ki boşanıyoruz.
Akıl akıldan her zaman üstündür buradaki arkadaşları dinleyeceğim, öncekinde dinledim çok iyi yaptığımı gördüm…

Tecrübe denen şey çok önemli

Noterde tasdikleyin.

Evlilikte verilen hediyeler geri gonderilmemeli, liseli sevgililer gibi olur. Mehirinizi tam olarak alıp hayatınızı kurun.

Bişey
gönderme mehirni de al boşanmadan niye istemedin bunları

Sonra cok pişman olacaksınız isteyin isteyin isteyin o çoktan başladı yeni hayata sen burda bu konuları soruyorsun cok geç olmadan iste ailene bakma zaten herşeiy bilmiş gibi okurlar hep

Bişey

gönderme mehirni de al boşanmadan niye istemedin bunları
boşanmadan önce mi istenir?
Daha anlaşmalı boşanma için Yanyana gelmedik bir hafta sonra geleceğiz Yanyana…
Boşanmadan önce mi eşyalarımı almak için gitmeli ve mehir konusu açılmalı?

ZemheriPoyraz bir fikrin var mı yavru bu mehir ve eşyalar işini önceden mi konuşmam lazım boşandıktan sonra mı

boşanmadan önce mi istenir?
Normalde adam olan istetmez alır.

Neyse konu sahibi ne kadar da durumun iyi olsa bile hakkın olanı al.
Al altınlarını bozdur VS git kendine güzel çamaşırlar al,pijamalar cilt kokuları madem ondan bir şey istemiyorsun kendini mutlu et(ha ben altın bozdurup bunları alma tarafları değilim,ama madem önemsiz bozdur kopeklere mama al,öğrenciye burs ver,ama bırakma)

Boşanmadan önce Herşey konuşulur uzlaşılır anlaşmalı boşanma davası açılır boşanma olunca hiçbir şey alamazsın bende. Bu süreçten geçtim ama boşanma olmadı avukata bile gittik bakalım inşallh cesaret edip bende senin gib boşanıyorum artım demek istiyorum

Hediyeleri geri verme bence.
Madden yada manen o kadar paylaşım var evlenmişsiniz sonuçta. Ergen sevgili olsan neyse de.
Kullanmaya İçin sinmiyorsa satarsın ama vermek bence doğru değil.
Mehir konusunda da tamamını al, hakkın neyse sende kalsın.

Umarım çok saçma bulmadınız tek çöp istemeyişimi o kadar nefret ettirdiler ki yoksa babamda parayı yerden bulmuyor adam mutfağım için o kadar şey aldı etti bırakmak istesem de bırakmayacağım en kötü etrafımda yeni evlenecek insanlara vereceğim eşyaları…
Takılar konusunda birikim yaparım bir yerde durur diğerlerini hep yapan insanlarız zaten.
Mesele o kadar bıktım ki ay o kadar imdat diye bağırıyor ki içim tez zamanda bitsin Rabbimden tek istediğim bu

İnşallah tez zamanda kurtulursunuz

Sen ne diyorsun nafaka vs.

Üç yıllık eşiyim neyin nafakasını ve neyin mal bölüşmesini isteyeceğim ya kendime yakıştıramam
Bu konuda haklı buldum sizi, birkaç yıllık evlilikte ortada çoluk çocuk da yoksa evlilik süreci boyunca maddi manevi yıpranmalar vb yaşamamışsam ben de sizin gibi mal mülk nafaka talep etmezdim ama size alınan hediyeleri geri iade etmenize gerek yok mehirinizi de tam olarak isteyin zira mehir de maldan mülkten bağımsız şahitler huzurunda söz verilmiş yerine getirilmesi gereken bir hak.

Mehir dinen hakkınız borçları için verirken bagislayarak helal ederek verdiyseniz alınıyor mu bilmiyorum bizim dini nikahimizda eşimin bana mahir ettiği altından 15gram eksikti hoca borç olarak ödemesi gerekiyor demişti eğer ben bağışlayıp helal olsun dersem vermesine gerek yok demişti bende bagislamistim. (Kimse bisey demesin benim bildiğim bu araştırın iyice. Mesela eşine sadakatsizlik eden kadın mehrini alırsa o kadına haram oluyormuş mehir konusunu araştırırken öğrenmiştim)

Bence ortada bir çocuk yoksa hic böyle şeyler için gereksiz iletişime girilmemeli. Ne hediyelerini ver ne mehiri iste. Adam olan zaten eşini mağdur etmeden ayrılmalı bence eğer kadında çok büyük yüz kızartıcı bişey yoksa. Çok ihtiyacın var mı mehire? Ne kadardı?

Ne hediyesi canım ya sen sevgilimisin. Eşin evlilik içinde almış etmiş .. mecbur almaya
Mehirini iste ve düğünde takılan bütün altınlarda kadının oluyordu galıba ,onlarıda iste
Nekadar naifsin..cok üzülürsün

Eğer bir evlat sahibi olsaydım asla ceketi alıp çıkmazdım onun için maddi manevi savaşırdım ama çok şükür yok… Kendi malında varlığı içinde Rabbime havale ediyorum…
Evet Mune mehir isteyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…