Alınmakta haksız mıyım bilemedim

demekki gitmelerini gerektiren bi durum var sizede acik acik gidi evinize diyememis,ogluna demis oda sana kibarca evimize gidelim demis..boyle olmus olamazmi.. yoksa siz cani istedi cagrdi..cani istemedi postaliyor gibimi dusunuyorsunuz?

esinin veya ailesinin neden paylasmak istemedigine dair fikir verdim ama hadi diyelim bilrek disliyorlar amaaaan bosverinn.. esinle aran iyiyse,,ucu size dokunan b is yoksa ne halleri varsa orsunler,,anlatmasinlar daha iyi iste..
evet 40 cikarma bizdede var ama bakici olana cnm..bende bi sure yanliz kaldim filan ama iste olmayinca olmaz nolucakkki esinde varya hem yaninda yanliz degilsinki..

canımcım bu benim istediğim bişey değil. adet olmuş işte. ben hiç istemem çünkü ben kimsenin yanında rahat edebilen biri değilim. bana göre evimde yalnız olsam daha iyiydi.zaten bebeğime hep kendim baktım, benden başka kimse daha altını bile değiştirmedi oğlumun. ev işlerini de hallederdim o uyurken. ama böyle gelmiş böyle gidiyor. ilk iki gün bizim evde kaldık. baktık olmuyor onlara geldik işte napalım.bu dışlama konusu da şöyle aslında kayınvalidem eşi ve kızı kendi aralarında olsa hiç ilgilenmem ama eşimi de işin içine kattıkları zaman ister istemez ben ne oluyorum acaba burda diyorum..

Gereksiz alınganlık yapıyorsunuz.
Kadıncağız günlerce bakmış size.
Kaldı ki 25 günde artık kendi işinizi kendiniz görecek duruma da gelirsiniz.
Elbette kızının yanına gidecek ve bunu siz dahil kimseye açıklamak zorunda değil.

Dipnot: Bebeklerin kucağa alışması diye birşey yoktur. Eski zamanlarda gelinler bebeklerini çok kucaklarına almasın ki ev işlerini yapabilsin diye kayınvalidelerin uydurduğu bir safsatadır. Siz bebeğinizi ne kadar çok kucaklarsanız o kadar iyi olur. Sizin kucağınızdan başka bir yer onu mutlu edemez. Bol bol sarılın, kucaklayın, ten teması sağlayın.
Zaten bikaç ay sonra siz isteseinzde o sizin kucağınıza gelmeyecek.

demekki gitmelerini gerektiren bi durum var sizede acik acik gidi evinize diyememis,ogluna demis oda sana kibarca evimize gidelim demis..boyle olmus olamazmi.. yoksa siz cani istedi cagrdi..cani istemedi postaliyor gibimi dusunuyorsunuz?
yok canım öyle düşünmüyorum, Allah korusun. kızının yanına gitmesini, gerektirecek kadar mühim bi konu var ve bana sadece x'in canı sıkılmış deniyor. garibime giden o.

Gereksiz alınganlık yapıyorsunuz.
Kadıncağız günlerce bakmış size.
Kaldı ki 25 günde artık kendi işinizi kendiniz görecek duruma da gelirsiniz.
Elbette kızının yanına gidecek ve bunu siz dahil kimseye açıklamak zorunda değil.

Dipnot: Bebeklerin kucağa alışması diye birşey yoktur. Eski zamanlarda gelinler bebeklerini çok kucaklarına almasın ki ev işlerini yapabilsin diye kayınvalidelerin uydurduğu bir safsatadır. Siz bebeğinizi ne kadar çok kucaklarsanız o kadar iyi olur. Sizin kucağınızdan başka bir yer onu mutlu edemez. Bol bol sarılın, kucaklayın, ten teması sağlayın.
Zaten bikaç ay sonra siz isteseinzde o sizin kucağınıza gelmeyecek.

kucağa alışması çok da mesele değil, zaten emzirirken alıştı sanırım kucağa. burda mesele bi tanecik torunumuz,alışsın alışsın diyip, sen mi taşıyıverceksin sürekli dediğimde taşırız diyip sonra daha 25 günlükken gitmesi. anlatabiliyo muyum acaba?

kafama takılan bazı şeyler var. işin içinden çıkamadım, eşimle de muhalefete düştük. bana büyütüyosun, sen işine bak falan diyo. siz söyleyin bari haksız mıyım? konuyu anlatmaya nerden başlasam bilemiyorum. şimdi ben 25 gün önce sezeryanla doğum yaptım. annem ve kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyoruz. doğumdan sonra evimde kalsaydım kayınvalidem kırk çıkana kadar bizde kalacaktı (sanırım, artık emin olamıyorum çünkü). annem evde hasta babaanneme baktığı için sık gelemese de illaki ona destek olurdu. ama doğumdan kısa bi süre önce eşim. doğumdan sonra bi süre annemlerde kalalım dedi. ben de başta istemesem de, hem bizim ev çok aşırı sıcak olduğu için, hem küçük olduğu için hem de kadıncağız düzenini bozup bize taşınmasın diye kabul ettim. hastaneden çıktıktan sonra geldik kayınvalidemlerde kalmaya başladık. Allah'ı var kayınvalidem bana gül gibi baktı. yemeğimi bile önüme getirdi o derece. ben sadece bebeğimle ilgilendim başka hiç bişeye elimi bile sürmedim. yalnız bu arada annesiyle telefonda konuşurken 'ben gelin oldum senin haberin yok demesi çok gücüme gitti' yani o benim gelinimmiş gibi bana hizmet ediyomuş onu söylüyo. herneyse görmeyelim duymayalım. neyse böyle böyle bugüne kadar geldik. öte yandan eşimin bi kız kardeşi var. başka bi şehirde tek başına yaşıyo, çalışıyo. eşim tanıştığımızdan beri sürekli kardeşinin 5 yaşında bi çocuk zekasına sahip olduğunu söyler durur. sanırım çok saf ve iyi niyetli olduğu için öyle söylüyo. şimdiye kadar ailece hep onun sorunları, ipsiz sapsız sevgilileriyle falan uğraşmışlar. kayınvalidemler de devamlı onun yanına giderler uzun zaman kalırlar. hatta ben daha önce ben dokuz aylık hamileyken niye gidip orda kalıyolar diye de konu açmıştım. doğuma on gün kala geldiler. ayrıca bi de kayınvalidemin herşeyi gizli saklı yapmaya çalışmak gibi bi huyu vardır. ben de bundan çok rahatsız oluyorum. dün eşim bana iş yerinden mesaj attı, artık eve dönelim mi diye. ben de hayırdır dedim. evimde uyumak istiyorum artık falan dedi. ben hiç işkillenmedim. akşam kendi aralarında konuşurlarken anladım ki yine istanbula gideceklermiş. eşim de muhtemelen onun için eve gidelim diyo ama bana bunu söylemiyo. yine de bana bişey söyleyen olmadı. yalnız akşam eşime dedim ki bebeğin kırkı bile çıkmadan gittiklerine göre önemli bi durum var heralde. o da her zmaan ki gibi bilmiyorum dedi. sabah kayınvalidem biz gider 2-3 gün kalır geliriz, sonra yine alırım ben sizi buraya dedi.ben niye gidiyosunuz ki, bişey mi var dedim. el cevap; x'in (görümcem) canı sıkılmış...
şimdi mesele şu;
1-yine önemli bişey var belli ve daha önce olduğu gibi yine benden saklanıyor, özetle dışlanıyorum..
2-sürekli çocuğa bakacağını söyleyen kayınvalidem, daha kırkı çıkmadan bırakıp gidiyor. ben zaten biliyodum bakmayacağını da tescillenmiş oldu. ayrıca çocuğu sürekli kucağına aldığında ben kucağa alışmasını istemiyorum dedikçe o alışsın alışsın, dedi. sen mi taşıyıverceksin anne her zaman dediğimde de taşırım dedi. bu tartışmayı defalarca yaşadık. gidip aylarca kızının yanında kalacağını kendisi de bildiği halde girdi benimle bu tartışmaya.
3-eşim neden onlara uyup bana böyle yabancıymışım gibi davranıyor?

söylemek zorunda değil ki kaynanan
belki gerçekten özel bir durum vardır

bebeklerin kucaga alinip sevilmesi cok guzel..ama her agladiginda kucaga alinmaz..uyku saati gelmisse mesela..veya bebek sallanmayada alisir..alismaz diyen olmasin bosyere ..cunku bazi bebekler o kadar alismiski sallayinca susuyor anca.. ama tabiki bebek alinmaz diye biseyde yok..ben kendi ogumdanda biliyorum bunu..surekli kucakta oldugu gunden sonra yine butun gun kucakta olmak istiyor ta ki ben butun gun belirli zamanlar alip sevip sonra kucagima almadigim zaman tekrar kendi halinde oynamaya basliyor..bebek bu yani bi zekasi var sonucta ..ama arkadas onu buyuk bi sorun etemis zaten bi ornek vermis sanirim..

bence kim ne yapiyorsa yapsin birak..bunuda gormezden gel aman neyse de gec..cooook buyu bi sorun degill.. ama esinle bi ara konus..cnm neden benimle acik acik konusmuyorsunuz..bende bilsemya olan biteni bende sizin ailenizden degilmiyim..destek olmak isterim filan..

Son düzenleme:
bence de gereksiz alınganlık canım kayınvaliden günlerce bakmış yemeğini bile önüne getirmiş çoğu kayınvalide yapmaz bunu söyleyeyim..telefonda dediği şeye de takılma şaka yapmıştır rahatsız olsa sana söylene söylene yemek getirir arada bir başına kakardı emin ol!benim annem 1 hafta kaldı gitti yanımda;kayınvalideme de tel açması zoruma gitti artık sen gel diye..kayınvalidem de 5 gün kaldı sonra yanına aldı götürdü şimdiki aklım olsa kimseye ihtiyacım yok sağolun derdim..sezeryan da olsa 25 günü geçmiş doğumun artık şükür kendin bakabilirsin bebeğine neden başkasına muhtaçmış gibi hissedesin ki kendini.bırak onlar da gitsin istediği yere sen de bebeğinle tamamaen yalnız kalıp bu yalnızlığın tadını çıkar onunla başbaşa..çünkü ben 2 ay hep kalabalıkta kaldığım için o kadar hasretle beklemiştim ki bebeğimle yalnız kalmayı..kayınvalidene kucağa alışmasın dediğpinde başka kayınvalideler olsa çok ters cevaplar verir emin ol sana bişi de dememiş bence kayınvaliden seni seviyor....ha kızına gelince ne yapsın kadın demekki kızını zaptedemiyorlar...başedemediği için de gitmek zorundalar.Allah herkese evladın da hayırlısını versin.söyleyemiyorsa hakikaten söylemeye çekindiği bir durumdur.yani alınganlığa lüzüm yok bak kadın sana o kadar bakmış hiç iş yaptırmamış önüne yemekler gül gibi oh...ben gittim kayınvalideme Allah var onlar da güzel baktı ama 1 hafta sonra başladı "oyyy bu evler 1 haftada toplanmaz kendine gelmez "diye..laf vurdu ..o kadar yapabiliyodum ev işini.ama hergün süpürge 2 katlı evine alta da üste de açılmalıymış.herkes yatağını dağıtır gider kimse toplamazdı 3 odanın yatağı yorganı dağınıklığı bana aitti...bir yandan devamlı altına dolduran ufak bebek bir yandan normal doğuma göre zor olan bir normal doğumun sancılı dikişlern hala içeride kalması.bir yandan laf duymam "bu ev 1 haftada toplanmazmış"..senin kayınvaliden bunları yapmamış...akşam yemeğinden sonra yatsam uyusam diye bakardım yetmez üstüne millet gelir herkesin muhabbeti uzar çay faslı ..çay doldur bekle çaylarının bitmesini...ayakta uyurdum resmen...gece bebek de uyutmazdı..hiç ağlatmazdım ıh derse uyanıverir ağlatmaya gerek kalmadan emzirir onunla ilgilenirdim odamda sessizce.ertesi gün sorardı bebek uanmadı heralde diye yok ben ağlatmıyorum hiç uyandı tabi dediğimde inanmazdı ağlamadı ki derdi..oruca dayanamadım tansiyonum düştü bunun lafını etti...
sen de kayınvaliden bunları yapmamış iş beklememiş ona neden kırılıyorsun anlamıyorum.seninki lohusalığın verdiği alınganlık duygusallık ilgi bekleme modları canım..bebeğinle iyi vakit geçir kendini üzmeye yer arama.

bence de gereksiz alınganlık canım kayınvaliden günlerce bakmış yemeğini bile önüne getirmiş çoğu kayınvalide yapmaz bunu söyleyeyim..telefonda dediği şeye de takılma şaka yapmıştır rahatsız olsa sana söylene söylene yemek getirir arada bir başına kakardı emin ol!benim annem 1 hafta kaldı gitti yanımda;kayınvalideme de tel açması zoruma gitti artık sen gel diye..kayınvalidem de 5 gün kaldı sonra yanına aldı götürdü şimdiki aklım olsa kimseye ihtiyacım yok sağolun derdim..sezeryan da olsa 25 günü geçmiş doğumun artık şükür kendin bakabilirsin bebeğine neden başkasına muhtaçmış gibi hissedesin ki kendini.bırak onlar da gitsin istediği yere sen de bebeğinle tamamaen yalnız kalıp bu yalnızlığın tadını çıkar onunla başbaşa..çünkü ben 2 ay hep kalabalıkta kaldığım için o kadar hasretle beklemiştim ki bebeğimle yalnız kalmayı..kayınvalidene kucağa alışmasın dediğpinde başka kayınvalideler olsa çok ters cevaplar verir emin ol sana bişi de dememiş bence kayınvaliden seni seviyor....ha kızına gelince ne yapsın kadın demekki kızını zaptedemiyorlar...başedemediği için de gitmek zorundalar.Allah herkese evladın da hayırlısını versin.söyleyemiyorsa hakikaten söylemeye çekindiği bir durumdur.yani alınganlığa lüzüm yok bak kadın sana o kadar bakmış hiç iş yaptırmamış önüne yemekler gül gibi oh...ben gittim kayınvalideme Allah var onlar da güzel baktı ama 1 hafta sonra başladı "oyyy bu evler 1 haftada toplanmaz kendine gelmez "diye..laf vurdu ..o kadar yapabiliyodum ev işini.ama hergün süpürge 2 katlı evine alta da üste de açılmalıymış.herkes yatağını dağıtır gider kimse toplamazdı 3 odanın yatağı yorganı dağınıklığı bana aitti...bir yandan devamlı altına dolduran ufak bebek bir yandan normal doğuma göre zor olan bir normal doğumun sancılı dikişlern hala içeride kalması.bir yandan laf duymam "bu ev 1 haftada toplanmazmış"..senin kayınvaliden bunları yapmamış...akşam yemeğinden sonra yatsam uyusam diye bakardım yetmez üstüne millet gelir herkesin muhabbeti uzar çay faslı ..çay doldur bekle çaylarının bitmesini...ayakta uyurdum resmen...gece bebek de uyutmazdı..hiç ağlatmazdım ıh derse uyanıverir ağlatmaya gerek kalmadan emzirir onunla ilgilenirdim odamda sessizce.ertesi gün sorardı bebek uanmadı heralde diye yok ben ağlatmıyorum hiç uyandı tabi dediğimde inanmazdı ağlamadı ki derdi..oruca dayanamadım tansiyonum düştü bunun lafını etti...
sen de kayınvaliden bunları yapmamış iş beklememiş ona neden kırılıyorsun anlamıyorum.seninki lohusalığın verdiği alınganlık duygusallık ilgi bekleme modları canım..bebeğinle iyi vakit geçir kendini üzmeye yer arama.

bebeklerin kucaga alinip sevilmesi cok guzel..ama her agladiginda kucaga alinmaz..uyku saati gelmisse mesela..veya bebek sallanmayada alisir..alismaz diyen olmasin bosyere ..cunku bazi bebekler o kadar alismiski sallayinca susuyor anca.. ama tabiki bebek alinmaz diye biseyde yok..ben kendi ogumdanda biliyorum bunu..surekli kucakta oldugu gunden sonra yine butun gun kucakta olmak istiyor ta ki ben butun gun belirli zamanlar alip sevip sonra kucagima almadigim zaman tekrar kendi halinde oynamaya basliyor..bebek bu yani bi zekasi var sonucta ..ama arkadas onu buyuk bi sorun etemis zaten bi ornek vermis sanirim..

bence kim ne yapiyorsa yapsin birak..bunuda gormezden gel aman neyse de gec..cooook buyu bi sorun degill.. ama esinle bi ara konus..cnm neden benimle acik acik konusmuyorsunuz..bende bilsemya olan biteni bende sizin ailenizden degilmiyim..destek olmak isterim filan..

amaan konuşmam artık siz haklısınız. bana bişey söylemek zorunda değiller. kendi aile meseleleri. eşim, kardeşi, annesi, babası... kendi AİLE meseleleri.. hatta en iyisi eşim de gitsiz bence onlarla daha iyi destek olurlar, sorunlarını çözerler kızlarının. benim ailem de oğlum..

kucağa alışması çok da mesele değil, zaten emzirirken alıştı sanırım kucağa. burda mesele bi tanecik torunumuz,alışsın alışsın diyip, sen mi taşıyıverceksin sürekli dediğimde taşırız diyip sonra daha 25 günlükken gitmesi. anlatabiliyo muyum acaba?

25 günlükken gitmişşşş yapma benim annem 1 hafta durup gitti..25 günde bebek de anne de kendine gelir ihtiyaçlarını karşılayabilir anne kendi kendine canım..

aman canım Allah sana kolaylık versin. benim bakıma ihtiyacım yoktu dediğim gibi hasteneden çıktığımdan beri her işimi kendim görebilecek durumdayım. ama o içinden geldi yaptı Allah razı olsun. bana sen sadece bebeğine bak o yeter dedi. ayrıyetten bebekle ilgilenmeye bile çalıştı. hakkını yiyemem kesinlikle. ama dediğim gibi ben zaten bakıma ihtiyacım olduğu için gelmedim buraya. onların düzeni bozulmasın, kadın evini bırakıp bize taşınmak zorunda kalmasın diye geldim. çünkü gelmesem o gelecekti.

aman canım Allah sana kolaylık versin. benim bakıma ihtiyacım yoktu dediğim gibi hasteneden çıktığımdan beri her işimi kendim görebilecek durumdayım. ama o içinden geldi yaptı Allah razı olsun. bana sen sadece bebeğine bak o yeter dedi. ayrıyetten bebekle ilgilenmeye bile çalıştı. hakkını yiyemem kesinlikle. ama dediğim gibi ben zaten bakıma ihtiyacım olduğu için gelmedim buraya. onların düzeni bozulmasın, kadın evini bırakıp bize taşınmak zorunda kalmasın diye geldim. çünkü gelmesem o gelecekti.

daha ne o zaman bak kayınvaliden gerçekten seviyor seni maşallah.sen de lütfen gerksiz alınganlığı bırak demek kızları huysuzluk ediyor kız evlat bu peişinde düşmek zorundalar....böyle bir kayınvaliden var şükret Allaha bence...

amaan konuşmam artık siz haklısınız. bana bişey söylemek zorunda değiller. kendi aile meseleleri. eşim, kardeşi, annesi, babası... kendi AİLE meseleleri.. hatta en iyisi eşim de gitsiz bence onlarla daha iyi destek olurlar, sorunlarını çözerler kızlarının. benim ailem de oğlum..

canim bence cok duygusalsin bu aralar sanirim..dogumdan sonra olur boyle..benim kcada herseyi anlatmaz.. hep sonradan ogrenirim bazi seyleri..onceler kizardim bende bana guvenmiyorlarmi acaba diye amaaan simdi memnun bile oluyorum..benim derdim bana yeter.. kocamdan bisey istemiyorlarsa beni huzursuz edecek bi durum yoksa amaaaan valla daha iyi..ha diger sekilde kocama derim bak senide ilgilendiren bi durum var benimle paylas luften yanlis anlasilmalar olmasin diye ..bence sende boyle dusun canim..fazla tepkili yaklasma kocana..oda bence biraz dogum sonrasi alisicak babaliga filan annesinde kalmak istemistir rahat etmek icin..baktiki annesi gdecek,sende onceden gidelim demissin,yok demis.. simdi meseleyi nasil hallederim diye dusunup boyle halletmeye calismis annesini ve kendini zor durumda birakmamak icin sana karsi sen bak iste ben demistim demeyesin diye..

Bence konu sahibinin üzerine gidilmesinin anlamı yok çünkü lohusalıktan bu alınganlığı...
Son mesajından da belli...
Sakince düşününce anlayacaksın tatlım alınganlık yaptığını...
onlar AİLE...eşim de gitsin...
Siz karı koca evlat ailesiniz...Onlar anne baba oğul kız aile...
Sen 30 yıllık gelin de olsan evlatları söz konusu olduğunda el kızısın...
Bu iş böyle...
Sen paylaşır mısın kocanla ailendeki her problemi....
Ben paylaşmam mesela...O yüzden bana da anlatmadıklarında sıkıntı etmem...Hee ben gizledikleri herşeyi bilirim o ayrı...bişekilde önüme düşer çünkü
Ya da kayınpederim bana anlatmadan duramayacağı için anlatır...:51::51:

sanırım ben tam olarak ifade edemiyorum kendimi..:44:

tamam anlıyorum canım kay.v. daha uzun süre kalacaktı ben taşırım dedi ama gitmesi gerekti ne yapsın.sen de boşver şimdi geçmişte olanı .bebeişine bak inan çabucak büyüyüveriyor..ona takıl onu kokla...boşver kim ne demiş ne yapmış sen o minicik ellerini al avucuna şükret Allah a..:34:

Yok valla anlatamıyorsun.
Yada ben anlayamıyorum.
Ne kadarlıkken gitmesi sana uygun olurdu.
Kucağımda taşırım deyip mesela 245 gün sonra gitse nasıl olur?
Şekerim yapma Allah aşkına.
Benim annem kızıma bakmak için emekli oldu, devlet emeklilik yazısını vs verdi ama sonra maaş bağlanmasını beklerken 6 ay daha çalışacaksın dediler.
Buyur burdan yak. Bütün planlar bozuldu.
Diyeceğim o ki; hayat ne zaman ne gösterir belli olmaz. Kayınvaliden de böyle bir durum içindedir belki.
Ani bir meiyet doğmuştur.
Biraz daha anlayışlı ol derim.
Eşinide gereksiz yere germe.

Back
X