alışkanlık, ayrılık..

cosmobird

tomorrow will be another day
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
788
41
118
merhaba arkadaşlar
bi çıkmaza girdim sanki, sevgilim var 2 yıldır birlikteyiz..
2 yıl oldu ama o kadar çok anı var ki onunla büyüdüm sanki öyle hissediyorum..
şu son birkaç aydır kocaman 2 senede farketmediklerimi farketmeye başladım,
bu günlerde ben farkında bile değilken bu konular benim kafamın içinde dönüp duruyormuş meğer..
Farkediyorum ki onu ben daha çok sevişim, daha çok değer vermişim, bazen haklıyken bile haksızlığı kabullenmişim farkında olmadan öyle bi 2 seneymiş ki gözlerimde, kalbimde kör olmuş resmen ama haksızlık etmek istemem, sevdi beni biliyorum şu an benim kadar sevememiş farkediyorum ama sevdi o da...
Şimdi ayrılmak istiyorum, eskiden ayrılmak kelimesinin yanından bile geçirmezken ismimizi işte şimdi istiyorum hala seviyorum ama yapamıyorum artık yoruldum, tam zıttım o benim kişilik açısından şu ana kadar hep ben düzeltmeye çalıştım birşeyleri hiç ortak noktamız yoktu onunla, ortak noktalar ürettim, sevdiği fakat benim sevmediğim yiyecekleri yemeye başladım sevmeye çalıştım onun müzik tarzını benimsemeye çalıştım bi yerlerden uydurmaya çalıştım bizi, bu kadar zıten nasıl bu kadar sevebildim bilmiyorum.. aslında bi bakıyorumda ne kadar bencil biri,egoları var ben onu hep olduğu gibi sevdim hiçbir zaman dış görünüşü hakkında eleştirmedim fakat o beni hep eleştirdi eleştirirken espiriye bağlamalar falan, ilk zamanlar sinirimi bozuyordu sonra mizahi anlayışı bu şekilde deyip kabulettim onu böyle ama 2 sene oldu bu nasıl bir mizah anlayışıdır şimdi anlamıyorum bir türlü, bir bayan güzel olduğunu güze göründüğünü duymak, iltifat ister ilgi ister bunların hepsi ona göre çocukça. Bu bana karşı olan eleştirileri yüzünden psikolojimin bozulduğunu bile söyleyebilirim ki ağzımı açıp onca zaman boyunca tek kelime dahi etmedim kırılmasın diye kırıldım ama hiçbirini normal akılla yapmadım bunu şuan anlıyorumda. dış görünüşüme kötü diyip, tarzın yok deyip duruyordu tamam çok ta uğraşmıyorum giyimimle ama kot tişört işte günlük ne bekliyoki öğrenciyim ben, çok bol vaktim yok bunu oda oda biliyor, söyledim ya işte bencil ve ince düşünemiyor, üstüne üstün birde dışarıda gördükleri kızlardan örnekler veriyor bunun gibi giy şöyle yap, bunu giyme vs.. bir gün kavgasını yaptım bunun ben suçlu oldum yine nasıl yapıyor bilmiyorum ama sanki her zaman o haklı, başka bi zamanda oturup o nasıl haklı olur diye düşündüğümde mantıksız geliyor ama onun yanında böyle olmuyor işte.. Önemli bi konu mu bilmiyorum artık ama beni kıskanmıyor, sahip çıkmıyor,korumuyor hiç benim onu merak ettiğim gibi beni merak etmiyor.. Bunların hepsi için belli cevaplarım vardı bikaç ay önesine kadar ama artık gözlerimdeki o perde kalktı..
Tüm bunları yazdım ama bana bişekilde sevgisini hissettiriyordu buna eminim yada o değil ben hissediyordum kafam çok karışık gerçekten, üzülüyorsan ayrıl benden diyor beni kaybetmeyi göze alabiliyor bu çok canımı acıtıyor işte, aslında düşünüyorum da hep ben adım attım o sadece bana uydu ama gerçekten yoruldum artık çok uğraştım ben, hala kurtulma şansı varmı bu ilişkinin bilmiyorum ama ben artık çaba vermek istemiyorum bunu çok iyi biliyorum işte..
Ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum onsuz nasıl olucak bilmiyorum çok alıştım ona biz daha çok arkadaş gibiydik zaten, rahat rahat herşeyi konuşabilirdim zaten içime kapanık biriyim ondan ayrılırsam yalnız kalmaktan çok korkuyorum onu özlemekten eski güzel günleri hatırlamaktan kurduğumuz hayallerin boşa çıkmasını görmekten çok korkuyorum, ne yapacağım bilmiyorum nasıl ayrılacağım bilmiyorum..

Sevgi bazen herşeye yetmeyebiliyor.
Eksikleri kapatmayabiliyor...

Hakkında hayırlısı..
Zaman alır ama unutabilirsin.

Bu konuları açıkça onunla konuşabilirsin. Fakat yanlış anlaşılmadan kırıcı olmadan kendini ifade etsen.
Eksilerinizi artılarınızı çıkartsanız mesela beraberce. Belki tüm bunların farkında değildir o belki düzeltebilirsiniz.
Hemen ayrılırsan pişmanlık yaşamamak adına konuşmalısın bence. Yok baktın hala olmuyor bişeyler değişmiyor,
o zaman daha fazla üzülmenin bir anlamı yok ilişkiyi tek taraflı yürütemezsin.

Gerçekten de insana o an hiç bir acı geçmezmiş gibi gelir, onsuz yaşanmaz gibi gelir.. Ama hep yanılırız biliyomusun...Çünkü geçer... 3 ay 5 ay 1 sene belki 2-3 sene ama azalır yavaş yavaş. Her geçen gün daha da çekilir hale gelir. kimler unutulmaz ki kimlerden vazgeçilmez ki şu hayatta. Ama sen yorulduğunu hissediyorsan bitir bu ilişkiyi ardına bakmadan derim. Dışardan söylemesi çok kolay gibi düşünebilirsin. ama inan bana tecrübeyle sabittir. rabbim dermansız dert vermesin. Kimseyle göbek bağımız bir kesilmedi. Tükendiysen dinlen bir süre, sonra yeni umutlara yelken aç.. Seni hakeden sana değerli olduğunu hisettiren seni kıskanan koruyan sahiplenen birinde bul mutluluğu. Ya da en azından herşeyi bitirmeyi kararının arkasında durmayı dene. Seni hala seviyorsa belki 3 ay 5 ay neyse burnu sürter aklı başına gelir. Ama unutma sen kendine değer vermezsen kimse vermez. Hakkında hayırlısı olsun canım. Allah gönlüne göre versin hiç üzme kendini...

Yazdıklarınıza göre; ilişkiniz artık monotonlaşmış bir alışkanlığa dönüşmüş.. Hergün diş fırçalamak gibi..
Siz de bu alışkanlığınızı bırakmak istemiyorsunuz tabii..,
Fakat sadece sizin zorlamanızla, sizin itmenizle ilerletmeye çalıştığınız bir durum olduğunun, siz de farkındasınız.
Aslında " üzülüyorsan benden ayrıl " dediği an bitmiş olay.. maalesef..

geranio bikaç ay önce konuştum ben onunla bunları.. yine kendini haklı çıkardı yapısında var herşeyin en doğrusu o işte anlatabildim umarım.. Kısacası konuştuk ama kavgaya döndü, ben değişemem dedi eğer benimleyken daha çok üzüleceksen ayrıl dedi hatta korkmuyormusun beni kaybetmekten dedim hayır çünkü beraberken daha çok üzülürsün gibi bişey demişti.. üzerinden zaman geçti aramızın iyi olduğu zamanlarda oldu ama yoruldum artık bencilliğinden değişmeyecek biliyorum ama yapamıyorum onsuz çok zor ..

Amin.. kabullenmeye çalışıyorum ayrılığı onsuz olamaz sanki.. özlemekten çok korkuyorum ya geri dönersem diye ..

Olmuyorsa zorlamanın bir anlamı yok malesef... Ayrılık zor, onsuzluğa alışmak zor ama sen canını yolda bulmadın iki gün mutlu olup beş gün üzülürsen geçer mi ömür?
Artık mutlu olduğun zamanlarda altında bişeyler arasın ne zaman kavga edicez diye beklersin.
Hadi devam ettin diyelim ilişkiniz ciddi boyutlara geldi geleceğinde bu kadar zıt olduğun bi adamla nasıl geçireceksin hayatını?
Seni kaybetmekten korkmuyorsa senden vazgeçmiş zaten. Annelerimiz hep der ya "Sen sevme, o seni sevsin" diye ne kadar da doğruymuş. Seven adam ilişkisini kaybetmemek için çabalar emek verir ama seninkinde yok sanırım bunlar.
Duygularını bi kenara bırakıp ilişkinizi gözlemle eğer seni haketmediğini, senin kadar sevmediğini görürsen bir gün bile fazladan üzülme derim dünyaya bir kere geliyoruz. Seni deli gibi seven çıkar elbet karşına.

Canım ilişki anladığım kadarıyla hep senin çabalarında, hep iteklemekle gitmiş. Peki sor kendi kendine, nereye kadar mücadele edeceksin ? İleride daha ne sorumlulukların çıkacak, evlilik, aileler, geçim derdi, ev işleri, çocuk vs.. İnsanın bazen kendine hali kalmazken sürekli başkasının nazını çekmek çok zor. Hayatta geçmez denilen bir şey yok canım, mutlaka geçer, başlarda zorlanırsın ama bi süre sonra GEÇER. Sen bu şekilde devam eden bi hayatı geçirebilir misin onu sor kendine..

gözlemlemeyi düşünüyorum bende ama kararım ayrılık olucak ne olursa olsun, karar vermesine veriyorum ama bunu nasıl gerçekleştiricem hala soru işareti..

geçiremem biliyorum ve ben bunu yeni yeni farkediyorum..

gözlemlemeyi düşünüyorum bende ama kararım ayrılık olucak ne olursa olsun, karar vermesine veriyorum ama bunu nasıl gerçekleştiricem hala soru işareti..

Böyle giderse canına tak etmesi fazla sürmez zaten bence. Sen bu kadar üzgünken ayrılmayı düşünürken o memnun mu ilişkinizden mutlu mu peki?

Böyle giderse canına tak etmesi fazla sürmez zaten bence. Sen bu kadar üzgünken ayrılmayı düşünürken o memnun mu ilişkinizden mutlu mu peki?

onun için bi sorun yok olsa söylerdi, herşey relax bi şekilde devam ettiriyor hayatını , ona sorsam ben hayatının neresindeyim diye heryerindesin der ama hiç hissetm,yorum keşke gerçekten dediği gibi olsaydı.. Malesef ona konusunu açmıyorum bunların çünkü beni anlamıyor bazen diyorki sen herşeyi çok kafana takıyorsun rahat ol .. bunuda denedim ama nereye kadar biz onunla sadece sevişmek için mi sevgiliyiz bitek o zamanlar bana çok hissettiriyor çok özelmişim gibi.. ona söylemiyorum artık bişeye üzülsem çünkü biliyorum yine suçlu ben olucam canım yine üzecek beni şu yaptıkların çok çocukça diyecek..

Belki de o seni sen olduğun için sevmiyor, istediği tek şey bi sevgilim olsun o kadar. Sen kafanda bitirmişsin bu ilişkiyi zaten pek düzelecek gibi de durmuyor. Kendini topla bir an önce ver kararını böyle ayrılık düşünürken birlikte olmak çok daha zor. Dua et bol bol bi karar ver ve arkasında dur ne olursa olsun. Sen güçlü olacaksın kararında net olacaksın ki pişmanlık duymayasın, yıkılmayasın.

Ayni dertteyiz canim. Ben 4 ay önce ayrildim sevgilimden. Cok zor ve hala gecmedi acisi. Ama günden güne ona karsi olan duygularimin azaldiginin farkindayim onu 24 saat düsünsem de. Onun askinda cok inanmistim, benim pesimden cok kosmustu, beni güya cok seviyor diye onunla ciktim. Ben de ona asik oldum, hem de ölümüne.... Ama cok zittik, bencildi ayni seninkisi gibi. Hayatim farkinda olmadan benim istedigim gibi degil de onun istedigi gibi yürüyordu. Benim üzüldügüme üzülmezdi. Ve biliyor musun canim... Senin üzüldügüne üzülmeyen bir adam icin degmez, senin mutlu oldugunla mutlu olmayan biri icin degmez. Degmez diyorum ama baglandigin kisiyi hayatindan atmanin ne kadar zor oldugunu da biliyorum. Ben de bilmiyorum nasil unutacagim her seyi ama ALLAH büyüktür. Birgün bizleri de feraha cikarir elbet. Bana deger vermeyen, bencil bir adamin yaninda olmaktansa, bagrima tas basarim daha iyi. Sabir... sabir canim...

çok ihtiyacım var desteğe çok sağol gerçekten bi nebze daha iyi hissediyorum bunları okuyunca..

Yarıya gelene kadar ben mi yazdım dedim.

Dinlediğimiz müziklerin 1i aynıysa 9u kesin farklı ve zıttır. O konsere gitmek ister ben deniz kenarında saatlerce kahve içmeyi. O giyinir ben beğenmem yine severim o pat yapıştırır lafı "bu olmamış". O motor ister ben araba.
Bencildir bu arada hatta hep derim senin kadar "bana"cısını, bencilini görmedim, her didişmede mi sen haklısın.
O birini sevmezse ben asla görüşmemeliyim ama ben sevmezsem, sevmeye çalışmalıyım.
Allah'tan akrep burcumu arada tekrardan su üstüne çıkarıyorum da sarsıyorum bi'
Sevgi konusunda o da çoook seviyo biliyorum ama ben ilişkinin daha çok binayı tutan kolonuyum o ise duvar ya da belki tahta pencere.
Yazarken şişiyorum da yaşarken çok zorlamıyor. Çünkü bu tarafının yanında bi'de herkesde arayıp hiç kimsede bulamadığım muhteşem yanları var.
Bugün deli gibi ağlayıp, şiş gözlerle yazsamda şimdi bunları ondan başkasıyla da ağlarken bile gülemem gibi geliyo. Değişik.

Bence teraziye koy onunla, değerlerini hangisi ağır basarsa...

oda aynı vöyle miydi peki soruyorum sana ? bu kadar olur mu nasıl bir insan ki beni bu kadar mutsuz ettiğinin hiçbişekilde farkına varmıyo anlamıyorum (

Madem ayrıl o zaman benden diyor. Sen de ayrıl görsün gününü. annem hep der. kimse yalnız kalmaz. yalnızlık allah'a mahsustur. gerçekten de öyle. korkma belki uzun süre yalnız kalırsın ama yine mutlu olursun. seni bu kadar üzen bir insanla olmanın sana bir yararı yok. sadece acı verir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…