Bende tam tersi kendime bisey alinca cok mutlu oluyorumben dolabımı sık sık dağıtıyorum sağa sola boşalıyor yeniden doluyor.kıyafetlerle aramda bağ kuramıyorum.sevip giydiğim bir kıyafet yok mesela eskiden bi kot ceketimi nasıl sevdiğimi sürekli giydiğimi hatırlıyorum da şimdi böyle bir duyguyu bile özlüyorum.
işe yarar kaliteli severek giyeceğim şeyler alsam az ama öz hesabı.sonra ya tutamaz yine saçma sapan şeylere para veririsemm diye endişeleniyorum.alisverise bakis acinizi degistirin bence,
minimalistlik uzerine okuyun + arastirin tavsiye ederim.
Ben iyi bakmam valla. Arada bir silerim sadece hiç kıymette vermem yalan yok ama 1 sene boyunca hep giyerim. Mesela her sene adidas superstar alirim beyazini,biraz eskidimi asla giymek gelmez içimden onun için her sene bir cift alirim sonra atarimDegildir aslindabenim de ayagim 39 numara hic kadin ayagi gibi degil esyam malim pek kiymetlidir,cok iyi bakarim,her kullanimdan sonra havalandiririm ayakkabilari, siler temizler oyle kaldiririm ayakkabiliga. Onun etkisidir. 10 yillik ayakkabim var,hem de surekli kullaniyorum. Tum esyalarim o sekilde,sayisi az ama saglam
işe yarar kaliteli severek giyeceğim şeyler alsam az ama öz hesabı.sonra ya tutamaz yine saçma sapan şeylere para veririsemm diye endişeleniyorum.
Bende aynıyım. Çevremde tanıdığım bir arkadaşımda öyle. :)merhaba arkadaşlar.ben de sürekli yeni kıyafetler alma isteği var.her ay kesinlikle kıyafet alırım.bunun bir hastalık olduğunu düşünmeye başladım.içinizde benim gibi sürekli kıyafete para harcayanlar var mı?
tedavi edilmesi gereken bir sorun mu bu bilemiyorum.
Al benden de o kadar can sıkıntısından alışveriş yapıyorum resmenbende sepete koyuyorum koyuyorum bazen almadan çıkıyorum bazen ise indirim var alim diyorum.hiç yoktan alışveriş yapıyorum.artık canımı sıkıyor bu durum aldıklarımı beğensem keşke oda yok.
Maddi sorun yoksa bu sorun değil bence. Ben de sizin gibiyim kıyafet düşkünlüğüm var.. Gardrobumu modaya göre değiştiririm vazgeçemediğim stanndart parçalar hariç sık sık birilerine dağıtırım giymediklerimi demerhaba arkadaşlar.ben de sürekli yeni kıyafetler alma isteği var.her ay kesinlikle kıyafet alırım.bunun bir hastalık olduğunu düşünmeye başladım.içinizde benim gibi sürekli kıyafete para harcayanlar var mı?
tedavi edilmesi gereken bir sorun mu bu bilemiyorum.
ben çoğu zaman tutturuyorum.yaşadığım şehirde çarşıya çıktığımda çok fazla seçenek yok net daha kolay ve çeşitli :)Bende tam tersi kendime bisey alinca cok mutlu oluyorumbahsettigim cok eski kiyafetlerimden bi kac tane vardir mesela.. hepsinin bi anisi vardir. Onlardan sonrA alipta dolaptan cikardiklarim var. Eskidende guzel gpzukmek on plandaydi simdi rahatlik ve şıklık .. buarada netten kiyafet almayi hic sevmem. Hem beden tutturamam hemde kiyafete dokunmam lazim
O zaman o uygulamalara erişmenizi kısıtlayacak bir yol izleyin,telefondan alışveriş yapıyorsanız o alışveriş uygulamasını kaldırın vs. Bakın iş yerindekiler de bir hafta aynı şeyi giyiniyor diyorsunuz, her gün farklı giyinmenizi gerektiren bir işiniz yok demek ki :) Bazıları hep aynı şeyi giymeyi sevmez bu biraz da zevk meselesi, hasta olduğunuzu göstermez ama ekonomiyi de göz önüne alın derim. Birde gereksiz kredi kartlarınız varsa onları da gözden geçirin mesela yani limitinizi kısmanız gerekiyorsa limitini kısın veya kapattırın kartları. Kredi kartınızın İnternet alışverişini kapatabilirsiniz bu da bir seçenek. Aklıma başka bir şey gelmedi şimdilik, ben para biriktirmem gereken zamanlarda kendimi tutuyorum, eğer bir cüzdanda/kumbarada vs biriktireceksem paramı oraya koyup unutuyorum, böylece fazla para harcamamış oluyorum mesela. Bu arada elbiselerini satan var ama istanbulda yaşıyorsanız(diğer şehirlere geldi mi bilmiyorum) sarı kutulara falan koyun giymediğinizi/beğenmediğinizi. Bence sarı kutuya koymak daha iyi çünkü sonuçta ikinci el oluyor elbiseleriniz, kutu içine atınca fakirlere vs gidiyor. Bu sarı kutu kısmını bilemedim ne kadar iyi tavsiye oldu ama diğer söylediklerim bir nebze düşünülebilir sanıyorum :) umarım yardımcı olabilmişimdir :)alışverişi genelde internet üzerinden yapıyorum.alıyorum ama ay bayıldım çok güzel elbise olmuyorum alıyorum farklı giyinmek için hergün aynı kıyafeti giyemiyorum bu bile bir sorun sanırım iş yerinde herkes 1 hafta aynı şeyi giyiyor.
burdada mavi kutular var onlarada atıyorum giymediklerimi.uygulama hiç yüklü değil sosyal medya hesaplarında sürekli alışveriş sitelerinin reklamları var.hoşuma giden bişiyi incelerken başka şeylerede yöneliyorum.aslında maddi olarak birikimde yaparım alışverişte mesele alışverişe aslında hiç ihtiyacım yok ama maaşı alır almaz şimdi kendime ne alsam diye düşünüyorum.O zaman o uygulamalara erişmenizi kısıtlayacak bir yol izleyin,telefondan alışveriş yapıyorsanız o alışveriş uygulamasını kaldırın vs. Bakın iş yerindekiler de bir hafta aynı şeyi giyiniyor diyorsunuz, her gün farklı giyinmenizi gerektiren bir işiniz yok demek ki :) Bazıları hep aynı şeyi giymeyi sevmez bu biraz da zevk meselesi, hasta olduğunuzu göstermez ama ekonomiyi de göz önüne alın derim. Birde gereksiz kredi kartlarınız varsa onları da gözden geçirin mesela yani limitinizi kısmanız gerekiyorsa limitini kısın veya kapattırın kartları. Kredi kartınızın İnternet alışverişini kapatabilirsiniz bu da bir seçenek. Aklıma başka bir şey gelmedi şimdilik, ben para biriktirmem gereken zamanlarda kendimi tutuyorum, eğer bir cüzdanda/kumbarada vs biriktireceksem paramı oraya koyup unutuyorum, böylece fazla para harcamamış oluyorum mesela. Bu arada elbiselerini satan var ama istanbulda yaşıyorsanız(diğer şehirlere geldi mi bilmiyorum) sarı kutulara falan koyun giymediğinizi/beğenmediğinizi. Bence sarı kutuya koymak daha iyi çünkü sonuçta ikinci el oluyor elbiseleriniz, kutu içine atınca fakirlere vs gidiyor. Bu sarı kutu kısmını bilemedim ne kadar iyi tavsiye oldu ama diğer söylediklerim bir nebze düşünülebilir sanıyorum :) umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Maddiyatınız yetiyorsa kafanıza takmayın o zaman, herkes yapıyor bu alışverişleri hele ki aktif iş hayatı olanlar için çok normal bir şey.burdada mavi kutular var onlarada atıyorum giymediklerimi.uygulama hiç yüklü değil sosyal medya hesaplarında sürekli alışveriş sitelerinin reklamları var.hoşuma giden bişiyi incelerken başka şeylerede yöneliyorum.aslında maddi olarak birikimde yaparım alışverişte mesele alışverişe aslında hiç ihtiyacım yok ama maaşı alır almaz şimdi kendime ne alsam diye düşünüyorum.
Bi dönem 93 kiloydum rahat alıp giyemiyodum. Zayıflayıp 58 kilo oldum o dönem bende öyleydim. Geçmişin acısını çıkarıyo gibi. Psikolojik olma ihtimalide varihtiyacım yokken alıyor olmak gıdıklıyor beni :) içimde alırken bir vicdan azabı var ama yinede durduramıyorum kendimi dün maaş günüydü dünden bugüne hiç yoktan 300 tl harcadım
O site yok mu ahh ahhh hep ondan birikim yapamadıkya ismi lazım değil bir alışveriş sitesi beni bağımlılığın dipsiz kuyularına düşürdü... hayır çok da ucuz -anladınız siz- engel olamıyorum... içimdeki ses ucuzu bulmuşken al al diyor sürekli... ama benim maddi durumu kasıcak bir durum söz konusu değil. yoğun günlerimde bile geceleri bakıyorum bir süre. almasam bile bakmak istiyorum. neler varmış neler yokmuş. sanırım hastalık tabirinin canlı örneğiyim.
alışverişin internette olması kötü aslında sürekli almaya imkanın var her yerde her fırsatta bu rahatlık aldırıyor birazdaBi dönem 93 kiloydum rahat alıp giyemiyodum. Zayıflayıp 58 kilo oldum o dönem bende öyleydim. Geçmişin acısını çıkarıyo gibi. Psikolojik olma ihtimalide var
bu ay kıyafet almayacam dedim ama çocuğa gerekli gereksiz neler aldım daha şimdiden illa para harcanacak.Valla bir süre önce bende Alışverişi sevmiyorum zannediyordum,
Eş kişisi ile hesapları ayırınca anladım ki seviyormuşum sadece param yokmuş
Şu an bende almak istiyorum herşeyi ama biraz elimizde mesela düşünün ne kadar ihtiyacınız var , benzer bir ürün var mi elinizde vs. Böyle böyle dizginlersiniz biraz
aslında haklısın biraz tadını çıkartıyım diyorum ama düşününce israf.bazen durumu el vermeyen insanları görünce ben napıyorum diyorum.ama işte para harcamadan da duramıyorum arsızca.Alışverişe çıkıyorum ama bana yakışan bir şey bulamıyorum. Xs beden bile bol geliyor kilo verdiğim için. Üstüme yakışan bir şey bulsam parasına bakmadan alırım. Eski zamanlar geliyor aklıma ne giysem yakışırdı ama param kısıtlıydı. Ne kadar acı ki şimdi param bol olmasına rağmen harcayamıyorum... velhasıl, tadını çıkarın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?