alışveriş hastalık mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mnt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende tam tersi kendime bisey alinca cok mutlu oluyorum bahsettigim cok eski kiyafetlerimden bi kac tane vardir mesela.. hepsinin bi anisi vardir. Onlardan sonrA alipta dolaptan cikardiklarim var. Eskidende guzel gpzukmek on plandaydi simdi rahatlik ve şıklık .. buarada netten kiyafet almayi hic sevmem. Hem beden tutturamam hemde kiyafete dokunmam lazim

Reactions: mnt
valla yavaş yavaş bıraktım

alisverise bakis acinizi degistirin bence,
minimalistlik uzerine okuyun + arastirin tavsiye ederim.
işe yarar kaliteli severek giyeceğim şeyler alsam az ama öz hesabı.sonra ya tutamaz yine saçma sapan şeylere para veririsemm diye endişeleniyorum.

Ben iyi bakmam valla. Arada bir silerim sadece hiç kıymette vermem yalan yok ama 1 sene boyunca hep giyerim. Mesela her sene adidas superstar alirim beyazini,biraz eskidimi asla giymek gelmez içimden onun için her sene bir cift alirim sonra atarim

işe yarar kaliteli severek giyeceğim şeyler alsam az ama öz hesabı.sonra ya tutamaz yine saçma sapan şeylere para veririsemm diye endişeleniyorum.

kullanilmayan esya direk dert,
mecbur temiz tutmak zorundasin, mecbur yer ayirmak zorundasin, sirf bu sebeple eskiden ben yazin kisliklari kaldirir, kisin yazliklari kaldirirdim. Ne gerek var bir suru gereksiz is,
hem de sevmedigin esyalar icin.

Japonlar ne diyor, esyanin kolesi olmayin, esya sizin koleniz olsun :)

Bende aynıyım. Çevremde tanıdığım bir arkadaşımda öyle. :)

bende sepete koyuyorum koyuyorum bazen almadan çıkıyorum bazen ise indirim var alim diyorum.hiç yoktan alışveriş yapıyorum.artık canımı sıkıyor bu durum aldıklarımı beğensem keşke oda yok.
Al benden de o kadar can sıkıntısından alışveriş yapıyorum resmen ben artık giymediklerimi satmayı düşünüyorum dolapta da yer açılsın diye

Maddi sorun yoksa bu sorun değil bence. Ben de sizin gibiyim kıyafet düşkünlüğüm var.. Gardrobumu modaya göre değiştiririm vazgeçemediğim stanndart parçalar hariç sık sık birilerine dağıtırım giymediklerimi de

ben çoğu zaman tutturuyorum.yaşadığım şehirde çarşıya çıktığımda çok fazla seçenek yok net daha kolay ve çeşitli :)

O zaman o uygulamalara erişmenizi kısıtlayacak bir yol izleyin,telefondan alışveriş yapıyorsanız o alışveriş uygulamasını kaldırın vs. Bakın iş yerindekiler de bir hafta aynı şeyi giyiniyor diyorsunuz, her gün farklı giyinmenizi gerektiren bir işiniz yok demek ki :) Bazıları hep aynı şeyi giymeyi sevmez bu biraz da zevk meselesi, hasta olduğunuzu göstermez ama ekonomiyi de göz önüne alın derim. Birde gereksiz kredi kartlarınız varsa onları da gözden geçirin mesela yani limitinizi kısmanız gerekiyorsa limitini kısın veya kapattırın kartları. Kredi kartınızın İnternet alışverişini kapatabilirsiniz bu da bir seçenek. Aklıma başka bir şey gelmedi şimdilik, ben para biriktirmem gereken zamanlarda kendimi tutuyorum, eğer bir cüzdanda/kumbarada vs biriktireceksem paramı oraya koyup unutuyorum, böylece fazla para harcamamış oluyorum mesela. Bu arada elbiselerini satan var ama istanbulda yaşıyorsanız(diğer şehirlere geldi mi bilmiyorum) sarı kutulara falan koyun giymediğinizi/beğenmediğinizi. Bence sarı kutuya koymak daha iyi çünkü sonuçta ikinci el oluyor elbiseleriniz, kutu içine atınca fakirlere vs gidiyor. Bu sarı kutu kısmını bilemedim ne kadar iyi tavsiye oldu ama diğer söylediklerim bir nebze düşünülebilir sanıyorum :) umarım yardımcı olabilmişimdir :)

burdada mavi kutular var onlarada atıyorum giymediklerimi.uygulama hiç yüklü değil sosyal medya hesaplarında sürekli alışveriş sitelerinin reklamları var.hoşuma giden bişiyi incelerken başka şeylerede yöneliyorum.aslında maddi olarak birikimde yaparım alışverişte mesele alışverişe aslında hiç ihtiyacım yok ama maaşı alır almaz şimdi kendime ne alsam diye düşünüyorum.

Maddiyatınız yetiyorsa kafanıza takmayın o zaman, herkes yapıyor bu alışverişleri hele ki aktif iş hayatı olanlar için çok normal bir şey.

ihtiyacım yokken alıyor olmak gıdıklıyor beni :) içimde alırken bir vicdan azabı var ama yinede durduramıyorum kendimi dün maaş günüydü dünden bugüne hiç yoktan 300 tl harcadım
Bi dönem 93 kiloydum rahat alıp giyemiyodum. Zayıflayıp 58 kilo oldum o dönem bende öyleydim. Geçmişin acısını çıkarıyo gibi. Psikolojik olma ihtimalide var

O site yok mu ahh ahhh hep ondan birikim yapamadık

Alışverişe çıkıyorum ama bana yakışan bir şey bulamıyorum. Xs beden bile bol geliyor kilo verdiğim için. Üstüme yakışan bir şey bulsam parasına bakmadan alırım. Eski zamanlar geliyor aklıma ne giysem yakışırdı ama param kısıtlıydı. Ne kadar acı ki şimdi param bol olmasına rağmen harcayamıyorum... velhasıl, tadını çıkarın.

Valla bir süre önce bende Alışverişi sevmiyorum zannediyordum,
Eş kişisi ile hesapları ayırınca anladım ki seviyormuşum sadece param yokmuş
Şu an bende almak istiyorum herşeyi ama biraz elimizde mesela düşünün ne kadar ihtiyacınız var , benzer bir ürün var mi elinizde vs. Böyle böyle dizginlersiniz biraz

Bi dönem 93 kiloydum rahat alıp giyemiyodum. Zayıflayıp 58 kilo oldum o dönem bende öyleydim. Geçmişin acısını çıkarıyo gibi. Psikolojik olma ihtimalide var
alışverişin internette olması kötü aslında sürekli almaya imkanın var her yerde her fırsatta bu rahatlık aldırıyor birazda

bu ay kıyafet almayacam dedim ama çocuğa gerekli gereksiz neler aldım daha şimdiden illa para harcanacak.

aslında haklısın biraz tadını çıkartıyım diyorum ama düşününce israf.bazen durumu el vermeyen insanları görünce ben napıyorum diyorum.ama işte para harcamadan da duramıyorum arsızca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…