alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

Kirmizi yazilan cümleden cok bir Sahika havasindasiniz.. Onlari paranizla dövüyorsunuz. Tebrik ediyorum... Hadlerini bilsinler degil mi yani...

Not 1: Tezgahtar degilim, Sahika hic degilim

Not 2: Bir de yanlis anlayan arkadaslar icin bol bol Smiley

Son düzenleme:
ben hiç farkında değilim tezgahtarlar bana canım demişmi dememişmi vallahi hiç bilmiyorum
bende kuaförlere sinir oluyorum herkese tama canım güzel olmuş bi tanem nasıl bi sahtelik akıyo o bi tanemlerden ya sevimli olucam müteri kaybetmeyeceğim diye yapıyolar ama bence normal olsalar daha iyi yada ne bişeyim ciddi insanlara bu şekilde yanaşmasalar samimi oldukları ile bu tarz muhabbete girseler daha iyi gibi

bende bazı kuaförlere sinir oluyorum
az kesilmesini istiyorum yarısı gitmiş
röfle istiyorum dibi turuncu yapamıyosunuz başka iş bulun yada tam öğrenip yapın

İlk sayfalar iyi gidiyordu baktım sonradan gene tartışma çıkmış. Konu sahibi haklı bana göre. Baştan uyarmış çünkü evet canım demiş tekrar uyarmış tamam canım demiş. Demek ki tezgahtar kendi kaşınmış sonucuna da katlanmalıdır. Aradaki yorumları pek okuyamadım ama bence bir de konu sahibinin bakış açısından düşünün. Canım denmesini istemiyor kendisine. Ancak karşınızdaki size ısrarla aynı lafı söylüyor. Belki müdüre şikayet etmesi kötü olmuştur ancak tezgahtarın yaptığı ayrı bir küstahlık. Orada işini doğru düzgün yapmak zorunda müşteri rahatsız olduysa yapacak bir şeyi yok inatlaşmaması gerek. Ama inanın daha beterleri de var. Sevgilimle bir kot mağazasına girmiştik sevgilim kot deniyordu bende oradaki t-shirtlere baktım bir geldim ki deneme kabinine kız sevgilimi elliyor resmen. Sevgilim bana bakıyor ben ona bir an donduk kaldık. Kız beni gördü ve gayet de cilveli bir şekilde sevgilinin poposu da pek güzelmiş dedi. Bende de sinirsel astım var çok sinirlenince nefes alamıyorum oraya yığıldım kaldım kız sinsi sinsi güldü. Ben de gidip müdürüyle konuştum ertesi gün adamın da yiğeni miymiş neymiş beni ciddiye almadı. Genel müdürünü aradım mağazanın sonra kameradan izledik adam bile şok oldu sonra noldu bilmiyorum kıza

tabiki maaşlarının kaç katı fiyatı elbiseler alıyoruz hepimiz
fakir insan bakımsız olur ayyy o ne öyle ucuz ucuz makyaj malzemelerini sürüp havalanmaları yok muuu ayyyy dimi şekerlerr
paristen bunlara makyaj malzemesi falan getirelimmm
bunlarıda düşünür bu zihniyet konu sahibine demiyorum elbet bunu

Size canım diye hitap edilmesinden hoşlanmıyorsanız, muhatap olmazsınız olur biter.
Bunu kendinize dert etmenize gerek yok.
Aslına bakarsanız güzel bir hitaptır, küfür etmiyor sonuçta.
Yılların samimiyeti olmasıda gerekmiyor.
Bu sadece tezgahtarlıkta olmuyor ayrıca, bana çok denk gelmiştir hemşire mesela,
tatlım lı konuşan filan, benim için hiç sıkıntı yok.
Size göre sıkıntı olabilir diyeceğim ama ne sıkıntı olabilir, neyi sorun ettiniz onu da anlamadım.
Canım dedim, canın çıksın hesabı olmuş sizin ki.

Yalnız dikkatini çekerim bahsettiğin zihniyet o ürünleri almıyormuş , kasiyer maaşının kaç katı ürünlere bakıyor olmakla bile haddini bildirebiliyor karşı tarafa Gerçi firmalar açısından bir artı olabilir bu çünkü bir de alışverişe başlarsa, satın aldığı ürün fiyatı üzerinden mağaza ortaklığı, ya da mağaza çalışanlarından birinin serf olarak hediye edilmesi gibi beklentilerde bulunabilir.

ya bigün mağazada bir arkadaşıma kadının biri çekilsene be aldığın parayı hak etmiyosun bile dedi
yakında hediye işide olmaz değil

Bende tam tersi mesafeli değilde samimi davranıldığında kendimi daha rahat hissediyorum.Hatta kendim samimi olmaya çalışıp fikirlerini bile alıyorum. Ömrünüzü o insanla geçirmeyeceksiniz kapıdan çıkığınızda canım da bitecek cicim de. Bence karşınızdaki insanı kırmaya hiç değmez...

bu son cümle banamıydı anlamadım valla, smiley kullanmazsan kk da yanlış anlaşılabilirsin diyen bendim çünkü

o insanlar o maaş için kaç saat ayakta türlü türlü insanlarla uğraşıyor. İnşallah hiçbir tezgahtar kk üyesi o yorumu görmemiştir. üzücü....

benim yorumlar niye çıkmamış acep, teknik arıza yarattınız canım diye diye

selamlar..

Aynı şeyi yakın zamanda yaşadım,bilinen bir mağazaya gittiğimde (firma adı vermesem daha iiyi sanırım)bişey sordum ve bana çalışan bayan
yok canım kalmadı,yada bakarmısınız dediğimde buyur canım gibi seslenişlere bende gelemediğimi belirtmek isterim.yukarıda yazan bazı arkadaşlara bakılırsa pek iyi niyetli olduklarını söylemişler.benim fikrim;canım deyişleri sırf ukalalıktan.tamam herkes için geçerli değil.ama gelip de kabinin önüne ne iş yapıyorsun?,buradamı oturuyorsun? gibi gereksiz soruları (tabi bu soruların sonuna canım eki de eklemek gerek) soranlarında çok sevimsizce buluyorum.Profesyonel değil,caydırıcı kesinlikle.yazdıklarım bazılarına pek iyi gelmeyebilir,bir konu açılmış bende fikrimi paylaşmak istedim.iyi gecelerr

konu çok uzun sürmüş, tamamını okumadım. ama kısaca fikrimi yazmak istiyorum. öncelikle şunu söyliyim, canım kelimesini sık sık kullanırım, bana söylenmesinden de rahatsız olmam... yalnızz.. rahatsız olana saygı duyarım..

herkes işini en doğru şekilde yapmaya özen göstermek zorunda.. bu bir doktor da olabilir, avukat da, tezgahtar da... ilk sayfalarda tezgahtarı haklı bulananlar olmuş.. buna şaşırmadım, mağdur edebiyatı zaten çok yaygın bişey.. yalnız o çalışanın da işverenine karşı sorumluluğu olduğunu unutmamak gerek..o müşteriyi memnun edip satış yapmak zorunda, mağaza sahibi ona müşteriyi irrite edip kaçırsın diye para ödemiyor.. ağız alışlanlığıyla bu kelimeyi kullanıyor olabilir pek tabi ama konu sahibi uyardığı halde, tavrında devam etmesi çok yanlış..

kız kardeşimde senelerdir mağaza sorumlusu olarak çalışıyor ordan biliyorum. müşteri memnuniyeti adı altında patronlar,müdürler personelini insan ilişkileri noktasında kendi isteklerine göre yetiştiriyor.kimi mağaza hanım demesini isterken,kimisi canım demesini istiyor personelinden. benim kardeşim eve gelen misafirden kaçar hoşgeldiniz diyemezdi,şimdi bim'de herkese hoşgeldiniz diyor. kendi mi istiyor hayır,iş prensipleri öyle diye o da uyuyor.ne olursa olsun hoşlanmamışsınız anlarım fakat ben olsam gidip ikide bir bana canım diyor diye şikayet etmem,işinden olsa vicdan azabı duymayacak mısınız? anlattığızı olayda,canım diyen personele değil,size antipati duydum.

ben şuan 20. sayfayı açıp okuyamıyorum çok ilginç ama sanırım siz okuyabiliyosunuz:26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…