Ben de buna dikkat ediyor ve böyle durumlarda çok sinirleniyorum. Siz, o kendisini kötü hissetmesin, ezik hissetmesin diye belki iyi davranıyorsunuz, karşısınızdaki (işi o olduğu halde) sanki size bir şey lütfediyormuş, size yukarıdan bakıyormuş havalarında. Benim yaşım belki onun ablası olacak kadar büyük ama ben ona demediğim halde o bana canım diyor. Çıldırmamak işten değil ki. Bu tiplerin böyle davranışları yüzünden defalarca moralimin bozulduğu ve moral bozduğum, hay nereden çıktım alışverişe dediğim deneyimim olmuştur. Anlayacağınız ben de çok muzdaribim.
Senelerin tecrübesi olarak da şunu edindim, bunları ne kadar ezersen o kadar iyi oluyorsun. İyilikten, anlayıştan, alçakgönüllülükten anlamıyorlar. Sana canım mı diyor, hemen sen kimsin de bana canım diye hitap ediyorsun, haddini bil üslubunu takınırsan hizaya geliyorlar. Ya da mağazaya gittin sana tepeden mi baktı, benim baktığım giysilerin bedeli senin maaşının kaç katı havasına girersen düzeliyorlar. Ben bu mağazalarsa çalışan kızları artık şeytan gibi görmeye başladığımdan bu tavırlarımı da abartı bulmuyorum. Yapana yapıyorum yani, çünkü aksi takdirde dünya yansa umrumda olmaz, müşteriye istediğim gibi davranırım modundalar.
yaaani valla bravo bunu da dine bağladınız ya...
ben de nefret ediyorum bana canım denmesine,ben de insanlarla muhatap olacağım bir işte çalışacağım satış falan olmasa da,sonuçta mühendisinden doktoruna tezgahtarına herkes hizmet sektöründe ve karşılarındaki insana hanım,bey diye seslenmek zorundalar.
ben bana hizmet veren insanın bana canım dediğini duymak istemiyorum...
açıkçası ben hiç takılmıyorum böyle şeylere, zaten ben de çok sıcakkanlı bi insanımdır girdiğim her mağazada laf lafı açar diyebilirim, ya kızı kovdularsa?
öğretmenler velilere yada hakimler davacılara savcxılar muhattap oldukları kişilere canım demez hiçbir yerde yoktur bu.
duyan varsa bilemem.
varsa oda yanlış bence.
uyarabildiğimi uyayrırım.uyarmaya hakkım yetkim olmayan kişiye bişi diyemem tabi ama iş hiyerarşisinde bu şekilde olsa dahi.iş dışında ben yine mesafemi korurum
insanları yapısı ile ilgili olablr ben soğuk bir yapıya sahibim.insanlarla mesafeli olmayı severim.
herkesin nasıl biri oldugunu tek tek araştıramayacağımıza göre ilk seferde hanım bey diye hitap edip belli bir samimiyet görürse canım cicime geçmek iki taraf için de daha sağlıklı olur bence.
ay ne var ki canım dese ..nolcak ki..belkİ patron öyle demiştir.prosüdür öyledir müşteriye sıcak davranılsın isteniyordur...öyle değilse de desin nikahına almıcan ya 15 dk sonra çıkçan dükkandan ..insanları ezmenin bir alami yok hele işinden etmek ne kabahat yapmış bu kızcağız art niyetsiz..takmazsın olur biter ..Hiç kimse kimseden üstün değil ..hepimiz Allahın kuluyuz ..Kimsenin onurunu kırmaya lzum yok..
bir oğlumun öğretmeni benden küçüktü,ablacığım derdi bana,diğerinin öğretmeniyle yaşıttık,hayatım canım diye konuşurdu.yani bu da kişilikle alakalı bir durum
Ben de buna dikkat ediyor ve böyle durumlarda çok sinirleniyorum. Siz, o kendisini kötü hissetmesin, ezik hissetmesin diye belki iyi davranıyorsunuz, karşısınızdaki (işi o olduğu halde) sanki size bir şey lütfediyormuş, size yukarıdan bakıyormuş havalarında. Benim yaşım belki onun ablası olacak kadar büyük ama ben ona demediğim halde o bana canım diyor. Çıldırmamak işten değil ki. Bu tiplerin böyle davranışları yüzünden defalarca moralimin bozulduğu ve moral bozduğum, hay nereden çıktım alışverişe dediğim deneyimim olmuştur. Anlayacağınız ben de çok muzdaribim.
Senelerin tecrübesi olarak da şunu edindim, bunları ne kadar ezersen o kadar iyi oluyorsun. İyilikten, anlayıştan, alçakgönüllülükten anlamıyorlar. Sana canım mı diyor, hemen sen kimsin de bana canım diye hitap ediyorsun, haddini bil üslubunu takınırsan hizaya geliyorlar. Ya da mağazaya gittin sana tepeden mi baktı, benim baktığım giysilerin bedeli senin maaşının kaç katı havasına girersen düzeliyorlar. Ben bu mağazalarsa çalışan kızları artık şeytan gibi görmeye başladığımdan bu tavırlarımı da abartı bulmuyorum. Yapana yapıyorum yani, çünkü aksi takdirde dünya yansa umrumda olmaz, müşteriye istediğim gibi davranırım modundalar.
benim baktığım giysilerin bedeli senin maaşının kaç katı havasına girersen düzeliyorlar. Ben bu mağazalarsa çalışan kızları artık şeytan gibi görmeye başladığımdan bu tavırlarımı da abartı bulmuyorum.
bu nedir ya şoktayım resmen
Allah kimseyi parasıyla görgüsüz etmesin çok acınası bir durum...gün gelir devran döner...
gördüğünüz gib i canlarım tezgahtarlık yapan arkadaşlarımız nasıl sinir hastalarıyla uğraşıyorlar
bu işin delisi var görgüsüzü var hastası var varda var
bu dil alışkanlığıdır..kızcağız sana canım demiş küfür etmemiş ya..patronuna şikayet edip onu küçük duruma düşürmek çokmu doğru sence...sen seversin yada sevmezsin bazı insanların canım deme alışkanlığı vardır..değiştirecek değilsin ya..her canım diyeni birilerine mi şikayet edeceksin..
parayla ancak bu kadar hanımefendi olunuyo işte:)bi yerden fire veriyo böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?