alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

başlıkta konuyu ayrıntılı olarak açıklayamaz ki diğer mesajlarında detaylı olarak açıklık getirmiş konuya ki bu da yeterli...

off evet ya.beni de hep rahatsız etmiştir bu.bakmazlar bide küçük mü büyük mü kadın mı erkek mi diye.kendilerini sevdirmek için mi yapıyolar bilmiyorum.ama insan bir kez gördüyü birine canım hayatım der mi?

açıkçası ben hiç takılmıyorum böyle şeylere, zaten ben de çok sıcakkanlı bi insanımdır girdiğim her mağazada laf lafı açar diyebilirim, ya kızı kovdularsa?

sürekli öğretmen kişiliğine ve toplumun ilerlemesine vurgu yapmışsın, bence toplum öğretmenler biraz daha alçakgönüllü ve tahammülkar olduğunda yücelir, Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapacaksın türlü türlü kültürler göreceksin, kendini hayatın dışında bırakmaktansa içine girsen biraz, özel sektör zor zanaat kimbilir günde kaç saat çalışıyolar üstelik ayakta, ne olmuş canım dediyse, tamam uzatması sevimsiz olmuş ama şikayet etmek yakışmamış

ben söyleyim günde 12 saat ayakta çalıştıkları oluyor
1 saat yemek arasında müdrün yarm saate gel müşteri çok demesi en kötüsü wcye giderken izin almak
tezgahtarlarla uğraşmayın zaten çok dertleri var

hiç rahatsız etmedi beni bu durum şimdiye kadar....
ben alacağım şeye bakarım...
ister hanım desin ister canım desin....
kendim çok soğuk bi insan olduğum için hoşuma gidiyo böyle rahat insanlar....

hahahahha soruna bak yaa.. tatmin olmayan egonuz tezgahtar kızlarlamı tatmin olacak yapmayın alllah aşkına yaaa.

ilk kez karşılaştığım ve arkadaş ortamında değil de iş ilişkisinde bulunduğum kişilerle birbirimize 'siz' diye hitap edilmesini daha doğru buluyorum

Benim teyzemin yaşadığı ilçede herkes birbirine gülüm diye hitap ediyor.Kadını,erkegi,yaşlısı,genci,market çalışanından tutun bütün esnaflara varıncaya kadar birbirlerine gülüm diye hitap ediyorlar.

ne normal hayatımda ne de kk da yakın hissetmediğim kişilere canım-cicim diyemem,yapım böyle.ancak tezgahtarlara falanda böyle hitap ettiler dediye kızmam.belki öyle davranmaları gerekiyordur,belki karşıdaki müşteri rahat etsin diye bu şekilde konuşuyorladır.bilemeyiz....ama bizim burada bi satıcı kızımız var bi gün öldüreceğim onu:) 29 yaşındayım ama biraz minyon olduğum için ve yaşımdan küçük gösterdiğim için bana hep "ablam" diye hitap eder ki kendisi bu sene üniversite sınavına girdi ..buradaki ablam hitabı beni ablsı olarak görmesi değil,benim ablam olduğunu sanmasından..bi gün ben senden baya büyüğüm ablam diyeceğim ama ne zaman ..yine de kızmıyorum,gülüyorum..

evet satış yapan insanı uyarabilirsiniz ama müdürüne şikayet etmek çok acmasızca...

Son düzenleme:
bu sinir ve kibirle yakında giyim mağazalarını bırakıp, kozmetik mağazalarının anti aging bölümünden çıkamayacaksınız

sakin ol canişkom... şey yani tuba hanımm

Canım cicim mevzusu değilde benim bu mağazalarda en sinir oldugum şey mağazaya girdiğimde tezgahtarın sürekli peşinde dolanması adeta boğması. Bırakda rahatça bakayım kardeşim soracagım bişey olursa zaten sorarım ne geziyosun peşimde çok sinir bozucu yani öyle olunca alacağım varsada almadan çıkıyorum müşteriyi o kadar boğmayacaksın bırakıcaksın rahatça baksın ama anlamıyorlar müşteriyi kaçırtıyorlar haberleri yok.

Canım cicim mevzusu değilde benim bu mağazalarda en sinir oldugum şey mağazaya girdiğimde tezgahtarın sürekli peşinde dolanması adeta boğması. Bırakda rahatça bakayım kardeşim soracagım bişey olursa zaten sorarım ne geziyosun peşimde çok sinir bozucu yani öyle olunca alacağım varsada almadan çıkıyorum müşteriyi o kadar boğmayacaksın bırakıcaksın rahatça baksın ama anlamıyorlar müşteriyi kaçırtıyorlar haberleri yok.

ben hiç böyle birşeyle karşılaşmadım
hoşlanmıyabilirsiniz ama patrona şikayet ağır olmuş bencede

Aynı sorun bendede var benim boyum 155 26 yaşına yeni girdim erkek kardeşim 16 yaşında boyu 186 onunla bir yere gidersek hep abin mi diyorlar birkeresinde kardeşimin okula gittim okul müdürü bana abini mi görmeye geldin demişti:):) bende ben onun ablasıyım demiştim nasıl olur sen kardeşinden çok küçük duruyorsun demişti hatta birkeresinde busene hangi liseyi düşünüyorsun diyen bile oldu:):) kardeşimle en çok doktora birlikte gittigimzde sorun oluyor pc başında bulunanlar bana siz imza atamazsınız abiniz atsın siz reşit degilsiniz demişti bende ben atarım imzamı sanırım kimligime bakmadınız dedim:) kardeşim bazı yerlerde bana abi diye hitap et der abi olmak hoşuna gidiyor heralde

yaaani valla bravo bunu da dine bağladınız ya...
ben de nefret ediyorum bana canım denmesine,ben de insanlarla muhatap olacağım bir işte çalışacağım satış falan olmasa da,sonuçta mühendisinden doktoruna tezgahtarına herkes hizmet sektöründe ve karşılarındaki insana hanım,bey diye seslenmek zorundalar.
ben bana hizmet veren insanın bana canım dediğini duymak istemiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…